HDR-sisältö Xbox One X- ja Xbox One S -konsolissa

Xbox One X- ja Xbox One S -konsoli pystyy näyttämään 4K- ja HDR-sisältöä
(high dynamic range – suuri dynaaminen alue). Sinulla on kuitenkin oltava HDR-sisältöä tukeva 4K-televisio, jotta voit nauttia HDR-sisällön eloisista väreistä.

Video: 4K:n ja HDR:n määrittäminen ja asetukset

Katso video 4K:n ja HDR:n määrittäminen. Huomautus Tämä video on saatavilla vain englanniksi.

Mikä HDR on?

Suuren dynaamisen alueen peleissä ja elokuvissa on syvemmät värit ja suurempi kontrasti, joten kuvat näyttävät eloisammilta ja todellisemmilta kuin tavanomaisessa teräväpiirtonäytössä. Jos haluat kokea todelliset HDR-värit, käytä HDR Ultra HD Blu-ray -levyjä, videosuoratoistosovelluksien HDR-sisältöä ja HDR-pelejä. Televisiolaitteiden valmistajat tukevat kahta eri HDR-muotoa, jotka ovat HDR10 ja Dolby Vision.

HDR10 on Xbox Onen oletusarvoinen HDR-muoto. Jotkin sovellukset tukevat myös Dolby Visionia. Molemmissa tapauksissa HDR:n käyttöön Xboxissa tarvitaan kahta asiaa. Ensin on otettava käyttöön jompikumpi tai molemmat HDR-muodot (HDR10 tai Dolby Vision). Lisäksi televisiosi pitää tukea HDR10:tä tai Dolby Visionin uusinta versiota. Useimmat televisiot, jotka tukevat Dolby Visionia, tukevat myös HDR10:tä, joten parhaan HDR-käyttökokemuksen saamiseksi molemmat tulisi ottaa käyttöön Xboxilla. Jos televisiovastaanottimesi tukee Dolby Visionia mutta ei HDR10:tä, HDR on käytettävissäsi vain silloin, kun tarkastelet sovelluksia, jotka käyttävät Dolby Visionia.

Voit katsoa, tukeeko televisiosi Dolby Visionia Xboxilla, tarkistamalla konsolin 4K TV:n tiedot (Asetukset > Näyttö ja ääni > Kuvalähtö > 4K TV:n tiedot) tai Dolbyn luettelon.

Huomautus Linkitetty sivu on ainoastaan englanniksi.

Lisätietoja saat ohjeaiheesta Xbox One X:n ja Xbox One S:n ja 4K- ja HDR-vianmääritys.

HDR:n käyttöön ottaminen

Tarkista aluksi televisiosi asetuksista, että HDR ja/tai Dolby Vision on varmasti otettu käyttöön. Televisiosi täytyy tukea HDR10-mediaprofiilia voidakseen toistaa tavallista HDR:ää tai Dolby Visionin uusinta versiota.

Televisio tarvitsee ehkä laiteohjelmistopäivityksen. Lisäksi voit joutua ottamaan televisiossasi käyttöön Dolby Visionin – tarkista asia television asetusvalikosta tai käyttöohjeesta.

Tee sitten Xbox-konsolillasi seuraavasti: Avaa opas painamalla Xbox-painiketta ja siirry sitten kohtaan Järjestelmä > Asetukset > Näyttö ja ääni > Kuvalähtö > Videotilat.

Voit ottaa HDR:n käyttöön merkitsemällä seuraavat valintaruudut: Salli 4K, Salli HDR ja/tai Salli Dolby Vision.

Jos toistat HDR-sisältöä, mutta se ei näy HDR-laatuisena, katso ohjeaihetta Xbox One X:n ja Xbox One S:n ja 4K- ja HDR-vianmääritys.

Voit lukea lisää siitä, miten hyvin televisiosi on yhteensopiva näiden ominaisuuksien kanssa, ohjeaiheesta Tukevatko televisioni ja Xbox-konsolini 4K:ta ja HDR:ää?

Lisätietoja 4K:sta on ohjeaiheessa Mikä on 4K?

Ratkesiko ongelma?

Kyllä
Ei

Kiitos palautteesta

Kiitos palautteesta!

Ikävää, ettei tästä artikkelista ollut apua ongelmaan. Emme kuitenkaan luovuta, äläkä sinäkään. Kokeile alla olevaa yhteisövaihtoehtoa.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Anna palautetta tästä aiheesta

255 merkkiä jäljellä.
Yksityisyytesi suojaamiseksi älä kirjoita yhteystietojasi palautteeseen.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Ota meihin yhteyttä

Haluatko ottaa yhteyttä tukeen ongelman "HDR-sisältö Xbox One X- ja Xbox One S -konsolissa" vuoksi, jota koskevaa sisältöä olit lukemassa, vai jonkin toisen ongelman vuoksi?