Xbox One -käyttöjärjestelmän versiot ja järjestelmäpäivitykset

Konsolia ei voi päivittää Jos järjestelmäpäivityksen asentamisessa konsoliin on ongelmia, perehdy Xbox One -järjestelmäpäivitysratkaisuun.

Alla olevasta luettelosta näet nykyisen Xbox One -käyttöjärjestelmän versionumeron ja sen, mitä toimintoja on lisätty tai päivitetty järjestelmäpäivityksiin vuoden 2015 puolestavälistä tähän päivään.

Voit selvittää Xbox One -konsolin käyttöjärjestelmäversion seuraavasti:

1. Avaa opas napauttamalla Xbox-painiketta .
  2. Valitse System (Järjestelmä) > Settings (Asetukset).
  3. Valitse Järjestelmä > Konsolin tiedot.
  4. Käyttöjärjestelmäversio on ilmoitettu toisella rivillä.

Huomautus Jos olet juuri suorittamassa järjestelmäpäivitystä ja sinun on selvitettävä konsolin käyttöjärjestelmäversio, vedä ohjaimen vasenta ja oikeaa liipaisinta sekä vasenta ja oikeaa bumper-painiketta samaan aikaan. Käyttöjärjestelmäversio on ilmoitettu toisella rivillä koontiversiona .

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.16299.4055 (rs3_release_xbox_dev_1711.171203-1700)

Julkaisupäivä

12/7/2017

Store

Korjattu ongelma, joka esti käyttäjiä toisinaan painamasta B-painiketta takaisin paluuta varten Storessa liikuttaessa.

Tietosuoja ja verkkoturva

Korjattu ongelma, joka aiheutti sen, että perherajoituksin varustettujen lapsitilien rajoitukset pysyivät voimassa senkin jälkeen, kun niistä tuli aikuisten tilejä.

Seuruekeskustelu

Ratkaistu ongelma, joka aiheutti sen, että jotkut käyttäjät menettivät seuruekeskustelun äänet, ja äänenlaatuun on tehty korjauksia.

Ääni

HDMI-läpiviennillä varustettujen ääni- ja kuvavastaanottimien ei tulisi enää katkaista Dolby Atmos for home theateria, jos televisio ja konsoli on käynnistetty ennen ääni- ja kuvavastaanottimia.

WLAN

• Xbox One S:n ja Xbox One X:n WLAN-laiteohjelmiston päivitykset parantavat langattoman verkon suorituskykyä ja luotettavuutta.
  • Korjattu ongelma, joka esti tiettyjen langattomien verkkojen käytön käytettävissä olevien langattomien verkkojen haun aikana.
  • Korjattu ongelma, joka aiheutti toisinaan odottamattomia verkkoyhteyden katkeamisia langatonta yhteyttä käytettäessä.

Aikaisemmat järjestelmäpäivitykset

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.16299.4037 (rs3_release_xbox_dev_1711.171110-1615)

Julkaisupäivä

11/16/2017

Tallenna minut

Kotikonsolisi asetukset, mukaan lukien TV ja OneGuide, tallennetaan nyt automaattisesti pilveen, kun kirjaudut sisään. Kun määrität uuden Xboxin asetukset, kysymme, haluatko käyttää niitä.

Nopeuta käyttöönottoa

Voit nyt viimeistellä uuden Xboxin käyttöönoton iOS:n tai Androidin Xbox-sovelluksella, kun ensimmäisen päivän päivitys ladataan Xboxiin. Tarkkaile tätä vaihtoehtoa päivityksen käynnistyessä.

Käy klubeissa

Pelien ja ystävien lisäksi voit nyt lisätä aloitussivulle klubilohkoja. Voit lisätä ne sekä oppaasta että itse klubista.

Anna lahjaksi pelejä

Haluatko esittää joulupukkia? Microsoft Storesta voit antaa lahjaksi muun muassa useimmat digitaaliset pelit, kestävää lisäsisältöä sekä Xbox Live Gold- tai Xbox Game Pass -tilauksen. Etsi Osta lahjaksi -painike ja lähetä sisältöä ystävillesi ja perheenjäsenillesi.

Saanhan?

Lapset voivat nyt pyytää vanhempiaan ostamaan heille pelejä ja sovelluksia, joilla on Kysy vanhemmalta -verkkoturva-asetus. Vanhemmat voivat hallita lastensa tietosuoja- ja verkkoturva-asetuksia kohdassa Asetukset > Tili > Perhe (Voit myös käydä osoitteessa account.microsoft.com/family).

Aika loppui

Näyttöajan rajoitukset antavat lapsille mahdollisuuden pyytää lisää aikaa sen loppuessa, mutta vanhempien piti vastata pyyntöön konsolilla. Lapset voivat nyt pyytää lisää aikaa sähköpostitse, ja voit hyväksyä heidän pyyntönsä (tai kieltäytyä siitä) tällä tavalla. Jos haluat määrittää käyttöajan perhettäsi varten, siirry osoitteeseen account.microsoft.com/family.

Poissa näkyvistä

Kuuntelimme, mitä sanoit! Voit nyt piilottaa pelisi, joissa ei ole lukitsemattomia saavutuksia, profiilisi henkilökohtaisesta ja julkisesta näkymästä.

Käyttöjärjestelmäversio: 16299.3031 (rs3_release_xbox_dev_1710.171012-1520)

Julkaisupäivä

10/16/2017

Omien tarpeidesi mukainen aloitusnäyttö

Aloitusnäytön ulkoasu on muuttunut, ja se tuntuu nopeammalta ja yksilöllisemmältä kuin koskaan aikaisemmin.

Tarkastele viimeaikaista toimintaasi yhdellä vilkaisulla ja liiku nopeasti aloitusnäytön, Omat pelit ja sovellukset -ruudun ja yhteisöpalvelutoimintojen välillä. Etsi Xbox Livestä uusia asioita, jotka on räätälöity peliesi ja kiinnostuksen kohteidesi mukaan. Lisää muun muassa suosikkipelisi ja ystäväsi aloitusnäyttöön, mikä helpottaa itsellesi tärkeiden asioiden seuraamista.

Uusi ja parannettu opas

Uuden asettelun ansiosta voit selata välilehtiä vasemmalla sauvalla tai bumper-painikkeilla pystysuuntaisten välilehtien avaamisen ja sulkemisen sijaan. Uusien pikavalikoiden avulla saat oppaasta entistä yksityiskohtaisempia tietoja.

Pelitallentimen parannukset

Tallenna pelileikkeet ja näyttökuvat suoraan ulkoiselle kiintolevylle, jonka voit sitten liittää tietokoneeseen, ja etsi ne helposti oppaan Lähetä ja sieppaa -välilehdestä.

Lisää kilpailua

Liity Xboxin Areena-turnauksiin suoraan oppaasta ja lisää kilpailua World of Tanksin, Injustice 2:n ja Halo Wars 2:n uusilla turnausvaihtoehdoilla.

Vaihda isompaan

Jaa ja katso pelileikkeet ja näyttökuvat uudessa ja mukaansatempaavassa koko näytön näkymässä.

Lähetä kuva itsestäsi

Tavallisen USB-verkkokameran avulla voit nyt lähettää kuvan itsestäsi ja pelistäsi Mixerillä – ja tehdä tämän 1080p:n tarkkuudella millä tahansa Xbox Onella.

Mixer-keskuksessa voit esikatsella lähetyksesi, jotta näet jo ennen liittymistä, mistä pidät.

Valmistaudu Xbox One X:n käyttöön

Olemme esitelleet uusia toimintoja, joilla voit säästää aikaa, kun siirryt yhdestä Xbox Onesta toiseen, jotta voit ryhtyä pelaamaan entistä nopeammin.

Nykyiset Xbox Onen omistajat voivat varmuuskopioida tärkeimmät asetuksensa ulkoiseen asemaan, jotta ne voidaan ottaa uudessa Xboxissa käyttöön määrityksen aikana. Voit siirtää myös suosikkipelisi ulkoiseen asemaan, jotta voit pelata niitä välittömästi uudella Xboxilla.

Jos sinulla ei ole ulkoista kiintolevyä, voit siirtää pelit yhdestä konsolista toiseen kotiverkon kautta.

Jos sinulla on 4K-pelejä, lataa ne ulkoiseen asemaan tai kotiverkkoosi hyvissä ajoin, jotta ne ovat valmiina heti ensimmäisenä päivänä.

Xbox Onelle paranneltu -pelit

Xbox One X:lle paranneltu -pelit on optimoitu hyödyntämään maailman tehokkainta konsolia parhaalla mahdollisella tavalla. Löydät ne helposti Storesta, ja voit lajitella ja suodattaa ne peleissä ja sovelluksissa.

Xbox-avustaja

Uusi Xbox-avustaja tarjoaa yksilöllisiä vinkkejä ja ohjeita, älykkäitä ilmoituksia, yhteisövinkkejä ja vianmääritystyökaluja.

Hanki pelaamiesi pelien yhteisöistä vinkkejä, myös saavutuksiin liittyviä ohjeita. Tarkista Xbox Live -palveluiden ja -sovellusten tila, ratkaise ongelmat jo aikaisessa vaiheessa ennakoivien ilmoitusten avulla, selaa ohjeaiheita ja korjaa ongelmat nopeasti älykkäillä vianmääritysohjeilla.

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.15063.4103 (rs2_xbox_rel_1706.170830-1908)

Julkaisupäivä

9/6/2017

Suorituskykyyn liittyvät ja yleiset parannukset

Muuta

• Yleiseen vakauteen ja suorituskykyyn liittyviä parannuksia.

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.15063.4103 (rs2_xbox_rel_1706.170822-1237)

Julkaisupäivä

8/29/2017

Suorituskykyyn liittyvät ja yleiset parannukset

Muuta

• Yleiseen vakauteen ja suorituskykyyn liittyviä parannuksia.

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.15063.4082 (rs2_release_xbox_1706.170707 1139)

Julkaisupäivä

07/13/2017

Omien turnausten luominen

Jos olet klubin omistaja tai järjestelmänvalvoja, voit luoda Areena-turnauksia käden käänteessä. Siirry klubiisi, valitse Turnaukset-välilehti, valitse Luo turnaus, valitse Killer Instinct ja mukauta turnauksesi määrittämällä sen nimi, aloitusaika ja muut tiedot. Kun olet valmis, turnauksesi ilmestyy klubisi Turnaukset-välilehteen.

Jos sinulla ei ole klubia, luo se – voit tehdä sen muutamassa minuutissa. Aloita avaamalla opas painamalla Xbox-painiketta  ja valitsemalla Aloitus. Siirry Yhteisö-välilehteen, valitse Klubeja Xboxilla ja valitse sitten Luo klubi.

Mukautetun kuvan lisääminen profiiliisi

Mukauta profiiliasi mukautetulla kuvalla. Liitä valitun kuvan sisältävä USB-laite tai lataa kuva OneDrivesta (saatavilla Storen Sovellukset-kohdasta). Siirry sen jälkeen profiiliisi ja valitse Mukauta profiilia > Vaihda pelaajakuva. (Sinun on valittava Vaihda pelaajakuvaan ensin, jos olet korvaamassa avatarin mukautetulla kuvalla.)

Valitse Lähetä mukautettu kuva ja lisää oma kuvasi toimimalla ohjeiden mukaan.

Mukautetut kuvat ovat käytettävissä vain aikuisten Microsoft-tileillä.

Sisäänkirjautuminen henkilökohtaisella ohjaimella

Käytätkö jotakin ohjainta useammin kuin muita? Liitä kyseinen ohjain profiiliisi, niin sinut kirjataan automaattisesti sisään, kun ohjaimeen kytketään virta. Voit liittää henkilökohtaisen ohjaimesi painamalla Xbox-painiketta ja valitsemalla Asetukset > Sisäänkirjautuminen, suojaus ja todentamisavain.

Aloitusnäytön kodin viihdekeskus

OneGuide-keskuksen nimi on nyt Viihde. Tämä muutos heijastaa sitä, miten monella tavalla uusimmat elokuvat ja TV-ohjelmat voidaan hankkia Xboxiin. Voit kuitenkin kytkeä myös digitaalisen kaapelivastaanottimen ja selata Xboxin ohjelmaopasta, jonka nimi on edelleen OneGuide. Pääset siihen nyt kuitenkin Viihde-keskuksen kautta.

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.15063.2022 (RS2_RELEASE_XBOX_1704.170501-1052)

Julkaisupäivä

05/05/2017

Suorituskykyyn liittyvät ja yleiset parannukset

Muuta

• Yleiseen vakauteen ja suorituskykyyn liittyviä parannuksia.

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.15063.2019 (RS2_RELEASE_XBOX_1704.170407-2038)

Julkaisupäivä

04/13/2017

Aktiviteettisyötteen lisäasetukset

Etkö ole varma, haluatko jonkin julkaisun näkyvän aktiviteettisyötteessäsi? Piilota se. Valitse julkaisu ja sitten Asetukset > Piilota. Tai haluat ehkä nähdä vain tietyn tyyppiset julkaisut. Siirry syötteen alkuun, paina suodatinpainiketta ja valitse haluamasi asetukset.

Jos haluat, että ihmiset näkevät jonkin tietyn julkaisun, kiinnitä se profiilissasi tai klubissa aktiviteettisyötteen alkuun. Valitse julkaisu ja sitten Asetukset > Kiinnitä klubiin. Julkaisusi pysyy kiinnitettynä syötteen alkuun, kunnes joku poistaa sen kiinnityksen tai vaihtaa sen.

Jatka Ryhmän haku -suosikkijulkaisujesi käyttöä

Paina Xbox-painiketta ja valitse Seurueet > Näytä historia. Tällöin näet Ryhmän haku -viestit, jotka olet luonut tai joista olet ollut kiinnostunut, ja voit valita julkaisun, jonka haluat käyttää uudelleen.

Suodata pelisi

Valitse peleistä ja sovelluksista, haluatko nähdä kaikki pelit, Xbox Onelle tehdyt pelit vai pelkästään omat Xbox 360 -pelit, jotka toimivat Xbox Onessa. Voit tehdä tämän sekä asennettujen että pelien luettelossa asennusta odottavien pelien osalta.

Lukijan ja Suurennuslasin uudet asetukset

Valitse Lukijan äänenkorkeus ja ääni tilanteisiin, joissa käytät ääneenlukua Xbox Onessa. Kun tarkastelet näyttöjä suurennuslasin kanssa, lähennetty osa näytöstä noudattaa ohjaimen siirtymisiä, joten sinun ei tarvitse ottaa suurennuslasia käyttöön ja pois käytöstä. Tutustu uusiin asetuksiin kohdassa Asetukset > Helppokäyttötoiminnot.

Näy offline-tilassa suoraan oppaasta

Luo vaikutelma, että et ole kirjautunut Xbox Liveen: avaa opas, siirry näytön yläosaan, valitse itsesi ja valitse Näy offline-tilassa. Valitse se uudelleen, jos haluat näkyä online-tilassa. Samassa paikassa voit siirtyä profiiliisi, jäsenyyksiin ja tilinhallintaan.

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.15063.1005 (RS2_RELEASE_XBOX_1703.170323-1228) fre

Julkaisupäivä

03/29/2017

Oppaan avaaminen
Suosikkitiedostosi ovat saatavilla mistä tahansa vain yhden napinpainalluksen päässä. Xbox-painikkeella voit nyt siirtyä suoraan oppaaseen ja käyttää pelejäsi ja sovelluksiasi entistä nopeammin. Voit siirtyä aloitusnäyttöön painamalla Xbox-painiketta ja valitsemalla sitten Aloitus.

Mixer
Esittelyssä on Mixer-lähetystila, joka on nopea ja helppo tapa lähettää pelaamistasi siten, että käyttäjät missä tahansa voivat katsoa reaaliaikaista pelaamistasi. Pelatessasi peliä käynnistä vain opas ja esittele taitojasi selaamalla Mixer-lähetyksen kohtaan.

Copilot
Nyt voit Copilotin avulla linkittää kaksi ohjainta ja käyttää niitä kuin yhtä.

Valitse Asetukset-kohdassa Kinect ja laitteet > Laitteet ja lisävarusteet. Valitse sitten Laitteen tiedot > Ota Copilot käyttöön ja valitse Copilotin ohjain. Molemmilla ohjaimilla voi nyt hallita peliä.

Saavutusten seuranta
Uuden saavutusten seurannan avulla voit pitää silmällä suosikkisaavutuksiasi ja pelata samanaikaisesti. Voit siirtää sen haluamaasi kohtaan näytössä. Voit myös hallita näkyvissä olevien saavutusten määrää ja läpinäkyvyyden tasoa – voit näyttää sen selkeästi tai häivyttää taustalle.

Paina Xbox-painiketta ja siirry Saavutukset-kohtaan, kun haluat ottaa seurannan käyttöön.

Cortana
Nyt voit määrittää muistutuksia Xbox Onelle, jotta et jää paitsi mistään pelimahdollisuuksista. Muistutuksen näkyvät aina kun käytät Cortanaa – tietokoneella, puhelimessa tai Xboxissa.
Cortana tukee myös useampaa seurueen hallintaa. Sanomalla "Hei Cortana, kutsu seurue peliin" voit lisätä osallistujia peliä keskeyttämättä.

Pelitallennin
Olemme entisestään helpottaneet pelileikkeiden tekemistä: paina vain Xbox-painiketta . Sieltä ohjaimesi Y-painike nappaa näyttökuvan, X-painike tallentaa viimeiset 30 sekuntia ja Näkymäpainike näyttää tuntemiasi ja tykkäämiäsi Pelitallentimen asetuksia tallennuksen aloituksesta viimeksi kuluneiden viiden minuutin aikaisen pelaamisen tallennukseen.

Käyttöaikarajat
Käyttöaikarajojen avulla voit rajoittaa aikaa ja kellonaikoja, jolloin lapset voivat käyttää konsolia. Voit käynnistää sen millä tahansa lapsitilillä kirjautumalla osoitteessa account.microsoft.com/family ja napauttamalla Screen time (Käyttöaika). Ota sitten käyttöön Xbox-käyttöaika valitsemalla Käytössä ja määritä lapsellesi päivittäiset käyttöaikarajat. Kun konsoli on päivitetty, se alkaa noudattaa valittuja rajoja.