Xbox Insider Programin usein kysytyt kysymykset

Aiheet

Mikä on Xbox Insider Program?

Xbox Insider-ohjelman avulla intohimoiset Xbox-fanit voivat antaa meille palautetta uusimman Xbox One -järjestelmän päivityksistä sekä vielä kehitteillä olevista ominaisuuksista ja peleistä sekä Xbox One -konsolilla että Windows 10 -tietokoneilla.

Liity Xbox Insider Program -ohjelmaan ja auta parantamaan Xboxiin tulossa olevia keskeneräisiä sisältöjä ja toimintoja entisestään. Kerro meille, mistä pidät, mitä ilman et tulisi toimeen ja mitä haluat vielä lisätä. Voit tehdä sen suorittamalla tehtäviä, vastaamalla kyselyihin ja pikakyselyihin sekä ilmoittamalla ongelmista suoraan kehittäjille.

Xbox Insider -käyttäjänä voit itse päättää osallistumistasosi ja mitä sisältöä tavoittelet – olipa kyseessä PC-tietokoneeseen, Xbox One -laitteeseen tai järjestelmäpäivityksiin tai peleihin liittyvä sisältö. Saat automaattisesti oikeudet jatkuvasti lisääntyvien sisältöjen ennakkokokeiluun kiinnostuksesi kohteiden, Xbox Insider -käyttäjänä viettämäsi ajan, Xbox Insider -tasosi ja -kokemuspisteidesi sekä aikaisempien toimiesi perusteella.

Perehtyminen Xbox Insider Programiin

Xbox Insider -keskuksen hankkiminen

Xbox Insider -käyttäjänä aloittaminen käy yksinkertaisesti lataamalla Xbox Insider -keskussovelluksen Xbox Onessa tai PC-tietokoneessa.

1. Valitse käyttöliittymän Store (Kauppa) -välilehti tai valitse oppaasta Store .
  2. Valitse Haku.
  3. Hae Xbox Insider -keskusta.
  4. Valitse tuotesivulla Get/Install (Hanki/Asenna)

Lisätietoja Xbox Insider -keskuksen hankkimisesta ja käytöstä on ohjeaiheessa Xbox Insider -keskussovelluksen hankinta.

Insider-esiversioiden hankinnan edellytykset

Jokaisella Insider-sisältöjen esiversiolla on eri kelpoisuusvaatimukset. Voit tarkistaa kunkin esiversion vaatimukset seuraavasti:

1. Käynnistä Xbox Insider -keskus.
  2. Siirry Insider content (Insider-sisältö) -kohtaan.
  3. Valitse haluamasi esiversio.
  4. Kelpoisuusvaatimukset on esitetty Insider-sisältöjen tietosivun Info (Tiedot) -välilehdessä.

Huomautus Insider-sisällöissä näkyvät vain ne esiversiot, joihin olet oikeutettu. Lisäksi tarjolla on usein eri Insider-sisällön esikatseluja Xbox Onella ja Windows 10:ssä, koska jotkin ohjelmat on tarkoitettu määrätylle alustalle.

Xbox Insider Program -sopimus

Sinun on hyväksyttävä Xbox Insider Program -sopimus, kun käynnistät Xbox Insider -keskuksen ensimmäisen kerran. Lisätietoja on Xbox Insider Program -sopimuksessa.

Xbox Insider Programin usein kysytyt kysymykset

Voiko kuka tahansa liittyä Xbox One Update Preview -ohjelmaan?

Kyllä. Huomaa, että käytettävissä olevat päivityksen esikatseluringit, joita varten voit rekisteröityä, perustuvat Xbox Insider -kokemuspisteisiin ja -tasoon ohjelmassa.

Miten voin liittyä Xbox One -päivityksen esikatseluun tai siirtää konsolini eri esikatselurinkiin?

1. Käynnistä Xbox Insider -keskus Xbox One -konsolissasi.
  2. Valitse aloitussivulla Insider-sisältö.
  3. Valitse kohdasta Järjestelmä Xbox One Update Preview (Xbox One -päivityksen esikatselu).
  4. Valitse Liity tai Hallitse.
  5. Valitse esikatselurinki valittavissa olevista vaihtoehdoista.

Miten Xbox One päivityksen esikatseluringit eroavat toisistaan ja miten niitä vaihdetaan?

On olemassa neljä Xbox One -päivityksen esikatselun rinkiä, joiden avulla voit hallita, milloin ja miten usein saat käyttömahdollisuuden konsolin päivityksiin. Voit käyttää rinkejä Xbox Insider -käyttäjätoimintasi perusteella. Jos sinut on kutsuttu useampaan kuin yhteen rinkiin, voit vaihtaa niitä Xbox Insider -keskuksesta.

Nykyiset Xbox One -päivityksen esikatseluringit ovat seuraavat:

• Alpha – Käytössä vain kutsuperusteisena ja vastaanottaa päivitykset aikaisimmassa vaiheessa esikatseluikkunassa.
  • Beta – Avoinna Xbox Insider -ohjelman jäsenille, joilla on vähintään kolmen kuukauden kokemustaso ja vähintään 5-tason Xbox Insider -kokemuspisteet. Tämä rinki vastaanottaa päivitykset pian Alphan jälkeen.
  • Delta – Avoinna kaikille Xbox Insider Program -jäsenille, joilla on vähintään yhden kuukauden kokemustaso ja jotka ovat yltäneet vähintään 2-tason Xbox Insider -tasolle. Joissakin reunatapauksissa, joissa tarvitaan lisähuomiota Alpha- tai Beta-ringeiltä, Delta Insider -jäsenet saattavat saada järjestelmäpäivityksiä ennen Beta-rinkiä, joskaan tämä ei ole tavallinen skenaario. Lisäksi, siinä missä varhaisia järjestelmäpäivityksiä ei voida taata koko Delta-ringille, kaikki Delta Insider -käyttäjät saavat päivityksen ennen yleistä julkaisupäivää.
  • Omega – Avoin kenelle tahansa ja vastaanottaa järjestelmäpäivitykset ennen yleistä julkaisupäivämäärää.

Onko minun osallistuttava Xbox One -järjestelmäpäivitysten esikatseluun, jos haluan kokeilla Xbox Insider Program -pelien tai -sovellusten esiversioita?

Tavallisesti ei. Vaikka jotkin pelin tai sovelluksen esikatselut voidaan tarjota vain tietyn Xbox One -päivitysten esikatseluringeille, koska peli tai sovellus on riippuvainen julkista päivitystä uudemmasta järjestelmäpäivitysversiosta, monet pelit ja sovellukset ovat saatavilla Xbox Insider -käyttäjille huolimatta näiden osallistumisesta tai osallistumattomuudesta Xbox One -päivitysten esikatselurinkiin.

Ystäväni on oikeutettu esiversioon, mutta minä en. Mikä siihen on syynä?

Kaikki esiversiot eivät ole kaikkien Xbox Insider -käyttäjien käytettävissä. Osallistujat voivat olla oikeutettuja esikatseluun useiden tekijöiden takia, ja nämä voivat erota kussakin Xbox Insider -esikatselussa. Joissakin tapauksissa pelin tai sovelluksen kehittäjä voi päättää kelpoisuudesta itse. Kelpoisuus voidaan määrittää myös mielenkiinnon kohteiden, edellisten Xbox Insider Program -toimintojen, Xbox Insider -kokemustason, Xbox Insider -kokemuspisteiden, omistamiesi pelien ja monien muiden seikkojen perusteella.

Esiversion tilana on Insider content (Insider-sisältö) -kohdassa Joined (Liitytty), mutta poistumisvaihtoehtoa ei ole. Mikä siihen on syynä?

Toisinaan rekisteröimme automaattisesti käyttäjiä, jotka täyttävät tietyt yksinkertaiset Insider-ohjelman vaatimukset. Esimerkiksi kaikki Insider-käyttäjät, jotka käynnistävät Xbox Insider -keskuksen ja hyväksyvät käyttöehdot, rekisteröidään automaattisesti Xbox Insider Programiin. Yleensä näin tehdään, jotta oikeutetuille käyttäjille voidaan ilmoittaa määrätyistä asioista ja saada tietoa näiden kiinnostuksen kohteista, sekä ilmoittaa tehtävistä ja uusista mahdollisuuksista. Saatat pystyä käyttämään uutta Insider-sisältöä näiden ohjelmien avulla.

Lopetin osallistumisen Xbox Insider -ohjelmaan. Voinko palata?

Kyllä. Xbox One -konsolissa voit asentaa uudelleen Xbox Insider -keskussovelluksen Valmiina asennettavaksi -luettelosta Omat pelit ja sovellukset -kohdasta. Jos et löydä sitä sieltä, etsi se Storesta.

Jos olet aiemmin osallistunut PC-tietokoneella Xbox Insider -ohjelmaan ja olet sittemmin poistanut sovelluksen, käytä Storessa hakutermiä ”Xbox Insider Hub".

Ostin uuden konsolin. Voinko käyttää sitä osallistuakseni Xbox Insider -ohjelmaan?

Kyllä. Asenna Xbox Insider -keskussovellus Valmiina asennettavaksi -luettelosta Omat pelit ja sovellukset -kohdasta. Jos et löydä sitä sieltä, etsi se Storesta. Kun se käynnistetään, olet oikeutettu samaan Insider-sisältöön, johon olit oikeutettu myös muissa konsoleissa.

Olen myynyt konsolini tai en enää halua osallistua Xbox Insider -käyttäjänä. Miten voin lopettaa osallistumisen Xbox Insider -ohjelmaan?

Ennen kuin myyt tai lahjoitat konsolisi jollekulle muulle, se kannattaa poistaa Xbox Insider -ohjelmasta siirtymällä kohtaan Asetukset > Manage Devices (Hallitse laitteita) ja vierittämällä laitteeseesi, joka on merkitty (nykyinen), valitsemalla se ja valitsemalla Valmis. Jos olet jo myynyt tai lahjoittanut konsolisi, voit käynnistää Xbox Insider-keskussovelluksen toisella konsolilla ja seurata näitä samoja ohjeita vanhan konsolisi valitsemisen jälkeen.

Samoja vaiheita sovelletaan, jos haluat säilyttää konsolisi mutta et enää halua osallistua Xbox Insider -käyttäjänä ja haluat peruuttaa konsolisi ilmoittautumisen ohjelmaan. Kun olet päättänyt poistaa konsolin, voi kestää jopa 72 tuntia ennen kuin poistaminen on valmis, minkä aikana saatat silti saada konsolin, pelin tai sovelluksen päivityksiä. Konsolillesi voidaan poistoprosessin osana suorittaa tehdasasetusten palautus. Jos tehdasasetusten tekeminen vaaditaan, pelejä ja sovelluksia ei poisteta. Kuitenkin konsoliin tallennetut profiilit tai järjestelmäasetukset palautetaan, kun tehdasasetusten päivitys on päättynyt.

Huomautus Sinun on tiedettävä sarjanumero tai edellisen konsolin nimi, jotta voidaan varmistaa, että poistat oikean Xbox-laitteen.

Xbox One -päivityksen esiversio-ohjelmasta poistuminen

Olitpa sitten myymässä tai lahjoittamassa Xbox-konsoliasi tai vain et halua enää osallistua, sinun tulisi poistaa se päivityksen esikatseluohjelmasta. Jos olet jo myynyt tai lahjoittanut Xbox-konsolisi, voit käynnistää Xbox Insider -keskussovelluksen toisella konsolilla tai Windows 10 -tietokoneella ja seurata näitä samoja ohjeita.

1. Käynnistä Xbox Insider -keskus Xbox One -konsolissasi tai Windows 10 -tietokoneella.
  2. Valitse aloitussivulla Asetukset.
  3. Valitse Manage devices (Hallitse laitteita) ja valita niistä se, jonka haluat poistaa ohjelmasta.
  4. Valitse Valmis.

Huomautus: Tämä prosessi kestää noin 10 minuuttia. On hyödyllistä tietää sarjanumero tai edellisen konsolin nimi, jotta voidaan varmistaa, että poistat oikean konsolin.

Xbox-konsolillesi voidaan poistoprosessin osana suorittaa tehdasasetusten palautus. Jos tehdasasetusten tekeminen vaaditaan, pelejä ja sovelluksia ei poisteta, mutta konsoliin tallennetut profiilit tai järjestelmäasetukset palautetaan, kun päivitys on päättynyt.

Perheelläni on yhteinen konsoli. Voimmeko me kaikki osallistua Xbox Insider Programiin?

Kyllä. Xbox Insider Programiin kaikki perheenjäsenet voivat osallistua ohjelmaan. Kaikki Xbox Insider -keskuksen käynnistävät käyttäjät voivat käyttää esiversioita kyseisessä konsolissa, jos he ovat oikeutettuja siihen.

Huomautus Insider-sisältöön pääsyn oikeutus riippuu ohjelmatasostasi, edellisestä aktiviteetista ja lukuisista muista ehdoista. Käytettävissäsi oleva Insider-sisältö, kuten tietyt pelit tai sovellukset, voi erota ystäväsi tai toisen perheenjäsenen käytettävissä olevasta sisällöstä.

En enää halua osallistua Xbox One -päivityksen esikatseluun. Miten voin lopettaa osallistumisen tähän tai muihin esikatseluihin?

Xbox One -päivityksen esikatseluun osallistumisen lopettaminen on yhtä helppoa kuin siihen liittyminen. Voit poistaa itsesi Xbox One -päivityksen esikatselusta suorittamalla seuraavat vaiheet:

1. Käynnistä Xbox Insider -keskus Xbox One -konsolissasi.
  2. Valitse aloitussivulla Insider-sisältö.
  3. Valitse kohdasta Järjestelmä Xbox One Update Preview (Xbox One -päivityksen esikatselu).
  4. Valitse Liity tai Hallitse.
  5. Valitse alareunasta Unenroll (Poista rekisteröinti).

Huomautus: Tämä prosessi kestää yleensä 10 minuuttia.

Kuuluvatko Xbox Insider -ohjelman kautta saatavilla olevat esiversiot salassapitosopimuksen piiriin?

Useimmissa tapauksissa esiversiot eivät kuulu salassapitosopimuksen piiriin, mutta näin ei aina ole. Salassapitosopimusta edellyttävien esiversioiden tapauksessa on hyväksyttävä ylimääräiset käyttöehdot ennen ohjelmaan osallistumista.