Feilsøke problemer med forhåndsbetalte Xbox-koder

Hvis den forhåndsbetalte koden ikke fungerer eller du får en feilmelding eller en feilkode når du prøver å løse den inn, prøver du løsningene på denne siden.

Viktig! Du kan ikke bruke eller aktivere forhåndsbetalte koder hvis Microsoft-kontoen er utestengt eller har en utestående saldo. Du må betale alle ubetalte saldoer og løse alle problemer med kontoutestenging før du kan bruke den forhåndsbetalte koden. Dette gjør du ved å se følgende sider:

Feilmeldinger med en feilkode

Hvis du får en feilmelding med en feilkode når du løser inn en forhåndsbetalt kode, bruker du siden Søk etter feilkoder og statuskoder til å finne en løsning for din bestemte feilkode.

Siden feilmeldinger kan genereres av tjenesteavbrudd, kontrollerer du statusen for Xbox Live-tjenesten og ser om det er noen varsler der, før du søker etter feilkoden.

Hvis det vises noen varsler her, venter du til tjenesten er oppe og går, og deretter prøver du på nytt:

Kjøp og bruk av innhold: oppe og går
2017-11-20T19:42:52.0324359+00:00

Feilmeldinger uten en feilkode

Hvis du får en feilmelding uten en feilkode når du prøver å løse inn en forhåndsbetalt kode, bruker du feilsøkingsløsningene i denne delen. Disse løsningene er basert på de vanligste feilmeldingene du mottar når du prøver å løse inn en forhåndsbetalt kode.

Du bruker disse løsningene ved å se etter feilmeldingen nedenfor og følge feilsøkingstrinnene.

Noe gikk galt. Vi beklager. Prøv igjen om en stund.

Hvis du får denne feilmeldingen, kontrollerer du statusen for Xbox Live-tjenesten. Hvis du får eventuelle problemer her, prøver du å løse inn den forhåndsbetalte koden senere:

Kjøp og bruk av innhold: oppe og går
2017-11-20T19:42:53.1870691+00:00

Unable to redeem a 25-character prepaid code on Xbox One

Hvis du får denne feilmeldingen mens du prøver å løse inn en forhåndsbetalt kode, løser du inn koden på nettet på Innløsningskode.

Det oppstod en feil under transaksjonen. Prøv igjen senere

Hvis du får denne feilmeldingen, kontrollerer du statusen for Xbox Live-tjenesten. Hvis eventuelle problemer vises på statussiden, prøver du å løse inn den forhåndsbetalte koden senere:

Kjøp og bruk av innhold: oppe og går
2017-11-20T19:42:53.1870691+00:00

Oppgi en gyldig kode

Hvis du får denne feilmeldingen, prøver du å skrive inn koden som vises på det forhåndsbetalte kortet, på nytt. Hvis du har skrevet inn koden riktig, prøver du å løse den inn på nettet på Innløsningskode.

Denne koden kan ikke løses inn under din nåværende medlemskapstype

Hvis du får denne feilmeldingen, bruker du en av disse metodene til å sjekke abonnementstypen:

• Gå til Settings på Xbox 360-konsollen, velg Account, og bla deretter til Your Memberships.
  • Trykk på Xbox-knappen  på Xbox One-konsollen for å åpne guiden, velg System > Innstillinger > Konto, og velg deretter Abonnementer.
  • Gå til Tjenester og abonnementer i kontoen.

Enkelte tilbud er bare gyldige for kontoer med abonnement på Xbox Live Gold (for eksempel betalt innhold i forbindelse med kampanjer). Hvis abonnementstypen ikke lar deg bruke en forhåndsbetalt kode, må du oppgradere til et Xbox Live Gold-abonnement.

Koden er ikke blitt aktivert av forhandleren. Ta kontakt med butikken og be dem aktivere kortet

Alle koder må aktiveres på salgsstedet for at de skal kunne brukes på Xbox Live. Noen ganger kan det være en forsinkelse hos forhandleren ved aktivering. Hvis du får denne feilmeldingen, venter du 24 timer og prøver på nytt. Hvis kortet ikke virker 24 timer etter at du har kjøpt det, leverer du det tilbake til forhandleren sammen med kjøpsbeviset og ber dem om å aktivere det.

Denne koden er allerede blitt innløst. Oppgi en kode som ikke er brukt.

Du kan få denne meldingen når du prøver å løse inn enten en forhåndsbetalt kode for et abonnement eller et Microsoft-gavekort.

Obs! Feilkoden på Xbox One-konsollen for dette problemet er SVC6004. Bruk følgende feilsøkingstrinn når du får denne feilen på Xbox 360.

Velg følgende type forhåndsbetalt kode for å sjekke om den har blitt brukt:

• Forhåndsbetalt kode for et Xbox-abonnement
    Hvis du får denne meldingen når du løser inn en forhåndsbetalt kode for et abonnement, kontrollerer du Tjenester og abonnementer på en PC for å se om abonnementet allerede er løst inn på kontoen.
  • Forhåndsbetalt kode for et Microsoft-gavekort
    Hvis du får denne meldingen når du løser inn en kode for et Microsoft-gavekort, kan du se din kjøpshistorikk på en PC for å se om Microsoft-gavekortet allerede er løst inn på kontoen din.
  • Forhåndsbetalt kode for spillinnhold
    Hvis du får denne meldingen når du løser inn en kode for et spill, ser du i spillbiblioteket på en PC for å se om spillet er der.

Vanlige årsaker til at du ikke kan løse inn en forhåndsbetalt kode

Statusen for Microsoft-kontoen din kan føre til problemer når du løser inn en forhåndsbetalt kode. Hvis du har problemer med å løse inn en forhåndsbetalt kode, kontrollerer du først følgende:

• Er Xbox-abonnementet ditt utestengt?
    Du kan ikke bruke forhåndsbetalte koder hvis Microsoft-kontoen din er utestengt. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Xbox-abonnementet ditt er utestengt.
  • Har du en utestående saldo på Microsoft-kontoen?
    Du kan ikke bruke forhåndsbetalte koder hvis Microsoft-kontoen har en utestående saldo. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Hvordan du betaler et forfalt beløp på et Xbox-abonnement.
  • Skrev du inn koden riktig?
    Kontroller at du har skrevet inn koden riktig. Stavefeil er den vanligste årsaken til ugyldige koder.
  • Er den forhåndsbetalte koden beregnet på Xbox?
    Mange koder ser like ut, og noen Xbox-spill inneholder koder som er beregnet på utgiverens nettsted i stedet for via Xbox Live.
  • Er den forhåndsbetalte koden allerede løst inn på en annen Microsoft-konto?
    Kontroller at du ikke allerede har løst inn koden, muligens med en annen gamertag eller Microsoft-konto. Hvis du bor et sted der andre personer har tilgang til kodene dine, må du kontrollere at den ikke ble løst inn av noen andre.

Har du fortsatt problemer?

Hvis du fortsatt får denne meldingen og ikke har løst inn den forhåndsbetalte koden eller gavekortet, må du kanskje levere den tilbake til forhandleren og få en ny.