HDR-sisältö Xbox One X- ja Xbox One S -konsolissa

Xbox One X- tai Xbox One S -konsoli pystyy näyttämään 4K- ja HDR-sisältöä. Sinulla on kuitenkin oltava HDR-sisältöä tukeva 4K-televisio, jotta voit nauttia HDR-sisällön eloisista väreistä.

Video: 4K:n ja HDR:n määrittäminen ja asetukset

Katso video 4K:n ja HDR:n määrittäminen. Huomautus Tämä video on saatavilla vain englanniksi.

Mikä HDR on?

HDR on lyhenne sanoista High Dynamic Range. Konsoleiden Xbox One X ja Xbox One S HDR:n avulla televisio voi näyttää syvempiä värejä ja rikkaampia kontrasteja, jolloin kuva näyttää elinvoimaisemmalta ja realistisemmalta kuin tavallisessa HDTV:ssä.

HDR-tarkkuudesta nauttimiseksi sinulla on oltava HDR-sisältöä. Sisältö, joka on tallennettu tavalliselle televisiolle ja muille kuin HDR-peleille, ei näy eri tavalla. Jotta voisit nähdä aitoa HDR:ää, katso HDR UltraHD Blu-ray -levyjä, HDR-sisältöä videon suoratoistosovelluksissa ja HDR-pelejä.

On olemassa kaksi HDR-muotoa, joita TV-valmistaja voi tukea: HDR10 ja Dolby Vision. Televisiosi on tuettava HDR10-muotoa, jotta Xbox One X- ja Xbox One S -konsolissa olevan HDR-sisällön voi näyttää. Lisätietoja on ohjeaiheessa 4K- ja HDR-sisällön vianmääritys Xbox One X- ja Xbox One S -konsolissa.

HDR:n käyttöön ottaminen

Jos 4K-televisiosi on määritetty oikein, sen pitäisi toistaa HDR-sisältöä automaattisesti – sinun ei tarvitse muuttaa mitään Xboxissa.

Jos haluat tarkistaa asian, avaa opas painamalla Xbox-painiketta , siirry kohtaan Järjestelmä > Asetukset, valitse Näyttö ja ääni > Videon ulostulo ja sitten Videon lisäasetukset. Asetukset kohdissa Salli 4K ja Salli HDR pitää olla valittuna jos haluat HDR:n käyttöön.

Tarkista myös televisiosi asetusvalikoista, että HDR on varmasti käännettynä päälle. Televisiosi täytyy myös tukea HDR10-mediaprofiilia toistaakseen HDR:ää.

Jos toistat HDR-sisältöä, mutta se ei näy HDR-muodossa, lisätietoja on ohjeaiheessa 4K- ja HDR-sisällön vianmääritys Xbox One X- ja Xbox One S -konsolissa.

Jos haluat perehtyä televisiosi ominaisuuksiin, lisätietoja on ohjeaiheessa Television 4K- ja HDR-toimintojen tarkistaminen Xbox One X- ja Xbox One S -konsolissa.

Lisätietoja 4K:sta on ohjeaiheessa Mikä on 4K?.

Huomautus Sinulla täytyy olla Xbox One X- tai Xbox One S -konsoli ja 4K TV, jotta voit katsoa 4K- ja HDR-sisältöä. Jos et ole varma, vastaako laitteistosi vaatimuksia, saat lisätietoja konsolin ja television tarkistamisesta ohjeaiheesta 4K- ja HDR-sisällön vianmääritys konsoleissa Xbox One X ja Xbox One S.