Pelileikkeiden muokkaaminen ja jakaminen Windows 10:n Xbox-sovelluksen pelitallentimella

Tee pelistäsi videoita ja ota näyttökuvia pelitallentimella, minkä jälkeen voit muokata niitä ja jakaa parhaat pelihetkesi ystävien kanssa.

Tällä sivulla

Pelileikkeiden muokkaaminen

Voit luoda täydellisen pelimontaasin muokkaamalla Xbox Onella ja tietokoneella tehtyjä leikkeitä suosikkivideoeditorillasi.

Jos haluat leikata vain leikkeen alkua tai loppua keskittyäksesi parhaaseen hetkeen, käytä Xbox-sovelluksen leikkaustyökalua.

Jaa sitten muokatut leikkeet suosikkiyhteisöpalvelussasi, esimerkiksi Xbox-sovelluksella Xbox Livessä.

Pelileikkeen leikkaaminen

1. Avaa Xbox-sovellus ja valitse Pelitallennin.
    Huomautus Muokkaaminen on Xbox-sovelluksessa tällä hetkellä rajoitettu leikkaamiseen, mutta toiminnon avulla voit kätevästi poistaa aineistoa tallenteen alusta ja lopusta keskittyäksesi yhteen hetkeen.
  2. Valitse leike, jota haluat muokata. Voit valita tässä PC:ssä olevat ja Xbox Onesta jaetut leikkeet.
  3. Jos valitset Jaetut-kohdasta leikkeen, jota et ole vielä ladannut, valitse Lataa.
  4. Voit lyhentää leikettä valitsemalla Leikkaa.
  1. Siirrä vasenta palkkia, jos haluat leikata tallennetta sen alusta, ja oikeaa palkkia, jos haluat leikata leikettä sen lopusta.
  2. Kun olet tyytyväinen tulokseen, lopeta valitsemalla Tallenna kopio.

Tunnisteiden lisääminen ja leikkeen nimeäminen uudelleen

Pelileikkeen nimeksi annetaan alun perin pelin nimi, päivämäärä ja aika, jotta löydät leikkeen nopeasti, mutta voit muuttaa nimen ennen leikkeen jakamista.

Valitse leike, jonka haluat nimetä uudelleen, ja valitse sitten Nimeä uudelleen. Anna haluamasi nimi ja paina sitten Enter. Muista, että jakamiesi videoiden on noudatettava Xbox Liven käyttöehtoja, joten pidä sisältö asiallisena.

Pelileikkeiden ja näyttökuvien jakaminen Xbox Livessä ja muualla

Suosittujen PC-pelien ja Microsoft Storesta saatavilla olevien pelien (alle 30 minuuttia pitkät) pelileikkeet ja näyttökuvat voidaan jakaa Xbox Livessä. Niitä ei automaattisesti lähetetä Windows 10:stä.

1. Valitse Xbox-sovelluksesta Pelitallennin.
  2. Valitse Tässä PC:ssä.
  3. Valitse pelileike tai näyttökuva, jonka haluat jakaa.
  4. Valitse Jaa.

Huomautus Xbox tarkistaa lähetetyt sisällöt, jotta voidaan varmistaa, etteivät ne riko Xbox Liven käyttäytymissääntöjä. Leikkeesi tai näyttökuvasi voi tulla toisten nähtäväksi viiveellä.

Jos haluat jakaa tallenteesi muissa yhteisöpalveluissa tai sähköpostitse, löydät tiedostot Captures-kansiosta, joka on oletusarvoisesti videokansiossasi. Valitse Xbox-sovelluksessa jaettavan leikkeen alta Avaa kansio, niin näyttöön avautuu Resurssienhallinta, johon video on tallennettu. Jaa sitten leike tai näyttökuva yhteisöpalvelun sivustossa tai yhteisöpalvelun sovelluksella.

Kuka voi nähdä leikkeeni?

Xbox Liven aktiviteettisyötteeseen lähetetyt pelileikkeet ovat Xbox Live -käyttäjien nähtävillä yksityisyys- ja online-tietosuoja-asetustesi mukaan. Voit tehdä muutoksia seuraavasti:

1. Avaa yksityisyys- ja online-tietosuoja-asetukset.
  2. Valitse Tietosuoja-välilehti.
  3. Valitse Pelileikkeidesi näkeminen (Vain Xbox One) -kohdan vierestä, kenen kanssa haluat jakaa sisällöt. Voit valita Kaikki tai vain Ystävät, mutta voit myös estää muita näkemästä pelileikkeitäsi valitsemalla Estä.