Mitä 4K on?

Video: 4K:n ja HDR:n määrittäminen ja asetukset

Katso video 4K:n ja HDR:n määrittäminen. Huomautus Tämä video on saatavilla vain englanniksi.

4K on television tarkkuusvaihtoehto. Tekniseltä nimeltään 4K UHD (tai 4K Ultra HD tai 4K Ultra High Definition) sisältää neljä kertaa niin paljon pikseleitä kuin 1080p HDTV. Kuvasta tulee terävämpi ja yksityiskohtaisempi.

Jotta voisit käyttää 4K-tarkkuutta ja sen oheistoimintovideotekniikkaa, HDR:ää (suuri dynaaminen alue), sinulla on oltava 4K-televisio ja Xbox One X- tai Xbox One S -konsoli.

Alkuperäinen 4K ja 4K-skaalaus

Kun asetat konsolisi resoluutioksi 4K UHD, kaikki konsolilla – aloitusnäyttö, pelit ja sovellukset – näkyvät 4K:na. Xbox One X -konsolilla 4K-sisältö näytetään sen alkuperäisellä 4K-tarkkuudella ja muut sisällöt (kuten 1080p-tarkkuudelle koodatut pelit) skaalataan 4K-muotoon. Xbox One S:ssä pelit nostetaan myös 4K:hon. Vaikka nostettu 4K on yleensä tasaisempi ja yksityiskohtaisempi kuin alkuperäinen 720p tai 180p, nostettu 4K ei ole yhtä upea ja yksityiskohtainen kuin alkuperäinen 4K.

Jos haluat asettaa ja nostaa kaiken 4K-tarkkuuteen, avaa opas painamalla Xbox-painiketta, siirry kohtaan Järjestelmä > Asetukset > > Näyttö ja ääni > Video-ulostulo. Kohdasta TV:n resoluutio valitse 4K UHD.

4K peleissä ja sovelluksissa

Sinun ei tarvitse määrittää konsolin resoluutioksi 4K:ta pelataksesi 4K-sisältöä. Voit määrittää konsolisi toiseen resoluutioon, kuten 1080p:hen ja kun peli tai sovellus vaatii 4K:ta (ja televisiosi tukee haluttua 4K-tilaa) se vaihtaa automaattisesti 4K:hon. Tämä on hyvä jos haluat toistaa 1080p-sisältöä alkuperäisessä resoluutiossa, mutta myöskin käyttää hyväksi 4K-resoluutiota 4K-sisältöä toistettaessa.

Määrittääksesi resoluution alempaan resoluutioon, mutta vaihda 4K:hon kun 4K-sisältöä toistetaan:

1. Avaa opas ja siirry kohtaan Järjestelmä > Asetukset > Näyttö ja ääni > Video-ulostulo ja varmista sitten, että TV:n resoluutio on määritetty 720p tai 1080p.
  2. Valitse Videon lisäasetukset ja varmista, että Salli 4K on valittuna.

Ratkesiko ongelma?

Kyllä
Ei

Kiitos palautteesta

Kiitos palautteesta!

Ikävää, ettei tästä artikkelista ollut apua ongelmaan. Emme kuitenkaan luovuta, äläkä sinäkään. Kokeile alla olevaa yhteisövaihtoehtoa.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Anna palautetta tästä aiheesta

255 merkkiä jäljellä.
Yksityisyytesi suojaamiseksi älä kirjoita yhteystietojasi palautteeseen.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Ota meihin yhteyttä

Haluatko ottaa yhteyttä tukeen ongelman "Mitä 4K on?" vuoksi, jota koskevaa sisältöä olit lukemassa, vai jonkin toisen ongelman vuoksi?