Xbox Oneen liitetyn digiboksin ääni puuttuu tai sen laatu on huono

Yleistä

Äänenlaatu voi olla huono, kun katselet suoria televisiolähetyksiä Xbox Onella. Digiboksista ei ehkä kuulu ääntä, ääni voi pätkiä tai se voi olla vääristynyt. Tämä voi johtua eri syistä, joihin kuuluvat muun muassa:

• Xbox Onen virheelliset asetukset
  • HDMI-kaapeleihin tai optisiin kaapeleihin liittyvät ongelmat
  • digiboksin liitäntätapaan liittyvät ongelmat
  • digiboksin asetukset.

Ratkaisut

Ratkaisu 1: Tarkista Xbox Onen ääniasetukset

Voit varmistaa parhaan mahdollisen äänentoiston käyttämällä oikeita ääniasetuksia Xbox Oneen liitetyssä kotiteatterijärjestelmässä.

1. Avaa opas painamalla Xbox -painiketta  ja valitse sitten Järjestelmä > Asetukset.
  2. Valitse Näyttö ja ääni -kohdasta Äänen ulostulo.
  3. Valitse HDMI-ääni tai Optinen ääni sen mukaan, miten laite on liitetty.
  4. Valitse kotiteatterijärjestelmälle oikea äänimuoto, joko 5.1 pakkaamaton, 7.1 pakkaamaton tai Bitsream ulos. Jos olet epävarma, valitse Stereo pakkaamaton.

Ratkaisu 2: Tarkista kaapelit

Äänisignaali ei ehkä saavuta Xbox Onea oikein, jos kaapeli on vahingoittunut tai jos sitä ei ole liitetty asianmukaisesti laitteisiin.

1. Tarkista HDMI-kaapelit ja/tai optiset kaapelit huolellisesti, jotta ne on varmasti liitetty kunnolla ja että niissä ei ole murtumia, mutkia tai vaurioita.
  2. Yritä vaihtaa kaapelit. Jotkin kaapelit ovat tavallista laadukkaampia, ja huonolaatuinen kaapeli voi vaikuttaa kuvanlaatuun.

Ratkaisu 3: Tarkista, miten laitteet on liitetty

Kotiteatterijärjestelmiä käytettäessä kannattaa toimia niin yksinkertaisesti kuin mahdollista. Tässä tapauksessa se tarkoittaa, että digiboksi kannattaa liittää HDMI-kaapelilla suoraan Xbox Oneen ja Xbox One suoraan televisioon.

Turhat laitteet kannattaa ehkä myös poistaa. HDMI-kytkimet tai optiset kytkimet, A/V-vastaanottimet, muuntimet ja muut laitteet voivat heikentää signaalia jokaisella ylimääräisellä läpiviennillä. Voit myös yrittää irrottaa laitteet yksi kerrallaan ja tarkistaa, johtuuko suorituskykyongelma jostakin niistä.

Kokeile toistaa jokin alla olevista kokoonpanoista niin hyvin kuin mahdollista:

Yksinkertainen TV-kokoonpano
Kuva, jossa yksi HDMI-kaapeli on liitetty televisioon ja Xbox One -konsoliin, ja toinen HDMI-kaapeli on liitetty Xbox Oneen ja digiboksiin.
Yksinkertainen TV-kokoonpano optisella kaapelilla
Kuva, jossa yksi HDMI-kaapeli ja yksi optinen kaapeli on liitetty televisioon ja Xbox One -konsoliin, ja toinen HDMI-kaapeli on liitetty Xbox Oneen ja digiboksiin.
Vastaanottimen kokoonpano HDMI-kaapelilla
Kuva, jossa yksi HDMI-kaapeli on liitetty televisioon ja stereovastaanottimeen, toinen HDMI-kaapeli on liitetty vastaanottimeen ja Xbox One -konsoliin, ja kolmas HDMI-kaapeli on liitetty konsoliin ja digiboksiin.
Vastaanottimen kokoonpano ilman HDMI-kaapelia
Kuva, jossa yksi HDMI-kaapeli on liitetty televisioon ja Xbox One -konsoliin, yksi optinen kaapeli on liitetty vastaanottimeen ja Xbox Oneen, ja toinen HDMI-kaapeli on liitetty Xbox Oneen ja digiboksiin.

Ratkaisu 4: Tarkista digiboksi

Digiboksin asetukset on mahdollisesti palautettava tai digiboksista on poistettava virheelliset määritystiedot. Irrota laitteesta kaikki kaapelit (myös virtakaapeli) vähintään 30 sekunnin ajaksi ja liitä ne sitten uudelleen.

Jos käytät over-the-air (OTA) -digiboksia, varmista, että HD-antenni on liitetty ja että se toimii oikein. Xbox One pystyy näyttämään vain digiboksin lähettämän sisällön, joten äänen heikko vastaanotto antennin kautta heijastuu konsoliin.

Joissakin digibokseissa on myös muita asetuksia, jotka voivat vaikuttaa äänenlaatuun. Niiden tarkistustavat vaihtelevat valmistajan mukaan, mutta yleensä sinun on varmistettava, että digiboksi lähettää digitaalista ääntä, digiboksista on valittu laitteistoa vastaava tilaääniasetus ja että digiboksin käyttöä ei ole millään tavalla rajoitettu.

Jos tarvitset digiboksin asetusten määrittämiseen liittyvää apua, ota yhteyttä laitteiston toimittajaan.

Ratkesiko ongelma?

Kyllä
Ei

Kiitos palautteesta

Kiitos palautteesta!

Ikävää, ettei tästä artikkelista ollut apua ongelmaan. Emme kuitenkaan luovuta, äläkä sinäkään. Kokeile alla olevaa yhteisövaihtoehtoa.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Anna palautetta tästä aiheesta

255 merkkiä jäljellä.
Yksityisyytesi suojaamiseksi älä kirjoita yhteystietojasi palautteeseen.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Ota meihin yhteyttä

Haluatko ottaa yhteyttä tukeen ongelman "Xbox Oneen liitetyn digiboksin ääni puuttuu tai sen laatu on huono" vuoksi, jota koskevaa sisältöä olit lukemassa, vai jonkin toisen ongelman vuoksi?