Xbox One X:n ja Xbox One S:n ja 4K- ja HDR-vianmääritys

Jos Xboxin ja televisiosi pitäisi tukea 4K:ta ja HDR:ää, mutta ne eivät toimi odotetusti, voit kokeilla seuraavia asioita:

Varmista ensin, että Xbox- ja televisiosi tukevat 4K:ta.

• Varmista, että sinulla on Xbox One X tai Xbox One S: mallin pitäisi näkyä konsolin takaosan oikealla puolella verkkoportin lähellä sijaitsevasta tarrasta. Jos tarra puuttuu, tarkista malli konsolin alla olevasta tarrasta.
    Tärkeää Poista levy konsolista ja sammuta se, ennen kuin käännät sen.
  • Varmista, että sinulla on 4K-televisio: tarkista asia television pakkauksesta tai käyttöoppaasta. Eri valmistajat käyttävät eri nimiä. 4K-valmiudesta ilmoittavat esimerkiksi:

4K-sisältöön viittaavat nimet

4K, 4K Ultra HD, UHD, UHD 4K, SUHD TV, Ultra HD, Ultra UDTV, 2160p

Luetellut tarkkuudet tai tilat

3840 x 2160 24 Hz:llä, 50 Hz:llä tai 60 Hz:llä

HDR10-profiiliin viittaavat nimet

HDR Premium, High Dynamic Range, HDR, UHD Color, Ultra HD Premium, Ultra HD deep color

• Television 4K- ja HDR-ominaisuuksien tarkistaminen Xboxilla: avaa opas painamalla Xbox-painiketta, valitse Järjestelmä > Asetukset > Näyttö ja ääni, ja sitten Videon lisäasetukset > 4K TV:n tiedot.

Jos järjestelmän pitäisi tukea 4K- ja HDR-sisältöä, mutta se ei toimi (jos esimerkiksi 4K UHD -tarkkuutta ei voi valita, 4K-toimintoja ei tueta 4K TV:n tiedot -näkymässä, 4K-sisältöä ei toisteta tai näet videolaatuongelmia), kokeile seuraavaa:

• Varmista, että Xbox tunnistaa TV:n automaattisesti. Valitse Järjestelmä > Asetukset > Näyttö ja ääni> d ja sitten Automaattinen tunnistus. 4K ei ole saatavilla, jos HDMI tai DVI on manuaalisesti valittuna.
  • HDR:n kohdalla varmista, että televisiosi tukee HDR10-mediaprofiilia. Varmista tarkistamalla television ohjekirjasta. Jotkut valmistajat eivät ehkä käytä nimeä HDR10 – katso ohjeista nimiä BT2020 ja HDR tai joitakin nimiä seuraavalta listalta. (HDR-muotoja on myös kaksi: Dolby Vision ja HDR10. Televisiosi voi tukea molempia, mutta sen täytyy ainakin tukea HDR10:tä.)
    Nimiä HDR10:lle: HDR Premium, High Dynamic Range, HDR, UHD Color, Ultra HD Premium, Ultra HD deep color
  • Varmista, että HDMI-kaapeli on kiinnitetty oikeaan porttiin televisiossa. Jotkut 4K-televisiot tukevat tietyissä HDMI-porteissa ainoastaan niiden täysiä 4K-ominaisuuksia. Tarkista television ohjekirjasta, onko siinä erityisiä 4K-HDMI -portteja tai kokeile television eri portteja.
  • Tarkista television asetusvalikko. Televisiossa saattaa olla erityinen tila, joka ottaa 4K:n tai HDR:n käyttöön. Tarkista television ohjekirjasta jos television asetuksia täytyy muuttaa. Television valmistaja saattaa taaskin käyttää eri nimiä HDR:ään – katso lista edellä.
  • Jos jotakin sisältöä ei voida toistaa, varmista, että televisio tukee HDCP 2.2:ta ja että se on otettu käyttöön television asetuksissa.
  • Varmista, että käytössä on konsolin Xbox One X tai Xbox One S mukana tullut HDMI-kaapeli.
  • Kokeile toista HDMI-kaapelia. Kaapelin täytyy olla joko HDMI High Speed- tai HDMI Premium -sertifioitu.
  • Jos television ja Xboxin välille on kytketty laite, poista se ja kiinnitä televisio suoraan Xboxiin konsolin Xbox One X tai Xbox One S mukana tulleella HDMI-kaapelilla. Jotkut AV-vastaanottimet tai muut videolaitteet saattavat häiritä tietojen kulkua konsolin ja television välillä – laitteesi täytyy tukea samoja ominaisuuksia kuin televisiosi joko suoraan tai läpiviennillä. Sinun täytyy myös käyttää HDMI High Speed- tai HDMI Premium -sertifioituja kaapeleita sekä Xboxin ja vastaanottimen välillä että vastaanottimen ja television välillä.
  • Varmista, että television ja AV-vastaanottimen laiteohjelmistot ovat ajan tasalla. Monet uudemmat televisiot ja laitteet voidaan päivittää kotiverkon kautta. Jos huomaat, ettei televisiosi tue joitakin 4K- tai HDR-ominaisuuksia, television tai vastaanottimen laiteohjelmiston päivitys saattaa ratkaista ongelman. Tarkista television tai laitteen ohjekirjasta kuinka laiteohjelmisto voidaan päivittää.
  • Jos näet 4K-sisältöä toistettaessa tyhjän ruudun tai virheitä ja olet käynyt läpi kaikki aiemmin mainitut vaiheet, ota alkuperäisen 4K:n toisto pois käytöstä ja kokeile sisällön toistamista alhaisemmalla tarkkuudella. Ota asetus Salli 4K pois käytöstä kohdassa Järjestelmä > Asetukset > Näyttö ja ääni > Videon lisäasetukset.
  • Jos näet outoja värejä HDR-sisällön toiston aikana ja olet käynyt läpi kaikki aiemmin mainitut vaiheet, poista HDR käytöstä. Poista asetus Salli HDR käytöstä kohdassa Järjestelmä> Asetukset> Näyttö ja ääni > Videon lisäasetukset.
  • Jos saat virheilmoituksen, kun valitset näyttöasetuksissa 4K UHD -vaihtoehdon, perehdy ohjeaiheeseen 4K UHD -tarkkuutta konsolissa Xbox One X tai Xbox One S valittaessa tapahtuu virhe.

Lisätietoja siitä, mitä televisio kertoo konsolille 4K-ominaisuuksistaan, on ohjeaiheessa Television 4K- ja HDR-toimintojen tarkistaminen konsoleissa Xbox One X ja Xbox One S.