Elokuvat ja TV -sovelluksen käyttäminen yhdessä lukijan kanssa Xbox Onessa

Elokuvat ja TV -sovellusta voidaan käyttää yhdessä lukijan kanssa. Lukija on sisäinen näytönlukuohjelma, joka lukee näytön tekstin ääneen ja kuvailee tapahtumat, joten voit käyttää PC-tietokonetta myös ilman näköyhteyttä.

Sovelluksella voi myös tehdä yleisimmät toiminnot näppäinoikoteiden avulla. Saat parhaat tulokset yhdistämällä USB-näppäimistön Xbox Oneen, kun käytät lukijaa. Seuraavia ohjeita varten oletetaan Xbox One -ohjaimen ja siihen liitetyn USB-näppäimistön käyttö.

Lukijan käynnistäminen

Pidä Xbox-painiketta alhaalla, kunnes se värisee, ja paina sitten Valikkopainiketta . Voit poistaa lukijan käytöstä painamalla näitä painikkeita uudelleen.

Näppäimistöä käytettäessä paina samanaikaisesti Windows-logonäppäintä ja Enter-näppäintä voidaksesi käynnistää ja lopettaa lukijan käytön. Windows-näppäin on monissa näppäimistöissä alimmalla näppäinrivillä Alt-näppäimen vasemmalla tai oikealla puolella.

Sovelluksen avaaminen

1. Kirjaudu sisään omaan profiiliisi Xbox Onessa.
  2. Siirry aloitusnäytössä kohtaan Omat pelit ja sovellukset ja paina Enter.
  3. Paina kerran alanuolta, jotta pääset Sovellukset-kohtaan, mene lajitteluvalikkoon ja paina Enter.
  4. Ylä- ja alanuolten avulla voit kohdistaa kohtaan Sort A-Z (Lajittele A-Z) ja paina sitten Enter.
  5. Siirry ensimmäiseen sovellukseen sovellusten luettelossa ja paina oikeaa nuolta, kunnes pääset kohtaan Elokuvat ja TV. Avaa se painamalla Enter.

Sulje sovellus ja siirry aloitusnäyttöön painamalla ohjaimen Xbox-painiketta . Jos siirryt sovelluksesta aloitusnäyttöön, Elokuvat ja TV näkyy kohdistettuna. Paina ohjaimen valikkopainiketta ja valitse Lopeta.

Siirtyminen

Huomautus Lukijan käyttäminen vaatii Xbox-konsoliin liitetyn USB-näppäimistön käyttöä.

Elokuvat ja TV -sovelluksen Xbox-versiossa on neljä pääaluetta:

• Haku
  • Aloitussivu
  • Elokuvat
  • TV

Omat videot ovat käytettävissä PC-sovelluksessa mutta eivät Xboxissa.

Voit siirtyä sovelluksessa näppäimistön avulla painamalla oikeaa, vasenta, ylä- ja alanuolinäppäimiä. Voit käyttää ohjaimella joko vasenta sauvaa tai suuntaohjainta A-painikkeen kanssa valitsemiseen ja B-painikkeen kanssa takaisin siirtymiseen.

Kun käynnistät sovelluksen ensimmäistä kertaa, valitse kohde. Voit siirtyä omaan Elokuvat ja TV -kokoelmaasi tai osta elokuvia ja TV-ohjelmia Storesta. Jos siirryt Elokuvat ja TV -kokoelmaan, siirryt samalla sovelluksen aloitussivulle. Elokuvat ja TV-ohjelmat -kokoelmaan siirtymällä pääset Storeen.

Pikanäppäimet

Seuraavat pikanäppäimet ovat käytettävissä Xbox Onen Elokuvat ja TV -sovelluksessa, johon on liitetty USB-näppäimistö.

Paina tätä näppäintä Jotta voit tehdä näin
Enter Valitsee kohteen, jossa kohdistin on
Välilyöntinäppäin tai Ctrl + P Aloittaa tai keskeyttää toiston (videon katselun aikana)
Windows-näppäin + askelpalautin. Palaa takaisin

Etsii elokuvan tai TV-ohjelman ja aloittaa sen toistamisen

1. Siirry ohjaimen avulla vasemmalle ja paina Välilehti-kohtaa, jotta voit asettaa kohdistuksen Haku-ruutuun, ja paina sitten Enter ja kirjoita haluamasi elokuvan tai TV-ohjelman nimi.
  2. Suorita haku painamalla Enter. Elokuvat ja TV-ohjelmat, jotka olet ostanut tai vuokrannut, tulevat näkyviin. Jotta voit nähdä niihin liittyvät elokuvat ja TV-ohjelmat, jotka ovat saatavana Storesta, paina alanuolinäppäintä, jotta voit valita Search in Store (Hae Storesta) -painikkeen, ja paina sitten Enter.
  3. Kun olet kohdistanut haluamaasi nimikkeeseen, valitse se painamalla Enter.
    • Omistamiesi elokuvien osalta Play (Toista) tai Resume (Jatka) on kohdistettuna. Paina Enteriä tai välilyöntiä, niin voit aloittaa pelaamisen.
    • Jos kyseessä on omistamasi TV-sarja, kohdistus on ensimmäisen sellaisen jakson toistopainikkeen kohdalla, jota et vielä ole katsellut. Voit toistaa jonkin toisen jakson siirtymällä jaksoluetteloon ohjaimen avulla ja kohdistamalla haluamasi jakson kohdalle alanuolinäppäimellä. Jos haluat toistaa, paina Enter ja valitse joko Play (Toista), Resume (Jatka), tai Restart (Käynnistä uudelleen).
    • Jos haluat ostaa tai vuokrata elokuvan tai TV-ohjelman, paina Enter, niin voit avata kyseisen nimikkeen Storesta. Noudata ostamis- ja vuokrausohjeita. Kun osto tai vuokraus on tehty, Osta- tai Vuokraa-painike muuttuu toisto- tai omistuspainikkeeksi. Varmista, että painike on kohdistettu ja paina Enter, jotta voit palata Elokuvat ja TV -sovellukseen. Siirry tarvittaessa toistopainikkeeseen sarkainnäppäimellä ja paina sitten Enter-näppäintä.

Videon toiston ohjaaminen

Kun elokuvaa tai TV-ohjelmaa toistetaan, voit hallita toistoa toimimalla seuraavasti:

1. Keskeytä tai aloita videon toisto painamalla välilyöntinäppäintä.
  2. Siirry 30 sekuntia eteenpäin siirtymällä toisto- tai taukopainikkeesta Siirry eteenpäin -painikkeeseen sarkainnäppäimellä ja painamalla sitten Enter-näppäintä.
  3. Siirry 30 sekuntia taaksepäin siirtymällä toisto- tai taukopainikkeesta Siirry eteenpäin -painikkeeseen sarkainnäppäimellä ja vaihtonäppäimellä ja painamalla sitten Enter-näppäintä.
  4. Muuta ääni- tai tekstitysasetuksia siirtymällä toisto- tai taukopainikkeesta tekstitys- ja äänivalikkoon painamalla sarkain + vaihto -näppäinyhdistelmää, kunnes pääset tekstitys- ja äänivalikkoon, ja painamalla sitten Enter-näppäintä. Valitse haluamasi asetukset nuolinäppäimillä ja Enter-näppäimellä.

Tekstityksen käyttöönotto

Useimmissa elokuvissa ja TV-ohjelmissa on tekstitysvaihtoehto. Näin kytket sen päälle:

1. Kun olet avannut videon ja aloittanut sen toiston, keskeytä sen toisto valitsemalla Tauko tai painamalla välilyöntinäppäintä.
  2. Siirry ääni- ja tekstitysvalikkoon painamalla vaihto + sarkain -näppäinyhdistelmää riittävän monta kertaa. Paina Enter-näppäintä, valitse kieli ylä- tai alanuolinäppäimellä ja paina sitten Enter-näppäintä.
  3. Jatka videon toistoa painamalla välilyöntinäppäintä. Videossa on nyt tekstitys.

Voit muuttaa tekstityksen ulkoasua ja parantaa tekstin luettavuutta seuraavasti:

1. Avaa opas painamalla ohjaimen Xbox-painiketta .
  2. Käytä oikeaa nuolinäppäintä kohdistaaksesi Järjestelmä-välilehteen, paina Enter ja paina Enter uudelleen kohdassa Asetukset.
  3. Siirry alaspäin kohtaan Helppokäyttötoiminnot.
  4. Siirry oikealle Tekstitys-kohtaan ja paina Enter.
  5. Siirry alaspäin On using custom style (Mukautetun tyylin käyttö) ja paina välilyöntiä.
  6. Siirry sarkainnäppäimellä mihin tahansa yhdeksästä valikosta ja valitse Enterin ja alanuolipainikkeen yhdistelmällä haluamasi asetusvaihtoehdot.

Vaihtoehtoisesti voit kohdistaa oikean nuolinäppäimen avulla kohtaan Suuri kontrasti ja painamalla Enter. Käytä valikkoa ja varmista, että suuri kontrasti on käytössä.

Jos tarvitset lukijaan tai muihin Microsoftin käyttöä helpottaviin toimintoihin liittyvää teknistä tukea ota yhteyttä Xbox-tukeen.

Ratkesiko ongelma?

Kyllä
Ei

Kiitos palautteesta

Kiitos palautteesta!

Ikävää, ettei tästä artikkelista ollut apua ongelmaan. Emme kuitenkaan luovuta, äläkä sinäkään. Kokeile alla olevaa yhteisövaihtoehtoa.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Anna palautetta tästä aiheesta

255 merkkiä jäljellä.
Yksityisyytesi suojaamiseksi älä kirjoita yhteystietojasi palautteeseen.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Ota meihin yhteyttä

Haluatko ottaa yhteyttä tukeen ongelman "Elokuvat ja TV -sovelluksen käyttäminen yhdessä lukijan kanssa Xbox Onessa" vuoksi, jota koskevaa sisältöä olit lukemassa, vai jonkin toisen ongelman vuoksi?