Tallennuksen hallinta Xbox Onessa

Xbox Onessa eniten tilaa vievät pelit ja sovellukset. Jos Xboxisi täyttyy, voit tehdä tilaa poistamalla asiat, joita et enää käytä. Jos tilaa ei ole tarpeeksi, kun yrität asentaa uuden pelin tai sovelluksen, autamme sinua tekemään tilaa, jotta voit asentaa sen välittömästi.

Kaikki peliesi ja sovellustesi tiedot (asetukset, tallennetut pelit) synkronoidaan verkossa, kun kirjaudut sisään Xbox Liveen, joten kun asennat poistetun pelin tai sovelluksen uudelleen, tallennetut tietosi tulevat takaisin sen mukana.

Tällä sivulla

Tallennuksen hallinta

Xbox Onessa on 500 gigatavun (Gt) tai 1 teratavun (Tt) sisäinen kiintolevy. Suurin osa tästä tilasta on käytettävissä pelejä ja sovelluksia varten, mutta osa on varattu tallennetuille peleille, konsoliohjelmistoille ja muille järjestelmän toiminnoille. Tämän vuoksi koko tila (500 Gt tai 1 Tt) ei ole käytettävissä, vaikka sinulla ei olisi yhtään peliä asennettuna.

Jos tarvitset lisää tallennustilaa, määritä käyttöön ulkoinen tallennuslaite.

Voit hallita sekä sisäistä että ulkoista tallennustilaa seuraavasti:

1. Avaa opas painamalla Xbox-painiketta.
  2. Valitse Järjestelmä > Asetukset > Järjestelmä > Tallennustila.

Tallennustilan hallinta -kohdan oikeanpuoleisessa sarakkeessa on kunkin aseman kuva, joka näyttää käytetyn tilan prosenttiosuuden, käytettävissä olevan vapaan tilan sekä mitkä pelit, sovellukset tai ominaisuudet käyttävät tallennustilaa.

Valitse laite ja jokin seuraavista toiminnoista:

Näytä sisältö. Tämä vie sinut peleihisi ja sovelluksiisi, jotta voit nähdä, kuinka paljon tilaa kukin peli tai sovellus käyttää. Jos haluat poistaa pelin tai sovelluksen, korosta poistettava kohde, paina valikkopainiketta ja valitse Poista asennus.

Siirrä kohteita sisäisestä tallennustilasta ulkoiseen tallennustilaan. Jos sinulla on pelejä, jotka käyttävät paljon tilaa, voit siirtää ne ulkoiseen asemaan. Katso ohjeet kohdasta Useiden pelien siirto kerralla Xbox Onessa.

Poista jotakin. Tämä vie sinut asemien hallintaan, jossa voit poistaa minkä tahansa pelin tai sovelluksen valitsemalla Poista. Täällä voit myös asentaa pelejä tai sovelluksia uudelleen.

Aseta kuvankaappausten sijainniksi. Valitse tämä, jos haluat, että näyttökuvat ja pelileikkeet tallennetaan tähän asemaan.

Vapauta kiintolevytilaa

Voit vapauttaa tilaa myös monilla muilla vaihtoehdoilla:

1. Avaa opas painamalla Xbox-painiketta.
  2. Valitse Järjestelmä > Asetukset > Järjestelmä > Tallennustila.
  3. Valitse vasemmassa sarakkeessa:
    • Tyhjennä paikallisesti tallennetut pelit. Tämä poistaa kiintolevylle tallennetut pelit, mutta pelit tallennetaan edelleen pilvipalveluun.
    • Tyhjennä paikallinen Xbox 360 -säilö. Tämä poistaa paikallisesti tallennetut Xbox 360 -pelit, mutta ne pysyvät edelleen pilvipalvelussa.
    • Tee lisää tilaa:
      • Ylimääräiset lisäosat. Tämä poistaa kaikki lisäosat, jotka ovat säästyneet sen jälkeen, kun olet poistanut pelin.
      • Kutistettavissa olevat pelit. Tässä luetellut pelit sisältävät 4K-ominaisuuksia. Jos käytät alkuperäistä Xbox One -konsolia tai Xbox One S -konsolia, voit kutistaa pelin ja poistaa 4k-resurssit, mutta peli on silti pelattavissa.

Määritä ulkoinen tallennuslaite

Video: Ylimääräisen pelitallennustilan lisääminen

Katso video: Ylimääräisen pelitallennustilan lisääminen. Huomautus Tämä video on saatavilla vain englanniksi.

Ulkoisen tallennustilan määrittäminen

Jotta ulkoista tallennuslaitetta voidaan käyttää Xbox Onen peleihin ja sovelluksiin, kiintolevyssä on oltava

• vähintään 128 Gt tilaa
  • USB 3.0 -liitäntä.

Kun liität laitteen ensimmäisen kerran, Xbox pyytää sinua alustamaan sen. Voit tallentaa laitteeseen Xbox-pelejä ja -sovelluksia tai henkilökohtaisia mediasisältöjä, kuten kuvia, musiikkia ja videoita. (Xbox kohtelee laitteita, jotka eivät vastaa edellä mainittuja vaatimuksia, mediasisältöjen tallennuslaitteina.)

Jos Xbox ei tunnista ulkoista asemaa, lisätietoja on ohjeaiheessa Xbox Onen ulkoisen tallennuslaitteen tunnistusongelman vianmääritys.

Huomautus Xbox tunnistaa vain kaksi ulkoista asemaa kerrallaan.

Jos peruutat alustamisen liittäessäsi tallennuslaitteen, voit määrittää sen myöhemmin:

1. Avaa opas painamalla Xbox-painiketta ja valitse Järjestelmä > Asetukset > Järjestelmä > Tallennustila.
  2. Valitse laite ja sitten Alusta pelejä ja sovelluksia varten.

Pilvitallennus

Kun olet muodostanut yhteyden Xbox Liveen, tallennetut pelisi ja pelien ja sovellusten henkilökohtaiset tiedot tallennetaan automaattisesti sekä Xboxiisi että pilvipalveluun. Näin et menetä pelitilannetta, kun pelaat ystäväsi luona tai hankit uuden Xboxin.

Huomautus Tietojen synkronointi edellyttää säännöllistä yhteyttä Xbox Liveen. Jos pelaat offline-tilassa, verkossa olevat tiedot voivat vanhentua. Tiedot päivittyvät aina, kun muodostat yhteyden Xbox Liveen.

Lisätietoja saat Xbox Onen pilvipelitallenteita koskevista usein kysytyistä kysymyksistä.

Mediatiedostojen toistaminen ulkoisesta asemasta

Asenna Microsoft Storesta Media Player -sovellus. Näet Media Playerissa ulkoisen USB-aseman. Valitse se ja valitse sen jälkeen jotain toistettavaa.

Lisätietoja on kohdassa Xbox Media Playerin Xbox One -version videoita, valokuvia ja ääntä koskevat usein kysytyt kysymykset.

Ratkesiko ongelma?

Kyllä
Ei

Kiitos palautteesta

Kiitos palautteesta!

Ikävää, ettei tästä artikkelista ollut apua ongelmaan. Emme kuitenkaan luovuta, äläkä sinäkään. Kokeile alla olevaa yhteisövaihtoehtoa.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Anna palautetta tästä aiheesta

255 merkkiä jäljellä.
Yksityisyytesi suojaamiseksi älä kirjoita yhteystietojasi palautteeseen.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Ota meihin yhteyttä

Haluatko ottaa yhteyttä tukeen ongelman "Tallennuksen hallinta Xbox Onessa" vuoksi, jota koskevaa sisältöä olit lukemassa, vai jonkin toisen ongelman vuoksi?