Avinstallere og installere et spill på nytt på Windows 10

Hvis du har problemer med å hente et spill du vil spille, kan det hjelpe å avinstallere og installere spillet på nytt. Denne prosessen erstatter filene som kjører spillet. Av og til blir disse filene skadet eller endret, spesielt hvis du har hatt problemer med skadelig programvare eller kjører en spillmodifikasjon på enheten.

Noen spill kan til og med reparere originalfilene uten at du må fjerne spillet helt. Hvis du imidlertid installerte spillet fra Microsoft Store, kan du bare avinstallere og installere spillet på nytt fullstendig.

Obs!

• Sørg for at du har sikkerhetskopiert alle innstillinger i spillet før du utfører disse trinnene.
  • Utfør disse trinnene for å fjerne og installere spill på nytt fra Xbox-appen. Når du fjerner og deretter installerer et spill på nytt fra Windows-enheten, fjernes spillet og installeres på nytt automatisk fra Xbox-appen.

På denne siden

Hvis du installerte spillet fra Microsoft Store

Følg denne fremgangsmåten:

1. Trykk på Windows-knappen på enheten eller tastaturet, eller merk Windows-ikonet i hjørnet nederst til venstre på hovedskjermen.
  2. Velg Alle apper, og finn deretter spillet i listen.
  3. Høyreklikk spillflisen, og velg deretter Avinstaller.
  4. Følg trinnene for å avinstallere spillet.
  5. Hvis du vil installere spillet på nytt, åpner du Store-appen og velger profilknappen.
En skjerm viser Store-appen med profilknappen uthevet.
  1. Velg Mitt bibliotek.
  2. Finn spillet i listen over tilgjengelige nedlastinger, og merk deretter nedlastingsikonet til høyre.
En skjerm viser Mitt bibliotek-fanen i Microsoft Store-appen med nedlastingsikonet uthevet.

Når spillet er installert på nytt, blir det tilgjengelig i listen over apper.

Hvis du installerte spillet fra et annet sted

Hvis du installerte spillet fra et annet sted enn Microsoft Store, for eksempel en DVD-plate eller ekstern lagringsenhet, gjør du følgende:

1. Trykk på Windows-knappen på enheten eller tastaturet, eller merk Windows-ikonet i hjørnet nederst til venstre på hovedskjermen.
  2. Velg Innstillinger, og skriv deretter inn Programmer og funksjoner i søkefeltet.
  3. Velg Programmer og funksjoner fra søkeresultatene.
  4. Merk spillet i listen over tilgjengelige programmer og apper.
  5. Hvis spillet støtter reparasjon, vises Reparer som et alternativ over listen over spill. Velg dette alternativet for å få tilgang til reparasjonsprosessen i spillet.
    Noen spill støtter også reparasjon via alternativene Avinstaller/Endre. Hvis Reparer ikke vises, velger du Avinstaller eller Endre fra de tilgjengelige alternativene og sjekker om spillet støtter reparasjon.
    Obs! Hvis det ikke finnes et reparasjonsalternativ, sjekker du at du har sikkerhetskopiert innstillingene i spillet før du fortsetter å avinstallere og installere spillet på nytt. Sørg også for at du har mediet du opprinnelig installerte spillet fra, ettersom du trenger dem for å installere på nytt.
  6. Velg Avinstaller eller Fjern, og følg instruksjonene for å fjerne spillet.
  7. Sett inn mediet du brukte til å installere spillet første gang, og følg deretter instruksjonene.