Käytä pelien transkriptiota Xbox Onessa

Pelin transkriptio muuntaa pelin sisäisen pelaajien puheen näytöllä luettavaksi tekstiksi. Se voi myös lukea muille pelaajille kirjoittamasi keskustelutekstin ääneen.

Huomautus Pelin transkriptio on saatavilla Xbox Onella ja Windows 10:llä peleissä, jotka tukevat kyseistä toimintoa. Seuraavat pelit tukevat nykyisin tätä ominaisuutta:

Pelin transkription ottaminen käyttöön

Xbox Onessa

1. Avaa opas painamalla Xbox-painiketta  ja valitsemalla sitten Järjestelmä > Asetukset > Helppokäyttötoiminnot > Pelin transkriptio.
  2. Voit muuntaa muiden pelaajien äänet tekstiksi valitsemalla Puheesta tekstiksi käytössä.
  3. Jos haluat, että keskusteluteksti luetaan muille pelaajille ääneen, valitse Puheesta tekstiksi käytössä. Voit valita äänen, jonka muut pelaajat kuulevat, kun keskusteluteksti luetaan ääneen, valitsemalla jonkin Teksti puheeksi -äänivalikon käytettävissä olevista puheäänistä.
  4. Jos haluat valita, lukevatko pelit tietyt näyttöön ilmestyvät sanat sinulle, valitse Anna pelien lukea minulle.

Windows 10:ssä

1. Avaa Xbox-sovellus ja valitse Asetukset > Yleinen > Pelikeskustelujen transkriptio.
  2. Voit muuntaa muiden pelaajien äänet tekstiksi valitsemalla Puheesta tekstiksi käytössä.
  3. Jos haluat, että keskusteluteksti luetaan muille pelaajille ääneen, valitse Puheesta tekstiksi käytössä.
  4. Voit valita äänen, jonka muut pelaajat kuulevat, kun keskusteluteksti luetaan ääneen, valitsemalla jonkin Teksti puheeksi -äänivalikon käytettävissä olevista puheäänistä.

Halo Wars 2

Jos pelaat Halo Wars 2:ta, kaikkien profiilien, jotka käyttävät pelin transkriptiota tulee noudattaa näitä pelinaikaisia vaiheita:

1. Käynnistä Halo Wars 2.
  2. Valitse päävalikossa Options & Extras (Asetukset ja ekstrat) > Peli.
  3. Määritä Enable ease of access shortcuts (Ota käyttöön helppokäyttötoimintojen pikavalinnat) -kohdan asetukseksi Käytössä.
  4. Liity muiden helppokäyttötoimintokäyttäjien joukkoon hyväksymällä pelikutsu tai valitsemalla Liity peliin -vaihtoehto.

Halo Wars 2 -helppokäyttötoimintojen käyttö pikanäppäimillä tapahtuu seuraavasti:

1. Jos haluat muuntaa puheen tekstiksi, paina RT + R3 (Xbox One) tai O-näppäintä (Windows 10), jotta voit avata keskustelutranskription tekstiruudun. Tekstiruutu avautuu automaattisesti, jos äänikeskustelu vastaanotetaan, ja se pysyy auki 5–10 sekunnin ajan ennen sulkemista.
  2. Jos haluat muuntaa tekstin puheeksi, paina RT + L3 (Xbox One) tai Vaihto + K (Windows 10), niin voit avata virtuaalinäppäimistön. Viestit luetaan ääneen vastaanottavan henkilön kuulokkeiden tai kaiuttimien kautta, ja ne näkyvät tekstiviestinä keskustelutranskription tekstiruudussa.

Vianmääritys

Jos sinulla on ongelmia pelin transkription käyttämisen kanssa Halo Wars 2:ssa, seuraavassa on joitakin ohjeita:

• Varmista, että kaikki pelin transkriptiota käyttävät ovat liittäneet kuulokemikrofonin ennen pelin käynnistämistä.
  • Tarkista tietosuoja-asetuksesi (tämä koskee kaikkia pelin transkriptiota käyttäviä).
    • Avaa opas painamalla Xbox Onessa Xbox-painiketta , valitse Järjestelmä > Asetukset ja valitse sitten Tili > Tietosuoja ja verkkoturva > Xbox Liven tietosuoja > Näytä lisätiedot ja mukauta > Kommunikaatio ja moninpeli. Valitse kohdassa Muut voivat käyttää ääni- ja tekstiviestejä tai kutsuja Kaikki. Paina B-painiketta, jotta voit siirtyä takaisin Xbox Liven tietosuoja -kohtaan, ja valitse sitten Online-tila ja -historia. Valitse Others can see if you’re online (Muut voivat nähdä, oletko online-tilassa) -kohdasta Kaikki.
    • Kirjaudu Windows 10:ssä Xboxin tietosuoja ja verkkoturva. Tietosuoja välilehdessä vieritä alas kohtaan Muut voivat käyttää ääni- ja tekstiviestejä tai kutsuja ja See if you’re online (Tarkista, oletko online-tilassa), valitse molemmissa kohdissa Kaikki ja valitse sitten Tallenna.
  • Jos voit kuulla äänikeskustelun, mutta et voi vastaanottaa puhetta tekstiksi, kaikkien pelin transkriptiota käyttävien tulisi käynnistää peli uudelleen.

Usein kysytyt kysymykset

Miksi pelikeskustelujen transkriptiossa on viive?

Joskus saatat kohdata pelikeskustelujen transkriptiossa lyhyen viiveen, joka voi olla eri tekijöiden aiheuttama.

Miksi jotkin sanat kirjoitetaan väärin?

Monet asiat vaikuttavat transkription laatuun, mukaan lukien ympäristö (kuten taustamelu), ääntäminen ja puhujan etäisyys mikrofonista.

Miksi keskusteluikkuna siirtyilee?

Pelikeskusteluikkuna voi siirtyä pelitilanteen mukaan pelaamisen aikana näytöllä eri kohtiin. Pelikeskusteluikkuna voi esimerkiksi siirtyä eri paikkaan, jotta se ei peittäisi pelin kannalta tärkeitä alueita. Pelikeskusteluikkunan sijainti voi vaihdella kussakin pelissä, joka tukee tätä ominaisuutta.

Ratkesiko ongelma?

Kyllä
Ei

Kiitos palautteesta

Kiitos palautteesta!

Ikävää, ettei tästä artikkelista ollut apua ongelmaan. Emme kuitenkaan luovuta, äläkä sinäkään. Kokeile alla olevaa yhteisövaihtoehtoa.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Anna palautetta tästä aiheesta

255 merkkiä jäljellä.
Yksityisyytesi suojaamiseksi älä kirjoita yhteystietojasi palautteeseen.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Ota meihin yhteyttä

Haluatko ottaa yhteyttä tukeen ongelman "Käytä pelien transkriptiota Xbox Onessa" vuoksi, jota koskevaa sisältöä olit lukemassa, vai jonkin toisen ongelman vuoksi?