Pelien tai sovellusten hitaan latautumisen vianmääritys Xbox Onessa

Latausnopeus voi olla hidas, jos kohtaat jonkin seuraavista ongelmista:

• Asennuksen suorittaminen kestää pitkään.
  • Latauksen tai päivityksen edistymispalkki ei ole liikkunut vähään aikaan.

Jos sinulla on verkkoyhteyden muodostamiseen liittyviä ongelmia tai sinulla ilmenee verkkoyhteyteen liittyviä virheitä, kokeile Xbox One -verkkoyhteysvirheen ratkaisua.

Ratkaisut

Seuraavien ohjeiden avulla voit selvittää, onko verkossa ongelmia, kun lataat peliä tai sovellusta Xbox One -konsoliin. Ohjeet myös kertovat, kuinka voit lisätä verkkoyhteyden nopeutta.

Ratkaisu 1: Tarkista latausnopeus

Voit tehdä sen seuraavasti:

1. Vieritä kohtaa Asennetaan... <pelin nimi, jota olet lataamassa>.
  2. Tarkista asennettavan pelin tai sovelluksen latausnopeus Omat pelit ja sovellukset -kohdan Jono-osasta. Tämä osoittaa nykyisen latausnopeuden. Jos näet hitaita nopeuksia (esimerkiksi alle 1 tavu sekunnissa), latauksen suorittaminen voi kestää pitkään.

Alla olevassa taulukossa on esitetty arvioidut latausajat nykyisen latausnopeuden perusteella.

Huomautus Nämä tiedot on tarkoitettu vain ohjeellisiksi, eivätkä ne esitä todellista latausaikaa. Kaistanleveyttä rajoitetaan, ja latausaika pitenee esimerkiksi sisältöä suoratoistettaessa, pelejä pelattaessa tai peliä Xbox Onesta Windows 10 -tietokoneeseen suoratoistettaessa.

Nykyinen latausnopeus

30 Gt:n tiedosto

40 Gt:n tiedosto

50 Gt:n tiedosto

60 Gt:n tiedosto

70 Gt:n tiedosto

2 Mt/s

33,3 tuntia

44,4 tuntia

55,6 tuntia

66,7 tuntia

77,8 tuntia

5 Mt/s

13,3 tuntia

17,8 tuntia

22,2 tuntia

26,7 tuntia

31,1 tuntia

10 Mt/s

6,7 tuntia

8,9 tuntia

11,1 tuntia

13,3 tuntia

15,6 tuntia

20 Mt/s

3,3 tuntia

4,4 tuntia

5,6 tuntia

6,7 tuntia

7,8 tuntia

50 Mt/s

1,3 tuntia

1,8 tuntia

2,2 tuntia

2,7 tuntia

3,1 tuntia

100 Mt/s

0,7 tuntia

0,9 tuntia

1,1 tuntia

1,3 tuntia

1,6 tuntia

200 Mt/s

0,3 tuntia

0,4 tuntia

0,6 tuntia

0,7 tuntia

0,8 tuntia

Esimerkki:

Jos olet asentamassa 40 Gt:n tiedostoa, ladattuna on 25 prosenttia (jäljellä 30 Gt) ja yhteysnopeus on 10 Mt/s, latauksen suorittaminen kestää vielä 4,4 tuntia. (Olettaen, että latausnopeus pysyy samana.)

Parhaan Xbox Live -kokemuksen takaamiseksi yhteysnopeuden tulisi olla vähintään 1,5 Mt/s. Lisätietoja kaistanleveyden käytöstä tai verkkoyhteyden vianmäärityksestä on Xbox One -verkkoyhteysvirheen ratkaisussa.

Ratkaisu 2: Sulje käynnissä olevat pelit

Parhaan pelielämyksen varmistamiseksi taustalatauksia rajoitetaan, kun peli on käynnissä. Jos haluat poistaa asennettavien pelien tai sovellusten latausrajoitukset, voit odottaa, kunnes Xbox One keskeyttää käynnissä olevan pelin, tai voit pakottaa pelit sulkeutumaan seuraavasti:

1. Siirry aloitusnäytössä viimeksi suoritettuun peliisi.
  2. Kun peli on valittuna, paina valikkopainiketta ja valitse Lopeta.

Kun olet sulkenut viimeksi suoritetun pelin:

• Tarkista pelin tai sovelluksen latausnopeus.
  • Älä käynnistä pelejä tai sovelluksia, ennen kuin lataus on suoritettu loppuun. Tällä tavoin voit välttää latauksen hidastumisen.

Ratkaisu 3: Käynnistä konsoli uudelleen

1. Avaa opas napauttamalla Xbox-painiketta .
  2. Valitse Järjestelmä > Käynnistä konsoli uudestaan.
  3. Vahvista valitsemalla Kyllä. Tämä valinta keskeyttää kaikki käynnissä olevat lataukset, joita jatketaan konsolin uudelleenkäynnistyksen jälkeen.

Huomautus Jos et pysty avaamaan opasta tai konsoli näyttää jumiutuneen, paina konsolin Xbox -painiketta  noin 10 sekunnin ajan, kunnes konsoli sammuu. Kun konsoli on sammunut, käynnistä se uudelleen koskettamalla konsolin Xbox-painiketta .

Kun käynnistät konsolin uudelleen, kaikki avattuna olevat sovellukset ja pelit suljetaan. Kun konsoli on käynnistynyt uudelleen, tarkista lataamisen jatkuminen seuraavasti:

1. Valitse aloitusnäytössä Omat pelit ja sovellukset.
  2. Valitse Jono ja korosta peli tai sovellus, jonka yrität ladata.
  3. Pelin tai sovelluksen pitäisi näkyä tilassa Asennetaan...
  4. Jos tilana näkyy Jonossa tai Keskeytetty, valitse peli tai sovellus, paina valikkopainiketta ja valitse sitten Jatka asennusta.

Kun olet tarkistanut, että lataukset jatkuvat:

• Tarkista pelin tai sovelluksen latausnopeus.
  • Älä käynnistä pelejä tai sovelluksia, ennen kuin lataus on suoritettu loppuun. Tällä tavoin voit välttää latauksen hidastumisen.

Ratkaisu 4: Peruuta pelin tai sovelluksen asennus ja asenna se uudelleen

Jos edellä kuvatut toimet eivät ratkaisseet ongelmaa, peruuta pelin asennus. Toimi näin:

1. Valitse aloitusnäytössä Omat pelit ja sovellukset.
  2. Valitse Jono ja korosta peli tai sovellus, jonka yrität ladata.
  3. Paina ohjaimen valikkopainiketta ja valitse sitten Peruuta.

Voit sitten asentaa pelin uudelleen asettamalla levyn laitteeseen tai lataamalla pelin Microsoft Storesta. Jos haluat ladata pelin uudelleen, hae ja valitse peli Microsoft Storesta ja valitse sitten Asenna.

Kun olet käynnistänyt latauksen uudelleen, tarkista pelin tai sovelluksen latausnopeus uudelleen.

Ratkaisu 5: Tarkista konsolin verkkoyhteys

Jos edelliset ratkaisut eivät korjanneet ongelmaa, tarkista, mikä konsolisi latausnopeus on verrattuna Internet-palveluntarjoajaltasi (ISP) hankitussa tilauksessa annettuun latausnopeuteen nähden. Keskeytä ensin käynnissä tai jonossa olevat lataukset:

1. Valitse aloitusnäytössä Omat pelit ja sovellukset.
  2. Valitse Jono ja korosta sitten latautumassa olevat tai lataamista varten jonoon asetetut pelit tai sovellukset.
  3. Paina ohjaimen valikkopainiketta ja valitse sitten kaikkien latautumassa tai jonossa olevien pelien tai sovellusten kohdalta Keskeytä asennus.

Sulje sen jälkeen järjestelmässä käynnissä olevat pelit:

1. Siirry aloitusnäytössä viimeksi suoritettuun peliisi.
  2. Kun peli on valittuna, paina valikkopainiketta ja valitse Lopeta.

Suorita verkon nopeustesti:

1. Avaa opas napauttamalla Xbox-painiketta .
  2. Valitse System (Järjestelmä) > Settings (Asetukset).
  3. Sieltä valitse Verkko > Verkkoasetukset > Yksityiskohtaiset verkkotiedot.

Konsoli suorittaa yhteystestin ja näyttää tunnistetun latausnopeuden, jota voit verrata Internet-palveluntarjoajaltasi (ISP) hankitussa tilauksessa annettuun latausnopeuteen. Jos näet Yksityiskohtaiset verkkotiedot -sivulla odotettua huomattavasti pienemmän latausnopeuden, siihen voi olla useita syitä:

Kotiverkon ristiriita – Kotiverkossa olevat verkkolaitteet voivat yrittää käyttää Xbox One -konsolin kanssa samaa latauksen kaistanleveyttä. Yritä keskeyttää muiden kotiverkossa olevien laitteiden lataustoiminnot ja tarkista, parantaako tämä konsolin latausnopeutta. Tarkista myös, tukeeko kotireitittimesi Internet-yhteyksissä Quality of Service (QoS) -toiminnon käyttöä. Kotireitittimen QoS-toiminto auttaa priorisoimaan verkkoyhteyden Xbox Onea varten latausnopeuden parantamiseksi.

Langattoman verkon ristiriita – Jos konsoli on yhdistetty kotiverkkoon langattoman yhteyden kautta, konsoli saattaa kilpailla kaistanleveydestä muiden langattomien laitteiden tai muiden langattomien verkkojen kanssa. Yritä mahdollisuuksien mukaan yhdistää Xbox One -konsoli kotireitittimeen langallisen yhteyden kautta.

Jos et pysty yhdistämään konsolia langallisen yhteyden kautta, tarkista, tukeeko kotireitittimesi kaksikaistaisia yhteyksiä (sekä 2,4 GHz:n että 5 GHz:n Wi-Fi-yhteyttä). Jos sinulla on kaksikaistainen kotireititin, yritä siirtää Xbox One -konsoli käyttämään 5 GHz:n reititinyhteyttä ja muut langattomat laitteet käyttämään 2,4 GHz:n reititinyhteyttä. 5 GHz:n Wi-Fi-yhteyden toiminta-alue on 2,4 GHz:n Wi-Fi-yhteyttä pienempi, mutta se on myös vähemmän päällekkäin muiden langattomien verkkojen kanssa ja toimii siten paremmin.

Internet-palveluntarjoajan verkon ristiriita – Latausnopeus voi vaihdella myös vuorokaudenajan ja viikonpäivän mukaan. Sen syynä ovat usein Internet-palveluntarjoajan verkon ristiriidat ruuhka-aikoina. Jos Xbox Onen latausnopeudet ovat arki-iltaisin tai viikonloppuisin huomattavasti arkiaamuja tai -iltapäiviä pienemmät, syynä voivat olla Internet-palveluntarjoajan verkon ristiriidat. Voit kiertää tämän rajoituksen käynnistämällä pelien tai sovellusten lataukset myöhään illalla ja suorittaa ne yöllä, jolloin ei ole ruuhkaa.

Jos latausnopeus on edelleen hidas, kokeile Xbox One -verkkoyhteysvirheen ratkaisua, jonka avulla voit selvittää kotiverkkosi ja Internet-palveluntarjoajasi väliset ongelmat.