Vianmääritys tilanteissa, joissa ruutu tai näyttö on tyhjä Xbox One -konsolia käytettäessä

Lue vianmääritysvihjeitä tilanteisiin, joissa televisioruutu pysyy tyhjänä tai mustana, kun käynnistät Xbox One -konsolin.

Ratkaisut

Näyttö on tyhjä, kun palaat aloitusnäyttöön

1. Sammuta konsoli painamalla konsolin etuosassa olevaa Xbox-painiketta  noin 10 sekunnin ajan.
  2. Käynnistä konsoli uudelleen painamalla konsolin Xbox-painiketta  tai langattoman Xbox One -ohjaimen Xbox-painiketta .

Näyttö on tyhjä, kun aloitat Blu-ray Disc -levyn katselun

Näin voi käydä, jos konsolin Kuvalähtö-asetukseksi on valittu Salli 24Hz. Voit poistaa Salli 24Hz -asetuksen käytöstä seuraavasti:

1. Avaa opas painamalla langattoman ohjaimen Xbox-painiketta
  2. Valitse System (Järjestelmä) > Settings (Asetukset).
  3. Valitse Näyttö ja ääni.
  4. Valitse Video options (Videoasetukset).
  5. Poista tämä asetus käytöstä valitsemalla Enable 24Hz (Ota 24 Hz käyttöön).

Näyttö on tyhjä, kun käynnistät konsolin

• Varmista, että television ja Xbox One -konsolin virta on kytketty.
  • Varmista, että televisio on määritetty käyttämään oikeaa tulosignaalia (HDMI).
  • Varmista, että HDMI-kaapeli on kytketty kunnolla konsoliin.
  • Varmista, että HDMI-kaapeli on kytketty kunnolla televisioon.
  • Varmista, että HDMI-kaapeli on liitetty oikein konsolissa olevaan television lähtöliitäntään.
  • Katkaise Xbox One -konsolin virta painamalla konsolin etuosassa olevaa virtapainiketta noin 10 sekunnin ajan. Käynnistä konsoli sitten uudelleen.
  • Palauta näyttöasetukset. Toimi näin:
    1. Jos Xbox One -konsolissa on levy, poista se.
    2. Sammuta konsoli painamalla konsolin Xbox-painiketta  viiden sekunnin ajan.
    3. Paina Xbox-painiketta  ja Eject-painiketta, kunnes kuulet konsolin käynnistykseen viittaavan merkkiäänen. Kuulet yhden merkkiäänen heti ja toisen merkkiäänen 10 sekuntia myöhemmin. Virran merkkivalo välähtää ennen toista äänimerkkiä. ÄLÄ VAPAUTA PAINIKETTA ennen toista äänimerkkiä.

Huomautus Konsoli käynnistetään pienen tarkkuuden tilassa (640 × 480). Voit palauttaa tämän asetuksen siirtymällä oppaan Järjestelmä > Asetukset, valitsemalla Näyttö ja äänet, Video options (Videoasetukset) ja sitten TV:n resoluutio.

4. Jos sinua pyydetään suorittamaan nämä toimet jokaisella käynnistyskerralla, sinun kannattaa vaihtaa TV-liitäntä-asetukseksi HDMI seuraavassa osassa ”Näyttö on tyhjä, ja käytät kokoonpanossa ääni- ja kuvavastaanotinta” annettujen ohjeiden mukaan. Lisätietoja on ohjeaiheessa Xbox One -konsolin näyttöasetusten säätäminen.
  • Yritä kytkeä HDMI-kaapeli televisiossa toiseen HDMI-porttiin.
  • Yritä kytkeä konsoli televisioon eri HDMI-kaapelilla.
  • Yritä kytkeä konsoli toiseen televisioon.

Näyttö on tyhjä, ja käytät kokoonpanossa ääni- ja kuvavastaanotinta.

Jos Xbox One -konsoli on liitetty ääni- ja kuvavastaanottimeen (AVR), joka on liitetty televisioon, eikä ääntä kuulu, noudata seuraavia vianmäärityksen vaiheita:

1. Kytke virta laitteisiin seuraavassa järjestyksessä ja odota, että jokainen laite käynnistyy kunnolla ennen seuraavan laitteen käynnistämistä:
    1. Kytke ensin television virta.
    2. Kun televisiossa näkyy kuva, kytke virta ääni- ja kuvavastaanottimeen.
    3. Kytke virta Xbox One -konsoliin.
  2. Television kaukosäätimen Input (Tulo) -painikkeella (tai television painikkeilla) voit vaihtaa ääni- ja kuvavastaanottimen tulolähteen pois konsolista ja takaisin siihen (esimerkiksi vaihto HDMI1:stä HDMI2:een ja sitten takaisin HDMI1:een).
  3. Käynnistä ääni- ja kuvavastaanotin uudelleen.
  4. Määritä TV-liitäntä -kohdan asetukseksi HDMI:
    1. Avaa opas napauttamalla Xbox-painiketta .
    2. Valitse System (Järjestelmä) > Settings (Asetukset).
    3. Valitse Näyttö ja ääni.
    4. Valitse Kuvalähtö.
    5. Valitse TV-liitäntä.
    6. Valitse HDMI-vaihtoehto.

Näyttö on tyhjä järjestelmäpäivityksen asennuksen jälkeen

Jos olet juuri asentanut järjestelmäpäivityksen ja näyttö on tyhjä, kokeile Xbox One -järjestelmäpäivitysratkaisua. Valitse vaiheessa 1 MINULLA ON KÄYNNISTYKSEEN LIITTYVÄ ONGELMA ja sitten vaiheessa 2 MUSTA NÄYTTÖ.

Tee korjauspyyntö

Jos mikään näistä ratkaisuista ei ratkaissut ongelmaa, konsoli on ehkä korjattava. Siirry laitetukeen ja tee korjauspyyntö:

1. Kirjaudu sisään Microsoft-tililläsi ja valitse Problem with a device (Ongelma laitteen käytössä).
  2. Valitse For which device? (Mikä laite?) -kohdasta Xbox One -konsolisi tai rekisteröi se.
  3. Valitse Display Issue (Näyttöongelma) ja sitten Next (Seuraava).
  4. Selitä ongelma seuraavan sivun Describe your problem (Kuvaile ongelmasi) -kentässä.
  5. Valitse Based on the problem described, we need to create a service order to replace your device (Ongelman kuvauksen perusteella meidän on luotava huoltopyyntö laitteen korjaamiseksi) -kohdan vierestä Next (Seuraava).
  6. Viimeistele huoltopyyntö toimimalla ohjeiden mukaan.