Helppokäyttöisyys ja Kinect for Xbox 360

Yleistä

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin helppokäyttöisyydestä ja Kinect for Xbox 360:stä.

Tällä sivulla

Voiko toiminta- tai liikuntarajoitteinen henkilö pelata Kinectillä?

Microsoftin näkemyksen mukaan mahdollisimman monien tulisi voida nauttia vuorovaikutteisesta viihteestä. Microsoft ymmärtää, että jokaisen henkilön kyvyt ja taidot ovat yksilöllisiä, eivätkä kaikki voi käyttäjät pysty pelaamaan kaikkia Kinect for Xbox 360:n pelejä pelien fyysisen luonteen vuoksi. Kinect for Xbox 360:lle on kuitenkin saatavana yhä enemmän pelejä, joita voivat pelata myös henkilöt, joilla on fyysisiä tai aisteihin liittyviä rajoitteita. Pystyäksemme parantamaan Kinect-kokemusta pyydämme jatkuvasti palautetta siitä, kuinka voimme kehittää Kinectin ja Xboxin tekniikkaa kaikkien käyttäjien näkökulmasta. Tätä palautetta käytetään Kinect-tekniikan tulevien versioiden kehittämisessä. Kinectiin on tehty sen julkaisun jälkeen teknisiä parannuksia, joiden ansiosta sen pelejä on tuotu myös monien sellaisten pelaajien ulottuville, jotka eivät siitä alun perin voineet nauttia. Kun uusia tekniikoita, kuten Kinect for Xbox 360, tulee saataville, niihin voidaan tehdä parannuksia palautteen perusteella kuhunkin uuteen julkaistavaan versioon.

Käytän pyörätuolia tai minun on oltava istuma-asennossa. Voinko pelata Kinectillä?

Istuvat pelaajat voivat nauttia monista Kinect for Xbox 360:lle kehitetyistä ominaisuuksista ja peleistä. Tällä hetkellä Kinectin käyttömahdollisuudet istualtaan riippuvat pitkälti kustakin pelistä. Tietyt pelit sopivat paremmin istuvalle pelaajalle kuin toiset. Pelinkehittäjillä on mahdollisuus suunnitella pelinsä sellaisiksi, että joillekin käyttäjille hankalat toiminnot ovat ohitettavissa tai läpäistävissä jollain muulla tavoin. Olemme kouluttaneet julkaisijoita tässä asiassa useissa kehittäjätapahtumissa, jotta pelikokemus olisi viihdyttävä laajan yleisön kannalta. Käyttöliittymässä liikkuminen ja ohjaimettomien viihdetoimintojen käyttö Xbox Live -palveluissa, kuten Xbox Musicissa ja Video Kinectissä, on mahdollista joko istuen tai seisten.

Mitä Kinect-pelejä tai -toimintoja voin käyttää istuen tai pyörätuolissa?

Kuinka voin parantaa Kinect-kokemusta istuma-asennossa?

Kinectin alkukalibroinnin lisäksi sinun ei tarvitse tehdä mitään muuta pelataksesi yllä lueteltuja pelejä.

Huomioi seuraavat seikat tehdäksesi Kinectin käytöstä mahdollisimman viihdyttävää:

• Tuolit. Kevytrakenteiset pyörätuolit, kuten sairaalatyyppiset pyörätuolit tai urheilupyörätuolit, tuntuvat toimivan Kinectin kanssa parhaiten.
    Lisäksi suurikokoiset ulkonevat käsinojat (kuten tiettyjen sähköpyörätuolien ohjausyksiköt) saattavat haitata Kinectin tunnistusta, sillä infrapunasensori voi luulla niitä toisen käyttäjän käsivarsiksi. Yritä kääntää tällaiset käsinojat pois sensorin näkyviltä.
  • Kinectin sijoittaminen. Istuma-asennossa parhaan tunnistuslaadun saat, kun asetat Kinect-sensorin istuvan pelaajan rinnankorkeudelle tai hieman sitä ylemmäs. Älä aseta sensoria rinnan tason alapuolelle.
  • Valaistus. Varmista, että pelihuone on riittävästi valaistu.
  • Pinnat. Kiiltävät pinnat voivat haitata Kinectin toimintaa. Voit peittää tuolin mahdolliset heijastavat pinnat.

Minulta on amputoitu raaja. Voinko pelata Kinect-pelejä?

Jos olet yksikätinen Xbox 360 -käyttäjä, Kinectin käytön onnistuminen riippuu tilanteestasi.

• Jos käsi on amputoitu kyynärpään yläpuolelta, etkä käytä käsiproteesia, Kinect ei ehkä tunnista kehoasi oikein. Kinect tunnistaa pelaajan etsimällä määrättyä muotoa – tässä tapauksessa kaksi kättä ja jalkaa sekä pää – ja tunnistaa tämän muodon kehoksi. Tätä tunnistusta tarvitaan, jotta käyttäjän liikkeet voidaan erottaa käyttäjän ympäristön muista muodoista, kuten sohva, tuoli tai kahvipöytä. Jos jokin kehon osa puuttuu, Kinect saattaa luulla, että sen näkemä hahmo ei ole käyttäjän keho. Se voi myös luulla, että se ei näe raajaa kunnolla.
  • Jos käsi on amputoitu kyynärpään alapuolelta tai käytät luonnollisen näköistä käsiproteesia, Kinectin tulisi tunnistaa kehosi oikein.
  • Jos käytät osittaista tai mekaanista proteesia, sen kiiltävät tai heijastavat pinnat saattavat aiheuttaa pieniä ongelmia kehon tunnistamiseen. Jos näitä ongelmia ilmenee, peitä heijastavat pinnat kehon seurannan ja pelaamisen onnistumiseksi.

Jos olet jalkaproteesia käyttävä Xbox 360 -pelaaja, sinun tulisi pystyä pelaamaan kaikkia Kinect-pelejä, jotka sopivat liikkuvuuteesi ja ulottuvuuteesi.

• Kinect tunnistaa kehon visuaalisia merkkejä etsimällä, joten jalkaproteesin tunnistuksen tulisi toimia siinä missä tavallisenkin jalan. Jos käytät jalkaproteesin peittäviä housuja, Kinectin tulisi tunnistaa kehosi muodon ja sinun tulisi pystyä pelaamaan kaikkia Kinect-pelejä, jotka sopivat liikkuvuuteesi ja ulottuvuuteesi.
  • Jos käytät mekaanista proteesia ilman housuja, sen kiiltävät tai heijastavat pinnat saattavat aiheuttaa pieniä ongelmia kehon tunnistamiseen. Jos näitä ongelmia ilmenee, peitä heijastavat pinnat kehon seurannan ja pelaamisen onnistumiseksi.
  • Jos käytät kävelykeppiä, kyynärsauvaa tai vastaavaa apuvälinettä, Kinect saattaa tulkita sen osaksi kättä erillisen esineen sijaan. Tällöin käden liikkeiden tunnistamisessa voi olla ongelmia.

Tukeeko Kinect viittomakieltä?

Tällä hetkellä Kinect ei tue viittomakieltä komentojen antamisessa sensorille.

Voinko käyttää Kinectin puheentunnistusta?

Xboxin käyttöliittymän uusimmassa päivityksessä päivitettiin myös Kinectin puheentunnistusta. Nämä päivitykset on suunniteltu parantamaan käyttöliittymässä liikkumista käyttämättä käsiä. Mukaan on lisätty myös pilvipalvelusta hakeminen tuetuille maille/alueille ja kielille. Päivitysten myötä Kinectin puheentunnistusta tuetaan seuraavissa maissa/alueilla ja kielillä:

Alue

Kieli

Australia

englanti

Kanada

englanti

Kanada

ranska

Brasilia

portugali

Itävalta

saksa

Ranska

ranska

Saksa

saksa

Irlanti

englanti

Italia

italia

Japani

japani

Meksiko

espanja

Uusi-Seelanti

englanti

Espanja

espanja

Sveitsi

saksa

Sveitsi

ranska

Yhdistynyt kuningaskunta

englanti

Yhdysvallat

englanti

Minulla on puhevamma tai aksentti. Tunnistaako Kinectin puheentunnistus puheeni?

Jotta käyttäjän komentoihin olisi mahdollista vastata oikein, Kinectin äänentunnistus on suunniteltu reagoimaan tiettyihin puhemalleihin. Tämä ominaisuus auttaa vähentämään tahatonta reagointia ympäristön ääniin (koiran haukunta, soiva puhelin jne). Tämä voi vaikuttaa Kinectin kykyyn reagoida ääniin, joita se ei pysty yhdistämään Kinectin tunnistetut äänikomennot sisältävän monikielisen tietokannan kanssa. Kinect on pystynyt ratkaisemaan eräitä varsin huomattavia teknisiä haasteita sitten sen vuonna 2010 tapahtuneen julkaisun. Uskomme, että asiakkaat ottavat ilolla vastaan uusimmat saatavilla olevat päivitykset, mukaan lukien parannetun äänentunnistuksen, jonka ansiosta pelaaminen on mahdollista yhä useammille käyttäjille. Olemme nähneet paljon vaivaa pystyäksemme ratkomaan Kinect-käyttäjien kohtaamia haasteita, ja tekniikan kehittyessä aiemmin vain teoreettisilta tuntuneet ratkaisut ovat tulleet entistä mahdollisemmiksi toteuttaa.

Voinko nauttia videoista ja elokuvista Xboxilla, vaikka minulla on kuulovamma?

Kyllä. Xbox One -konsolin päivitysten ansiosta Elokuvat ja tv-ohjelmat -palvelun videoissa voi käyttää tekstitystä, jos se on tarjolla kyseiseen videoon. (Tekstityksistä vastaavat video-ohjelmoinnin tarjoajat eikä Microsoft.)

Ensimmäinen päivitys tekstityksen mahdollistamiseksi Xbox 360:ssä ja Windows 8 -tietokoneissa julkaistiin vuoden 2012 syksyllä.

Mitkä ohjelmat ja elokuvat on tekstitetty?

Vuoden 2012 syksystä alkaen video-ohjelmoinnin tarjoajien on tarjottava IP-pohjainen tekstitys täysimittaisiin esitallennettuihin video-ohjelmiin, jotka on esitetty ensimmäistä kertaa Yhdysvaltain televisiossa 30.9.2012 jälkeen. Muita ohjelmia tekstitetään myöhemmin Yhdysvaltain telehallintovirasto FCC:n ohjeistuksen mukaan.

Mistä tiedän, missä videoissa on tekstitys?

Elokuvien ja tv-ohjelmien valikoimassa tekstitetyt videot on merkitty tekstillä [CC] tai tekstityksestä kertovalla symbolilla (kirjaimet CC neliön tai televisioruudun sisällä).

Kuinka otan tekstityksen käyttöön Xbox One -konsolissa tai Windows 8 -tietokoneessa?

Elokuvat ja tv-ohjelmat -palvelun ja useiden kolmansien osapuolten sovellusten tekstitykset sisältävissä videoissa tekstitykset pitäisi pystyä ottamaan käyttöön koontinäytön asetuksissa.

Tekstitysten ottaminen käyttöön Xbox 360 -konsolissa:

1. Valitse konsolissa Settings (Asetukset), System (Järjestelmä) ja sitten Console Settings (Konsolin asetukset).
    Huomautus Jos Settings (Asetukset) ei ole näkyvissä, käytössäsi saattaa olla konsoliohjelmiston vanha versio. Lisätietoja päivityksestä on kohdassa Uuden Xbox 360 -päivityksen hakeminen.
  2. Valitse Display (Näyttö).
  3. Valitse Closed Caption (Tekstitys).
  4. Jos haluat nähdä tekstityksen oletusarvoisessa Media Settings (Media-asetukset) -näkymässä, valitse Use Media Setting (käytä media-asetusta).
    Voit mukauttaa tekstityksen valitsemalla Käytä mukautettua tyyliä ja toimimalla seuraavien asetusten osalta annettujen ohjeiden mukaan:
    • Taustaväri
    • Taustan läpinäkyvyys
    • Tekstitystehoste
    • Väri (kirjaimet)
    • Koko (kirjaimet)
    • Tyyli (kirjaimet)
    • Ikkunoiden väri
    • Ikkunoiden läpinäkyvyys

Tekstitysten ottaminen käyttöön Windows 8 -tietokoneessa:

1. Valitse Windows 8 -tietokoneessa, jossa toistetaan videota, Playback options (Toistoasetukset).
  1. Valitse Captions (Kuvatekstit).
  2. Määritä, miten tekstitys näytetään tietokoneella. Voit mukauttaa seuraavat asetukset
    • Character color (Merkkiväri)
    • Character transparency (Merkkien läpinäkyvyys)
    • Character size (Merkkikoko)
    • Font style (Kirjasintyyli)
    • Caption background color (Tekstityksen taustaväri)
    • Taustan läpinäkyvyys
  3. Valitse Tallenna.

Tallennetaanko tekstitysasetukseni laitteistoon vai Xbox Live -tiliin?

Microsoftin ja kolmansien osapuolten sovellusten tarjoamien videoiden tekstitysasetukset tallennetaan yleensä Xbox 360 -konsoliin tai Windows 8 -tietokoneeseen. Näin ollen tekstitykset näytetään konsolissa tai tietokoneessa toistettavissa tekstityksillä varustetuissa videoissa. Poista tekstitys käytöstä suorittamalla edellisen vastauksen ohjeiden alkuvaiheet mutta poistamalla tekstityksen käytöstä.

Huomautukset

• Tietyt kolmansien osapuolten sovellukset, kuten Netflix, saattavat tallentaa tekstitysasetukset sovelluksen omiin tiliasetuksiin.
  • Jos kirjaudut muuhun kuin omaan Xbox 360 -konsoliisi tai Windows 8 -tietokoneeseesi Xbox-tililläsi, sinun on määritettävä tämän toisen konsolin tai tietokoneen tekstitysasetukset samalla tavalla kuin omasi.

Miltä tekstitykset näyttävät Xbox 360:ssä tai Windows 8 -tietokoneessa?

Xbox 360:n ja Windows 8:n videotekstitykset näyttävät samalta kuin television tekstitykset, eli konsoli näyttää ne tekstinä näytössä toistettavan videon päällä. Kun tekstitys on otettu käyttöön, oletusasetuksena teksti näytetään valkoisena mustalla taustalla.

Jos haluat muuttaa näytössä näkyvän tekstin ominaisuuksia, lisätietoja on ohjeaiheessa Kuinka otan tekstityksen käyttöön Xbox One -konsolissa tai Windows 8 -tietokoneessa?.

Tarvitsenko verkkoyhteyden tekstitetyn videon katselemiseen?

Et. Kun ostat ja lataat tekstitetyn videon Elokuvat ja tv-ohjelmat -palvelusta, Xbox 360 -konsoliin tallennetaan koko tiedosto tekstityksineen – riippumatta siitä, onko tekstitys otettu käyttöön koontinäytössä. Tarvitset siis Internet-yhteyden, kun video ladataan konsoliin tai Windows 8 -tietokoneeseen, mutta tekstitetyn videon toistaminen ei edellytä yhteyttä Internetiin tai Xbox Liveen.

Keneltä voin pyytää tekstitystä tiettyyn videoon?

Tekstityksistä vastaa video-ohjelmoinnin tarjoaja eli se taho, joka omistaa videosisällön, siis yleensä elokuvastudio tai tv-yhtiö (tai sen emoyhtiö). Pyydä tietyn elokuvan tai tv-ohjelman tekstitystä ottamalla yhteyttä kyseisen sisällön omistajaan.

Keneen otan yhteyttä, jos tekstitys ei toimi oikein?

Jos ongelmia on IP-pohjaisessa tekstityksessä, ota sähköpostilla yhteyttä helppokäyttötoiminnoista vastaavaan Rob Sinclairiin: Microsoft Closed Captioning Accessibility Issues. Voit myös käyttää seuraavia yhteystietoja:

Rob Sinclair
Chief Accessibility Officer
Microsoft Corporation
One Microsoft Way
Redmond, WA 98052-6399
Puhelin: (425) 882-8080
Faksi: (425) 936-7329

Miten Microsoft panostaa Kinectin helppokäyttötoimintoihin?

Pystyäksemme parantamaan Kinect-kokemusta pyydämme jatkuvasti palautetta järjestöiltä ja yhteisöiltä siitä, kuinka voimme kehittää Kinectin ja Xboxin tekniikkaa kaikkien käyttäjien näkökulmasta. Tätä varten käytössämme on Xbox 360:n helppokäyttöisyystiedoille tarkoitettu sähköpostialias, minkä lisäksi järjestämme Kinectin helppokäyttöisyyttä koskevia työryhmätapaamisia. Kinect for Xbox 360:n auttavat tekniikat ja helppokäyttöominaisuudet tekevät käytöstä ja pelaamisesta helpompaa ja miellyttävämpää Kinect-käyttäjille. Puheentunnistuksen ja parantuneen kehonseurantatekniikan ansiosta Kinect-kokemus on useampien käyttäjien ulottuvilla kuin koskaan aiemmin. Koulutamme myös julkaisijoita eri kehittäjätapahtumissa siitä, kuinka ne voivat suunnitella nimikkeitään laajemmalle yleisölle, mukaan lukien niille käyttäjille, joilla on fyysisiä tai aisteihin liittyviä rajoitteita tai yksilöllisiä pelillisiä tarpeita.

Miten helppokäyttöisyys on osa Microsoftin laajempaa missiota?

Microsoft on markkinajohtaja helppokäyttöisyyden kehityksessä. Olemme sitoutuneet tarjoamaan mahdollisuuksia ja keinoja kaikenkykyisille ihmisille sekä yrityksille ympäri maailmaa ja auttamaan kaikkia saavuttamaan täyden potentiaalinsa. Pidämme tätä missiota lupauksena asiakkaillemme, ja pyrimme toteuttamaan lupauksen kehittämällä tekniikkaa, joka on kaikkien käytettävissä.

Miten Microsoft saavuttaa nämä tavoitteet?

Microsoft pyrkii edistämään kaikkien käyttäjien mahdollisuutta käyttää tuotteitaan ottamalla helppokäyttöisyyden huomioon kaikissa tuotesuunnittelun, tutkimuksen ja kehityksen, tuotekehityksen ja testauksen vaiheissa. Teemme yhteistyötä eri osapuolten kanssa eri puolilla maailmaa, ja rakennamme lujia yhteistyösuhteita teknisten kumppanien, viranomaisten ja vammaisjärjestöjen kanssa. Lisäksi Microsoft tukee maailmanlaajuisia sähköisen käytön edistämisen kampanjoita alueellisella, kansallisella ja kansainvälisellä tasolla.

Mistä saan lisätietoja Microsoftin sitoutumisesta tuotteiden helppokäyttöisyyteen?

Haluaisin keskustella Microsoftin kanssa omasta helppokäyttöisyyteen liittyvästä tilanteestani Kinectin suhteen. Keneen voin ottaa yhteyttä?

Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen xaccess@microsoft.com, niin tiimimme jäsen vastaa kysymykseesi tai ohjaa sinut sellaisen Microsoftin Kinect for Xbox 360 -tiimin jäsenen puheille, joka osaa auttaa sinua parhaiten.

Ratkesiko ongelma?

Kyllä
Ei

Kiitos palautteesta

Kiitos palautteesta!

Ikävää, ettei tästä artikkelista ollut apua ongelmaan. Emme kuitenkaan luovuta, äläkä sinäkään. Kokeile alla olevaa yhteisövaihtoehtoa.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Anna palautetta tästä aiheesta

255 merkkiä jäljellä.
Yksityisyytesi suojaamiseksi älä kirjoita yhteystietojasi palautteeseen.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Ota meihin yhteyttä

Haluatko ottaa yhteyttä tukeen ongelman "Helppokäyttöisyys ja Kinect for Xbox 360" vuoksi, jota koskevaa sisältöä olit lukemassa, vai jonkin toisen ongelman vuoksi?