Xbox One X:n ja Xbox One S:n ja 4K- ja HDR-vianmääritys

Jos Xboxin ja televisiosi pitäisi tukea 4K:ta ja HDR:ää, mutta ne eivät toimi odotetusti, voit kokeilla seuraavia asioita:

Varmista ensin, että Xbox- ja televisiosi tukevat 4K:ta.

• Varmista, että sinulla on Xbox One X tai Xbox One S
    Mallin pitäisi näkyä konsolin takana, sen oikealla puolella, verkkoportin lähellä olevasta tarrassa. Jos tarra puuttuu, tarkista malli konsolin alla olevasta tarrasta.
Tärkeää Poista Xboxissa mahdollisesti oleva levy ja sammuta konsoli ennen kuin käännät sen ylösalaisin. (Tämä ei koske Xbox One S All-Digital Editionia, jossa ei ole optista levyasemaa.)
  • Varmista, että sinulla on 4K TV
    Tarkista asia television pakkauksesta tai käyttöoppaasta. Eri valmistajat käyttävät eri nimiä. 4K-valmiudesta ilmoittavat esimerkiksi:
  • 4K-sisältöön viittaavat nimet

4K, 4K Ultra HD, UHD, UHD 4K, SUHD TV, Ultra HD, Ultra UDTV, 2160p

Luetellut tarkkuudet tai tilat

3840 x 2160 24 Hz:llä, 50 Hz:llä tai 60 Hz:llä

Nimiä HDR10:lle

HDR Premium, High Dynamic Range, HDR, UHD Color, Ultra HD Premium, Ultra HD deep color, Dolby Vision

• Tarkista Xbox-konsolissa television 4K- ja HDR-toiminnot seuraavasti:
    Avaa opas painamalla Xbox-painiketta  ja valitse Järjestelmä > Asetukset > Näyttö ja ääni. Valitse Asennus-sarakkeesta Videon ulostulo > 4K TV: n tiedot.

Jos järjestelmän pitäisi tukea 4K- ja HDR-sisältöä, mutta se ei toimi (jos esimerkiksi 4K UHD -tarkkuutta ei voi valita, 4K-toimintoja ei tueta 4K TV:n tiedot -näkymässä, 4K-sisältöä ei toisteta tai näet videolaatuongelmia), kokeile seuraavaa:

• Varmista, että Xbox tunnistaa TV:n automaattisesti.
    Siirry: Järjestelmä > Asetukset > Näyttö ja ääni > Videon ulostulo: Valitse Lisäasetukset-sarakkeesta Videon tarkkuus ja reunojen poisto. Varmista Näyttö-sarakkeessa, että Automaattinen tunnistus (suositeltava) on valittuna. 4K ei ole saatavilla, jos HDMI tai DVI on manuaalisesti valittuna.

• Varmista HDR:n kohdalla television käyttöohjeesta, että televisiosi tukee HDR10-mediaprofiilia.
    Etsi mainintoja BT2020:n ja HDR:n tuesta tai tarkista edellä oleva luettelo. (HDR-muotoja on kaksi: Dolby Vision ja HDR10. Televisiosi voi tukea molempia, mutta sen täytyy ainakin tukea HDR10:tä.)

• Varmista, että HDMI-kaapeli on kiinnitetty oikeaan porttiin televisiossa.
    Jotkin 4K-televisiot tukevat täysiä 4K-ominaisuuksiaan ainoastaan tietyissä HDMI-porteissa. Tarkista asia television ohjekirjasta tai kokeile television eri portteja.

• Tarkista television asetusvalikko.
    Televisiossa saattaa olla erityinen tila, joka ottaa 4K:n tai HDR:n käyttöön. Tarkista television ohjekirjasta, täytyykö television asetuksia muuttaa. Television valmistaja saattaa tässäkin tapauksessa käyttää eri nimiä HDR:ää varten – katso edellä oleva lista.

• Jos jotakin sisältöä ei voida toistaa, varmista, että televisio tukee HDCP 2.2:ta ja että se on otettu käyttöön television asetuksissa.

• Varmista, että käytössä on konsolin Xbox One X tai Xbox One S mukana tullut HDMI-kaapeli.

• Kokeile toista HDMI-kaapelia
    Kaapelin täytyy olla joko HDMI High Speed- tai HDMI Premium -sertifioitu.

• Jos laite on kytketty television ja Xboxin välille
    Jos television ja Xbox-konsolin välissä on jokin muu laite, poista välissä oleva laite ja yhdistä konsoli ja televisio suoraan konsolin mukana toimitetulla HDMI-kaapelilla. Jotkin AV-vastaanottimet tai muut videolaitteet saattavat häiritä tietojen kulkua konsolin ja television välillä. Laitteesi täytyy tukea samoja ominaisuuksia kuin televisiosi joko suoraan tai läpiviennillä. Sinun täytyy myös käyttää HDMI High Speed- tai HDMI Premium -sertifioituja kaapeleita sekä Xboxin ja vastaanottimen välillä että vastaanottimen ja television välillä.

• Varmista, että television ja AV-vastaanottimen laiteohjelmistot ovat ajan tasalla.
    Monet uudemmat televisiot ja laitteet voidaan päivittää kotiverkon kautta. Jos huomaat, ettei televisiosi tue joitakin 4K- tai HDR-ominaisuuksia, television tai vastaanottimen laiteohjelmiston päivitys saattaa ratkaista ongelman. Tarkista television tai laitteen ohjekirjasta kuinka laiteohjelmisto voidaan päivittää.

• Poista 4K-toisto käytöstä
    Jos näet 4K-sisältöä toistettaessa tyhjän ruudun tai virheitä ja olet käynyt läpi kaikki aiemmin mainitut vaiheet, ota alkuperäisen 4K:n toisto pois käytöstä ja kokeile sisällön toistamista alhaisemmalla tarkkuudella. Valitse Asetukset > Näyttö ja ääni. Valitse Lisäasetukset-sarakkeessa Videotila ja poista kohdan Salli 4K valinta.

• Jos näet outoja värejä HDR-sisältöä toistettaessa
    Jos olet kokeillut kaikki aiemmin mainitut vaiheet, siirry kohtaan Asetukset > Näyttö ja ääni. Valitse Lisäasetukset-sarakkeessa Videotila ja poista kohdan Salli HDR10 valinta.

• Jos ongelma ei vieläkään korjaudu, ota HDR10 uudelleen käyttöön. Poista asetuksen Salli Dolby Vision valinta ja tarkista, korjautuuko ongelma siten.
    • Dolby ylläpitää luetteloa televisiot ja äänen ja videon vastaanottimet, jotka tukevat Dolby Visionia. Vaikka laitteesi olisi tuettu, se vaatii ehkä laiteohjelmistopäivityksen.
      Huomautus Nämä listat ovat saatavilla vain englanniksi.

• Jos saat virheilmoituksen, kun valitset näyttöasetuksissa 4K UHD -vaihtoehdon, perehdy ohjeaiheeseen 4K UHD -tarkkuutta Xbox One S -konsolilla valittaessa tapahtuu virhe.

Ratkesiko ongelma?

Kyllä
Ei

Kiitos palautteesta

Kiitos palautteesta!

Ikävää, ettei tästä artikkelista ollut apua ongelmaan. Emme kuitenkaan luovuta, äläkä sinäkään. Kokeile alla olevaa yhteisövaihtoehtoa.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Anna palautetta tästä aiheesta

255 merkkiä jäljellä.
Yksityisyytesi suojaamiseksi älä kirjoita yhteystietojasi palautteeseen.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Ota meihin yhteyttä

Haluatko ottaa yhteyttä tukeen ongelman "Xbox One X:n ja Xbox One S:n ja 4K- ja HDR-vianmääritys" vuoksi, jota koskevaa sisältöä olit lukemassa, vai jonkin toisen ongelman vuoksi?