Xbox Live -palvelun palvelinyhteys estetty Windows 10:ssä

Jos et kuule ystäviäsi verkossa tai et pysty liittymään Xbox Live -moninpeliin tai isännöimään sitä, valitse Windowsissa Asetukset > Pelaaminen > Verkko ja sitten Palvelinyhteys.

Jos siinä lukee Estetty, tietokone ei pystynyt muodostamaan Teredo IPsec -yhteyttä Quality of Service (QoS) -palvelimeen. Jos sen lisäksi NAT-tyyppi-kohdan vieressä lukee Teredo ei täytä vaatimuksia, käy ensin ongelman ratkaisemiseksi Teredon vianmäärityssivulla. Varmista sitten, että Palvelinyhteys-kohdassa ei enää lue Estetty.

Teredo IPsec -yhteyden muodostaminen QoS-palvelimeen voi epäonnistua, jos Windowsin palomuuri on poistettu käytöstä, tietoturvaohjelmisto on muuttanut Windowsin palomuurin kokoonpanoa tai tarvittavat Windows-palvelut on poistettu käytöstä tai pysäytetty. Jos tietokone ei pysty muodostamaan Teredo IPsec -yhteyttä, et pysty käyttämään Xbox Live -seuruekeskustelupalvelua tai pelaamaan moninpelejä Xbox Livessä.

Huomautus Teredo IPsec -yhteyttä tarvitaan vain Xbox Live -seuruekeskustelu- ja -moninpelitoimintojen käyttöön. Jos peli ei käytä Xbox Live -palvelua, perehdy keskustelu- ja moninpeliongelmien tapauksessa pelin tukisivustoon.

Ratkaisut

Kokeile näitä ratkaisuja seuraavassa järjestyksessä. Siirry seuraavaan ratkaisuun vain silloin, jos edellinen ratkaisu ei ratkaissut ongelmaa.

Ratkaisu 1: Varmista, että olet yhteydessä Internetiin

1. Paina laitteen tai näppäimistön Windows-painiketta tai valitse päänäytön vasemmassa alakulmassa oleva Windows-kuvake.
  2. Valitse Asetukset > Pelaaminen ja sitten Xbox-verkkopalvelut.
  3. Varmista, että Xbox Live -moninpeli -kohdan Internet-yhteys-asetuksena on Yhdistetty.

Jos Internet-yhteyttä ei ole, sinun on korjattava vika ennen vianmäärityksen jatkamista.

Ratkaisu 2: Varmista, että Windowsin palomuuri ja oletuskäytäntö ovat käytössä

Teredo IPsec -yhteyden muodostamiseen tarvitaan Windowsin palomuuria. Vaikka käyttäisit muita tietoturvaohjelmistoja ja palomuureja, useimmat niistä perustuvat Windowsin palomuuriin. Jos Windowsin palomuuri on jostakin syystä poistettu käytöstä, sinun on otettava se käyttöön, jotta voit käyttää Xbox Live -seuruekeskustelua ja pelata moninpelejä.

Tarkista seuraavasti, että Windowsin palomuuri on käytössä:

1. Kirjoita työkalupalkin hakukenttään (Cortana) Windowsin palomuuri.
  2. Valitse hakutuloksista Windowsin palomuuri.
  3. Valitse ikkunan vasemmalta puolelta Ota Windowsin palomuuri käyttöön tai poista se käytöstä.
  4. Jos verkon tyypiksi (julkinen, yksityinen tai toimialue) on valittu Poista Windowsin palomuuri käytöstä, valitse Ota Windowsin palomuuri käyttöön ja sitten OK.

Tietokone on ehkä käynnistettävä uudelleen.

Tarkista seuraavasti, että Windowsin palomuurin oletuskäytäntö on käytössä:

1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Aloitus-kuvaketta ja valitse sitten Komentokehote (järjestelmänvalvoja).
  2. Suorita järjestelmänvalvojan komentokehotteessa seuraava komento:

netsh advfirewall show currentprofile

Jos vastaus sisältää seuraavat tiedot, oletuskäytäntö on käytössä:

Firewall Policy     BlockInbound,AllowOutbound

3. Jos saapuvan tietoliikenteen käytäntönä on AllowInbound, Teredo ei pysty muodostamaan IPsec-yhteyttä muihin tietokoneisiin tai Xbox One -konsoleihin. Voit palauttaa palomuurikäytännön oletusasetukset suorittamalla järjestelmänvalvojan komentokehotteessa seuraavan komennon:

netsh advfirewall set currentprofile firewallpolicy blockinbound,allowoutbound

Ratkaisu 3: Tarkista, käytätkö jotakin seuraavista tietoturvaohjelmistoista

Joissakin tapauksissa alla mainittujen tietoturvaohjelmistojen on todettu estävän tietokonetta muodostamasta Teredo IPsec -yhteyksiä. Jos olet asentanut tietokoneeseen jonkin näistä tietoturvaohjelmistoista, varmista, että ohjelmisto on päivitetty uusimpaan versioon, tai perehdy ohjelman tukiohjeisiin ja ota selvää, miten voit ottaa Teredo IPsec -yhteyden näissä ohjelmistoissa käyttöön.

Ratkaisu 4: Tarkista, onko Xbox Liven seuruekeskustelu- ja moninpelitoimintojen käyttöön tarvittavien Windows-palvelujen oletusarvoja muutettu

Neljä tärkeää palvelua tarvitaan Xbox Live -seuruekeskustelua ja Windows 10:n moninpelitoimintoa varten. Jos jokin näistä palveluista on poistettu käytöstä, sinun täytyy ottaa ne uudelleen käyttöön.

Tarkista seuraavasti, että tarvittavat Windows-palvelut ovat käytössä:

1. Kirjoita työkalupalkin hakukenttään (Cortana) Palvelut.
  2. Valitse hakutuloksista Palvelut.
  3. Tarkista seuraavien palvelujen Käynnistystyyppi-asetus ja varmista, että ne on asetettu oletusarvoihinsa:
Palvelun nimi Oletuskäynnistystapa
IKE- ja AuthIP IPsec Keying -moduulit Automaattinen (käynnistimen käynnistys)
IP-aputoiminto Automaattinen
Xbox Live -todentamishallinta Manuaalinen
Xbox Live -verkkopalvelut Manuaalinen

Jos jonkin palvelun oletusarvoa on muutettu, voit ottaa oletusarvon uudelleen käyttöön:

1. Kaksoisnapsauta Palvelut-sovelluksessa palvelun nimeä, jota on muutettu.
  2. Valitse Ominaisuudet -ikkunan avattavasta Käynnistystyyppi-luettelosta oletusarvo.
  3. Valitse Palvelun tila -kohdasta Käynnistä.
  4. Tallenna muutokset valitsemalla OK.

Jotkin näistä sovelluksista määrittävät tietokoneen asetukset uudelleen suorituskyvyn optimoimiseksi ja poistavat prosessin aikana Windows-palvelut käytöstä. Joskus tämä voi vaikuttaa yhteen tai useampaan edellä mainitusta neljästä palvelusta. Jos käytät jotakin tietokoneen optimointisovellusta, tarkista, mitä muutoksia se tekee palvelumäärityksiin, sillä kyseiset asetukset on mahdollisesti palautettava, jotta Xbox Liven seuruekeskustelu- ja moninpelitoimintoja voidaan käyttää.

Ratkaisu 5: Tarkista, ovatko tietokoneen päivämäärän tai kellonajan asetukset virheellisiä

Tietokoneessa on oltava tarkka päivämäärä ja kellonaika, jotta Teredo IPsec-yhteys voidaan muodostaa. Helpoin tapa varmistaa, että järjestelmässä on tarkka päivämäärä ja kellonaika, on Aseta aika automaattisesti -toiminnon käyttö.

1. Paina tietokoneellasi käynnistyspainiketta ja valitse sitten Asetukset.
  2. Valitse Kellonaika ja kieli > Päivämäärä ja kellonaika.
  3. Varmista Aseta aika automaattisesti -kohdassa, että painikkeen asetus on On (Käytössä).

Ratkaisu 6: Tarkista, estääkö tietokoneesi palomuurisääntö Teredo-verkkoyhteyden

Jotkin VPN-asiakasohjelmistot luovat Windowsissa palomuurisäännön, joka estää Teredo-yhteydet, kunnes sääntö poistetaan käytöstä. Tämä sääntö ei poistu aina, kun VPN-ohjelmiston asennus on poistettu.

Voit tarkistaa, onko tietokoneessasi määritetty tämä sääntö, ja poistaa sen käytöstä seuraavasti:

1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-painiketta ja valitse sitten Komentokehote (järjestelmänvalvoja).
  2. Suorita järjestelmänvalvojan komentokehotteessa seuraava komento:

netsh advfirewall firewall show rule 4jxr4b3r3du76ina39a98x8k2

Jos näyttöön tulee seuraava sanoma, tietokoneessa ei ole palomuurisääntöä:

No rules match the specified criteria (Mikään sääntö ei vastaa määritettyjä ehtoja).

3. Jos näet eri sanoman, jonka mukaan palomuurisääntö havaitaan, suorita seuraava komento järjestelmänvalvojan komentokehotteesta:

netsh advfirewall firewall set rule name="4jxr4b3r3du76ina39a98x8k2" new enable=no

Ratkesiko ongelma?

Kyllä
Ei

Kiitos palautteesta

Kiitos palautteesta!

Ikävää, ettei tästä artikkelista ollut apua ongelmaan. Emme kuitenkaan luovuta, äläkä sinäkään. Kokeile alla olevaa yhteisövaihtoehtoa.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Anna palautetta tästä aiheesta

255 merkkiä jäljellä.
Yksityisyytesi suojaamiseksi älä kirjoita yhteystietojasi palautteeseen.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Ota meihin yhteyttä

Haluatko ottaa yhteyttä tukeen ongelman "Xbox Live -palvelun palvelinyhteys estetty Windows 10:ssä" vuoksi, jota koskevaa sisältöä olit lukemassa, vai jonkin toisen ongelman vuoksi?