Tietoja television tarkkuuksista ja Xbox Onesta

Tällä sivulla kerrotaan, kuinka valitset parhaan television tarkkuuden Xbox One -konsolille. Lue tietoja television tarkkuuksista ja konsolien Xbox One X ja Xbox One S tukemista tarkkuuksista.

Television tarkkuuksien valitseminen

Tarkkuusvaihtoehdot

480p

480p-tarkkuus on toiselta nimeltään Enhanced Definition TV (EDTV) -tarkkuus. EDTV toimii seuraavasti:

• Se näyttää kuvan pystysuunnassa 480 aktiivista tietoriviä.
  • Vaakasuunnassa tietorivejä on 854.
  • Normaalitarkkuuksisen (SD) katselualueen kuvasuhde on 4:3.

Huomautus Xbox One -konsoli tukee tätä tarkkuutta, mutta sen käyttöä ei suositella.

Kun valitset television tarkkuudeksi 480p, laajakuva tiivistetään kuvasuhteeltaan 4:3 olevaan tilaan. Kun kuvasuhteen 4:3 kuva näytetään kuvasuhteen 16:9 teräväpiirtotelevisiossa, kuvan vasemmalla ja oikealla puolella näkyvät tyhjät palkit.

Tämä johtuu siitä, että kuvasuhteella 16:9 kuvat on suunniteltu näytettäväksi laajakuvana. Kuvaa tiivistetään sen reunoilta, kunnes se mahtuu kuvasuhteeltaan 4:3 olevaan ruutuun, jolloin näytön ylä- ja alareunassa näkyvät tyhjät palkit.

720p

720p-tarkkuus toimii seuraavasti:

• Näytettävän kuvan enimmäistarkkuus on 1 280 x 720 kuvapistettä.
  • Teräväpiirtotarkkuuden (HD) katselualueen kuvasuhde on 16:9.

720p on useimpien teräväpiirtotelevisioiden alhaisin tarkkuus. Kuva on silti laadultaan erinomainen, ja tarkkuudella 720p näytettyjen kuvien laatu on lähes suurempitarkkuuksisten teräväpiirtotelevisioiden veroinen, kun näyttö on pienempi kuin 37 tuumaa. Jos teräväpiirtotelevisiossa ovat käytettävissä vain asetusvaihtoehdot 720p ja 1080i, asetus 720p takaa parhaan mahdollisen tarkkuuden.

1080i

1080i-tarkkuus toimii seuraavasti:

• Näytettävän kuvan enimmäistarkkuus on 1 920 x 1 080 kuvapistettä.
  • Teräväpiirtotarkkuuden (HD) katselualueen kuvasuhde on 16:9.

1080i-tarkkuuden i-kirjain viittaa lomitettuun (interlaced) skannaukseen. Se tarkoittaa, että teräväpiirtotelevisio piirtää näytön kuvat uudelleen 60 kertaa sekunnissa. Tällä tarkkuudella suurin osa sisällöstä näyttää upealta, mutta nopeasti liikkuvassa videokuvassa voi esiintyä pientä sumentumista eli liike-epäterävyyttä. Tästä syystä Xbox One ei tue lomitettuja tarkkuuksia.

1080p

1080p-tarkkuus toimii seuraavasti:

• Näytettävän kuvan enimmäistarkkuus on 1 920 x 1 080 kuvapistettä.
  • Teräväpiirtotarkkuuden (HD) katselualueen kuvasuhde on 16:9.

1080p on yleisin tarkkuus elokuvia, televisiolähetyksiä, pelaamista ja muita Xbox One -konsolin tarjoamia elämyksiä varten. 1080p-tarkkuutta tukevassa televisiossa kuvanlaadun suhteen ei tehdä kompromisseja, joten voit nauttia esimerkiksi Blu-ray-elokuvista siinä tarkkuudessa, jossa ne on tarkoitettu nautittaviksi. Jokainen näytön kuvapisterivi piirretään uudelleen vähintään 60 kertaa sekunnissa. Tämä vähentää liike-epätarkkuutta ja luo terävän kuvan.

4K UHD

4K UHD -tarkkuus toimii seuraavasti:

• Näytettävän kuvan enimmäistarkkuus on 3 840 x 2 160 kuvapistettä.
  • Ultra High Definition (UHD) -tarkkuuden katselualueen kuvasuhde on 16:9.

4K Ultra HD -tarkkuus on neljä kertaa normaalia HD-tarkkuutta suurempi, joten se tarjoaa kaikkein selkeimmän ja todenmukaisimman videoelämyksen. Suoratoista 4K-sisältöä Netflixistä ja Amazon Videosta sekä katsele High Dynamic Range -tekniikkaan perustuvia, hämmästyttävän tarkkoja Ultra HD -Blu-ray-elokuvia.

Huomautus Sinulla on oltava Xbox One X- tai Xbox One S -konsoli ja 4K TV, jotta voit käyttää 4K UHD -tarkkuutta.