Mitä eroa on 4K Ultra HD-, HDR- ja Xbox One X:lle parannelluilla peleillä?

Parannetut Xbox One X -pelit

Katso video Xbox One X:lle parannellut pelit. Video on saatavilla vain englanniksi

Xbox One X avaa ikkunan useisiin visuaalisiin tehosteisiin, jotka on kohdistettu uusimpiin erittäin suuren tarkkuuden UHD (Ultra High Definition) -televisioihin. Kun ostat Xbox-pelejä, näkyviin tulee pelin mukaan näiden ehtojen eri yhdistelmiä: 4K Ultra HD, HDR ja Xbox One X:lle paranneltu. Tässä on erittely kustakin niistä.

4K

4K viittaa kuvan tarkkuuteen tai kunkin kuvan kuvapisteiden määrään. 4K-tarkkuuden sisältäväksi kuvatut pelit tarjoavat 3840 kuvapisteen × 2160 rivin tarkkuuden, mikä tarkoittaa noin mikä tarkoittaa merkittävästi parempaa tarkkuutta kuin 1080p HD. Jos haluat tarkastella 4K-pelejä alkuperäisellä tarkkuudella, TV:ssä on oltava 4K-ominaisuus.

HDR (high dynamic range)

Visuaalinen dynaaminen alue viittaa pelin näyttämien kirkkaimpien ja tummimpien sävyarvojen väliseen eroon. Jotkin pelit voivat tarjota termin HDR tai suuri dynaaminen alue mukaisesti tummempia tummia sävyjä ja kirkkaampia kirkkaita sävyjä kuin muut pelit käyttämäsi näytön ominaisuuksien mukaan. Xboxissa HDR käyttää 10-bittistä eli laajaa värialuetta, jossa on ylimääräisiä värejä, mikä tuottaa rikkaamman ja yksityiskohtaisemman kuvan. Xboxissa tämä ominaisuus tunnetaan myös nimellä Dolby Vision, jota jotkin videosovellukset käyttävät.

Ota 4K HDR käyttöön Xbox One X- tai Xbox One S -konsolissa, jotta voit hyödyntää HDR:ää tukevien pelien ja sovellusten visuaaliset edut. Jos haluat nähdä visuaaliset HDR-elementit, television on oltava HDR-sertifioitu ja tuettava HDR10- tai uusinta Dolby Vision -standardia. Se tarkoittaa, että siinä on oltava näyttöala, jossa korostuu joko erityinen kirkkaus (huippukirkkaus yli 1 000 cd/m2 ja tummien sävyjen taso alle 0,05 cd/m2, jotta kontrastisuhde on vähintään 20 000:1), tai erityinen tummuus (huippukirkkaus yli 540 cd/m2 ja tummien sävyjen taso vähemmän kuin 0,0005 cd/m2, jotta kontrastisuhde on vähintään 1 080 000:1).

Useimmat televisiot, jotka tukevat Dolby Visionia, tukevat myös HDR10:tä, joten parhaan HDR-käyttökokemuksen saamiseksi molemmat tulisi ottaa käyttöön Xboxilla. Jos televisiosi tukee Dolby Visionia mutta ei HDR10:tä, HDR on käytettävissäsi vain silloin, kun tarkastelet sovelluksia, jotka käyttävät Dolby Visionia.

Voit ottaa selvää, tukeeko Televisiosi Dolby Visionia Xboxilla, tarkistamalla konsolin 4K TV:n tiedot (Asetukset > Näyttö ja ääni > Kuvalähtö > 4K TV:n tiedot) tai tarkistamalla Dolbyn luettelon.

Huomautus Linkitetty sivu on ainoastaan englanniksi.

Xbox One X Enhanced

Pelit, joiden sanotaan olevan Xbox One X:lle paranneltuja, tarjoavat yhtä tai useampaa seuraavista eduista verrattuna muihin kuin Enhanced-versioihin:

• Graafiset parannukset
  • Muita visuaalisia tehosteita
  • Suurempi kuvataajuus
  • Suurempi tarkkuus (jopa 4K television mukaan)

Ratkesiko ongelma?

Kyllä
Ei

Kiitos palautteesta

Kiitos palautteesta!

Ikävää, ettei tästä artikkelista ollut apua ongelmaan. Emme kuitenkaan luovuta, äläkä sinäkään. Kokeile alla olevaa yhteisövaihtoehtoa.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Anna palautetta tästä aiheesta

255 merkkiä jäljellä.
Yksityisyytesi suojaamiseksi älä kirjoita yhteystietojasi palautteeseen.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Ota meihin yhteyttä

Haluatko ottaa yhteyttä tukeen ongelman "Mitä eroa on 4K Ultra HD-, HDR- ja Xbox One X:lle parannelluilla peleillä?" vuoksi, jota koskevaa sisältöä olit lukemassa, vai jonkin toisen ongelman vuoksi?