Tietoja Xbox One -mediakaukosäätimestä

Xbox One -mediakaukosäätimellä voit hallita Xbox One -konsolia sekä Xbox One OneGuiden kautta myös kaapeli- tai satelliittidigiboksia. Jos sinulla on ongelmia television tai digiboksin hallinnassa konsolin tai OneGuiden kautta, lisätietoja on ohjeaiheessa Näyttö on musta tai kuvanlaatu on heikko, kun katselet televisiota Xbox Onella.

Tällä sivulla

Mediakaukosäätimeen tutustuminen

Xbox One -mediakaukosäätimen suunnittelun ansiosta voit hallita helposti Blu-ray-elokuvia, videon suoratoistoa, sovelluksia, television virtaa ja äänenvoimakkuutta. Siinä on myös taustavalaistut näppäimet, jotka syttyvät automaattisesti, kun kosketat kaukosäädintä.

Mediakaukosäätimen pakkaukseen sisältyy:

• Xbox One -mediakaukosäädin
  • kaksi AAA-alkaliparistoa
  • pika-aloitusopas ja käyttöopas.
Xbox One -mediakaukosäädin

Mediakaukosäätimen määrittäminen

Xbox One -mediakaukosäädin on helppo määrittää. Aseta paristot alla näytetyllä tavalla, ja kaukosäädin on käyttövalmis. Sitä ei tarvitse synkronoida konsoliin langattomasti. Voit alkaa heti käyttää OneGuide-opasta, Blu-ray-elokuvia, videoiden suoratoistoa ja sovelluksia.

Huomautus Xbox One -mediakaukosäätimellä ei hallita suoraan kaapeli- tai satelliittidigiboksia, vaan se tapahtuu OneGuiden kautta Xbox One -konsolilla. OneGuiden avulla voit vaihtaa kanavia ja säätää äänenvoimakkuutta yhteensopivassa kaapeli- tai satelliittidigiboksissa.

Jotta voi hallita television virtaa ja äänenvoimakkuutta, sinun on määritettävä konsoli television käyttöä varten. Televisiota voi hallita käyttämällä Kinect-sensorin infrapunasignaalia tai infrapunajatkokaapelia. Lisätietoa tästä on ohjeaiheessa TV-lähetysten määrittäminen Xbox One X-, Xbox One S- tai alkuperäisessä Xbox One -konsolissa.

Aseta kaksi AAA-paristoa Xbox One -mediakaukosäätimen taakse

Mediakaukosäätimen käyttäminen

Xbox One -mediakaukosäädin on yhteydessä Xbox One -konsoliin infrapunatekniikan avulla. Parhaan yhteyden saamiseksi kaukosäätimen ja konsolin välillä mediakaukosäätimen pitäisi olla korkeintaan yhdeksän metrin päässä, ja sen tulee olla suunnattuna konsolin etuosaan päin alla näytetyllä tavalla.

Huomautus Infrapunavastaanotin on konsolissa, ei Kinect-sensorissa, jossa on erilliset infrapunakamerat ja -lähettimet. Kinect-sensori lähettää infrapunasignaaleja laitteeseen kanavien vaihtamista ja äänenvoimakkuuden säätämistä varten.

Suuntaa Xbox One -mediakaukosäädin Xbox-konsolin etupuolelta kohti

Mediakaukosäätimen etupaneeli ja painikkeet

Kaavio Xbox One -mediakaukosäätimen painikkeista
  1. Virta päälle-/aloituspainike. Tämä painike käynnistää konsolin yhdellä kosketuksella. Kun konsolin virta on päällä, sammuta konsoli painamalla painiketta kolmen sekunnin ajan.
  2. Näkymäpainike. Tämä painike toimii samalla tavalla kuin Xbox One -ohjaimen näkymäpainike. Tätä painiketta käyttämällä voit kohdentaa johonkin pelin tai sovelluksen toimintoon, kuten kartan ottamiseen roolipelin aikana tai Edgen osoiterivin käyttöön. Painikkeen toiminnot vaihtelevat sovelluksen tai pelin mukaan.
  3. Valikkopainike. Vastaavasti kuin Xbox One -ohjaimen valikkopainikkeella pääset tällä painikkeella käyttämään peli- ja sovellusvalikon vaihtoehtoja, kuten Asetukset tai Ohje. Painikkeen avulla voit käyttää myös muita komentoja, kuten Xbox One -virtuaalinäppäimistön Enter-painiketta.
  4. Valitse-painike. Tällä voit valita näytössä näkyvän kohteen vastaavasti kuin ohjaimen A-painiketta painamalla.
  5. Siirtymispainike. Painiketta käytetään aloitusnäytössä tai valikoissa siirtymiseen ohjaimen suuntaohjaimen tavoin.
  6. Takaisin-painike. Tämän painikkeen painaminen vie takaisin edelliseen näyttöön.
  7. OneGuide-painike. Tämä painike avaa television OneGuide-oppaan. Jos et ole vielä määrittänyt OneGuide-opasta, tämän painikkeen painaminen avaa asennusnäytön.

Huomautus OneGuide-painiketta voidaan muokata konsolin asetuksissa minkä tahansa asennetun mediasovelluksen avaamiseksi. Jos haluat muokata, mikä sovellus avautuu, kun OneGuide-painiketta painetaan, valitse Järjestelmä > Asetukset > Kinect ja laitteet > Mediakaukosäädin. Valitse haluttu sovellus käynnistettäväksi. Tämä asetus on konsolikohtainen eikä muokkaa mediakaukosäädintä, vaan pikemminkin sitä, miten kaukosäätimen OneGuide-painiketta käytetään konsolissa.

8. Äänenvoimakkuuspainike. Painikkeella voit säätää television äänenvoimakkuutta. Sinun on ensin määritettävä konsoli television käyttöä varten. Lisätietoja on ohjeaiheessa Mediakaukosäätimen määrittäminen.
  9. Kanavapainike. Painikkeella voit vaihtaa television kanavia. Sinun on ensin määritettävä konsoli television käyttöä varten. Lisätietoja on ohjeaiheessa Mediakaukosäätimen määrittäminen.
  10. Mykistyspainike. Tämä painike mykistää television. Sinun on ensin määritettävä konsoli television käyttöä varten. Lisätietoja on ohjeaiheessa Mediakaukosäätimen määrittäminen.
  11. Median ohjauspainikkeet. Näihin painikkeisiin kuuluvat seuraavat painikkeet: toisto, keskeytys, pikakelaus eteen- ja taaksepäin, pysäytys, seuraava luku ja edellinen luku. Voit käyttää näitä toimintoja katsoessasi mediasisältöä levyltä tai sovelluksesta.

Huomautus Nämä painikkeet eivät ohjaa TV-signaalin DVR-toimintaa. Kyseinen toiminto ei ole tällä hetkellä käytettävissä.

Mediakaukosäätimen ongelmien vianmääritys

Mediakaukosäätimessä ei ole virtaa tai toimintoja

Jos kaukosäätimen toiminnot eivät ole käytettävissä, vaihda siihen uudet AAA-paristot. Varmista, että paristot ovat oikein päin.

Jos olet vaihtanut paristot eikä kaukosäädin edelleenkään toimi, se on vaihdettava. Voit tilata korvaavan tuotteen laitepalveluista.

Mediakaukosäätimellä voi käyttää suurinta osaa omasta sisällöstä ja sovelluksista tiettyä sovellusta lukuun ottamatta

Mediakaukosäädin toimii useimpien sovellusten kanssa. Kuitenkin joitain kolmannen osapuolen sovelluksia ei ole suunniteltu käytettäväksi mediakaukosäätimellä. Tässä tapauksessa kaukosäädin toimii eikä sitä tarvitse vaihtaa.

Mediakaukosäätimellä voi käyttää useimpia toimintoja, mutta ei televisiota

Jotta voit käyttää televisiota mediakaukosäätimellä, sinun on ensin määritettävä Xbox One television käyttöön konsolin asetuksissa. Lisätietoa tästä on ohjeaiheessa TV-lähetysten määrittäminen Xbox One X-, Xbox One S- tai alkuperäisessä Xbox One -konsolissa.

Voinko käyttää Xbox 360 -mediakaukosäädintä Xbox Onessa?

Et. Xbox 360 -mediakaukosäädin toimii vain Xbox 360 -konsolin kanssa.

Voinko käyttää Xbox One -mediakaukosäädintä Xbox 360:ssä?

Et. Xbox One -mediakaukosäädin toimii vain Xbox One -konsolin kanssa.

Mediakaukosäädin on fyysisesti rikki

Jos mediakaukosäädin rikkoutui normaalissa käytössä ja toiminnassa, se on vaihdettava. Voit tilata korvaavan tuotteen laitepalveluista.

Ratkesiko ongelma?

Kyllä
Ei

Kiitos palautteesta

Kiitos palautteesta!

Ikävää, ettei tästä artikkelista ollut apua ongelmaan. Emme kuitenkaan luovuta, äläkä sinäkään. Kokeile alla olevaa yhteisövaihtoehtoa.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Anna palautetta tästä aiheesta

255 merkkiä jäljellä.
Yksityisyytesi suojaamiseksi älä kirjoita yhteystietojasi palautteeseen.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Ota meihin yhteyttä

Haluatko ottaa yhteyttä tukeen ongelman "Tietoja Xbox One -mediakaukosäätimestä" vuoksi, jota koskevaa sisältöä olit lukemassa, vai jonkin toisen ongelman vuoksi?