Sieppausasetusten säätäminen Windows 10:ssä

Voit valita useiden eri sieppausasetusten väliltä, jotta videokuva, äänentoisto ja näyttökuvat ovat juuri toivomiesi kaltaisia pelaamista varten.

Tällä sivulla

Windows-asetusten näyttökuva-asetukset

Voit muuttaa sieppausasetuksia painamalla käynnistyspainiketta ja valitse sitten Settings > Gaming > Captures (Asetukset > Pelaaminen > Sieppaukset). Tässä on esittely säädettävissä olevista sieppausasetuksista:

Sieppauksien tallentaminen

Sieppauskuvien näytön yläosassa näkyy näyttökuvien ja pelileikkeiden automaattisen tallennuksen kohdekansion sijainti. Voit päästä kyseisen kansion sijaintiin nopeasti painamalla Avaa kansio -painiketta.

Jos haluat muuttaa pelileikkeiden tallennuskansiota, siirrä resurssienhallinnan avulla Sieppaukset-kansio haluamasi paikkaan tietokoneessasi. Windows jatkaa pelileikkeiden ja näyttökuvien tallentamista kyseiseen kansioon (huolimatta sen sijainnista).

Tallennus taustalla

Taustatallennus on tarkoitettu pelissä juuri tapahtuneiden huippuasioiden sieppaamiseen. Kun otat toiminnon käyttöön (se on oletusarvoisesti poistettu käytöstä), se valvoo pelin viimeisiä hetkiä, jotta voit tallentaa ohikiitävän hetken. Taustatallennus voi vaikuttaa pelin toimintaan, sillä se varaa osan tietokoneen resursseista.

Kun Tallennus taustalla -toiminto on käynnissä, voit säätää

• leikkeen pituutta Tallenna viimeiset -toiminnolla. Valitse ruutu ja sitten kesto.
  • sitä, otetaanko Tallennus taustalla -toiminto käyttöön, kun käytät akkuvirtaa (se käyttää tavallista tallennusta enemmän virtaa)
  • toimiiko taustatallennus käyttäessäsi langatonta näyttöä (taustatallennus käyttää enemmän näytönohjaimen resursseja).

Pelileikkeet

Määritä leikkeen enimmäispituus, jotta se tallennetaan automaattisesti, kun enimmäispituus on saavutettu. Valitse Record this (Tallenna tämä) -ruutu ja sitten kesto.

Tallennettu ääni

Voit tallentaa peliä pelin ja mikrofonisi äänien kanssa tai ilman niitä sekä valita äänenlaadun.

• Jos haluat tallentaa pelileikkeet niin, että ne sisältävät ääntä, ota Tallenna ääntä pelin tallennuksen aikana -toiminto käyttöön.
  • Jos haluat valita muun kuin oletusarvoisen äänenlaadun, merkitse Äänenlaatu-valintaruutu ja valitse jokin vaihtoehdoista.
  • Voit nauhoittaa mikrofonilla ottamalla käyttöön asetuksen Tallenna ääntä pelin tallennuksen aikana.

Tallennettu video

Tallennetussa videossa voit valita pelileikkeiden kuvataajuuden ja videon laadun. Videon koodaus -toiminnolla hallitaan sekä resoluutiota (tarkkuutta) että bittinopeutta (Mbps eli megabittiä sekunnissa).

Suurempi laatu ja kuvataajuus edellyttävät yleensä, että tietokone toimii tehokkaammin, mikä voi heikentää suorituskykyä. Voit määrittää järjestelmällesi sopivimmat asetukset kokeilemalla.

Sieppausasetukset pelipalkissa

Voit avata pelipalkin asetukset painamalla Windows- ja G-näppäimiä ja valitsemalla Pelipalkin asetukset.

Pelipalkissa on joitakin asetuksia, jotka ovat myös Windows-asetuksissa – jommassakummassa sijainnissa olevien asetusten muuttaminen vaikuttaa muihin asetuksiin.

Tallennus

Ota käyttöön pelisieppaukset pelipalkin asetukissa valitsemalla Tallenna taustalla, kun pelaan peliä -valintaruutu. Tämä asetus voidaan muuttaa myös kohdassa Windows Settings > Gaming > Captures Windows-asetukset > Pelaaminen > Sieppaukset.

Äänen tallennus

Pelipalkin asetuksissa Äänen tallennus antaa pelaajien tallentaa:

• Vain peli. Tämä asetus koskee vain pelin äänen sieppaamista.
  • Kaikki. Tämän vaihtoehdon avulla voit tallentaa kaikki sieppauksen aikaiset äänet, kuten mikrofonisi, taustamusiikin ja järjestelmä-äänet.
  • Ei mitään. Tämä asetus estää kaikki pelin ja järjestelmän äänet, mutta voi silti tallentaa mikrofonisi äänet.

Vihje Säädä äänenvoimakkuutta suoraan pelipalkista.

Ratkesiko ongelma?

Kyllä
Ei

Kiitos palautteesta

Kiitos palautteesta!

Ikävää, ettei tästä artikkelista ollut apua ongelmaan. Emme kuitenkaan luovuta, äläkä sinäkään. Kokeile alla olevaa yhteisövaihtoehtoa.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Anna palautetta tästä aiheesta

255 merkkiä jäljellä.
Yksityisyytesi suojaamiseksi älä kirjoita yhteystietojasi palautteeseen.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Ota meihin yhteyttä

Haluatko ottaa yhteyttä tukeen ongelman "Sieppausasetusten säätäminen Windows 10:ssä" vuoksi, jota koskevaa sisältöä olit lukemassa, vai jonkin toisen ongelman vuoksi?