Oldal megosztása

Xbox One -konsolin näyttöasetusten säätäminen

Näyttöasetusten säätäminen

Xbox One -konsoli tukee erilaisia näyttöasetuksia. Omalle televisiolle parhaiden asetusten valitseminen on helppoa. Toimi näin:

1. Avaa opas painamalla Xbox-painiketta .
  2. Valitse Järjestelmä.
  3. Valitse Asetukset.
  4. Valitse Näyttö ja ääni -kohdasta Videolähtö.
  5. Valitse televisiollesi sopivat näytön ja kuvan asetukset.

Huomautukset

Näyttöasetusten kuvaus

TV:n tarkkuus

Xbox One -konsoli tukee seuraavia tarkkuuksia. Nämä ovat teräväpiirtotelevisioiden vakiotarkkuuksia:

• 720p
  • 1080p
  • 4K UHD (tämä asetus on näkyvissä vain, jos televisiosi tukee 4K:ta)

Xbox Onen pitäisi valita televisiollesi sopivin asetus automaattisesti.

Huomautus Xbox One -konsoli palaa automaattisesti käyttämään edellistä asetusta, jos et vahvista uutta asetusta 15 sekunnin kuluessa.

Kalibroi HDTV

Kalibroi HDTV -toiminnolla voit määrittää television optimaaliset asetukset. Voit säätää kuvasuhdetta, terävyyttä, kirkkautta, kontrastia ja muita asetuksia. Sinun on ehkä säädettävä myös joitakin television asetuksia, joten katso valmistajan ohjeista, miten television valikkoasetuksia käytetään.

Huomautus Myös televisio kannattaa kalibroida, jotta pelit, elokuvat ja televisio-ohjelmat näkyisivät parhaalla mahdollisella tavalla. Tietoja television kalibroimisesta saat televisiosi käyttöohjeista.

Videon lisäasetukset

Voit vielä hienosäätää videoasetuksia avaamalla videon lisäasetusten näkymän. Siellä voit valita seuraavista:

TV-liitäntä

Käytettävissä olevien tarkkuuksien tunnistamiselle on kolme asetusta. Voit määrittää yhden seuraavista TV-liitännän asetuksista:

• Automaattinen tunnistus. TV-liitännän asetukseksi suositellaan tätä asetusta, jolloin Xbox One -konsoli valitsee television tarkkuuden television antamien tietojen perusteella.
  • DVI. Tätä asetusta suositellaan vain, jos käytät HDMI:stä DVI:hin -sovitinta.
    Huomautus Jos valitset DVI:n, HDMI-ääni poistetaan käytöstä. Silloin äänen kuuluminen edellyttää optista ääniliitäntää.
  • HDMI. Valitse tämä asetus, jos tiedät, että käytettävissä on sekä Xbox One -konsolin että television tukema tarkkuus, jota ei ole luettelossa. Tällä asetuksella voit valita sekä konsolin että television tukeman tarkkuuden.
    Huomautus Jos valitset tarkkuuden, jota televisio ei tue, odota 15 sekuntia, että vahvistusruutu poistuu näytöstä.

4K TV:n tiedot

Tämä havaitsee televisiosi ominaisuudet ja sen, minkälaista sisältöä se voi näyttää 4K- ja HDR-muodoissa. Lisätietoja tästä osasta saat ohjeaiheesta Television 4K- ja HDR-toimintojen tarkistaminen konsoleissa Xbox One X- ja Xbox One S.

Salli seuraavien videosisältötyyppien läpivienti

Salli 50 Hz

Tätä asetusta käytettäessä Xbox One pystyy käyttämään 50 Hz:n signaalia, jos videolähde on koodattu 50 Hz:n taajuudella. Tämä on vakiovirkistystaajuus Euroopassa, Lähi-idässä, Afrikassa ja monissa Aasian maissa.

Salli 24 Hz

Tällä asetuksella voit katsella elokuvia 24 Hz:n virkistystaajuudella, joka on luonnollinen kuvataajuus elokuvien katseluun.

Salli HDR

Tämän asetuksen avulla voit katsoa HDR-sisältöä, kun sitä on peleissäsi ja sovelluksissasi.

HDR on lyhenne sanoista High Dynamic Range. Konsoleiden Xbox One X ja Xbox One S HDR:n avulla televisio voi näyttää syvempiä värejä ja rikkaampia kontrasteja, jolloin kuva näyttää elinvoimaisemmalta ja realistisemmalta kuin tavallisessa HDTV:ssä.

Lisätietoja on ohjeaiheessa HDR konsoleissa Xbox One X ja Xbox One S.

Salli 4K

Tämän asetuksen avulla voit siirtää alkuperäistä 4K-sisältöä näytöllesi, kun sitä on peleissäsi ja sovelluksissasi.

Sinun ei tarvitse määrittää konsolin resoluutioksi 4K:ta pelataksesi 4K-sisältöä. Voit määrittää konsolisi toiseen resoluutioon, kuten 1080p:hen ja kun peli tai sovellus vaatii 4K:ta (ja televisiosi tukee haluttua 4K-tilaa) se vaihtaa automaattisesti 4K:hon. Tämä auttaa, jos haluat toistaa 1080p-sisältöä alkuperäisellä tarkkuudella, mutta myös hyödyntää 4K-tarkkuutta 4K-sisältöä toistettaessa.

Salli YCC 4:2:2

• Jos YCC422 ei ole käytössä ja sinulla on HDMI-video-ongelmia, kokeile sen käyttöön ottamista.
  • Jos YCC422 ei on käytössä ja sinulla on HDMI-video-ongelmia, kokeile sen käytöstä poistamista.

Salli 3D

Tämän asetuksen avulla voit katsoa 3D Blu-ray -levyjä Xbox Onella.

Huomautus Television on tuettava 3D-toimintoa, jotta sillä voi katsoa 3D-sisältöä.

Värisyvyys

Värisyvyydellä tarkoitetaan kunkin kuvapisteen väritietojen näyttämiseen käytettävää bittimäärää. Todellisissa väreissä (true color) kolmen RGB-värin näyttämiseen käytetään 24 bittiä. Jos televisiosi tukee deep color -värejä, voit valita suuremman värisyvyyden.

Väritila

Väritilan asetukseksi suositellaan jätettävän Vakio (suositeltava). Tällä asetuksella signaaliksi määritetään RGB Limited. Se on videosisällön lähetysstandardi, joka on tarkoitettu televisioissa käytettäväksi.