Langattoman Xbox One -ohjaimen vianmääritys

Katso video tai perehdy alla oleviin aiheisiin, joissa käsitellään ohjaimen korjausta.

Video: Ohjaimen yhteyden katkeamisen vianmääritys Xbox Onessa

Katso video Ohjaimen yhteyden katkeamisen vianmääritys Xbox Onessa. Huomautus Tämä video on saatavilla vain englanniksi.

Jos et voi muodostaa yhteyttä ohjaimeen tai ohjain ei säilytä yhteyttä, seuraavat neuvot voivat auttaa.

Jos sinulla on ongelmia ohjaimen painikkeiden kanssa, katso Xbox One -ohjainten painikkeiden vianmääritys.

Laske yhdistettyjen peliohjainten lukumäärä

Jos kahdeksan langatonta ohjainta on jo yhdistetty, et voi yhdistää vielä uutta ohjainta ennen kuin katkaiset yhden ohjaimen yhteyden.

Herätä ohjain

Langaton Xbox One -ohjain sammuu, jos se on käyttämättömänä 15 minuuttia. Käynnistä ohjain uudelleen painamalla Xbox-painiketta ja pitämällä sitä painettuna kunnes merkkivalo syttyy.

Tarkista paristot

Paina Xbox-painiketta  ja valitse Aloitus, ja tarkista sitten paristokuvake näytön oikeasta yläkulmasta. Jos se on matala, vaihda paristot (jos konsolisi käyttää AA-paristoja) tai lataa akku (jos sinulla on Xbox One Pelaa & Lataa -sarja).

Huomautus Ohjaimessa voi olla tarpeeksi virtaa käynnistymiseen, mutta se ei pysy päällä pitkään, ennen kuin paristot vaihdetaan. Tarkista ohjaimen paristojen varaustason alkunäytössä näkyvästä varaustason ilmaisimesta.

Siirry lähemmäksi Xbox-konsolia

Langattomien ohjainten alue on 6–9 m, mutta esimerkiksi seinät ja muiden langattomien laitteiden aiheuttama häiriö voivat pienentää aluetta. Alue voi olla myös rajoitettu, jos Xbox-konsoli osoittaa sinusta poispäin tai on kaapin sisällä. Varmista, että ohjain osoittaa kohti Xbox-konsolin etuosaa.

Poista esteet ohjaimen ja konsolin väliltä

Tarkista, ettei itsesi ja Xbox-konsolin välillä ole esineitä, jotka voisivat häiritä ohjaimen langatonta signaalia (kuten kannettavat tietokoneet, mikroaaltouunit, langattomat puhelimet, langattomat reitittimet ja metalliset jakajat, hyllyt tai ovet ja niin edelleen).

Käynnistä Xbox uudestaan

Avaa opas painamalla Xbox-painiketta , valitse Järjestelmä > Asetukset > Virta ja käynnistys > Sammuta tai käynnistä uudelleen > Käynnistä uudelleen nyt.

Joissakin tapauksissa virran katkaiseminen ja kytkeminen on parempi vaihtoehto kuin uudelleenkäynnistys. Voit sammuttaa ja käynnistää konsolin pitämällä konsolin etuosassa olevaa virtapainiketta painettuna noin 10 sekunnin ajan ja käynnistämällä konsolin uudelleen.

Yhdistä ohjaimesi uudelleen

Pidä yhdistämispainiketta painettuna ohjaimen päältä (bumper-painikkeiden välissä vasemmalla), kunnes Xbox-painike vilkkuu.

Paina sitten konsolin yhdistämispainiketta:

• Xbox One X:ssä ja Xbox One S:ssä yhdistämispainike sijaitsee laitteen etuosassa oikealla puolella, virtapainikkeen alapuolella.
  • Alkuperäisessä Xbox Onessa yhdistämispainike on pyöreä painike, joka sijaitsee laitteen sivulla, levykelkan kulman takana.

USB-kaapelin yhdistäminen

Voit muodostaa yhteyden uudelleen myös käyttämällä USB–micro-USB-kaapelia. Kiinnitä kaapelin micro-USB-pää ohjaimen yläosaan ja USB-pää Xbox-konsolin sivussa tai takana olevaan USB-aukkoon.

Lisätietoja on ohjeaiheessa Connect a wireless controller to your Xbox One (Langattoman ohjaimen yhdistäminen Xbox Oneen).

Huomautus Jos konsoli muodostaa yhteyden, kun käytät USB-kaapelia, mutta yhteys katkeaa, kun irrotat kaapelin, liitä kaapeli uudelleen ja tarkista, onko ohjaimelle saatavilla päivityksiä (katso aihe Ohjaimen päivittäminen).

Jos ohjain on päivitetty, mutta yhteys katkeaa, vaikka käytät USB-kaapelia, ohjain on vaihdettava (katso Vaihda ohjain).

Päivitä ohjain

Avaa opas kaksoisnapauttamalla Xbox-painiketta  ja valitse Järjestelmä > Asetukset > Kinect ja laitteet > Laitteet ja lisävarusteet. Valitse ensin ohjain ja sitten Lisää vaihtoehtoja > Päivitä ja seuraa ohjeita. Jos laitteistopainikkeessa lukee, että päivitystä ei ole saatavilla, ohjain on päivitetty.

Jos et pysty suorittamaan vaadittavaa päivitystä, saat neuvoja ohjeaiheesta Xbox One -ohjaimen päivitysongelmien vianmääritys.

Poista lisävarusteet Xbox-konsolilta

Jotkin USB-laitteet, kuten riittämättömät USB-kaapelit, voivat häiritä langattomia signaaleja. Irrota kaikki Xboxiin yhdistetyt USB-laitteet (langattomat laitteet, ulkoiset kiintolevyt, muut langalliset ohjaimet, näppäimistöt ja niin edelleen). Käynnistä Xbox uudelleen (katso Käynnistä Xbox uudelleen) ja yritä ohjaimen käyttöä uudelleen.

Kokeile toista ohjainta

Jos sinulla on toinen ohjain, kokeile jos myös se katkaisee yhteyden. Varmista, että akku on täysin ladattu ja pelaa hetken aikaa testataksesi sitä kunnolla.

Jos toinen ohjain toimii, sinun täytyy ehkä vaihtaa ensimmäinen ohjain uuteen. Siirry laitetukeen, kirjaudu sisään Microsoft-tililläsi ja valitse sitten Vaihda lisäosa uuteen.

Jos molemmat ohjaimet katkaisevat yhteyden, konsolisi kaipaa ehkä huoltoa. Siirry laitetukeen, kirjaudu sisään Microsoft-tililläsi, rekisteröi Xbox-konsolisi, jos se ei jo näy siellä, ja valitse Request repair (Tee korjauspyyntö).

Lisätietoja on ohjeaiheessa Xbox-konsolin tai Kinect-sensorin huollattaminen.

Vaihda ohjain

Jos yhteyden muodostaminen konsoliin ei onnistunut aiempien ratkaisujen avulla, ohjain on vaihdettava.

1. Siirry laitetukeen, kirjaudu sisään Microsoft-tililläsi, rekisteröi Xbox-konsolisi, jos se ei jo näy siellä, ja valitse Replace an accessory (Vaihda lisäosa uuteen).
  2. Valitse ohjainta vastaava Xbox One -konsoli tai erikseen rekisteröimäsi Xbox One -ohjain ja seuraa vaiheita.

Onko sinulla korjaukseen ja takuuseen liittyviä kysymyksiä? Lisätietoja on ohjeaiheessa Xboxin takuun ja rekisteröinnin usein kysytyt kysymykset.