Langaton Xbox One -ohjain ei toimi tai se on rikki

Kokeile seuraavia ratkaisuja, jos langaton Xbox One -ohjain ei toimi kunnolla tai siinä on rikkinäinen komponentti.

Huomautus Tällä sivulla olevat ratkaisut koskevat vain langatonta Xbox One -ohjainta. Kolmannen osapuolen ohjaimia koskevissa ongelmissa ota yhteyttä valmistajaan.

Tällä sivulla

Langaton ohjain ei värähtele välillä tai ollenkaan peliä pelattaessa

Kokeile näitä ehdotuksia:

• Varmista, että pelaamasi peli tukee värähtelyä. Kaikki pelit eivät tue peliohjainten värähtelyä.
  • Jos pelaamasi peli tukee värähtelyä, varmista, että värähtely on otettu käyttöön. Lisätietoa on pelin käyttöoppaassa.
  • Varmista, että langattoman ohjaimen akku tai paristot on ladattu täyteen. Kun ohjain havaitsee, että akun tai paristojen varaus on vähissä, se poistaa värähtelyn käytöstä säästääkseen jäljellä olevaa varausta. Lisätietoja varauksen tason tarkistamisesta on ohjeaiheessa Xbox One -ohjaimen paristojen varaustason tarkistaminen.
  • Jos käytössäsi on toinen langaton Xbox One -ohjain, yritä toistaa värähtely siinä. Jos sama ongelma toistuu, ongelma on todennäköisesti käyttämässäsi pelissä. Lisätietoja on pelin vianmääritystiedoissa.

Jos langaton ohjain ei edelleenkään värähtele näiden ratkaisujen kokeilemisen jälkeen, ohjain on vaihdettava. Voit tilata korvaavan tuotteen Laitteen korjaus -sivulta.

Langattoman ohjaimen painike tai portti ei toimi tai toimii vain osittain

Jos käytössäsi on toinen langaton Xbox One -ohjain, yritä toistaa sillä, mitä yritit tehdä alkuperäisellä ohjaimella.

• Jos sama ongelma toistuu toisen langattoman ohjaimen kanssa, ongelma on luultavasti käyttämässäsi sovelluksessa tai pelissä. Lisätietoja on sovelluksen tai pelin vianmääritystiedoissa.
  • Jos sama ongelma ei toistu toisen langattoman ohjaimen kanssa, nykyinen ohjain on vaihdettava. Voit tilata korvaavan tuotteen Laitteen korjaus -sivulta.

Langattoman ohjaimen paristorasian kansi ei sulkeudu

Tarkista seuraavat asiat:

Langattomassa ohjaimessa on yhteysongelmia

Langattoman ohjaimen analogiset sauvat liikkuvat itsekseen tai eivät palaudu keskelle tai ohjaimen painikkeet eivät toimi

Tällaisten ongelmien ilmetessä ohjain on vaihdettava. Voit tilata korvaavan laitteen verkon Xbox-huoltokeskuksesta.

Xbox One -kuulokemikrofoni ei toimi liitettynä ohjaimeen

Langaton ohjain ei käynnisty

Lisätietoa on ohjeaiheessa Langaton Xbox One -ohjain ei käynnisty.

Langaton ohjain ei säilytä varaustaan

Lisätietoja on ohjeaiheessa Xbox One Pelaa & Lataa -sarjan vianmääritys.

Jos ongelma ei ratkea näillä keinoilla, langaton ohjain on ehkä vaihdettava. Voit tilata uuden ohjaimen Laitteen korjaus -sivulta.

Huomautus Xbox One -konsolin rekisteröinti vaaditaan, jotta langattoman ohjaimen voi vaihtaa takuun piirissä.

Onko sinulla korjaukseen ja takuuseen liittyviä kysymyksiä? Lisätietoja on ohjeaiheessa Xbox-konsolin, Kinect-sensorin tai lisävarusteen huollattamisen usein kysytyt kysymykset.