Xbox-pelaajatunnuksen vaihtaminen

Voit vaihtaa Xbox-pelaajatunnuksesi helposti. Jos pelaajatunnuksesi luotiin sinulle ensimmäisen Xbox-rekisteröinnin yhteydessä (eli et valinnut sitä itse), voit vaihtaa sen kerran ilmaiseksi. Sen jälkeen Xbox-pelaajatunnuksen vaihtamisesta joutuu maksamaan.

Jos loit oman pelaajatunnuksesi rekisteröidyttäessä ja haluat vaihtaa sen, siitä peritään maksu (maksu vaihtelee alue- ja valuuttakohtaisesti).

Ratkaisut

Pelaajatunnuksen vaihtaminen verkkoselaimella

Toimi näin:

1. Siirry osoitteessa account.xbox.com Vaihda pelaajatunnus -sivulle.
  2. Kirjaudu sisään pelaajatunnukseesi liitetyn Microsoft-tilin sähköpostiosoitteella ja salasanalla.
  3. Anna uusi pelaajatunnus ja valitse sitten Tarkista saatavuus.
  4. Kun löydät saatavilla olevan pelaajatunnuksen, valitse Ota se itsellesi.
    Huomautus Jos pelaajatunnuksesi luotiin sinulle ensimmäisen Xbox-rekisteröinnin yhteydessä (eli et valinnut sitä itse), voit vaihtaa sen kerran ilmaiseksi. Sen jälkeen Xbox-pelaajatunnuksen vaihtamisesta joutuu maksamaan.
    Jos loit oman pelaajatunnuksesi rekisteröidyttäessä ja haluat vaihtaa sen, siitä peritään maksu (maksu vaihtelee alue- ja valuuttakohtaisesti).

Pelaajatunnuksen vaihtaminen Xbox Onessa

Huomautus Xbox One ei ehkä ole saatavilla kaikilla alueilla.

1. Avaa opas napauttamalla Xbox-painiketta .
  2. Valitse pelaajakuvasi näytön vasemmassa yläkulmassa ja paina ohjaimen A-painiketta
  3. Valitse Oma profiili ja sitten Muokkaa profiilia. Valitse pelaajatunnus, jos haluat muokata sitä.
  4. Voit valita jonkin ehdotetuista saatavilla olevista pelaajatunnuksista tai luoda oman pelaajatunnuksen valitsemalla Tee oma:
    • Jos olet luomassa omaa pelaajatunnusta, kirjoita uusi pelaajatunnus ja valitse sitten Enter. Jos näyttöön tulee sanoma ”Pahoittelumme, tuo pelaajatunnus on varattu. Kokeile jotakin toista.”, se tarkoittaa, että pelaajatunnus ei ole käytettävissä, ja sinun on luotava uusi pelaajatunnus.
    • Jos haluat käyttää jotakin Xboxin pelaajatunnusta, mutta et pidä mistään ehdotuksesta, valitse Lisää, niin näyttöön tulee lisää ehdotuksia.
  5. Kun olet valmis, valitse Ota se itsellesi ja sitten Kuulostaa hyvältä.
  6. Kun näet pelaajatunnuksen, valitse Sulje.

Kun vahvistat uuden pelaajatunnuksesi, muutos tehdään koko Xbox-palveluun, ja jos siihen liittyy lisämaksuja, sinua laskutetaan maksutavalla, joka on liitetty Microsoft-tiliisi. Sinun ei tarvitse kertoa pelaajatunnuksen vaihtamisesta ystävillesi, sillä heidän ystäväluettelonsa päivittyvät automaattisesti.

Pelaajatunnuksen vaihtaminen Xbox 360:ssä

Toimi näin:

1. Siirry Xbox 360 -konsolissa kohtaan social (yhteisö) ja valitse sitten Sign In or Out (Kirjaudu sisään tai ulos).
  2. Kirjaudu sisään valitsemalla profiilisi.
  3. Vieritä oikealle settings (asetukset) -kohtaan ja valitse sitten Profile (Profiili).
  4. Valitse Edit Profile (Muokkaa profiilia).
  5. Valitse Gamertag (Pelaajatunnus).
  6. Valitse Enter New Gamertag (Anna uusi pelaajatunnus).
  7. Kirjoita uusi pelaajatunnus (enintään 15 merkkiä) ja valitse sitten Done (Valmis).
    Jos antamasi pelaajatunnus on jo käytössä, sinun on kokeiltava jotain toista tunnusta.
  8. Kun olet antanut tai valinnut uuden pelaajatunnuksen, valitse Yes, use this gamertag (Kyllä, käytä tätä pelaajatunnusta).

Kun vahvistat uuden pelaajatunnuksesi, muutos tehdään koko Xbox-palveluun, ja jos siihen liittyy lisämaksuja, sinua laskutetaan maksutavalla, joka on liitetty Microsoft-tiliisi. Sinun ei tarvitse kertoa pelaajatunnuksen vaihtamisesta ystävillesi, sillä heidän ystäväluettelonsa päivittyvät automaattisesti.

Pelaajatunnuksen vaihtaminen Xbox-sovelluksella Windows 10:ssä

Jos pelaajatunnuksesi luotiin sinulle ensimmäisen Xbox-rekisteröinnin yhteydessä (eli et valinnut sitä itse), voit vaihtaa sen kerran ilmaiseksi. Sen jälkeen Xbox-pelaajatunnuksen vaihtamisesta joutuu maksamaan. Jos loit oman pelaajatunnuksesi rekisteröidyttäessä ja haluat vaihtaa sen, siitä peritään maksu (maksu vaihtelee alue- ja valuuttakohtaisesti).

Jos olet vaihtanut pelaajatunnuksesi aikaisemmin, siirry osoitteeseen account.xbox.com, jossa voit vaihtaa sen uudelleen. Tiliäsi veloitetaan. Lisätietoja on ohjeaiheessa Pelaajatunnuksen vaihtaminen verkkoselaimella.

Jos et ole vaihtanut pelaajatunnustasi aikaisemmin, voit vaihtaa sen Windows 10:ssä Xbox-sovelluksella. Toimi näin:

1. Siirry Windows 10:ssä Xbox-sovellukseen ja kirjaudu sisään pelaajatunnukseesi liitetyn Microsoft-tilin sähköpostiosoitteella ja salasanalla.
  2. Valitse pelaajakuva sovelluksen alkunäytön vasemmasta yläkulmasta.
  3. Valitse profiilinäytön yläosassa olevasta palkista Mukauta.
  4. Valitse Vaihda pelaajatunnus.
  5. Kirjoita haluamasi pelaajatunnus ja valitse sitten Tarkista saatavuus.
  6. Kun löydät saatavilla olevan pelaajatunnuksen, valitse Ota se itsellesi.

Kun vahvistat uuden pelaajatunnuksesi, muutos tehdään koko Xboxiin. Sinun ei tarvitse kertoa pelaajatunnuksen vaihtamisesta ystävillesi, sillä heidän ystäväluettelonsa päivittyvät automaattisesti.