Langattoman verkon salasanan selvittäminen

Xbox-konsoli voi muodostaa yhteyden Xbox Liveen langatonta verkkoasi käyttämällä. Sinun on kuitenkin tiedettävä langattoman verkkosi salasana, joita kutsutaan myös langattoman verkon suojausavaimeksi.

Etsi salasana laitteistosta

Jos Internet-palveluntarjoaja on toimittanut langattoman reitittimen tai yhdyskäytävän, verkon salasana saattaa olla painettu reitittimessä tai yhdyskäytävässä olevaan tarraan. Etsi seuraavia merkintöjä:

• Security Key (Suojausavain)
  • Wireless Key (Langaton avain)
  • WPA Key (WPA-avain)
  • WPA 2 Key (WPA 2 -avain)
  • WEP Key (WEP-avain)

Etsi salasana Windows 10:llä

Jos käytössäsi on tietokone, joka on jo yhdistetty langattomaan verkkoon ja jossa on käytössä Windows 10, voit selvittää salasanan tekemällä seuraavat toimet:

1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Windows 10:n tehtäväpalkissa olevaa langattoman signaalin voimakkuuden ilmaisinta.
  2. Valitse Avaa verkko- ja Internet-asetukset.
  3. Valitse Wi-Fi vasemmassa sarakkeessa.
  4. Vieritä alas ja valitse Verkko-ja jakamiskeskus.
  5. Valitse Wi-Fi-verkko oikeanpuoleisessa sarakkeessa kohdan Yhteydet vieressä.
  6. Valitse Langattoman verkon ominaisuudet ja valitse sitten Suojaus-välilehti.
  7. Valitse Verkon suojausavain -kohdassa Näytä merkit, niin salasana tulee näkyviin.

Etsi salasana Windows 8.1- ja Windows 7 -käyttöjärjestelmissä

Jos käytössäsi on tietokone, joka on jo yhdistetty langattomaan verkkoon ja jossa on käytössä Windows 8.1 tai Windows 7, voit selvittää salasanan tekemällä seuraavat toimet:

1. Napsauta tehtäväpalkissa (näytön oikeassa alareunassa) olevaa langattoman signaalin voimakkuuden ilmaisinta.
  1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella langattoman verkkosi nimeä ja valitse Näytä yhteyden ominaisuudet (Windows 8.1) tai Ominaisuudet (Windows 7).
  1. Valitse Näytä merkit, niin langattoman verkon salasana tulee näkyviin.

Etsi salasana Macilla

1. Valitse näytön yläosan valikkopalkista Go (Mene).
  2. Valitse Applications (Sovellukset) -valikko ja sitten Utilities (Apuohjelmat).
  3. Valitse Keychain Access (Avainnipun käyttö).
  4. Etsi verkkosi nimi ja valitse se. Laita sitten rasti Näytä salasana (Show password) -ruutuun, niin langattoman verkon salasana tulee näkyviin.

Huomautus Tämä toiminto toimii vain silloin, jos Mac on aikaisemmin (tai tällä hetkellä) yhdistetty langattomaan verkkoon. Sinun on myös tiedettävä Macin järjestelmänvalvojatilin järjestelmänvalvojan salasana.

Etsi salasana reitittimen määrityssivulta

1. Avaa tietokoneesi verkkoselain.
  2. Kirjoita osoiteriville reitittimen tai yhdyskäytävän oletus-IP-osoite (katso alla oleva taulukko) ja paina sitten Enter-näppäintä.

Seuraavassa ovat tiettyjen reititin- ja yhdyskäytävävalmistajien IP-oletusosoitteet.

Valmistaja

Oletus-IP-osoite

Belkin

192.168.2.1

Cisco/Linksys

192.168.1.1

D-link

192.168.0.1

NETGEAR

192.168.0.1
    192.168.1.1

1. Jos valmistajaa ei mainita tässä, hae lisäohjeita reitittimen tai yhdyskäytävän käyttöohjeesta tai laitteiston valmistajan verkkosivuilta. Voit etsiä lisää reititinkohtaisia ohjeita myös verkkolaitteita käsitteleviltä keskustelupalstoilta.

Keskustelut käydään englanniksi, mutta voit tarvittaessa käyttää Bing-kääntäjää käännösapuna.

2. Kirjoita reitittimen tai yhdyskäytävän käyttäjätunnus tai yhdyskäytävä ja valitse sitten OK.

Huomautus Jos et voi kirjautua sisään, etsi käyttäjätunnuksen ja salasanan oletusarvot reitittimen tai yhdyskäytävän käyttöohjeesta.

3. Kun olet kirjautunut sisään, näet reitittimen tai yhdyskäytävän määrityssivun.
  4. Etsi langattomien asetusten alue, etsi sieltä WEP-, WPA- tai WPA2-salasana ja kirjoita salasana muistiin.

Huomautus Jos reitittimen tai yhdyskäytävän määritys aiheuttaa ongelmia, ota yhteyttä laitteiston valmistajaan tai käy valmistajan verkkosivuilla.

Ratkesiko ongelma?

Kyllä
Ei

Kiitos palautteesta

Kiitos palautteesta!

Ikävää, ettei tästä artikkelista ollut apua ongelmaan. Emme kuitenkaan luovuta, äläkä sinäkään. Kokeile alla olevaa yhteisövaihtoehtoa.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Anna palautetta tästä aiheesta

255 merkkiä jäljellä.
Yksityisyytesi suojaamiseksi älä kirjoita yhteystietojasi palautteeseen.
Pyydä apua yhteisöltä
Ambassador chat image
Keskustelu yhteyshenkilön kanssa
Keskustele toisen Xbox-käyttäjän kanssa, joka haluaa auttaa.

Ota meihin yhteyttä

Haluatko ottaa yhteyttä tukeen ongelman "Langattoman verkon salasanan selvittäminen" vuoksi, jota koskevaa sisältöä olit lukemassa, vai jonkin toisen ongelman vuoksi?