Windowsin langattoman Xbox-sovittimen vianmääritys

Tällä sivulla

Sovitin ei asentunut automaattisesti

Koska Windowsin langattoman Xbox-sovittimen ohjaimet on sisällytetty Windows 10 ‑käyttöjärjestelmään, sovittimen pitäisi asentua automaattisesti. Jos näin ei käy, kokeile seuraavia ratkaisuja:

• Varmista, että Windows 10 ‑laite on yhteydessä internetiin.
  • Varmista, että Windows 10 ‑laitteesi on ajan tasalla, avaamalla Windows Update laitteella ja hakemalla saatavilla olevia päivityksiä.
  • Käynnistä laite uudelleen ja yritä uudelleen.
  • Varmista, että Laitehallinnassa ei ole poistettu käytöstä USB-portteja.
  • Kokeile toista USB 2.0- tai USB 3.0 ‑porttia.
  • Yritä asentaa ohjaimet uudelleen siltä varalta, että ne on asennettu vain osittain. Tämä edellyttää ohjainten asennuksen poistamista. Saata toimenpide loppuun seuraavasti:
    1. Siirry Laitehallintaan.
    2. Etsi Verkkosovittimet-osiosta Windowsin langaton Xbox-sovitin.
    3. Valitse Windowsin langaton Xbox-sovitin, jolloin Ominaisuudet-ikkuna tulee näyttöön.
    4. Napsauta Ohjain-välilehteä.
    5. Napsauta Ohjain-välilehdessä Poista-painiketta.
    6. Valitse vahvistusikkunasta Poista tämän laitteen ohjainohjelmisto.
    7. Irrota Windowsin langaton Xbox-sovitin ja käynnistä Windows 10 ‑laite uudelleen. Kun laite on taas käynnistynyt, kytke sovitin.
    8. Jos Windowsin langaton Xbox-sovitin ei vieläkään asennu, suorita edellä kuvatut toimet huolellisesti vielä kerran. Jos tämä ei auta, sovitin on vaihdettava. Perehdy ohjeaiheeseen Windowsin langattoman Xbox-sovittimen huollattaminen.

Sovitin toimi aikaisemmin, mutta se ei vastaa nyt

Jos sovitin asennettiin ja se toimi, mutta se ei vastannut tietokoneen poistuttua lepotilasta, syynä saattaa olla se, että USB-ohjaimen Wake on Wireless ‑toimintoa ei ole otettu oletusarvoisesti käyttöön. Toimintoa hallitaan tyypillisesti USB-ohjaimen ohjaimella.

Ongelmaan on kaksi ratkaisua:

1. Kun Windows 10 ‑laite on käynnissä, irrota laite ja kytke se uudelleen.
  2. Jos tästä ei ollut apua, voit ottaa Wake on Wireless ‑toiminnon käyttöön säätämällä ominaisuuksia. Valitse Windowsin langattoman Xbox-sovittimen Ominaisuudet-ikkunassa Salli tämän laitteen aktivoida tietokone. Voit tehdä sen seuraavasti:
    1. Siirry Laitehallintaan.
    2. Valitse Verkkosovittimet-osiosta Windowsin langaton Xbox-sovitin.
    3. Valitse Windowsin langaton Xbox-sovitin, jolloin Ominaisuudet-ikkuna tulee näyttöön.
    4. Napsauta Virranhallinta-välilehteä.
    5. Valitse Salli tämän laitteen aktivoida tietokone ja sitten OK.

Ohjain ei muodosta pariliitosta sovittimeen

Jos pariliitoksen muodostamisohjeista ei ole apua, kokeile seuraavia ratkaisuja:

• Varmista, että olet sovittimen toiminta-alueella (enintään 6 metriä) ja että sovittimesta on näköyhteys ohjaimeen.
  • Jos sinulla on Xbox-ohjain, yritä muodostaa pariliitos ohjaimen ja konsolin välille uudelleen painamalla ensin konsolin ja sitten ohjaimen pariliitoksen muodostamispainiketta. LED-merkkivalot alkavat vilkkua ja jäävät palamaan, kun pariliitos on muodostettu. Jos ohjain ei muodosta pariliitosta, ongelma johtuu Windowsin langattomasta sovittimesta. Jos ohjain ei muodosta pariliitosta konsoliin, perehdy ohjeaiheeseen Windowsin langattoman Xbox-sovittimen ottaminen käyttöön.
  • Irrota sovitin, käynnistä laite uudelleen, liitä sovitin (mahdollisuuksien mukaan toiseen porttiin) ja yritä uudelleen.

Kuulokemikrofonin ohjaimesta aiheutuvat ääniongelmat

Jos laitteessasi ilmenee ääniongelmia, kun ohjain on liitetty pariksi Windowsin langattoman Xbox-sovittimen kanssa, kokeile seuraavia ratkaisuja:
  • Varmista, että olet sovittimen toiminta-alueella (enintään 6 metriä) ja että sovittimesta on näköyhteys ohjaimeen.
  • Varmista, että ohjain on ajan tasalla:
    • Xbox One -konsoli: valitse Asetukset ja sitten Lisävarusteet. Valitse ohjain ja tarkista, onko siihen saatavilla päivitystä. Jos on, asenna se. Lisätietoja on ohjeaiheessa Xbox One -ohjaimen päivittäminen.
    • Windows 10 -laite: (saatavilla 12.11.2015 alkaen) lataa Xbox lisävarusteet -sovellus Microsoft Storesta. Se on Xbox-sovelluksesta erillinen sovellus. Sovelluksen avulla voit päivittää ohjaimen.
      Huomautukset
      • Tämä sovellus on saatavilla vain Windows 10:een.
      • Sovellus on saatavilla jo ennen 12. marraskuuta, mutta ohjainten päivitystoiminto on käytettävissä vasta 12. marraskuuta.
    • Varmista, että langattoman yhteyden häiriöitä ei ole. Häiriöt voivat heikentää langatonta signaalia, mikä vaikuttaa äänenlaatuun.

Ohjain katkaisee yhteyden sovittimeen usein

Jos ohjain katkaisee yhteyden Windowsin langattomaan Xbox-sovittimeen usein, se johtuu yleensä ympäristötekijöistä, kuten näköyhteyden puuttumisesta (ohjaimen ja sovittimen välillä) tai esimerkiksi metalliesineiden aiheuttamista voimakkaista häiriöistä. Yritä parantaa ohjaimen ja sovittimen välistä yhteyttä toimimalla seuraavasti:

• Varmista, että olet optimaalisella etäisyydellä sovittimesta (enintään 6 metriä).
  • Siirrä sovitin USB-jatkojohdon avulla lähemmäksi ohjainta.
  • Varmista, että sovittimen ja ohjaimen välillä on hyvä näköyhteys. Käytä tarvittaessa USB-jatkojohtoa. Kommunikoinnin onnistuminen laitteiden välillä edellyttää, että niiden välillä ei ole esteitä.
  • Siirrä sovitin etäälle metallista äläkä aseta sitä suoraan metallipinnan päälle.

Muut ohjaimeen liittyvät ongelmat

Jos ohjaimessa on ilmennyt jokin muu kuin edellä kuvattu ongelma, perehdy ohjeaiheeseen Langaton Xbox One -ohjain toimii virheellisesti.