Xbox Onen näyttöasetusten säätäminen

Näyttöasetusten säätäminen

Xbox One -konsoli tukee erilaisia näyttöasetuksia. Valitse omalle televisiolle parhaat asetukset noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Avaa opas painamalla Xbox-painiketta .
  2. Valitse System (Järjestelmä) > Settings (Asetukset).
  3. Valitse Näyttö ja ääni -kohdasta Videolähtö.
  4. Valitse televisiollesi sopivat näytön ja kuvan asetukset.

Huomautukset

Näyttöasetusten kuvaus

Näyttöasetusten kuvaus

Tarkkuus

Xbox One -konsoli tukee seuraavia tarkkuuksia. Nämä ovat teräväpiirtotelevisioiden vakiotarkkuuksia:

• 720p
  • 1080p
  • 1440p (tämä asetus on näkyvissä vain, jos televisiosi tukee 1440p-tarkkuutta)
  • 4K UHD (tämä asetus on näkyvissä vain, jos televisiosi tukee 4K:ta)

Xbox Onen pitäisi valita televisiollesi sopivin asetus automaattisesti.

Huomautus Konsoli palaa automaattisesti käyttämään edellistä asetusta, jos et vahvista uutta asetusta 15 sekunnin kuluessa.

Virkistystaajuus

Jos sinulla Xbox One S tai Xbox One X ja televisiosi tukee 120 Hz:n tarkkuutta HDMI-liitännän kautta, näet kyseisen asetuksen kohdassa Näyttö > Tarkkuus.

Virkistystaajuus ilmaisee, kuinka monta kertaa televisiovastaanotin tai tietokoneen näyttö näyttää kuvan sekunnissa. Virkistystaajuudet ilmaistaan yleensä hertseinä (jaksoina sekunnissa). Näytöllä, joka tuottaa kuvan 60 kertaa sekunnissa kohden, on 60 Hz:n virkistystaajuus, joka on oletusvirkistystaajuus kaikissa Xbox One -konsoleissa. Jos laitteistosi täyttää edellä mainitut vaatimukset, voit kasvattaa virkistystaajuuden 120 Hz:iin 1080p:n tai 1440p:n tarkkuuksia varten.

Huomautus

• Näytön on tuettava 120Hz:n tarkkuutta HDMI-liitännän kautta. Vaikka jotkin näytöt tukevat 120 Hz:n tarkkuutta DisplayPortin avulla, ne eivät välttämättä tue sitä HDMI-liitännän kautta.
  • 120 Hz on käytettävissä vain 1440p- ja 1080p-tarkkuuksille. Jos muutat tarkkuuden 4K UHD:ksi tai 720p:ksi, virkistystaajuus määritetään 60 Hz:ksi oletusarvon mukaan.
  • Jos konsolisi tarkkuudeksi on asetettu 4K UHD ja muutat virkistystaajuuden 120 Hz:ksi, valitsemasi tarkkuus muunnetaan näytön parhaaseen käytettävissä olevaan tarkkuuteen.

Lisäasetusten kuvaus

Voit vielä hienosäätää videoasetuksia avaamalla videon Advanced (Lisäasetukset) -asetukset.

Videotilat

Videotilat sallivat sovellusten ja pelien ohittaa järjestelmän näyttöasetuksia, jotta seuraavien videon sisältötyyppien läpivienti mahdollistuu:

Salli 50 Hz

Tätä asetusta käytettäessä Xbox One pystyy käyttämään 50 Hz:n signaalia, jos videolähde on koodattu 50 Hz:n taajuudella. Tämä on vakiovirkistystaajuus Euroopassa, Lähi-idässä, Afrikassa ja monissa Aasian maissa.

Salli 24 Hz

Tällä asetuksella voit katsella elokuvia 24 Hz:n virkistystaajuudella, joka on luonnollinen kuvataajuus elokuvien katseluun.

Salli automaattinen lyhyen viiveen tila

Automaattisen lyhyen viiveen tilan (tunnetaan myös nimellä ”pelitila”) avulla konsoli voi käskeä näyttöä muuttamaan viiveen tilaa, kun peli käynnistetään, ja palauttaa taas ennalleen, kun lopetat pelin.

Huomautus Lyhyen viiveen tilaa on mahdollista käyttää, koska televisiovastaanotin poistaa käytöstä toimintonsa, jotka muuten aiheuttaisivat viivettä. Näiden ominaisuuksien poistaminen käytöstä saattaa vaikuttaa kuvanlaatuun – HDR-värit voivat näkyä haaleina, ja kontrasti ja taustavalaistus voi näyttää olevan pois käytöstä lyhyen viiveen edellyttämän kompensaation takia. Poista tämä ominaisuus käytöstä, jos et ole tyytyväinen kuvan laatuun.

Salli muuttuva virkistystaajuus

Vaihtelevan virkistystaajuuden (VRR) tekniikoita käytetään virkistystaajuuden dynaamiseen säätämiseen nopeasti vähentämään kuvan pätkintää ja näytön repeilyä. VRR on käytettävissä vain, kun se on yhdistetty televisioon, joka tukee HDMI-VRR- tai AMD FreeSync -toimintoja.

Huomautus Kun VRR on käytössä, pelileikkeet ja lähetykset saattavat näkyä katkonaisina tai näkyä näytöllä repeilevinä. Sen syynä on katselijan kiinteä toistovirkistystaajuus, kun samalla aktiivisen pelaajan virkistystaajuus vaihtelee. VRR voi myös aiheuttaa näyttöongelmia, jos videon signaali välitetään ääni- ja videovastaanottimen (AVR) kautta. Jos huomaat näyttöongelmia, saatat joutua poistamaan VRR:n käytöstä tai ohittaa AVR:n ja muodostaa yhteyden HDMI:llä suoraan näyttöön.

Salli 3D

Tämän asetuksen avulla voit katsoa 3D Blu-ray -levyjä Xbox Onella.

Huomautus Television on tuettava 3D-toimintoa, jotta sillä voi katsoa 3D-sisältöä.

Salli YCC 4:2:2

• Jos YCC 4:2:2 ei ole käytössä ja sinulla on HDMI-video-ongelmia, kokeile sen käyttöön ottamista.
  • Jos YCC 4:2:2 on käytössä ja sinulla on HDMI-video-ongelmia, kokeile sen käytöstä poistamista.

Salli 4K

Tämän asetuksen avulla voit siirtää alkuperäistä 4K-sisältöä näytöllesi, kun sitä on peleissäsi ja sovelluksissasi.

Sinun ei tarvitse määrittää konsolin resoluutioksi 4K:ta pelataksesi 4K-sisältöä. Voit määrittää konsolisi toiseen resoluutioon, kuten 1080p:hen ja kun peli tai sovellus vaatii 4K:ta (ja televisiosi tukee haluttua 4K-tilaa) se vaihtaa automaattisesti 4K:hon. Se auttaa, jos haluat toistaa 1080p-sisältöä alkuperäisellä tarkkuudella, mutta myös hyödyntää 4K-tarkkuutta 4K-sisältöä toistettaessa.

Salli HDR10

Tämän asetuksen avulla voit katsoa HDR10-sisältöä, kun sitä on peleissäsi ja sovelluksissasi.

HDR on lyhenne sanoista High Dynamic Range. Konsoleiden Xbox One X ja Xbox One S HDR10:n avulla televisio voi näyttää syvempiä värejä ja rikkaampia kontrasteja, jolloin kuva näyttää elinvoimaisemmalta ja realistisemmalta kuin tavallisessa HDTV:ssä.

Lisätietoja on ohjeaiheessa HDR konsoleissa Xbox One X ja Xbox One S.

Salli Dolby Vision

Tämän asetuksen avulla voit katsoa Dolby Vision -sisältöä, kun sitä on joissakin sovelluksissa.

Dolby Vision on toinen HDR-standardityyppi. Kun käytät Dolby Visionia Xbox One X- tai Xbox One S -konsolissa, televisiosi pystyy näyttämään syvempiä värejä ja rikkaamman kontrastin, minkä ansiosta kuva näyttää elinvoimaisemmalta ja realistisemmalta kuin tavallisessa HDTV:ssä käytettäessä joitakin videosovelluksia, joiden HDR-sisältö on koodattu Dolby Visionin mukaiseksi.

Huomautus Täydellinen luettelo tuetuista Dolby Vision -televisioista on saatavilla osoitteessa https://www.dolby.com/us/en/categories/tv/dolby-vision-xbox-compatible.pdf.

Videon tarkkuus ja reunojen poisto

Yhteys

Käytettävissä olevien tarkkuuksien tunnistamiselle on kolme asetusta. Voit määrittää yhden seuraavista TV-liitännän asetuksista:

• Automaattinen tunnistus. TV-liitännän asetukseksi suositellaan tätä asetusta, jolloin Xbox One -konsoli valitsee television tarkkuuden television antamien tietojen perusteella.
  • DVI. Tätä asetusta suositellaan vain, jos käytät HDMI:stä DVI:hin -sovitinta.
    Huomautus Jos valitset DVI:n, HDMI-ääni poistetaan käytöstä. Silloin äänen kuuluminen edellyttää optista ääniliitäntää.
  • HDMI. Valitse tämä asetus, jos tiedät, että käytettävissä on sekä konsolin että television tukema tarkkuus, jota ei ole luettelossa.
    Huomautus Jos valitset tarkkuuden, jota televisio ei tue, odota 15 sekuntia, että vahvistusruutu poistuu näytöstä.

Värisyvyys

Värisyvyydellä tarkoitetaan kunkin kuvapisteen väritietojen näyttämiseen käytettävää bittimäärää. Todellisissa väreissä (true color) kolmen RGB-värin näyttämiseen käytetään 24 bittiä. Jos televisiosi tukee deep color -värejä, voit valita suuremman värisyvyyden.

Väritila

Väritilan asetukseksi suositellaan jätettävän Vakio (suositeltava). Tällä asetuksella signaaliksi määritetään RGB Limited. Se on videosisällön lähetysstandardi, joka on tarkoitettu televisioissa käytettäväksi.

Reunan poistaminen

Sovellukset voivat lisätä näkymäänsä reunuksen, jotta ne eivät ylitä ruudun reunoja. Tämän toiminnon tarkoituksena on luoda sovellusten paras mahdollinen käyttökokemus, ja se on oletusarvon mukaan käytössä. Voit poistaa sen käytöstä, mutta käyttökokemuksesi voi vaihdella näytön mukaan ja riippuen siitä, miten sovellus toimii ilman reunaa. Suosittelemme, että jätät tämän toiminnon käyttöön.

Määritysasetusten kuvaus

4K TV:n tiedot

Tämä havaitsee televisiosi ominaisuudet ja sen, minkälaista sisältöä se voi näyttää 4K- ja HDR-muodoissa. Lisätietoja tästä osasta saat ohjeaiheesta Television 4K- ja HDR-toimintojen tarkistaminen konsoleissa Xbox One X- ja Xbox One S.

Kalibroi HDTV

Kalibroi HDTV -toiminnolla voit määrittää television optimaaliset asetukset. Voit säätää kuvasuhdetta, terävyyttä, kirkkautta, kontrastia ja muita asetuksia. Sinun on ehkä säädettävä myös joitakin television asetuksia, joten katso valmistajan ohjeista, miten television valikkoasetuksia käytetään.

Huomautus Myös televisio kannattaa kalibroida, jotta pelit, elokuvat ja televisio-ohjelmat näkyisivät parhaalla mahdollisella tavalla. Tietoja television kalibroimisesta saat televisiosi käyttöohjeista.

Ratkesiko ongelma?

Kyllä
Ei

Kiitos palautteesta

Kiitos palautteesta!

Ikävää, ettei tästä artikkelista ollut apua ongelmaan. Emme kuitenkaan luovuta, äläkä sinäkään. Kokeile alla olevaa yhteisövaihtoehtoa.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Anna palautetta tästä aiheesta

255 merkkiä jäljellä.
Yksityisyytesi suojaamiseksi älä kirjoita yhteystietojasi palautteeseen.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Ota meihin yhteyttä

Haluatko ottaa yhteyttä tukeen ongelman "Xbox Onen näyttöasetusten säätäminen" vuoksi, jota koskevaa sisältöä olit lukemassa, vai jonkin toisen ongelman vuoksi?