Xbox One 2018 -käyttöjärjestelmän versiot ja järjestelmäpäivitykset

Konsolia ei voi päivittää Jos järjestelmäpäivityksen asentamisessa konsoliin on ongelmia, perehdy Xbox One -järjestelmäpäivitysratkaisuun.

Alla olevasta luettelosta näet Xbox One -käyttöjärjestelmän versionumeron ja sen, mitä toimintoja on lisätty tai päivitetty järjestelmäpäivityksiin vuonna 2018.

Voit selvittää Xbox One -konsolin käyttöjärjestelmäversion seuraavasti:

1. Avaa opas painamalla Xbox-painiketta.
  2. Valitse System (Järjestelmä) > Settings (Asetukset).
  3. Valitse Järjestelmä > Konsolin tiedot.
  4. Käyttöjärjestelmäversio on ilmoitettu toisella rivillä.

Huomautus Jos olet juuri suorittamassa järjestelmäpäivitystä ja sinun on selvitettävä konsolin käyttöjärjestelmäversio, vedä ohjaimen vasenta ja oikeaa liipaisinta sekä vasenta ja oikeaa bumper-painiketta samaan aikaan. Käyttöjärjestelmäversio on ilmoitettu toisella rivillä koontiversiona .

Vuoden 2018 järjestelmäpäivitykset

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.17763.3066 (rs5_release_xbox_dev_1811.181206-1740)

Julkaisupäivä

13.12.2018

Hiiri

Parannettu hiiren toiminnan reagoivuutta viiveen pienentämiseksi.

Järjestelmä

Parannettu järjestelmän suorituskykyä.

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.17763.3065 (rs5_release_xbox_dev_1811.181121-1200)

Julkaisupäivä

29.11.2018

Omat pelit ja sovellukset

• Korjattu asetuksissa ollut ongelma, joka esti pelipäivityksien automaattisen asennuksen.
  • Omat pelit ja sovellukset -kohdassa olleen lisensoidun sisällön näyttösuorituskykyä on parannettu.
  • Korjattu ongelma, jonka takia Game Pass- ja EA Access -pelit vaikuttivat puuttuvan.

Määrittäminen

• Korjattu ongelma, joka esti joidenkin sovellusten käynnistymisen sen jälkeen, kun uudet Xbox One -konsolit päivitettiin marraskuun 2008 julkaisuversion myötä.

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.17763.3062 (rs5_release_xbox_dev_1811.181109-1527)

Julkaisupäivä

14.11.2018

Hiiren ja näppäimistön tuki Xbox Onessa

Sovelluskehittäjät voivat nyt liittää Xbox One -peleihinsä mukaan myös näppäimistö- ja hiirisyötteet.

Fortnite ja Warframe johtavat tietä marraskuun päivityksellään, ja Bomber Crew-, Deep Rock Galactic-, Strange Brigade-, Vermintide 2-, War Thunder- ja X-Morph Defense -pelit antavat lisätukea myöhemmin marraskuussa.

Cortanan ja Alexan Xbox-taitojen parannukset

Cortanan ja Alexan Xbox-taito käynnistettiin Yhdysvalloissa viime kuussa, ja marraskuun julkaisun myötä ensimmäiset päivitykset on tehty.

• Sano ”Hey Cortana, pair my Xbox” (Hei Cortana, käske Xboxin muodostaa laitepari) mille tahansa Cortana-laitteelle, niin Cortana havaitsee ja yhdistää Xboxin automaattisesti ilman tarvetta sisäänkirjautumiselle.
  • Alexan Xbox-taitoon on lisätty tuki Isossa-Britanniassa oleville pelaajille brittienglannin puheentunnistuksen lisäyksen myötä. Voit aloittaa Alexan käytön sanomalla pelkästään “Alexa, open Xbox” (Alexa, avaa Xbox).
  • Uuden siirtymistilan avulla voit käyttää puhettasi ohjaimena. Painamalla painikkeita (A, B, X, Y) voit siirtyä konsolisi eri osien välillä (ylös, alas, vasemmalle, oikealle). Kokeile sitä sanomalla “Start navigation mode” (Aloita siirtymistila) tai “Press [button name]” (Paina [painikkeen nimi])!

Amazon Music -sovellus tulee Xbox Oneen

Amazon Music käynnistää upouuden sovelluksen Xbox Onella Yhdysvalloissa. Xboxin Amazon Music -sovelluksen avulla Amazon Music Unlimited -tilaajat voivat suoratoistaa yli 50 miljoonaa kappaletta ja tuhansia soittolistoja ja radioasemia Xbox One -tuoteperheeseen kuuluvilla laitteillaan. Erityisjäsenyyden haltijat voivat myös käyttää sovellusta yli kahden miljoonan kappaleen ja satojen soittolistojen ja radioasemien suoratoistoon ilman Prime Music -jäsenyyteensä tulevia lisäkustannuksia.

Haun laajentaminen

Aloitussivun haku sisältää nyt Xbox-avustajan tulokset sekä pelit, joiden tila on Valmis asennukseen tai jotka jo omistat osana jäsenyyksiäsi, joihin kuuluvat muiden muassa Xbox Game Pass ja EA Access.

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.17763.2023 (rs5_release_xbox_dev_1810.181009-1510)

Julkaisupäivä

11.10.2018

Uudet Xbox-avatarit ovat saapuneet

Uudet Xbox-avatarit on uusittu niin, että ne tarjoavat ennennäkemättömän määrän mukaansatempaavia mukautusasetuksia, joita ilmestyy jatkuvasti lisää. Xbox-avatar-editorissa on useita erilaisia kehotyyppejä, joilla avatar voidaan mukauttaa halutulla tavalla.

Ota Valokuva-automaatissa valokuva avatarista, jota haluat käyttää pelaajakuvanasi. Voit ottaa useita erilaisia asentoja, joiden liikettä ja suuntaa voidaan hallita ennennäkemättömällä tavalla. Kierto- ja zoomaussäätimet auttavat sinua saavuttamaan juuri haluamasi kaltaisen ilmeen, ja laaja taustavärien valikoima auttaa sinua muokkaamaan maisemia. Viimeistele avatarisi valitsemalla sille sopiva mieliala.

Uuden Xbox-avatar-editorin avulla voit verrata avatar-sukupolvia ja valita niiden väliltä. Jos olet mieltynyt nykyiseen avatariisi, alkuperäisen avatarin kaapin sisältö on kokonaisuudessaan edelleen saatavilla Alkuperäiset Xbox-avatarit -sovelluksessa Xbox Onella ja Windows 10:ssä.

Alexa ja Cortana esittelevät Xbox-taitojaan

Voit nyt olla yhteydessä Xboxiin Kinectin ja kuulokkeiden lisäksi Alexa- ja Cortana-toimintoa tukevilla laitteilla. Xbox-taidon avulla voit puheen välityksellä käynnistää ja sammuttaa Xbox-konsolisi, säätää äänenvoimakkuutta, käynnistää pelejä ja sovelluksia, aloittaa ja lopettaa lähetyksiä Mixerillä, siepata näyttökuvia ja tehdä paljon muuta.

Oletetaan, että olet ottanut käyttöön Xbox-taidon Echo-toiminnossa. Sano ”Alexa, launch Forza Horizon 4” (Alexa, käynnistä Forza Horizon 4), niin Xbox-konsolisi käynnistyy, kirjaa sinut sisään ja käynnistää Forza Horizon 4 -pelin.

Voit käynnistää Alexan puhetoimintoisen asennuksen sanomalla “Alexa, open Xbox” (Alexa, Avaa Xbox). Sano Cortanalle puolestaan “Hey Cortana, open Xbox” (Hei Cortana, Avaa Xbox).

Dolby Vision -videosuoratoisto on otettu käyttöön Xbox Onessa

Dolby Visionin ansiosta joissakin televisioissa HDR-tarkkuus on pykälän verran parempi tavalliseen HDR:ään verrattuna. Jos sinulla on televisio, joka tukee uusinta Dolby Vision -versiota, ja olet Premium Netflix -tilaaja, voit kokeilla itsekin Dolby Visionia.

Lukija tukee uusia kieliä

Olemme lisänneet Xbox Onen lukijaan tuen viidelle uudelle kielelle, jotka ovat seuraavat: espanja, portugali, puola, ruotsi ja hollanti. Olemme myös lisänneet lukijaan Australian englannin aiemmin saatavilla olleiden amerikanenglannin ja brittienglannin lisäksi.

Omistamasi pelit sisältyvät hakuun

Hakua on laajennettu monien muiden ominaisuuksiensa ohella sisältämään pelit, joiden tila on Valmis asennukseen tai jotka jo omistat osana jäsenyyksiäsi, joihin kuuluvat muiden muassa Xbox Game Pass ja EA Access. Hakemasi pelin löytäminen ja pelaamisen aloittaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa.

Valmis asennukseen -päivitys

Olemme tehneet Omat pelit ja sovellukset -kohdan Valmis asennukseen -osion osaksi omia pelejä, sovelluksia ja jäsenyysvälilehtiä. Tämän muutoksen ansiosta parhaillaan pelattavissa olevien pelien ja asennusta vaativien pelien nopea tarkistaminen ja erottaminen sujunee aiempaa helpommin.

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.17134.4071 (rs4_release_xbox_dev_1806.180802-1822)

Julkaisupäivä

13.8.2018

Aloitussivu

Tehty vakautta parantavia muutoksia aloitussivun ohjeeseen ehkäisemään seurueiden kaatumista ja muiden ohjetoimintojen epävakautta.

Omat pelit ja sovellukset

Korjattu ongelma, jossa tietyt pelit ja sovellukset eivät ole käynnistyneet eikä virhekoodia ole annettu. Virhe edellytti pelin asennuksen poistamista ja asentamista uudelleen.

Korjattu ongelma, jossa Store-sovellus epäonnistui käynnistämisen tai selaamisen aikana ja antoi virheilmoituksen (0x80070bfa).

Viestintä

Tehty vakautta parantavia päivityksiä viestityksen päästä päähän -toiminnallisuutta.

Verkkokäyttö

o Ratkaistu ongelma, jossa langattomia ja kiinteitä verkkoja ei havaittu, kun konsoli aktivoituu pikakäynnistystilasta.

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.17134.4056 (rs4_release_xbox_dev_1806.180626-1359)

Julkaisupäivä

5.7.2018

Ryhmittele pelit ja sovellukset

Olemme lisänneet kiinnityksiin tehokkaan ominaisuuden: voit nyt ryhmitellä pelit ja sovellukset tyypin tai teeman mukaan – juuri haluamallasi tavalla. Onko sinulla kesken 12 eri peliä? Pelaatko autopelejä? Pysy kartalla tekemällä ryhmiä. Valitse ryhmien nimet ja missä järjestyksessä pelit näkyvät kussakin ryhmässä, ja lisää ryhmiä aloitusnäyttöön nopeaa käyttöä varten.

Näet viimeisimmät ryhmäsi oppaassa, kun valitset pelit ja sovellukset. Ryhmille on myös oma välilehti peleissä ja sovelluksissa. Ryhmät on liitetty profiiliisi, joten ne näkyvät kaikissa käyttämissäsi Xbox One -konsoleissa. Valitsimme alkuun ryhmän, joka on sinulle varmasti jo tuttu – kiinnityksesi!

Siirtyminen koko näytön tilaan Mixerissä

Mixer-suoratoistajat voivat nyt siirtyä koko näytön tilaan verkkokameran lähetyksen aikana. Ääni on mykistetty koko näytön tilassa, joten se sopii mainiosti yleisöllesi puhumiseen pelien välillä vaihdettaessa tai määritysten aikana, ennen kuin aloitat.

Jaetun ohjaimen päivitykset

Ohjaimen jakamista PC:n kanssa on yksinkertaistettu. Ensinnäkin olemme lisänneet hiiren ja näppäimistön täyden tuen PC-pelaajille, joten kuka tahansa hiiren tai näppäimistön käyttäjä voi olla aktiivinen ohjaaja.

Lisäksi olemme ottaneet käyttöön kosketusnäyttölaitteiden monikosketustuen. Tämän toiminnon ansiosta voit käyttää samanaikaisesti useita ohjaintoimintoja – esimerkiksi siirtämällä ohjaimen sauvaa ja painamalla A:ta samanaikaisesti.

Olemme lisänneet kanavakohtaisen tulostaulukon, joka esittää suoratoistajan kanavan jaetun ohjainistunnon aikaiset parhaat avustajat.

Löydä pelit ja sovellukset helposti

Etsitkö uutta peliä kokeiltavaksi? Riippumatta siitä, onko se haluamasi tai jo omistamasi peli, paina ohjaimen painiketta Y, jolloin näkyviin tulee hakuruutu. Voit tehdä niin lähes milloin tahansa, kun et pelaa peliä.

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.17134.3036 (rs4_release_xbox_dev_1805.180510-1632)

Julkaisupäivä

17.5.2018

Vieläkin useampia videon ulostuloasetuksia

Pelaajat, joiden televisiot ja näytöt tukevat 120 Hz:n virkistystaajuuksia, voivat nyt ottaa käyttöön 120 Hz:n tuen 1080p- ja 1440p-ulostuloresoluutioille Xbox One S- ja Xbox One X -konsoleissa.

Suuri virkistystaajuus tarjoaa yleensä sujuvamman pelikokemuksen ja pienemmän viiveen sekä vähentää repeilyä ja nykimistä joissakin peleissä.

Pelisieppauksen rajaamisen parannukset

Voit nyt aloittaa pelileikkeiden ja näyttökuvien rajaamisen viimeisimmistä sieppauksistasi oppaassa. Enää sinun ei tarvitse siirtyä Upload Studioon leikkeiden leikkauksia varten.

Painikkeiden päivitetty toiminta

Olemme tehneet joitakin muutoksia ohjainpainikkeen komentoihin. Nyt voit esimerkiksi painaa aloitusnäytön näkymäpainiketta , niin voit järjestää uudelleen peli- ja kaverilohkosi. Pääset viimeisimpiin sieppauksiin painamalla samaa näkymäpainiketta , kun olet valinnut oppaan päävälilehdessä Aloitus-kohdan.

Perheille miellyttävämpi kokemus

Vanhemmat voivat nyt etsiä ja hallita perheasetuksiaan paljon helpommin Xbox Onessa. Uudella Perheasetukset-näytöllä kohdassa > Tili näytetään, mitkä perhe- ja sisältöasetukset on määritetty, mitkä niistä ovat määrittämättä sekä huomiota tarvitsevat asetukset.

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.17133.2020 (rs4_release_xbox_dev_1804.180418-1415)

Julkaisupäivä

24.4.2018

Lisää videon ulostuloasetuksia

Xbox One X ja Xbox One S tukevat nyt 1440 pikselin näyttötarkkuutta pelien, pelileikkeiden ja näyttökuvien esittämistä varten. Toisinaan myös nimillä 2560 x 1440 ja QHD tunnettu 1440 pikselin tarkkuus on suosittu tietokonepelaajien kesken. Yli 1,5 miljoonaa kuvapistettä enemmän kuin 1080 pikselin tarkkuudessa merkitsee, että tämä näyttötarkkuus täyttää full HD:n ja 4K Ultra HD:n välisen aukon. (Käyttäjät, joilla on 1080 pikselin tai 4K UHD -tarkkuuden näyttö, eivät näe 1440 pikselin asetusvaihtoehtoa.)

Olemme myös lisänneet vaihtoehdon, jolla voi pienentää kuvan viivettä tai syötteen viivettä ja jota kutsutaan nimellä AMD FreeSync. Se tuottaa muuttuvan virkistystaajuuden (VRR) televisioihin ja näyttöihin, jotka tukevat sitä. VRR pienentää viivettä ja vähentää pätkintää antamalla näytön synkronoida virkistystaajuutensa minkä tahansa Xbox-lähtöisen ulostulon mukaan.

Myöhemmin tänä vuonna saatavilla olevat televisiot hyödyntävät uutta Xbox-ominaisuutta, jota kutsutaan automaattiseksi lyhyen viiveen tilaksi (ALLM). Se kertoo näytölle, että pelaat peliä. Lyhyestä viiveestä on hyötyä pelatessa, mutta voit edelleen nauttia uuden televisiovastaanottimen muista kuin pelaamiseen liittyvistä prosessointiominaisuuksista esimerkiksi elokuvaa katsoessasi.

Mixerin vuorovaikutteisuuden uusi taso

Xbox Onen Mixer-suoratoistajat voivat nyt jakaa ohjaimensa (pois lukien Xbox-painike) osoitteessa Mixer.com suoratoistolähetystä katsovan Mixer-katselijan kanssa. Katselijat voivat ohjata näytön peliohjaimen avulla tai liittämällä ohjaimen tietokoneeseensa. Suoratoistajat voivat keskeyttää ohjaimen jakamisen painamalla opaspainiketta. Katselija ja suoratoistaja voivat halutessaan pelata peliä yhdessä. Valinta on sinun!

Suoratoistolähetykset voi nyt lopettamisen sijaan keskeyttää pelien vaihtamisen tai koontinäytölle poistumisen ajaksi. Lähetyspeittokuvassa näkyy keskeytyksen ilmaisin, ja katselijat näkevät ruudulla pysäytyskuvan, kunnes palaat takaisin peliin. Voit myös aloittaa Mixer-lähetyksiä missä tahansa Xbox Onessa, huolimatta siitä, oletko aloitusnäytöllä, pelin käynnistyskuvassa vai itse pelissä.

Jaa näyttökuvia Twitterissä

Lisäksi jakamisen pelileikkeet ja näyttökuvat Xbox Live-ja OneDrive, voit nyt upload näyttökuvien suoraan Twitter. Se tarkoittaa, että pelisi kohokohdat toistetaan oikein Twitter-syötteessäsi ja ne näkyvät Twitter-tililläsi. Muokkaa kuvatekstejä, lisää aihetunnisteita (tai muokkaa annettuja aihetunnisteita eli pelin otsikkoa ja #XboxShare-tunnistetta) ja twiittaa saavutuksiasi suoraan Xboxista.

Turnausten avoimuus

Turnaukset ovat nyt avoinna kaikille eivätkä pelkästään klubijäsenille. Voit liittyä turnaukseen tai luoda sellaisen painamalla Xbox-painiketta oppaan avaamiseksi, valitsemalla Moninpeli > Turnaukset ja valitsemalla sitten jonkin turnausvaihtoehdoista.

Aikatauluta teemasi

Voit nyt vaihdella vaaleita ja tummia teemoja kellonajan ja jopa sijaintipaikkasi auringonnousu- ja auringonlaskuaikojen mukaan. Mukana on myös suurikontrastinen vaihtoehto vaaleaa teemaa varten. Se helpottaa näytön osien löytämistä.

Lukijan parannukset

Järjestelmän äänenvoimakkuussäätimet eivät enää vaikuta lukijan äänenvoimakkuuteen. Olemme myös lisänneet syöteoppimisen tilan, joten kun painat jotakin Xboxiin liitetyn syötelaitteen painiketta, voit kuulla kyseisen painikkeen nimen ja käyttötarkoituksen.

Edge

Microsoft Edge -selaimelle on annettu Xbox Onessa modernimpi ulkoasu ja käyttötuntuma sekä parannettu siirtymisiä ohjainta käytettäessä. Suosikkisivujen ja sivuhistorian parannukset helpottavat suosikkisivustoille palaamista. Olemme myös lisänneet lataamistuen ja kuvien, musiikin ja videoiden latausmahdollisuuden Microsoft Edgestä konsolille. Ladattua sisältöä voidaan käyttää Resurssienhallintasovelluksen kanssa.

Aiempaa kattavampi ääni

Jos haluat tehdä pelata suosikkipelejäsi valitsemasi musiikin tahdissa, meillä on sinulle hyviä uutisia! Sinulla on nyt mahdollisuus tasapainottaa pelin äänet taustamusiikkia vasten oppaasta. Pienennä pelin äänenvoimakkuutta, lisää musiikin äänenvoimakkuutta ja pelaa rokaten. Aloitusnäytön ja oppaan järjestelmä-äänet on myös kokonaan uudistettu tukemaan tilaääntä, joten surround-äänijärjestelmän äänitiedot vastaavat näytöllä näkyviä tapahtumia.

Klubin omistajien edistynyt suodatus

Klubien järjestelmänvalvojat voivat nyt suodattaa kutsupyyntöjä eri ehtojen mukaan, kuten maineen, pelaajapisteiden ja klubin nykyisten jäsenien suositusten perusteella.

Älykkäämpiä klubisyötteitä

Käytä What’s hot (Kuumimmat) -suodatinta, jotta voit nähdä seuraamiesi ihmisten ja pelien parissa suositut sisällöt. Suodattaminen suosituimpien julkaisujen perusteella näyttää määrätyn aikajakson aikana suosituimmat julkaisut. Voit myös poistaa kommenttien käytön syötekirjoituksissa klubeissa, pelihubeissa ja yhteisössä.

Käyttöjärjestelmäversio: 10.0.16299.5101 (RS3_RELEASE_XBOX_DEV_1802.180131-1450)

Julkaisupäivä

7.2.2018

Pelihubit oppaassa

Nyt pelihubin tiedot ovat käytettävissä suoraan oppaasta. Tarkista esimerkiksi tulevat saavutukset, Etsitkö ryhmää -julkaisut ja peliäsi parhaillaan pelaavat ystävät ilman, että sinun tulee jättää keskeyttää toimiasi.

Häiriönpoisto

Tarvitsetko hieman aikaa itsellesi? Voit asettaa online-tilaksesi ”Ei saa häiritä”, joka estää ilmoitukset ja jonka avulla kaverisi tietävät, että voi olla aika hieman rauhoittua.

Saavutushyökkäyksen suunnitteleminen

Seuraavien oppaassa olevien saavutusten avulla voit ottaa kohteeksesi tiettyjen saavutuksien lukituksen poistamisen. Lajittele ne lähellä oleviin, yleisiin, harvinaisiin, yleisimpiin harvinaisiin sekä suurimpien pelaajapisteiden mukaan.

Lisäasetukset käyttämättömyyttä varten

Aiemmin Xbox oli mahdollista määrittää kytkeytymään yhden tai kuuden tunnin käyttämättömyyden jälkeen pois käytöstä. Ajattelimme, että muitakin kestoaikoja voisi olla tarjolla. Nyt voit valita myös kahden, kolmen, neljän ja viiden tunnin käyttämättömyyden.

Muut järjestelmäpäivitykset

Ratkesiko ongelma?

Kyllä
Ei

Kiitos palautteesta

Kiitos palautteesta!

Ikävää, ettei tästä artikkelista ollut apua ongelmaan. Emme kuitenkaan luovuta, äläkä sinäkään. Kokeile alla olevaa yhteisövaihtoehtoa.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Anna palautetta tästä aiheesta

255 merkkiä jäljellä.
Yksityisyytesi suojaamiseksi älä kirjoita yhteystietojasi palautteeseen.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Ota meihin yhteyttä

Haluatko ottaa yhteyttä tukeen ongelman "Xbox One 2018 -käyttöjärjestelmän versiot ja järjestelmäpäivitykset" vuoksi, jota koskevaa sisältöä olit lukemassa, vai jonkin toisen ongelman vuoksi?