Xbox One -ohjaimen päivittäminen

Yleistä

Kun päivität ohjaimen uusimmalla ohjelmistoversiolla, voit hyödyntää Xbox One -stereokuulokemikrofonin kaikkia ominaisuuksia ja tärkeitä ohjaimen parannuksia. Voit päivittää ohjaimen langattomasti tai USB-liitännän kautta. Neuvoja päivitysongelmien vianmääritykseen saat ohjeaiheesta Xbox One -ohjaimen päivitysongelmien vianmääritys.

Tällä sivulla

Päivittäminen langattomasti

Kesäkuussa 2015 tai sen jälkeen ostettu langaton Xbox One -ohjain voidaan päivittää langattomasti yhdistämättä sitä USB-kaapelilla. Tässä ohjaimessa on pieni, pyöreä 3,5 mm:n liitäntä, joka sijaitsee ohjaimen pohjassa. Ohjaimet, joissa ei ole tätä liitäntää, on päivitettävä USB-kaapelin kautta.

Langattoman Xbox One -ohjaimen 3,5 mm:n liitäntä on osoitettu nuolella.

Päivitä ohjain langattomasti Xbox One -stereokuulokemikrofonisovittimen tukemiseksi toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan:

1. Kirjaudu sisään Xbox Live -profiiliisi Xbox One -konsolissa ja asenna uusin järjestelmäpäivitys, jos sinua pyydetään tekemään niin.
  2. Jos sinulla on stereokuulokemikrofonisovitin, kiinnitä se ohjaimen alaosaan, jotta se pystyy myös hakemaan päivityksiä.
  3. Jos käytät stereokuulokemikrofonisovitinta, liitä kuulokemikrofoni (kuulokemikrofoni on liitettävä, jotta sovitin käynnistyy).
  4. Avaa opas napauttamalla Xbox -painiketta .
  5. Valitse System (Järjestelmä) > Kinect & devices (Kinect & laitteet) > Device & accessories (Laite ja lisävarusteet) ja valitse sitten ohjain, jonka haluat päivittää.
  6. Valitse Laitteen tiedot, valitse Laiteohjelmistoversio-ruutu ja valitse sitten Jatka.
  7. Kun päivitys on suoritettu, voit päivittää muut ohjaimet. Jos ne voidaan päivittää vain USB-liitännän kautta, perehdy kohtaan Päivittäminen USB-liitännän kautta. Paina muussa tapauksessa ensimmäisen päivityksen suorittamisen jälkeen näytössä olevaa Päivitä toinen -painiketta ja toimi sitten ohjeiden mukaan.
Näyttöön avautuu Ohjain on päivitetty -näyttö, jossa onnistunut päivitys on osoitettu valintamerkillä. Päivitä toinen -asetus on korostettu.

Huomautukset

• Tämän päivityksen automaattinen tunnistustoiminto ei ehkä toimi heti, jos olet liittänyt stereokuulokesovittimen ohjaimeen järjestelmäpäivityksen lataamisen aikana tai konsolin ollessa sammutettuna. Voit ratkaista tämän ongelman siirtymällä aloitusnäyttöön ja irrottamalla sovittimen. Liitä sitten sovitin uudelleen ohjaimeen.
  • Sinun tarvitsee päivittää ohjain stereokuulokemikrofonisovittimen käyttöä varten vain kerran. Jos haluat kuitenkin käyttää stereokuulokemikrofonisovitinta muiden Xbox One -ohjainten kanssa, sinun on suoritettava tämä prosessi jokaisen ohjaimen osalta. Hae ajoittain myös uusia päivityksiä, sillä Xbox julkaisee usein uusia toimintoja ja parannuksia ohjainta varten.
  • Jos yrität päivittää ohjaimen, joka on jo päivitetty, järjestelmä tarkistaa ohjaimen ja siirtyy muutaman sekunnin kuluessa onnistumisnäyttöön sen merkiksi, että ohjain on jo päivitetty.

Päivittäminen USB-liitännän kautta

Päivitä ohjain USB-liitännän kautta Xbox One -stereokuulokemikrofonisovittimen tukemiseksi toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan:

1. Kirjaudu sisään Xbox Live -profiiliisi Xbox One -konsolissa ja asenna uusin järjestelmäpäivitys, jos sinua pyydetään tekemään niin.
  2. Jos sinulla on stereokuulokemikrofonisovitin, kiinnitä se ohjaimen alaosaan, jotta se pystyy myös hakemaan päivityksiä.
  3. Jos käytät stereokuulokemikrofonisovitinta, liitä kuulokemikrofoni (kuulokemikrofoni on liitettävä, jotta sovitin käynnistyy).
  4. Liitä toimitukseen sisältyvän USB-kaapelin suuri pää konsolin vasemmalla sivulla, levykelkan kulman takana olevaan liitäntään.
  5. Liitä USB-kaapelin pieni pää ohjaimen yläosaan.
Aloitetaan-näyttö avautuu. USB-kaapelin liittäminen ohjaimeen on osoitettu nuolella. Jatka-painike on korostettu.
  1. Päivityksen asennusohjeiden pitäisi tulla automaattisesti näyttöön. Toimi ohjeiden mukaan, äläkä irrota USB-kaapelia, kun päivitys on käynnissä. (Prosessi voi kestää jopa 3 minuuttia.)
    Jos päivityksen asennusohjeet eivät tule automaattisesti näyttöön, voit aloittaa prosessin manuaalisesti. Voit tehdä näin painamalla Xbox-painiketta avataksesi oppaan, valitse Järjestelmä > Kinect ja laitteet > Laitteet ja lisävarusteet ja valitse sitten ohjain, jonka haluat päivittää. Valitse Laitteen tiedot, valitse Laiteohjelmistoversio-ruutu ja valitse sitten Jatka.
  2. Kun päivitys on valmis, irrota USB-kaapeli. Jos haluat päivittää myös muita ohjaimia, liitä ne nyt yksi kerrallaan. Paina näytössä olevaa Päivitä toinen -painiketta ja toimi sitten ohjeiden mukaan.
Näyttöön avautuu Ohjain on päivitetty -näyttö, jossa onnistunut päivitys on osoitettu valintamerkillä. Päivitä toinen -asetus on korostettu.
  1. Käynnistä langaton ohjain painamalla sen Xbox-painiketta. Ohjain on nyt ajan tasalla, ja olet valmis käyttämään Xbox One -stereokuulokemikrofonisovitinta.

Huomautukset

• Tämän päivityksen automaattinen tunnistustoiminto ei ehkä toimi heti, jos olet liittänyt stereokuulokesovittimen ohjaimeen järjestelmäpäivityksen lataamisen aikana tai konsolin ollessa sammutettuna. Voit ratkaista tämän ongelman siirtymällä aloitusnäyttöön ja irrottamalla sovittimen. Liitä sitten sovitin uudelleen ohjaimeen.
  • Sinun tarvitsee päivittää ohjain stereokuulokemikrofonisovittimen käyttöä varten vain kerran. Jos haluat kuitenkin käyttää stereokuulokemikrofonisovitinta muiden Xbox One -ohjainten kanssa, sinun on suoritettava tämä prosessi jokaisen ohjaimen osalta. Hae ajoittain myös uusia päivityksiä, sillä Xbox julkaisee usein uusia toimintoja ja parannuksia ohjainta varten.
  • Jos yrität päivittää ohjaimen, joka on jo päivitetty, järjestelmä tarkistaa ohjaimen ja siirtyy muutaman sekunnin kuluessa onnistumisnäyttöön sen merkiksi, että ohjain on jo päivitetty.
  • Jos olet liittänyt USB-kaapelilla useita ohjaimia, päivitys kehottaa sinua irrottamaan muut ohjaimet ja päivittämään yhden ohjaimen kerrallaan.

Päivittäminen tietokoneen kautta

Päivitä ohjain Windows 10 -tietokoneella Xbox-lisävarusteet-sovelluksen avulla:

1. Hanki sovellus Microsoft Windows 10:stä tekemällä haku sanoilla ”Xbox-lisävarusteet”.
  2. Käynnistä Xbox-lisävarusteet-sovellus.
  3. Yhdistä langaton Xbox One -ohjain USB-kaapelilla tai Windowsin langattomalla Xbox-sovittimella.
    Huomautus Sinua pyydetään päivittämään Windows 10 Anniversary Editioniin, jos et ole vielä tehnyt niin.
  4. Kun ohjain on yhdistetty, näet Vaaditaan päivitys -sanoman, jos päivitys on pakollinen. Asenna päivitys.
    Huomautus Voit hakea päivityksen myös Laitteen tiedot -kohdasta.

Huomautukset

• Xbox-lisävarusteet-sovellus on saatavilla vain Windows 10:een.
  • Ohjaimet, joissa ei ole sisäänrakennettua 3,5 mm:n ääniliitäntää, on päivitettävä USB-liitännän kautta, ja niissä on oltava Windows 10 TH2 Update (tai uudempi).
  • Ohjaimen päivittämistä Bluetooth-yhteyden välityksellä ei tueta.
  • Bluetooth vaatii, että tietokoneessa on käytössä Windows 10 Anniversary Update. Lisätietoja uusimman Windows-päivityksen hankkimisesta on ohjeaiheessa Windows Update: usein kysytyt kysymykset.