Xbox One 2016 -käyttöjärjestelmän versiot ja järjestelmäpäivitykset

Konsolia ei voi päivittää Jos järjestelmäpäivityksen asentamisessa konsoliin on ongelmia, perehdy Xbox One -järjestelmäpäivitysratkaisuun.

Alla olevasta luettelosta näet Xbox One -käyttöjärjestelmän versionumeron ja sen, mitä toimintoja on lisätty tai päivitetty järjestelmäpäivityksiin vuonna 2016.

Voit selvittää Xbox One -konsolin käyttöjärjestelmäversion seuraavasti:

1. Avaa opas painamalla Xbox-painiketta .
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Kaikki asetukset.
  4. Valitse Järjestelmä.
  5. Valitse Konsolin tiedot ja päivitykset.
  6. Käyttöjärjestelmäversio on kolmannella rivillä oikealla.

Huomautus Jos olet juuri suorittamassa järjestelmäpäivitystä ja sinun on selvitettävä konsolin käyttöjärjestelmäversio, vedä ohjaimen vasenta ja oikeaa liipaisinta sekä vasenta ja oikeaa bumper-painiketta samaan aikaan. Käyttöjärjestelmäversio on ilmoitettu toisella rivillä koontiversiona.

Vuoden 2016 järjestelmäpäivitykset

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.14393.2152 (rs1_xbox_rel_1610 161208-1218) fre

Julkaisupäivä

12/14/2016

Suorituskykyyn liittyvät ja yleiset parannukset

Lataussuorituskyky

Olemme tehneet useita pelien ja sovellusten lataamiseen liittyviä optimointeja Xbox Onessa.

• Nopeita (yli 100 Mb/s:n) yhteyksiä käyttävillä asiakkailla latausnopeuden pitäisi olla jopa 80 % aiempaa suurempi.
  • Alle 100 Mb/s:n yhteyksiä käyttävillä asiakkailla suorituskyvyn pitäisi olla entistä yhdenmukaisempi ja latausnopeuden jopa 40 % aiempaa suurempi.
  • Ylimääräisten optimointien ansiosta myös taustalataukset kestävät ajoittaisia yhteysongelmia entistä paremmin.

Kodin ja Internet-palveluntarjoajan tason ristiriidat vaikuttavat latausnopeuteen. Latausnopeus kärsii myös silloin, kun konsolilla on käynnissä pelejä, sillä järjestelmäresursseja käytetään ensisijaisesti peleihin. Lisätietoja saat ohjeaiheesta Pelien tai sovellusten hitaan latautumisen vianmääritys Xbox Onessa.

Langaton ohjain

• Laiteohjelmisto on päivitetty suorituskyvyn parantamiseksi.

Taustamusiikki

• Suorituskykyyn liittyviä yleisiä parannuksia, jotka lisäävät luotettavuutta ja käytön yhdenmukaisuutta erilaisia musiikin suoratoistosovelluksia käytettäessä.

Muuta

• Yleisiä vakauteen ja suorituskykyynliittyviä parannuksia.

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.14393.2123 (rs1_xbox_rel_1610 161105-1400) fre

Julkaisupäivä

11/10/2016

Suorituskykyyn liittyvät ja yleiset parannukset

Klubit

Esittelyssä klubit eli verkkokohtaamispaikat pelaamista ja seurustelua varten. Liity sinua kiinnostaviin klubeihin tai luo uusi klubi (sinun talo, sinun säännöt).

Hae Ryhmä

Tarvitsetko lisää pelaajia? Avaa opas ja katso Seurueet-kohdasta, kuinka pääset alkuun ryhmän haun kanssa. Selaa tai lähetä omia hakuilmoituksia löytääksesi muita pelaajia, jotka haluavat suorittaa samat tavoitteet kuin sinä. Pelaa nyt, tai ehdota tulevaa päivämäärää ja kellonaikaa.

Saavutukset

Huippupyyntö Xbox-palautteessa: tuomme saavutusten harvinaisuuden Xbox Liveen. Nyt voit selvittää, kuinka ainutlaatuinen jokin saavutus on tietyn pelin pelaajien keskuudessa.

Pelaajapisteet tulostaulukko

Pelaajapisteiden tulostaulukko on nyt kuukausittainen kilpailu ystäviesi kanssa, ja se nollautuu joka kuukausi. Kilpaile kuukauden loppuun saakka ja tarkista, ketkä olivat edellisen kuukauden voittajat.

Viestintä

Nyt voit lähettää viestejä useille ihmisille samassa keskustelussa.

Näyttönäppäimistö

Näyttönäppäimistö tukee ennakoivaa tekstinsyöttöä, ja emojit ovat nyt käytettävissä ensimmäistä kertaa.

Suorituskyky

Olemme tehneet paljon työtä nopeuttaaksemme Xbox-laitettasi. Koko kokemuksesta on tulossa joustavampi ja nopeampi aina navigoinnista ja sovellusten avaamisesta latausaikoihin sekä Cortanan reaktiivisuuteen.

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.14393.1065 (rs1_xbox_rel_1608 160927-1900) fre

Julkaisupäivä

10/04/2016

Suorituskykyyn liittyvät ja yleiset parannukset

HDR

• Korjattu ongelma, jonka vuoksi jotkin HDR-sisällöt saattoivat näyttää liian kirkkailta tai haaleilta tietyissä televisioissa Xbox One S -konsolia käytettäessä.

Pelitallennin

• Korjattu ongelma, joka vaikutti television HDR-tilassa tallennettujen videoiden ja näyttökuvien kirkkauteen.

Muuta

• Yleisiä vakauteen ja suorituskykyynliittyviä parannuksia.

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.14393.1062 (rs1_xbox_rel_1608 160916-1900) fre

Julkaisupäivä

9/23/2016

Suorituskykyyn liittyvät ja yleiset parannukset

Muuta

• Yleisiä vakauteen ja suorituskykyyn liittyviä parannuksia.

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.14393.1058 (rs1_xbox_rel_1608 160909-1900) fre

Julkaisupäivä

9/15/2016

Suorituskykyyn liittyvät ja yleiset parannukset

Muuta

• Yleisiä vakauteen ja suorituskykyyn liittyviä parannuksia.

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.14393.1045 (rs1_xbox_rel_1608 160826-1142) fre

Julkaisupäivä

8/31/2016

Suorituskykyyn liittyvät ja yleiset parannukset

Muuta

• Yleisiä vakauteen ja suorituskykyyn liittyviä parannuksia.

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.14393.1040 (rs1_xbox_rel_1608.160816-1851) fre

Julkaisupäivä

8/19/2016

Uudet tai päivitetyt toiminnot

Aloitusääni

• Voit nyt muuttaa sitä, milloin kuulet aloitusäänen! Kohdassa Asetukset > Virta ja käynnistys > Virtatila ja käynnistys on nyt kolme uutta vaihtoehtoa.
    • Käytössä (Aloitusääni kuuluu aina, kun konsoli käynnistetään.)
    • Vain virtapainiketta tai puhekomentoa käytettäessä (aloitusääni kuuluu silloin, kun konsoli käynnistetään virtapainikkeella tai puhekomennolla, mutta sitä ei kuulu, kun konsoli käynnistetään ohjaimella.)
    • Ei käytössä (Aloitusääni ei kuulu lainkaan.)

Suorituskykyyn liittyvät ja yleiset parannukset

Microsoft Store

• Tämä koontiversio sisältää useita Microsoft Storen kaatumiseen liittyviä korjauksia.
  • Korjattu ongelma, joka vaati käyttäjiä napsauttamaan ostopainiketta kaksi kertaa.
  • Korjattu ongelma, joka sai aikaperusteiset kokeiluversiot näyttämään jäljellä olevan ajan joskus väärin.
  • Korjattu ongelma, jonka vuoksi näyttöön tuli ajoittain Yritä myöhemmin uudelleen -virhe ladattaessa juuri ostettua sisältöä.
  • Korjattu ongelma, joka johti ajoittain virheisiin Elokuvat ja TV -sisältöä ostettaessa tai toistettaessa.

Sisäänkirjautuminen

• Korjattu ongelma, joka esti joitakin käyttäjiä kirjautumasta sisään.

Xbox-opas

• Nopeuteen ja suorituskykyyn liittyviä parannuksia.

Pelitallennin

• Sinun pitäisi nyt saada Tallennustila täynnä -ilmoitus, kun yrität lähettää sieppauksen Xbox Liveen, jos tallennustila on täynnä.

Ohjain

• Korjattu ongelma, jonka vuoksi jotkin pelit eivät tunnistaneet ohjainta peliä käynnistettäessä.

Omat pelit ja sovellukset

• Korjattu ongelmat, joiden vuoksi joidenkin sovellusten asennus epäonnistui.
  • Korjattu ongelma, joka johti ajoittain mustaan näyttöön Sää-sovellusta käytettäessä.
  • Korjattu ongelmat, jotka saivat Groove Musicin kaatumaan ajoittain.

Lokalisointi

• Korjattu ongelma, joka saattoi ajoittain estää yleisten sovellusten (Elokuvat ja TV) nimien näyttämisen konsoliin valitulla kielellä.

Muuta

• Yleisiä pelien vakauteen liittyviä parannuksia.

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.14393.1027(rs1_xbox_rel_1608.160801-1743) fre

Julkaisupäivä

8/5/2016

Uudet tai päivitetyt toiminnot

• Pieniä virheenkorjauksia ja parannuksia

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.14393.1018 (rs1_xbox_rel_1608.160725-1822) fre

Julkaisupäivä

7/30/2016

Uudet tai päivitetyt toiminnot

Cortana saatavilla Yhdysvalloissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa

• Puhu Xbox Onessa Cortanalle kuulokemikrofonin tai Kinectin kautta. Aloita sanomalla "Hei Cortana" tai käynnistä Cortana-sovellus. Jos et ole varma, mitä sinun pitäisi sanoa, sano ”Hey Cortana, what can I say?” (Hei Cortana, mitä voin sanoa?).
  • Jos käytät Kinectiä, käynnistä konsoli sanomalla ”Hey Cortana, Xbox on” (Hei Cortana, Xbox päälle).

Taustamusiikki

• Musiikkisovellukset pystyvät nyt toistamaan musiikkia taustalla. Käynnistä musiikin toisto taustamusiikkia tukevassa sovelluksessa. Pystyt siirtymään muihin sovelluksiin ja peleihin musiikin soidessa.
  • Kun olet käynnistänyt musiikin toiston, voit toistaa, keskeyttää toiston, ohittaa kappaleita ja säätää musiikin äänenvoimakkuutta mistä tahansa, kun avaat oppaan painamalla Xbox-painiketta valitsemalla Moniajo ja valitsemalla musiikin säätimet.
  • Sovelluksen on tuettava taustamusiikkia. Päivitetty Pandora-sovellus on Yhdysvalloissa ensimmäinen taustamusiikkia tukeva sovellus, ja lisää on tulossa pian.

Omat pelit ja sovellukset

• Sisältösi ovat aiempaa lähempänä. Siirry aloitusnäytöllä oikealle ja valitse Omat pelit ja sovellukset.
  • Kohdasta Omat pelit ja sovellukset löydät uusia lajitteluvaihtoehtoja.
  • Valmis asennukseen -toiminnolla on oma alueensa, joten löydät nopeasti ostamasi pelit ja sovellukset, joita et ole vielä asentanut.
  • Pelien ja sovellusten päivitykset näkyvät omalla alueellaan, kun niitä on saatavilla.
  • Jonoalueella näet jonossa olevien sisältöjen lisäksi myös sen, mitä on hiljattain asennettu.

Kieli- ja sijaintiasetukset

• Voit nyt valita sijaintisi erillään järjestelmän kielestä. Jos haluat vaihtaa kielen ja sijainnin, avaa opas painamalla Xbox-painiketta , valitse Asetukset > Kaikki asetukset ja sitten Järjestelmä > Kieli ja sijainti.
  • Kaikki kielet eivät ole käytettävissä kaikissa sijainneissa. Kun valitset kielen, joka ei yleensä liity sijaintiisi, suurin osa järjestelmästä on valitsemallasi kielellä, mutta esimerkiksi Microsoft Storessa tai verkkosisällöissä voi esiintyä myös muita kieliä.

Xbox Liven suosituimmat tietokonepelit

• Suosituimmilla tietokonepeleillä on nyt pelihubeja Xbox Livessä. Käytitpä tietokonetta, Xboxia tai mobiililaitetta, näet, mitä tietokonepelejä ystäväsi pelaavat, voit jakaa tietokonepelien leikkeitä ja näyttökuvia sekä lähettää ystävillesi viestejä Xbox Livessä. Xbox Onessa ja Windows 10 -tietokoneissa voit osallistua seuruekeskusteluun ystäviesi kanssa siihen katsomatta, mitä he tekevät.

Uusi Microsoft Store

• Xbox-kauppa ja Windows-kauppa on yhdistetty, mikä yksinkertaistaa ostosten tekemistä. Voit aloittaa koko sisällön selaamisen siirtymällä oikealle kohtaan Store.
  • Ennakkotilaukset veloitetaan nyt lähempänä pelin julkaisua ostoajankohdan sijaan.
  • Yhdysvalloissa, Sveitsissä, Norjassa, Italiassa, Saksassa ja Suomessa asuvat asiakkaat voivat nyt tehdä ostoksia siten, että mobiilioperaattori veloittaa ne. Kiinassa asuvat asiakkaat voivat nyt käyttää China Union Paytä.

Etsi Facebook-ystäviä

• Etsi ystäviä Facebookista linkittämällä Facebook- ja Xbox Live -tilit. Siirry oppaassa Ystävät-välilehteen ja valitse sitten Ystävät > Ehdotuksia. Valitse Etsi Facebook-ystäviä ja seuraa ohjeita. Saman tehneet Facebook-ystäväsi alkavat näkyä ehdotuksissasi.

Hallitse automaattista jakamista

• Voit nyt valita saavutusten, näyttökuvien ja pelileikkeiden automaattisen jakamisen aktiviteettisyötteessäsi. Muuta jakamisasetuksia kohdasta Asetukset > Oletusasetukset > Aktiviteettisyöte.

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.10586.1202 (th2_xbox_rel_1603.160420-1900) fre

Julkaisupäivä

4/27/2016

Uudet tai päivitetyt toiminnot

• Pieniä virheenkorjauksia ja parannuksia

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.10586.1194 (th2_xbox_rel_1603.160317-1900) fre

Julkaisupäivä

3/23/2016

Uudet tai päivitetyt toiminnot

Osta takautuvasti yhteensopivia Xbox 360 -pelejä Xbox Oneen

• Etsi ja osta takautuvasti yhteensopivia Xbox 360 -pelejä samalla tavalla kuin Xbox One -pelejä. Kun ostat takautuvasti yhteensopivaa Xbox 360 -sisältöä, se ladataan automaattisesti Xbox Oneen, minkä jälkeen sitä voi välittömästi pelata.

Lisää seuruekeskustelu Twitch-lähetyksiin

• Lähetä seuruekeskustelu, kun käytät Twitch-sovellusta. Jos olet lähettämässä sisältöä konsolista ja osallistut seuruekeskusteluun, voit kutsua muita lisäämään keskusteluäänensä lähetyksiisi ottamalla Lähetä seuruekeskustelu -toiminnon käyttöön Twitch-sovelluksen asetuksissa.
  • Jos joku seurueestasi kieltäytyy, hän pystyy edelleen osallistumaan seuruekeskusteluun, mutta hänen äänensä ei kuulu lähetyksessä.
  • Seurueen vetäjänä voit halutessasi mykistää seurueen jäsenen keskusteluäänen, vaikka hän olisi päättänyt osallistua seuruekeskusteluun.
  • Voit lisätä myös Windows 10 -tietokoneita käyttävät seurueen jäsenet Twitch-lähetykseen.

Toista seuruekeskustelu samanaikaisesti sekä kuulokemikrofonista että kaiuttimista

• Valitse mielesi mukaan, mistä haluat kuulla seuruekeskustelun äänen: kuulokemikrofonista, kaiuttimista tai molemmista. Voit tehdä tämän valitsemalla Asetukset > Näyttö ja äänet > Äänenvoimakkuus.

Pelitallentimen mukautettava tallennuspituus

• Valitse tallennuspituudeksi 15 sekuntia, 30 sekuntia, 45 sekuntia, 1 minuutti, 3 minuuttia tai 5 minuuttia. Voit muuttaa asetuksia valitsemalla Asetukset > Oletusasetukset > Pelitallennin ja suoratoisto.

Seuraa saavutustesi edistymistä Xboxin OneGuidessa

• Pääset nyt saavutuksiisi entistä helpommin, sillä olemme lisänneet ne Xboxin OneGuideen. Uudelta Saavutukset-alueelta löydät pikalinkin, jota napsauttamalla näet kaikki saavutuksesi.
  • Seuraa saavutustesi edistymistä reaaliajassa suoraan OneGuidesta erillistä Saavutukset-sovellusta nappaamatta.

Toista videot suoraan Xbox Onen aktiviteettisyötteessä

• Olemme parantaneet videoiden toistoa Xbox Onen aktiviteettisyötteessä.
  • Toista koko video sisäisesti ilman syötteestä poistumista videon käynnistämistä varten.
  • Voit "tykätä" videosta sen esikatselun aikana painamalla X-painiketta.
  • Lisätty uudet keskeytys-, uudelleenkäynnistys- ja koko näytön toistotoiminnot tilanteisiin, joissa haluat käynnistää videon aktiviteettisyötteestä.

Langattoman Xbox Elite -ohjaimen ohjainsauvojen tarkkuutta on parannettu laiteohjelmistopäivityksellä

• Kuulimme kannattajiltamme, että langattoman Xbox Elite -ohjaimen ohjainsauvojen toimintatapaa pitäisi parantaa etenkin silloin, kun ohjainsauvoja liikutetaan diagonaalisesti. Tämän palautteen pohjalta kehitimme uuden menetelmän, jonka avulla ohjainsauvojen paikka voidaan laskea johdonmukaisesti, minkä ansiosta ohjainsauvojen toiminta vastaa nyt paremmin odotuksia. Tässä menetelmässä ohjainsauvan paikan etäisyys lasketaan suhteessa ohjainsauvan kannan keskimmäiseen tarkennuspisteeseen, kun taas tavanomaisessa menetelmässä mittaus suoritetaan käyttämällä kaksiulotteista tasoa. Uusin laiteohjelmistopäivitys lisää langattoman Xbox Elite -ohjainten ohjainsauvojen tarkkuutta ja parantaa siten hallintaa entisestään.

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.10586.1100 (th2_xbox_rel_1602.160210-2122) fre

Julkaisupäivä

2/19/2016

Uudet tai päivitetyt toiminnot

Omat pelit ja sovellukset -kohdan parannukset

• Piilota pelit Omat pelit ja sovellukset -kohdan Valmiina asennettavaksi -luettelosta. Tämä toiminto poistettiin UXOK-päivityksen yhteydessä, mutta olemme palauttaneet sen suuren kysynnän vuoksi. Käyttäjät voivat taas piilottaa erilaisia sisältöjä, kuten beetaversioita, pelejä ja sovelluksia, joita käyttäjät eivät enää halua asentaa.

Digitaalisen koodin lunastamisen helpottaminen

• Siirry Storeen ja käytä Pelikauppa- sekä Hae pelikaupasta -kohtien oikealla puolella olevaa Käytä koodi -pikavalintaa.

Seurueen jäsenten tarkistaminen oppaasta

• Napsauttamalla käyttäjän nimen/pelaajatunnuksen alla olevaa Keskustelu-painiketta voit tarkistaa, keiden muiden kanssa hän pelaa.

Pelaajapisteiden tulostaulukko

• Valitsemalla oppaan sisäänkirjautumisvälilehdestä Omat saavutukset -vaihtoehdon voit siirtyä nopeasti profiilissasi oleviin saavutuksiin tai valita niitä. Tulostaulukko näkyy selvästi Saavutukset-sivun yläosassa.
  • Vertailu sisältää kokonaispelaajapisteet ja suurimmat ansaitut pisteet rullaavan 30 päivän jakson ajalta.

Kiinnityksiin liittyvät parannukset

• Voit järjestää yksittäiset kiinnitykset uudelleen. Korosta kiinnitys ja paina Y-painiketta. Tämän jälkeen voit siirtää kiinnityksen uuteen paikkaan. Vapauta kiinnitys sen uudessa paikassa painamalla Y-painiketta uudelleen.
  • Kiinnitykset ovat käynnistettävissä, kun käyttäjä on offline-tilassa.

Aktiviteettisyötteeseen liittyvät parannukset

• Xbox One Preview’n aktiviteettisyöte ilmoittaa sinulle, kun syötteessä on uusia kohteita. Napsauttamalla linkkiä voit siirtyä syötteen alkuun, jossa näet luettelon uusimmista viesteistä. Näin uusimmat sisällöt ovat aina käsillä.
  • Pinnalla olevat aiheet ja ystäväehdotukset näkyvät nyt aktiviteettisyötteessä.

Pinnalla oleviin aiheisiin liittyvät parannukset

• Yhteisö-välilehden oikealle puolelle on lisätty uusi pinnalla olevien aiheiden avauskohta.
  • Käyttäjät siirretään pinnalla olevien aiheiden omalle siirtymissivulle.

Ystäväehdotuksiin liittyvät parannukset

• Ystäväehdotukset ovat käytettävissä oppaan Yhteisö-kohdassa ja ystäväluettelossa.
  •  Mukana on linkki kaikki ystäväehdotukset sisältävään koko näytön näkymään.

Liityttävät Twitch-lähetykset

• Jos ystävät lähettävät sisältöä, voit helposti käynnistää Twitch.tv-lähetykset sekä pelihubeista että peliruudusta.

Xbox-lisävarusteet-sovellus

• Xbox-lisävarusteet-sovellukseen on tehty useita uusia päivityksiä, jotka helpottavat langattoman Xbox Elite -ohjaimen säätämistä.
    • Profiilin ja kokoonpanojen tarkasteleminen ja parantaminen on nyt entistä helpompaa.
    • Valikko- ja muokkaustoimintojen näyttöä on yksinkertaistettu.

Xbox One Chatpad -mininäppäimistön pikanäppäinten ohjelmointi

• Voit ohjelmoida Xbox One Chatpad -mininäppäimistön toimintopainikkeet X1 ja X2 Asetukset valikon Laitteet ja lisävarusteet -alueella. Näihin painikkeisiin voit lisätä muun muassa seuraavat komennot:
    • Avaa opas
    • Ota näyttökuva
    • Tallenna tämä
    • Lähetä viesti
    • Haku
    • Käynnistä sovellus
    • Nappaa sovellus
    • Toista mediatiedosto tai keskeytä sen toisto
    • Lisää television äänenvoimakkuutta
    • Vähennä television äänenvoimakkuutta
    • Mykistä televisio.

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.10586.1026 (th2_xbox_rel_1510.151217-1035) fre

Julkaisupäivä

1/07/2016

Uudet tai päivitetyt toiminnot

• Pieniä suorituskykyyn liittyviä parannuksia

Aikaisemmat järjestelmäpäivitykset

Ratkesiko ongelma?

Kyllä
Ei

Kiitos palautteesta

Kiitos palautteesta!

Ikävää, ettei tästä artikkelista ollut apua ongelmaan. Emme kuitenkaan luovuta, äläkä sinäkään. Kokeile alla olevaa yhteisövaihtoehtoa.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Anna palautetta tästä aiheesta

255 merkkiä jäljellä.
Yksityisyytesi suojaamiseksi älä kirjoita yhteystietojasi palautteeseen.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Ota meihin yhteyttä

Haluatko ottaa yhteyttä tukeen ongelman "Xbox One 2016 -käyttöjärjestelmän versiot ja järjestelmäpäivitykset" vuoksi, jota koskevaa sisältöä olit lukemassa, vai jonkin toisen ongelman vuoksi?