Seuraa tietokoneesi suorituskykyä Xbox Game Barilla

Suorituskyky-peittokuvan avulla voit helposti tarkkailla tietokoneesi suorituskykyä pelaamisen aikana. Saat tietää reaaliaikaisesti, onko järjestelmässäsi riittävästi resursseja intensiivisiä pelihetkiä varten vai vaikuttaako jokin koneen suorituskykyyn.

Tärkeää: Jos haluat käyttää suorituskyvyn peittokuvaa, hanki Windows 10:n päivitys lokakuu 2018 (versio 1809) tai uudempi. Varmista myös, että Game Bar on ajan tasalla, jotta saat käyttöösi kaikki uusimmat ominaisuudet.

Suorituskyky-peittokuvaan tutustuminen

Jos haluat käyttää suorituskyky-peittokuvaa pelin aikana, avaa Xbox Game Bar painamalla Windows-näppäin + G ja valitse Peittovalikko > Suorituskyky.

Suorituskyky-peittokuva Xbox Game Barissa
Suorituskyky-peittokuva Xbox Game Barissa

Suorituskyky-peittokuva näyttää pelaamisen aikana tietokoneen resursseja, kuten

• CPU – Suoritin. Kertoo, pysyykö järjestelmä pelin tarpeiden tasalla.
  • GPU – Grafiikkasuoritin. Kertoo, kuinka paljon näyttömuistia näytönohjain käyttää.
  • RAM – Random Access Memory eli keskusmuisti. Kertoo, kuinka paljon keskusmuistia käytetään.
  • FPS – Kuvaa sekunnissa. Kuvataajuus eli ruutujen määrä, jonka peli näyttää joka sekunti. Mitä korkeampi kuvataajuus, sitä pehmeämmältä peli näyttää ja tuntuu. Kuvataajuus-välilehti näyttää pelin nykyisen kuvataajuuden ja kuvataajuuden historian viimeisten 60 sekunnin ajalta. Sen avulla voit nopeasti selvittää, onko suorituskyky vakaa vai onko suorituskyvyn laskuja havaittavissa.

Jos suorituskyky ei ole haluamallasi tasolla, sinun täytyy ehkä toimia seuraavasti:

• Laske pelinaikaisia asetuksia.
  • Tarkista, voivatko muut käynnissä olevat sovellukset vaikuttaa peliin (ja sulje ne, jos mahdollista).
  • Päivitä laitteistosi sen mukaan, kuinka paljon resursseja peli vaatii.

Kuvataajuuslaskurin käytön aloittaminen

Jos haluat käyttää kuvataajuuslaskuria pelin aikana, sinun on täytyy ehkä suorittaa joitakin kertaluonteisia toimia.

Huomautus: Tarvitset Xbox Game Bar -version 3.34.11002.0 tai uudemman, jotta voit käyttää kuvataajuuslaskuria.

1. Avaa Game Bar painamalla Windows-näppäin + G ja valitse sitten Peittovalikko > Suorituskyky.
  2. Valitse Kuvataajuus-välilehti ja paina sitten Pyydä käyttöoikeutta.
  3. Seuraa toimintaohjeita ja käynnistä tietokone uudelleen, jotta nämä muutokset tulevat voimaan.

Kun käynnistät pelin, kuvataajuuslaskuri on valmiina käyttöön Xbox Game Barissa.

Pelaa haluamallasi tavalla

Xbox Game Barissa on mukautusvaihtoehtoja, joiden avulla voit siirtyä nopeasti pelin ja suosikkiaktiviteettien välillä. Lisätietoja on kohdassa Xbox Game Barin mukauttaminen Windows 10:ssä.

Vianmääritys

En näe ajan tasalla olevaa kuvataajuutta peliä pelatessa

Jos olet kiinnittänyt suorituskyvyn peittokuvan, avaa Game Bar pelin päälle painamalla Windows-näppäin + G. Tämä päivittää tiedot peittokuvaan.

Kuvataajuustietoja ei näy kuvataajuusasetusten määrittämisen jälkeen

Kun määrität kuvataajuuslaskurin Xbox Game Barissa, käyttäjätilisi lisätään Resurssilokin käyttäjät -ryhmään (olettaen, että tilisi on laitteen järjestelmänvalvoja tai että järjestelmänvalvoja on lisännyt tilisi kyseiseen ryhmään). Jos et näe kuvataajuuslaskuria tietokoneen uudelleenkäynnistyksen jälkeen (Pyydä käyttöoikeutta -painike näkyy edelleen Kuvataajuus-välilehdellä), varmista, että tilisi on lisätty Resurssilokin käyttäjät -ryhmään kirjoittamalla Tietokoneen hallinta työpöytähaun kenttään ja valitsemalla Paikalliset käyttäjät ja ryhmät > Ryhmät > Resurssilokin käyttäjät. Jos et näe tiliäsi Jäsenet-kentässä, pyydä käyttöoikeutta uudelleen Game Barin Suorituskyky-peittokuvassa ja käynnistä sitten tietokone uudelleen.

Jos et vieläkään näe kuvataajuustietoja käyttöoikeuden uuden pyytämisen jälkeen, lisää järjestelmänvalvojatili ryhmään manuaalisesti kirjoittamalla Tietokoneen hallinta työpöytähaun kenttään ja valitsemalla Paikalliset käyttäjät ja ryhmät > Ryhmät > Resurssilokin käyttäjät, painamalla Lisää ja noudattamalla sitten kehotteita. Käynnistä tietokone uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan.

Kuvataajuustietojen käyttöoikeuden poistaminen

1. Kirjoita Tietokoneen hallinta työpöytähaun kenttään ja valitse Paikalliset käyttäjät ja ryhmät > Ryhmät > Resurssilokin käyttäjät.
  2. Valitse käyttäjätili ja paina Poista.
  3. Käynnistä tietokone uudelleen, jotta muutos tulee voimaan.

Ota meihin yhteyttä

Haluatko ottaa yhteyttä tukeen ongelman "Seuraa tietokoneesi suorituskykyä Xbox Game Barilla" vuoksi, jota koskevaa sisältöä olit lukemassa, vai jonkin toisen ongelman vuoksi?