Xbox One -käyttöjärjestelmän versiot ja järjestelmäpäivitykset

Konsolia ei voi päivittää Jos järjestelmäpäivityksen asentamisessa konsoliin on ongelmia, perehdy Xbox One -järjestelmäpäivitysratkaisuun.

Alla olevasta luettelosta näet nykyisen Xbox One -käyttöjärjestelmän versionumeron ja sen, mitä toimintoja on lisätty tai päivitetty järjestelmäpäivityksiin vuoden 2017 puolestavälistä tähän päivään.

Voit selvittää Xbox One -konsolin käyttöjärjestelmäversion seuraavasti:

1. Avaa opas painamalla Xbox-painiketta.
  2. Valitse System (Järjestelmä) > Settings (Asetukset).
  3. Valitse Järjestelmä > Konsolin tiedot.
  4. Käyttöjärjestelmäversio on ilmoitettu toisella rivillä.

Huomautus Jos olet juuri suorittamassa järjestelmäpäivitystä ja sinun on selvitettävä konsolin käyttöjärjestelmäversio, vedä ohjaimen vasenta ja oikeaa liipaisinta sekä vasenta ja oikeaa bumper-painiketta samaan aikaan. Käyttöjärjestelmäversio on ilmoitettu toisella rivillä koontiversiona .

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.17763.3065 (rs5_release_xbox_dev_1811.181121-1200)

Julkaisupäivä

29.11.2018

Omat pelit ja sovellukset

• Korjattu asetuksissa ollut ongelma, joka esti pelipäivityksien automaattisen asennuksen.
  • Omat pelit ja sovellukset -kohdassa olleen lisensoidun sisällön näyttösuorituskykyä on parannettu.
  • Korjattu ongelma, jonka takia Game Pass- ja EA Access -pelit vaikuttivat puuttuvan.

Määrittäminen

• Korjattu ongelma, joka esti joidenkin sovellusten käynnistymisen sen jälkeen, kun uudet Xbox One -konsolit päivitettiin marraskuun 2008 julkaisuversion myötä.

Aikaisemmat järjestelmäpäivitykset

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.17763.3062 (rs5_release_xbox_dev_1811.181109-1527)

Julkaisupäivä

14.11.2018

Hiiren ja näppäimistön tuki Xbox Onessa

Sovelluskehittäjät voivat nyt liittää Xbox One -peleihinsä mukaan myös näppäimistö- ja hiirisyötteet.

Fortnite ja Warframe johtavat tietä marraskuun päivityksellään, ja Bomber Crew-, Deep Rock Galactic-, Strange Brigade-, Vermintide 2-, War Thunder- ja X-Morph Defense -pelit antavat lisätukea myöhemmin marraskuussa.

Cortanan ja Alexan Xbox-taitojen parannukset

Cortanan ja Alexan Xbox-taito käynnistettiin Yhdysvalloissa viime kuussa, ja marraskuun julkaisun myötä ensimmäiset päivitykset on tehty.

• Sano ”Hey Cortana, pair my Xbox” (Hei Cortana, käske Xboxin muodostaa laitepari) mille tahansa Cortana-laitteelle, niin Cortana havaitsee ja yhdistää Xboxin automaattisesti ilman tarvetta sisäänkirjautumiselle.
  • Alexan Xbox-taitoon on lisätty tuki Isossa-Britanniassa oleville pelaajille brittienglannin puheentunnistuksen lisäyksen myötä. Voit aloittaa Alexan käytön sanomalla pelkästään “Alexa, open Xbox” (Alexa, avaa Xbox).
  • Uuden siirtymistilan avulla voit käyttää puhettasi ohjaimena. Painamalla painikkeita (A, B, X, Y) voit siirtyä konsolisi eri osien välillä (ylös, alas, vasemmalle, oikealle). Kokeile sitä sanomalla “Start navigation mode” (Aloita siirtymistila) tai “Press [button name]” (Paina [painikkeen nimi])!

Amazon Music -sovellus tulee Xbox Oneen

Amazon Music käynnistää upouuden sovelluksen Xbox Onella Yhdysvalloissa. Xboxin Amazon Music -sovelluksen avulla Amazon Music Unlimited -tilaajat voivat suoratoistaa yli 50 miljoonaa kappaletta ja tuhansia soittolistoja ja radioasemia Xbox One -tuoteperheeseen kuuluvilla laitteillaan. Erityisjäsenyyden haltijat voivat myös käyttää sovellusta yli kahden miljoonan kappaleen ja satojen soittolistojen ja radioasemien suoratoistoon ilman Prime Music -jäsenyyteensä tulevia lisäkustannuksia.

Haun laajentaminen

Aloitussivun haku sisältää nyt Xbox-avustajan tulokset sekä pelit, joiden tila on Valmis asennukseen tai jotka jo omistat osana jäsenyyksiäsi, joihin kuuluvat muiden muassa Xbox Game Pass ja EA Access.

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.17763.2023 (rs5_release_xbox_dev_1810.181009-1510)

Julkaisupäivä

11.10.2018

Uudet Xbox-avatarit ovat saapuneet

Uudet Xbox-avatarit on uusittu niin, että ne tarjoavat ennennäkemättömän määrän mukaansatempaavia mukautusasetuksia, joita ilmestyy jatkuvasti lisää. Xbox-avatar-editorissa on useita erilaisia kehotyyppejä, joilla avatar voidaan mukauttaa halutulla tavalla.

Ota Valokuva-automaatissa valokuva avatarista, jota haluat käyttää pelaajakuvanasi. Voit ottaa useita erilaisia asentoja, joiden liikettä ja suuntaa voidaan hallita ennennäkemättömällä tavalla. Kierto- ja zoomaussäätimet auttavat sinua saavuttamaan juuri haluamasi kaltaisen ilmeen, ja laaja taustavärien valikoima auttaa sinua muokkaamaan maisemia. Viimeistele avatarisi valitsemalla sille sopiva mieliala.

Uuden Xbox-avatar-editorin avulla voit verrata avatar-sukupolvia ja valita niiden väliltä. Jos olet mieltynyt nykyiseen avatariisi, alkuperäisen avatarin kaapin sisältö on kokonaisuudessaan edelleen saatavilla Alkuperäiset Xbox-avatarit -sovelluksessa Xbox Onella ja Windows 10:ssä.

Alexa ja Cortana esittelevät Xbox-taitojaan

Voit nyt olla yhteydessä Xboxiin Kinectin ja kuulokkeiden lisäksi Alexa- ja Cortana-toimintoa tukevilla laitteilla. Xbox-taidon avulla voit puheen välityksellä käynnistää ja sammuttaa Xbox-konsolisi, säätää äänenvoimakkuutta, käynnistää pelejä ja sovelluksia, aloittaa ja lopettaa lähetyksiä Mixerillä, siepata näyttökuvia ja tehdä paljon muuta.

Oletetaan, että olet ottanut käyttöön Xbox-taidon Echo-toiminnossa. Sano ”Alexa, launch Forza Horizon 4” (Alexa, käynnistä Forza Horizon 4), niin Xbox-konsolisi käynnistyy, kirjaa sinut sisään ja käynnistää Forza Horizon 4 -pelin.

Voit käynnistää Alexan puhetoimintoisen asennuksen sanomalla “Alexa, open Xbox” (Alexa, Avaa Xbox). Sano Cortanalle puolestaan “Hey Cortana, open Xbox” (Hei Cortana, Avaa Xbox).

Dolby Vision -videosuoratoisto on otettu käyttöön Xbox Onessa

Dolby Visionin ansiosta joissakin televisioissa HDR-tarkkuus on pykälän verran parempi tavalliseen HDR:ään verrattuna. Jos sinulla on televisio, joka tukee uusinta Dolby Vision -versiota, ja olet Premium Netflix -tilaaja, voit kokeilla itsekin Dolby Visionia.

Lukija tukee uusia kieliä

Olemme lisänneet Xbox Onen lukijaan tuen viidelle uudelle kielelle, jotka ovat seuraavat: espanja, portugali, puola, ruotsi ja hollanti. Olemme myös lisänneet lukijaan Australian englannin aiemmin saatavilla olleiden amerikanenglannin ja brittienglannin lisäksi.

Omistamasi pelit sisältyvät hakuun

Hakua on laajennettu monien muiden ominaisuuksiensa ohella sisältämään pelit, joiden tila on Valmis asennukseen tai jotka jo omistat osana jäsenyyksiäsi, joihin kuuluvat muiden muassa Xbox Game Pass ja EA Access. Hakemasi pelin löytäminen ja pelaamisen aloittaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa.

Valmis asennukseen -päivitys

Olemme tehneet Omat pelit ja sovellukset -kohdan Valmis asennukseen -osion osaksi omia pelejä, sovelluksia ja jäsenyysvälilehtiä. Tämän muutoksen ansiosta parhaillaan pelattavissa olevien pelien ja asennusta vaativien pelien nopea tarkistaminen ja erottaminen sujunee aiempaa helpommin.

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.17134.4071 (rs4_release_xbox_dev_1806.180802-1822)

Julkaisupäivä

13.8.2018

Aloitussivu

Tehty vakautta parantavia muutoksia aloitussivun ohjeeseen ehkäisemään seurueiden kaatumista ja muiden ohjetoimintojen epävakautta.

Omat pelit ja sovellukset

Korjattu ongelma, jossa tietyt pelit ja sovellukset eivät ole käynnistyneet eikä virhekoodia ole annettu. Virhe edellytti pelin asennuksen poistamista ja asentamista uudelleen.

Korjattu ongelma, jossa Store-sovellus epäonnistui käynnistämisen tai selaamisen aikana ja antoi virheilmoituksen (0x80070bfa).

Viestintä

Tehty vakautta parantavia päivityksiä viestityksen päästä päähän -toiminnallisuutta.

Verkkokäyttö

o Ratkaistu ongelma, jossa langattomia ja kiinteitä verkkoja ei havaittu, kun konsoli aktivoituu pikakäynnistystilasta.

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.17134.4056 (rs4_release_xbox_dev_1806.180626-1359)

Julkaisupäivä

5.7.2018

Ryhmittele pelit ja sovellukset

Olemme lisänneet kiinnityksiin tehokkaan ominaisuuden: voit nyt ryhmitellä pelit ja sovellukset tyypin tai teeman mukaan – juuri haluamallasi tavalla. Onko sinulla kesken 12 eri peliä? Pelaatko autopelejä? Pysy kartalla tekemällä ryhmiä. Valitse ryhmien nimet ja missä järjestyksessä pelit näkyvät kussakin ryhmässä, ja lisää ryhmiä aloitusnäyttöön nopeaa käyttöä varten.

Näet viimeisimmät ryhmäsi oppaassa, kun valitset pelit ja sovellukset. Ryhmille on myös oma välilehti peleissä ja sovelluksissa. Ryhmät on liitetty profiiliisi, joten ne näkyvät kaikissa käyttämissäsi Xbox One -konsoleissa. Valitsimme alkuun ryhmän, joka on sinulle varmasti jo tuttu – kiinnityksesi!

Siirtyminen koko näytön tilaan Mixerissä

Mixer-suoratoistajat voivat nyt siirtyä koko näytön tilaan verkkokameran lähetyksen aikana. Ääni on mykistetty koko näytön tilassa, joten se sopii mainiosti yleisöllesi puhumiseen pelien välillä vaihdettaessa tai määritysten aikana, ennen kuin aloitat.

Jaetun ohjaimen päivitykset

Ohjaimen jakamista PC:n kanssa on yksinkertaistettu. Ensinnäkin olemme lisänneet hiiren ja näppäimistön täyden tuen PC-pelaajille, joten kuka tahansa hiiren tai näppäimistön käyttäjä voi olla aktiivinen ohjaaja.

Lisäksi olemme ottaneet käyttöön kosketusnäyttölaitteiden monikosketustuen. Tämän toiminnon ansiosta voit käyttää samanaikaisesti useita ohjaintoimintoja – esimerkiksi siirtämällä ohjaimen sauvaa ja painamalla A:ta samanaikaisesti.

Olemme lisänneet kanavakohtaisen tulostaulukon, joka esittää suoratoistajan kanavan jaetun ohjainistunnon aikaiset parhaat avustajat.

Löydä pelit ja sovellukset helposti

Etsitkö uutta peliä kokeiltavaksi? Riippumatta siitä, onko se haluamasi tai jo omistamasi peli, paina ohjaimen painiketta Y, jolloin näkyviin tulee hakuruutu. Voit tehdä niin lähes milloin tahansa, kun et pelaa peliä.

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.17134.3036 (rs4_release_xbox_dev_1805.180510-1632)

Julkaisupäivä

17.5.2018

Vieläkin useampia videon ulostuloasetuksia

Pelaajat, joiden televisiot ja näytöt tukevat 120 Hz:n virkistystaajuuksia, voivat nyt ottaa käyttöön 120 Hz:n tuen 1080p- ja 1440p-ulostuloresoluutioille Xbox One S- ja Xbox One X -konsoleissa.

Suuri virkistystaajuus tarjoaa yleensä sujuvamman pelikokemuksen ja pienemmän viiveen sekä vähentää repeilyä ja nykimistä joissakin peleissä.

Pelisieppauksen rajaamisen parannukset

Voit nyt aloittaa pelileikkeiden ja näyttökuvien rajaamisen viimeisimmistä sieppauksistasi oppaassa. Enää sinun ei tarvitse siirtyä Upload Studioon leikkeiden leikkauksia varten.

Painikkeiden päivitetty toiminta

Olemme tehneet joitakin muutoksia ohjainpainikkeen komentoihin. Nyt voit esimerkiksi painaa aloitusnäytön näkymäpainiketta , niin voit järjestää uudelleen peli- ja kaverilohkosi. Pääset viimeisimpiin sieppauksiin painamalla samaa näkymäpainiketta , kun olet valinnut oppaan päävälilehdessä Aloitus-kohdan.

Perheille miellyttävämpi kokemus

Vanhemmat voivat nyt etsiä ja hallita perheasetuksiaan paljon helpommin Xbox Onessa. Uudella Perheasetukset-näytöllä kohdassa > Tili näytetään, mitkä perhe- ja sisältöasetukset on määritetty, mitkä niistä ovat määrittämättä sekä huomiota tarvitsevat asetukset.

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.17133.2020 (rs4_release_xbox_dev_1804.180418-1415)

Julkaisupäivä

24.4.2018

Lisää videon ulostuloasetuksia

Xbox One X ja Xbox One S tukevat nyt 1440 pikselin näyttötarkkuutta pelien, pelileikkeiden ja näyttökuvien esittämistä varten. Toisinaan myös nimillä 2560 x 1440 ja QHD tunnettu 1440 pikselin tarkkuus on suosittu tietokonepelaajien kesken. Yli 1,5 miljoonaa kuvapistettä enemmän kuin 1080 pikselin tarkkuudessa merkitsee, että tämä näyttötarkkuus täyttää full HD:n ja 4K Ultra HD:n välisen aukon. (Käyttäjät, joilla on 1080 pikselin tai 4K UHD -tarkkuuden näyttö, eivät näe 1440 pikselin asetusvaihtoehtoa.)

Olemme myös lisänneet vaihtoehdon, jolla voi pienentää kuvan viivettä tai syötteen viivettä ja jota kutsutaan nimellä AMD FreeSync. Se tuottaa muuttuvan virkistystaajuuden (VRR) televisioihin ja näyttöihin, jotka tukevat sitä. VRR pienentää viivettä ja vähentää pätkintää antamalla näytön synkronoida virkistystaajuutensa minkä tahansa Xbox-lähtöisen ulostulon mukaan.

Myöhemmin tänä vuonna saatavilla olevat televisiot hyödyntävät uutta Xbox-ominaisuutta, jota kutsutaan automaattiseksi lyhyen viiveen tilaksi (ALLM). Se kertoo näytölle, että pelaat peliä. Lyhyestä viiveestä on hyötyä pelatessa, mutta voit edelleen nauttia uuden televisiovastaanottimen muista kuin pelaamiseen liittyvistä prosessointiominaisuuksista esimerkiksi elokuvaa katsoessasi.

Mixerin vuorovaikutteisuuden uusi taso

Xbox Onen Mixer-suoratoistajat voivat nyt jakaa ohjaimensa (pois lukien Xbox-painike) osoitteessa Mixer.com suoratoistolähetystä katsovan Mixer-katselijan kanssa. Katselijat voivat ohjata näytön peliohjaimen avulla tai liittämällä ohjaimen tietokoneeseensa. Suoratoistajat voivat keskeyttää ohjaimen jakamisen painamalla opaspainiketta. Katselija ja suoratoistaja voivat halutessaan pelata peliä yhdessä. Valinta on sinun!

Suoratoistolähetykset voi nyt lopettamisen sijaan keskeyttää pelien vaihtamisen tai koontinäytölle poistumisen ajaksi. Lähetyspeittokuvassa näkyy keskeytyksen ilmaisin, ja katselijat näkevät ruudulla pysäytyskuvan, kunnes palaat takaisin peliin. Voit myös aloittaa Mixer-lähetyksiä missä tahansa Xbox Onessa, huolimatta siitä, oletko aloitusnäytöllä, pelin käynnistyskuvassa vai itse pelissä.

Jaa näyttökuvia Twitterissä

Lisäksi jakamisen pelileikkeet ja näyttökuvat Xbox Live-ja OneDrive, voit nyt upload näyttökuvien suoraan Twitter. Se tarkoittaa, että pelisi kohokohdat toistetaan oikein Twitter-syötteessäsi ja ne näkyvät Twitter-tililläsi. Muokkaa kuvatekstejä, lisää aihetunnisteita (tai muokkaa annettuja aihetunnisteita eli pelin otsikkoa ja #XboxShare-tunnistetta) ja twiittaa saavutuksiasi suoraan Xboxista.

Turnausten avoimuus

Turnaukset ovat nyt avoinna kaikille eivätkä pelkästään klubijäsenille. Voit liittyä turnaukseen tai luoda sellaisen painamalla Xbox-painiketta oppaan avaamiseksi, valitsemalla Moninpeli > Turnaukset ja valitsemalla sitten jonkin turnausvaihtoehdoista.

Aikatauluta teemasi

Voit nyt vaihdella vaaleita ja tummia teemoja kellonajan ja jopa sijaintipaikkasi auringonnousu- ja auringonlaskuaikojen mukaan. Mukana on myös suurikontrastinen vaihtoehto vaaleaa teemaa varten. Se helpottaa näytön osien löytämistä.

Lukijan parannukset

Järjestelmän äänenvoimakkuussäätimet eivät enää vaikuta lukijan äänenvoimakkuuteen. Olemme myös lisänneet syöteoppimisen tilan, joten kun painat jotakin Xboxiin liitetyn syötelaitteen painiketta, voit kuulla kyseisen painikkeen nimen ja käyttötarkoituksen.

Edge

Microsoft Edge -selaimelle on annettu Xbox Onessa modernimpi ulkoasu ja käyttötuntuma sekä parannettu siirtymisiä ohjainta käytettäessä. Suosikkisivujen ja sivuhistorian parannukset helpottavat suosikkisivustoille palaamista. Olemme myös lisänneet lataamistuen ja kuvien, musiikin ja videoiden latausmahdollisuuden Microsoft Edgestä konsolille. Ladattua sisältöä voidaan käyttää Resurssienhallintasovelluksen kanssa.

Aiempaa kattavampi ääni

Jos haluat tehdä pelata suosikkipelejäsi valitsemasi musiikin tahdissa, meillä on sinulle hyviä uutisia! Sinulla on nyt mahdollisuus tasapainottaa pelin äänet taustamusiikkia vasten oppaasta. Pienennä pelin äänenvoimakkuutta, lisää musiikin äänenvoimakkuutta ja pelaa rokaten. Aloitusnäytön ja oppaan järjestelmä-äänet on myös kokonaan uudistettu tukemaan tilaääntä, joten surround-äänijärjestelmän äänitiedot vastaavat näytöllä näkyviä tapahtumia.

Klubin omistajien edistynyt suodatus

Klubien järjestelmänvalvojat voivat nyt suodattaa kutsupyyntöjä eri ehtojen mukaan, kuten maineen, pelaajapisteiden ja klubin nykyisten jäsenien suositusten perusteella.

Älykkäämpiä klubisyötteitä

Käytä What’s hot (Kuumimmat) -suodatinta, jotta voit nähdä seuraamiesi ihmisten ja pelien parissa suositut sisällöt. Suodattaminen suosituimpien julkaisujen perusteella näyttää määrätyn aikajakson aikana suosituimmat julkaisut. Voit myös poistaa kommenttien käytön syötekirjoituksissa klubeissa, pelihubeissa ja yhteisössä.

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.16299.5101 (RS3_RELEASE_XBOX_DEV_1802.180131-1450)

Julkaisupäivä

7.2.2018

Pelihubit oppaassa

Nyt pelihubin tiedot ovat käytettävissä suoraan oppaasta. Tarkista esimerkiksi tulevat saavutukset, Etsitkö ryhmää -julkaisut ja peliäsi parhaillaan pelaavat ystävät ilman, että sinun tulee jättää keskeyttää toimiasi.

Häiriönpoisto

Tarvitsetko hieman aikaa itsellesi? Voit asettaa online-tilaksesi ”Ei saa häiritä”, joka estää ilmoitukset ja jonka avulla kaverisi tietävät, että voi olla aika hieman rauhoittua.

Saavutushyökkäyksen suunnitteleminen

Seuraavien oppaassa olevien saavutusten avulla voit ottaa kohteeksesi tiettyjen saavutuksien lukituksen poistamisen. Lajittele ne lähellä oleviin, yleisiin, harvinaisiin, yleisimpiin harvinaisiin sekä suurimpien pelaajapisteiden mukaan.

Lisäasetukset käyttämättömyyttä varten

Aiemmin Xbox oli mahdollista määrittää kytkeytymään yhden tai kuuden tunnin käyttämättömyyden jälkeen pois käytöstä. Ajattelimme, että muitakin kestoaikoja voisi olla tarjolla. Nyt voit valita myös kahden, kolmen, neljän ja viiden tunnin käyttämättömyyden.

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.16299.4055 (rs3_release_xbox_dev_1711.171203-1700) ja 10.0.16299.4059 (rs3_release_xbox_dev_1711.180109-1130)

Julkaisupäivä

22.1.2018

Store

Korjattu ongelma, joka esti käyttäjiä toisinaan painamasta B-painiketta takaisin paluuta varten Storessa liikuttaessa.

Tietosuoja ja verkkoturva

Korjattu ongelma, joka aiheutti sen, että perherajoituksin varustettujen lapsitilien rajoitukset pysyivät voimassa senkin jälkeen, kun niistä tuli aikuisten tilejä.

Seuruekeskustelu

Ratkaistu ongelma, joka aiheutti sen, että jotkut käyttäjät menettivät seuruekeskustelun äänet, ja äänenlaatuun on tehty korjauksia.

Ääni

HDMI-läpiviennillä varustettujen ääni- ja kuvavastaanottimien ei tulisi enää katkaista Dolby Atmos for home theateria, jos televisio ja konsoli on käynnistetty ennen ääni- ja kuvavastaanottimia.

WLAN

• Xbox One S:n ja Xbox One X:n WLAN-laiteohjelmiston päivitykset parantavat langattoman verkon suorituskykyä ja luotettavuutta.
  • Korjattu ongelma, joka esti tiettyjen langattomien verkkojen käytön käytettävissä olevien langattomien verkkojen haun aikana.
  • Korjattu ongelma, joka aiheutti toisinaan odottamattomia verkkoyhteyden katkeamisia langatonta yhteyttä käytettäessä.

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.16299.4037 (rs3_release_xbox_dev_1711.171110-1615)

Julkaisupäivä

16.11.2017

Tallenna minut

Kotikonsolisi asetukset, mukaan lukien TV ja OneGuide, tallennetaan nyt automaattisesti pilveen, kun kirjaudut sisään. Kun määrität uuden Xboxin asetukset, kysymme, haluatko käyttää niitä.

Nopeuta käyttöönottoa

Voit nyt viimeistellä uuden Xboxin käyttöönoton iOS:n tai Androidin Xbox-sovelluksella, kun ensimmäisen päivän päivitys ladataan Xboxiin. Tarkkaile tätä vaihtoehtoa päivityksen käynnistyessä.

Käy klubeissa

Pelien ja ystävien lisäksi voit nyt lisätä aloitussivulle klubilohkoja. Voit lisätä ne sekä oppaasta että itse klubista.

Anna lahjaksi pelejä

Haluatko esittää joulupukkia? Microsoft Storesta voit antaa lahjaksi muun muassa useimmat digitaaliset pelit, kestävää lisäsisältöä sekä Xbox Live Gold- tai Xbox Game Pass -tilauksen. Etsi Osta lahjaksi -painike ja lähetä sisältöä ystävillesi ja perheenjäsenillesi.

Saanhan?

Lapset voivat nyt pyytää vanhempiaan ostamaan heille pelejä ja sovelluksia, joilla on Kysy vanhemmalta -verkkoturva-asetus. Vanhemmat voivat hallita lastensa tietosuoja- ja verkkoturva-asetuksia kohdassa Asetukset > Tili > Perhe (Voit myös käydä osoitteessa account.microsoft.com/family).

Aika loppui

Näyttöajan rajoitukset antavat lapsille mahdollisuuden pyytää lisää aikaa sen loppuessa, mutta vanhempien piti vastata pyyntöön konsolilla. Lapset voivat nyt pyytää lisää aikaa sähköpostitse, ja voit hyväksyä heidän pyyntönsä (tai kieltäytyä siitä) tällä tavalla. Jos haluat määrittää käyttöajan perhettäsi varten, siirry osoitteeseen account.microsoft.com/family.

Poissa näkyvistä

Kuuntelimme, mitä sanoit! Voit nyt piilottaa pelisi, joissa ei ole lukitsemattomia saavutuksia, profiilisi henkilökohtaisesta ja julkisesta näkymästä.

Käyttöjärjestelmäversio: 16299.3031 (rs3_release_xbox_dev_1710.171012-1520)

Julkaisupäivä

16.10.2017

Omien tarpeidesi mukainen aloitusnäyttö

Aloitusnäytön ulkoasu on muuttunut, ja se tuntuu nopeammalta ja yksilöllisemmältä kuin koskaan aikaisemmin.

Tarkastele viimeaikaista toimintaasi yhdellä vilkaisulla ja liiku nopeasti aloitusnäytön, Omat pelit ja sovellukset -ruudun ja yhteisöpalvelutoimintojen välillä. Etsi Xbox Livestä uusia asioita, jotka on räätälöity peliesi ja kiinnostuksen kohteidesi mukaan. Lisää muun muassa suosikkipelisi ja ystäväsi aloitusnäyttöön, mikä helpottaa itsellesi tärkeiden asioiden seuraamista.

Uusi ja parannettu opas

Uuden asettelun ansiosta voit selata välilehtiä vasemmalla sauvalla tai bumper-painikkeilla pystysuuntaisten välilehtien avaamisen ja sulkemisen sijaan. Uusien pikavalikoiden avulla saat oppaasta entistä yksityiskohtaisempia tietoja.

Pelitallentimen parannukset

Tallenna pelileikkeet ja näyttökuvat suoraan ulkoiselle kiintolevylle, jonka voit sitten liittää tietokoneeseen, ja etsi ne helposti oppaan Lähetä ja sieppaa -välilehdestä.

Lisää kilpailua

Liity Xboxin Areena-turnauksiin suoraan oppaasta ja lisää kilpailua World of Tanksin, Injustice 2:n ja Halo Wars 2:n uusilla turnausvaihtoehdoilla.

Vaihda isompaan

Jaa ja katso pelileikkeet ja näyttökuvat uudessa ja mukaansatempaavassa koko näytön näkymässä.

Lähetä kuva itsestäsi

Tavallisen USB-verkkokameran avulla voit nyt lähettää kuvan itsestäsi ja pelistäsi Mixerillä – ja tehdä tämän 1080p:n tarkkuudella millä tahansa Xbox Onella.

Mixer-keskuksessa voit esikatsella lähetyksesi, jotta näet jo ennen liittymistä, mistä pidät.

Valmistaudu Xbox One X:n käyttöön

Olemme esitelleet uusia toimintoja, joilla voit säästää aikaa, kun siirryt yhdestä Xbox Onesta toiseen, jotta voit ryhtyä pelaamaan entistä nopeammin.

Nykyiset Xbox Onen omistajat voivat varmuuskopioida tärkeimmät asetuksensa ulkoiseen asemaan, jotta ne voidaan ottaa uudessa Xboxissa käyttöön määrityksen aikana. Voit siirtää myös suosikkipelisi ulkoiseen asemaan, jotta voit pelata niitä välittömästi uudella Xboxilla.

Jos sinulla ei ole ulkoista kiintolevyä, voit siirtää pelit yhdestä konsolista toiseen kotiverkon kautta.

Jos sinulla on 4K-pelejä, lataa ne ulkoiseen asemaan tai kotiverkkoosi hyvissä ajoin, jotta ne ovat valmiina heti ensimmäisenä päivänä.

Xbox Onelle paranneltu -pelit

Xbox One X:lle paranneltu -pelit on optimoitu hyödyntämään maailman tehokkainta konsolia parhaalla mahdollisella tavalla. Löydät ne helposti Storesta, ja voit lajitella ja suodattaa ne peleissä ja sovelluksissa.

Xbox-avustaja

Uusi Xbox-avustaja tarjoaa yksilöllisiä vinkkejä ja ohjeita, älykkäitä ilmoituksia, yhteisövinkkejä ja vianmääritystyökaluja.

Hanki pelaamiesi pelien yhteisöistä vinkkejä, myös saavutuksiin liittyviä ohjeita. Tarkista Xbox Live -palveluiden ja -sovellusten tila, ratkaise ongelmat jo aikaisessa vaiheessa ennakoivien ilmoitusten avulla, selaa ohjeaiheita ja korjaa ongelmat nopeasti älykkäillä vianmääritysohjeilla.

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.15063.4103 (rs2_xbox_rel_1706.170830-1908)

Julkaisupäivä

6.9.2017

Suorituskykyyn liittyvät ja yleiset parannukset

Muuta

• Yleiseen vakauteen ja suorituskykyyn liittyviä parannuksia.

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.15063.4103 (rs2_xbox_rel_1706.170822-1237)

Julkaisupäivä

29.8.2017

Suorituskykyyn liittyvät ja yleiset parannukset

Muuta

• Yleiseen vakauteen ja suorituskykyyn liittyviä parannuksia.

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.15063.4082 (rs2_release_xbox_1706.170707 1139)

Julkaisupäivä

13.7.2017

Omien turnausten luominen

Jos olet klubin omistaja tai järjestelmänvalvoja, voit luoda Areena-turnauksia käden käänteessä. Siirry klubiisi, valitse Turnaukset-välilehti, valitse Luo turnaus, valitse Killer Instinct ja mukauta turnauksesi määrittämällä sen nimi, aloitusaika ja muut tiedot. Kun olet valmis, turnauksesi ilmestyy klubisi Turnaukset-välilehteen.

Jos sinulla ei ole klubia, luo se – voit tehdä sen muutamassa minuutissa. Aloita avaamalla opas painamalla Xbox-painiketta  ja valitsemalla Aloitus. Siirry Yhteisö-välilehteen, valitse Klubeja Xboxilla ja valitse sitten Luo klubi.

Mukautetun kuvan lisääminen profiiliisi

Mukauta profiiliasi mukautetulla kuvalla. Liitä valitun kuvan sisältävä USB-laite tai lataa kuva OneDrivesta (saatavilla Storen Sovellukset-kohdasta). Siirry sen jälkeen profiiliisi ja valitse Mukauta profiilia > Vaihda pelaajakuva. (Sinun on valittava Vaihda pelaajakuvaan ensin, jos olet korvaamassa avatarin mukautetulla kuvalla.)

Valitse Lähetä mukautettu kuva ja lisää oma kuvasi toimimalla ohjeiden mukaan.

Mukautetut kuvat ovat käytettävissä vain aikuisten Microsoft-tileillä.

Sisäänkirjautuminen henkilökohtaisella ohjaimella

Käytätkö jotakin ohjainta useammin kuin muita? Liitä kyseinen ohjain profiiliisi, niin sinut kirjataan automaattisesti sisään, kun ohjaimeen kytketään virta. Voit liittää henkilökohtaisen ohjaimesi painamalla Xbox-painiketta ja valitsemalla Asetukset > Sisäänkirjautuminen, suojaus ja todentamisavain.

Aloitusnäytön kodin viihdekeskus

OneGuide-keskuksen nimi on nyt Viihde. Tämä muutos heijastaa sitä, miten monella tavalla uusimmat elokuvat ja TV-ohjelmat voidaan hankkia Xboxiin. Voit kuitenkin kytkeä myös digitaalisen kaapelivastaanottimen ja selata Xboxin ohjelmaopasta, jonka nimi on edelleen OneGuide. Pääset siihen nyt kuitenkin Viihde-keskuksen kautta.

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.15063.2022 (RS2_RELEASE_XBOX_1704.170501-1052)

Julkaisupäivä

5.5.2017

Suorituskykyyn liittyvät ja yleiset parannukset

Muuta

• Yleiseen vakauteen ja suorituskykyyn liittyviä parannuksia.

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.15063.2019 (RS2_RELEASE_XBOX_1704.170407-2038)

Julkaisupäivä

13.4.2017

Aktiviteettisyötteen lisäasetukset

Etkö ole varma, haluatko jonkin julkaisun näkyvän aktiviteettisyötteessäsi? Piilota se. Valitse julkaisu ja sitten Asetukset > Piilota. Tai haluat ehkä nähdä vain tietyn tyyppiset julkaisut. Siirry syötteen alkuun, paina suodatinpainiketta ja valitse haluamasi asetukset.

Jos haluat, että ihmiset näkevät jonkin tietyn julkaisun, kiinnitä se profiilissasi tai klubissa aktiviteettisyötteen alkuun. Valitse julkaisu ja sitten Asetukset > Kiinnitä klubiin. Julkaisusi pysyy kiinnitettynä syötteen alkuun, kunnes joku poistaa sen kiinnityksen tai vaihtaa sen.

Jatka Ryhmän haku -suosikkijulkaisujesi käyttöä

Paina Xbox-painiketta ja valitse Seurueet > Näytä historia. Tällöin näet Ryhmän haku -viestit, jotka olet luonut tai joista olet ollut kiinnostunut, ja voit valita julkaisun, jonka haluat käyttää uudelleen.

Suodata pelisi

Valitse peleistä ja sovelluksista, haluatko nähdä kaikki pelit, Xbox Onelle tehdyt pelit vai pelkästään omat Xbox 360 -pelit, jotka toimivat Xbox Onessa. Voit tehdä tämän sekä asennettujen että pelien luettelossa asennusta odottavien pelien osalta.

Lukijan ja Suurennuslasin uudet asetukset

Valitse Lukijan äänenkorkeus ja ääni tilanteisiin, joissa käytät ääneenlukua Xbox Onessa. Kun tarkastelet näyttöjä suurennuslasin kanssa, lähennetty osa näytöstä noudattaa ohjaimen siirtymisiä, joten sinun ei tarvitse ottaa suurennuslasia käyttöön ja pois käytöstä. Tutustu uusiin asetuksiin kohdassa Asetukset > Helppokäyttötoiminnot.

Näy offline-tilassa suoraan oppaasta

Luo vaikutelma, että et ole kirjautunut Xbox Liveen: avaa opas, siirry näytön yläosaan, valitse itsesi ja valitse Näy offline-tilassa. Valitse se uudelleen, jos haluat näkyä online-tilassa. Samassa paikassa voit siirtyä profiiliisi, jäsenyyksiin ja tilinhallintaan.

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.15063.1005 (RS2_RELEASE_XBOX_1703.170323-1228) fre

Julkaisupäivä

29.3.2017

Oppaan avaaminen
Suosikkitiedostosi ovat saatavilla mistä tahansa vain yhden napinpainalluksen päässä. Xbox-painikkeella voit nyt siirtyä suoraan oppaaseen ja käyttää pelejäsi ja sovelluksiasi entistä nopeammin. Voit siirtyä aloitusnäyttöön painamalla Xbox-painiketta ja valitsemalla sitten Aloitus.

Mixer
Esittelyssä on Mixer-lähetystila, joka on nopea ja helppo tapa lähettää pelaamistasi siten, että käyttäjät missä tahansa voivat katsoa reaaliaikaista pelaamistasi. Pelatessasi peliä käynnistä vain opas ja esittele taitojasi selaamalla Mixer-lähetyksen kohtaan.

Copilot
Nyt voit Copilotin avulla linkittää kaksi ohjainta ja käyttää niitä kuin yhtä.

Valitse Asetukset-kohdassa Kinect ja laitteet > Laitteet ja lisävarusteet. Valitse sitten Laitteen tiedot > Ota Copilot käyttöön ja valitse Copilotin ohjain. Molemmilla ohjaimilla voi nyt hallita peliä.

Saavutusten seuranta
Uuden saavutusten seurannan avulla voit pitää silmällä suosikkisaavutuksiasi ja pelata samanaikaisesti. Voit siirtää sen haluamaasi kohtaan näytössä. Voit myös hallita näkyvissä olevien saavutusten määrää ja läpinäkyvyyden tasoa – voit näyttää sen selkeästi tai häivyttää taustalle.

Paina Xbox-painiketta ja siirry Saavutukset-kohtaan, kun haluat ottaa seurannan käyttöön.

Cortana
Nyt voit määrittää muistutuksia Xbox Onelle, jotta et jää paitsi mistään pelimahdollisuuksista. Muistutuksen näkyvät aina kun käytät Cortanaa – tietokoneella, puhelimessa tai Xboxissa.
Cortana tukee myös useampaa seurueen hallintaa. Sanomalla "Hei Cortana, kutsu seurue peliin" voit lisätä osallistujia peliä keskeyttämättä.

Pelitallennin
Olemme entisestään helpottaneet pelileikkeiden tekemistä: paina vain Xbox-painiketta . Sieltä ohjaimesi Y-painike nappaa näyttökuvan, X-painike tallentaa viimeiset 30 sekuntia ja Näkymäpainike näyttää tuntemiasi ja tykkäämiäsi Pelitallentimen asetuksia tallennuksen aloituksesta viimeksi kuluneiden viiden minuutin aikaisen pelaamisen tallennukseen.

Käyttöaikarajat
Käyttöaikarajojen avulla voit rajoittaa aikaa ja kellonaikoja, jolloin lapset voivat käyttää konsolia. Voit käynnistää sen millä tahansa lapsitilillä kirjautumalla osoitteessa account.microsoft.com/family ja napauttamalla Screen time (Käyttöaika). Ota sitten käyttöön Xbox-käyttöaika valitsemalla Käytössä ja määritä lapsellesi päivittäiset käyttöaikarajat. Kun konsoli on päivitetty, se alkaa noudattaa valittuja rajoja.

Ratkesiko ongelma?

Kyllä
Ei

Kiitos palautteesta

Kiitos palautteesta!

Ikävää, ettei tästä artikkelista ollut apua ongelmaan. Emme kuitenkaan luovuta, äläkä sinäkään. Kokeile alla olevaa yhteisövaihtoehtoa.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Anna palautetta tästä aiheesta

255 merkkiä jäljellä.
Yksityisyytesi suojaamiseksi älä kirjoita yhteystietojasi palautteeseen.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Ota meihin yhteyttä

Haluatko ottaa yhteyttä tukeen ongelman "Xbox One -käyttöjärjestelmän versiot ja järjestelmäpäivitykset" vuoksi, jota koskevaa sisältöä olit lukemassa, vai jonkin toisen ongelman vuoksi?