Pelitallentimen vianmääritys Windows 10:ssä

Yleistä

Jos kohtaat Windows 10:ssä pelileikkeitä pelitallentimella tallennettaessa ongelman, tämän sivun sisältämät tiedot voivat auttaa sen ratkaisemisessa.

Huomautus Ennen kuin aloitat seuraavien ongelmien vianmäärityksen, varmista, että sinulla on Windows 10:n Xbox-sovelluksesta uusin versio.

Euroopan unionissa ja Koreassa asuvien Windows 10 N:n tai Windows 10 KN:n käyttäjien on asennettava myös Windows 10:n N- ja KN-versioiden mediaominaisuuspaketti tämän toiminnon käyttöä varten.

Vianmääritys

Miten voin tallentaa pelin, jos se on koko näytön tilassa?

Koko näytön tilassa (jota kutsutaan joskus myös yksinomaiseksi koko näytön tilaksi) suoritettavien tietokonepelien tapauksessa pelipalkkia ei näy, mutta voit käynnistää ja pysäyttää tallenteet Windows + Alt + R -näppäimillä. Näyttö vilkkuu tallenteen alkaessa ja päättyessä. Windows + Alt + G -näppäimillä voit myös tallentaa viimeiset 30 sekuntia (tai muun haluamasi ajan), jos olet jo ottanut taustatallennuksen käyttöön.

Jos pikanäppäimet eivät toimi koko näytön tilassa olevassa pelissä, paina Windows + G -näppäimiä. Näyttö välähtää kaksi kertaa sen merkiksi, että peli on tunnistettu. Tämän jälkeen voit taas suorittaa pelin koko näytön tilassa ja käyttää Windows + Alt + R- sekä Windows + Alt + G -näppäimiä.

Mitä minun pitäisi tehdä, jos pelipalkki ja pikanäppäimet eivät toimi?

• Varmista, että Windows 10 -tietokoneeseen on asennettu uusimmat päivitykset. Valitse aloitusnäytöstä Asetukset. Siirry Päivittäminen ja suojaus -kohtaan ja valitse Tarkista päivitykset.
  • Tarkista pelitallentimen asetukset: valitse Xbox-sovelluksesta Asetukset ja sitten Pelitallennin. Varmista, että Tallenna pelileikkeitä ja näyttökuvia pelitallentimella -asetuksena on Käytössä.
  • Avaa pelipalkki pelin aikana painamalla Windows + G -näppäimiä. Saatat nähdä näytön, jossa kysytään, että haluatko avata pelipalkin. Valitse Kyllä, tämä on peli.
  • Peli saattaa olla käynnissä koko näytön tilassa. Perehdy kohtaan Miten voin tallentaa pelin, jos se on koko näytön tilassa? , jonka löydät edeltä.
  • Peli saattaa estää mukautettujen pikanäppäinten käytön. Perehdy kohtaan Miksi pelipalkin mukautetut pikanäppäimet eivät toimi? , jonka löydät alta.
  • Varmista, että olet päivittänyt näytönohjaimet. Perehdy ohjeaiheeseen Windows 10:n pelitallentimeen liittyvät laitteistovaatimukset.

Missä pelileikkeeni ja näyttökuvani ovat?

Jos haluat tarkistaa, minne sieppaukset on tallennettu, avaa Xbox-sovellus, valitse Asetukset ja valitse sitten Pelitallennin. Voit tarkastella sieppauksia Resurssienhallinnassa valitsemalla Sieppauksien tallentaminen -kohdasta Avaa kansio.

Pelileikkeet ja näyttökuvat tallennetaan Videos-kansiossa olevaan Captures-alikansioon. Se voi olla tietokoneessa eri paikoissa, myös muualla kiintolevyllä tai ulkoisissa asemissa.

Tallennus toimi vain kerran tai kaksi kertaa. Miten voin korjata sen?

Joskus tallenne ei pääty oikein. Tällöin sinun on käynnistettävä pelitallennin ongelman korjaamiseksi uudelleen.

1. Sulje peli.
  2. Kirjoita Windowsin tehtäväpalkin hakuruutuun Tehtävienhallinta ja valitse työpöytäsovellus.
  3. Valitse Tehtävienhallinnassa Lisätietoja.
  4. Valitse käynnissä olevien tehtävien luettelosta Broadcast DVR server (bcastdvr.exe) -prosessi (jos se on edelleen siellä) ja valitse sitten Lopeta tehtävä.
  5. Käynnistä peli uudelleen ja yritä tallentaa uudelleen.

Miksi pelipalkin mukautetut pikanäppäimet eivät toimi?

Jotkin pelit estävät näppäimiä, joten mukautetut pikanäppäimet eivät toimi näissä peleissä. Windows-näppäimeen perustuvat pikanäppäimet toimivat aina uusimmassa Windows 10 -päivityksessä. Tarkista sovellusten ja pelien päivitykset Microsoft Storesta ja asenna uusin Windows 10 -päivitys, jotta voit käyttää pelipalkkia kaikkien pelien kanssa.

Miten voin käyttää pelipalkkia tabletissa?

Windows-näppäimeen perustuvat pelipalkin pikanäppäimet eivät toimi tableteissa, joihin ei ole kiinnitetty fyysistä näppäimistöä, mutta voit luoda omia pikanäppäimiä, jotka perustuvat virtuaalinäppäimistössä käytettävissä oleviin näppäimiin. Avaa Xbox-sovellus ja valitse Asetukset. Valitse Pelitallennin ja anna haluamasi pikanäppäimet.

Miten saan pelipalkin unohtamaan pelini?

Kun olet kertonut pelipalkille painamalla Windows + G -näppäimiä ja valitsemalla Kyllä, tämä on peli, että jokin on peli, pelipalkki muistaa tämän, kun käynnistät pelin uudelleen. Jos et enää halua käyttää pelipalkkia tällä tavalla tunnistamasi pelin kanssa, käynnistä peli, avaa pelipalkki, valitse Asetukset ja poista Muista tämä pelinä -asetuksen valinta.

Pelileikkeeni ovat tyhjiä. Mitä tapahtui?

Jotkin pelit eivät salli tallenteita. Tällöin sieppaukset ovat tyhjiä.

Miksi en pysty ottamaan näyttökuvaa?

Jos tietokoneessa on avattuna suojattua sisältöä, näyttökuva voi olla tyhjä.

Miksi en pysty tallentamaan joitakin pelejä, kun käytän useita grafiikkasuorittimia Linked Display Adapter (LDA) -kokoonpanossa?

Joissakin peleissä käytetään pikselimuotoa, joka ei tällä hetkellä ole yhteensopiva pelitallentimen kanssa Linked Display Adapter (LDA) -kokoonpanoa käytettäessä.