Xbox Onen käyttäminen offline-tilassa

Jos haluat käyttää Xbox Onea muodostamatta yhteyttä Xbox Liveen, voit siirtää konsolin offline-tilaan. Offline-tilassa konsoli ei muodosta yhteyttä mihinkään verkkoon.

Suosittelemme, että et siirrä konsolia offline-tilaan, jos verkossa, palveluntarjoajalla tai Xbox Live -palvelussa on palvelukatko. Vaikka konsoli näyttää olevan offline-tilassa, se muodostaa automaattisesti yhteyden uudelleen, kun yhteys on käytettävissä. Voit silti käyttää useita Xbox Onen toimintoja, vaikka konsoli ei pysty muodostamaan yhteyttä palveluun.

Xbox One -konsolin tarjoamat toiminnot ovat täydellisesti käytettävissä online-tilassa, mutta offline-tilassakin voit:

• Katsella TV:tä, tosin OneGuide-luettelot näkyvät vain online-tilassa.
  • Kirjautua sisään profiiliisi, mutta vain silloin, jos olet jo aikaisemmin kirjautunut sisään verkossa. Tähän lukeutuu myös Kinectin automaattinen sisäänkirjautumistila, jos olet ottanut sen online-tilassa käyttöön.
  • Muuttaa konsolin asetuksia, ei kuitenkaan profiili- tai perheturva-asetuksia. Sisältöasetukset pysyvät muuttumattomina myös offline-tilassa.
  • Pelata pelejä, jos sinulla on levy tai käytät Xbox-kotikonsolia (lisätietoja on ohjeaiheessa Xbox One -konsolin määrittäminen Xbox-kotikonsoliksi).
  • Tallentaa pelileikkeitä (jos kiintolevyllä on riittävästi tilaa).
  • Ansaita saavutuksia.
    Huomautus Saavutuksille on varattu offline-tilassa rajoitetusti tilaa, joten sinun on ajoittain siirryttävä online-tilaan niiden synkronointia varten.
  • Kinectillä voit käyttää useimpia äänikomentoja.

Joidenkin toimintojen käyttöä varten sinun on oltava online-tilassa. Siirry online-tilaan, kun haluat

• Pelata pelejä ja käyttää sovelluksia, jotka edellyttävät Internet-yhteyttä.
  • Pelata verkkokirjautumista vaativia pelejä, yhdenkin pelaajan tapauksessa.
  • Synkronoida ja pelata tallennettuja pelejä useissa eri konsoleissa.
  • Käyttää sosiaalisia toimintoja, kuten ystävät, viestit ja seurueet.
  • Selata ja ostaa sisältöä Xbox-kaupasta sekä Elokuvat ja tv-ohjelmat- ja Groove-palveluista.
  • Käyttää Xbox SmartGlassia.
  • Päivittää konsolin tai sovelluksia.

Saavutusten vapauttamisen sekä esimerkiksi pelitallentimessa olevien sisältöjen ja näyttökuvien jakamisen kaltaiset toiminnot asetetaan jonoon, kunnes konsolista muodostetaan seuraavan kerran yhteys Xbox Liveen. Synkronoinnin jälkeen ne ovat näkyvissä saavutuksissa ja OneDrivessa.

Siirtyminen offline-tilaan

1. Avaa opas napauttamalla Xbox-painiketta .
  2. Valitse Järjestelmä > Kaikki asetukset.
  3. Valitse Verkko.
  4. Valitse Verkkoasetukset ja sitten Siirry offline-tilaan.

Verkkotilaksi vaihdetaan offline. Voit palata online-tilaan toimimalla edellisten ohjeiden mukaan, mutta valitsemalla Verkkoasetukset-kohdasta Siirry online.

Jos konsolisi on online-tilassa, mutta et pysty muodostamaan verkkoyhteyttä, kokeile Xbox One -verkkoyhteysvirheen ratkaisua.