Gå til hovedinnhold
Del denne siden

Strømme spill i Xbox-appen i Windows 10

På denne siden

Hva er strømming av spill?

Strømming av spill er funksjonen for å spille Xbox One-spill eksternt fra Xbox One-konsollen på en hvilken som helst Windows 10-PC på hjemmenettverket.

• Med denne funksjonen kan du forlate sofaen og spille Xbox One-spillene dine hvor du vil, så lenge du har tilgang til hjemmenettverket.
  • Strømming av spill bruker kraften i Xbox One-konsollen til å kjøre spillet. Windows 10-PC-en fungerer som en ekstern skjerm, slik at du kan bevege deg fritt rundt i huset samtidig som du spiller spill på Xbox One-konsollen.

Systemkrav

Du må ha følgende for å kunne strømme spill:

• Xbox One-konsoll: Strømming av spill må være aktivert i Innstillinger.
  • Windows 10-PC: Du må være logget på Xbox-appen med samme gamertag som på Xbox One-konsollen.
  • Nettverkstilkobling: Windows 10-PC-en og Xbox One-konsollen må være på samme hjemmenettverk. Alternativer:
    • Kablet – Ethernet-tilkobling (anbefales både for PC-en og for Xbox One-konsollen)
    • Trådløs – 802.11 N/AC trådløs tilkobling

For at resultatet skal bli best mulig, anbefaler vi at Windows 10-PC-en har

• minst 2 GB RAM
  • CPU på 1,5 GHz eller mer
  • nettverkstilkobling til hjemmenettverket:
    • best ytelse: kablet Ethernet-tilkobling
    • god ytelse: trådløs – 5 GHz 802.11 N eller 802.11 AC trådløst tilgangspunkt
    • begrenset ytelse: trådløs – 2,4 GHz 802.11 N eller 802.11 AC trådløst tilgangspunkt

Obs! Hvis kablet tilkobling ikke fungerer hjemme hos deg på grunn av avstanden mellom konsollen og nettverksenheten, kan du investere i et av disse alternativene, som utnytter eksisterende kabler:

• Nettverksadaptere for strømnettet – med disse adapterne kan du bruke de eksisterende strømkablene i huset som et kablet nettverk med høy hastighet.
  • MoCA (Multimedia over Coax) – med disse adapterne kan du bruke de eksisterende koaksialkablene i huset som et kablet nettverk med høy hastighet.

Slik kommer du i gang med strømming av spill fra Xbox One til en Windows 10-PC

Aktivere innstillingene på Xbox One

For å kunne strømme spill på Xbox må du først aktivere strømming av spill på Xbox One-konsollen. Du gjør dette ved å trykke på Xbox-knappen  for å åpne guiden og velge Innstillinger > Innstillinger > Xbox-apptilkobling. Gjør disse to tingene:

1. Velg Tillat strømming av spill til andre enheter under Denne Xbox-en.
  2. Velg Tillat tilkoblinger fra alle enheter eller Bare fra profiler som er logget på din Xbox under Andre enheter.

Koble Windows 10-PC-en til Xbox One

Når du har kontrollert at konsollinnstillingene dine er riktige, må du opprette en tilkobling fra Windows 10-PC-en til Xbox One-konsollen fra Xbox-appen på PC-en:

1. Start Xbox-appen på PC-en.
  2. Velg Tilkobling i panelet på venstre side.
  3. Xbox-appen søker gjennom hjemmenettverket etter tilgjengelige Xbox One-konsoller. Velg navnet på konsollen du vil koble til.
Vinduet Koble til din Xbox One vises med navnet på konsollen som er koblet til.

Obs! Alle Xbox One-konsoller har fått navnet "MyXboxOne" fra fabrikken. Hvis du har flere konsoller, bør du gi hver konsoll et nytt navn, slik at du finner konsollen du vil koble til. Du kan endre navn på konsollen ved å trykke på Xbox-knappen  for å åpne guiden og velge System > Konsollinformasjon > Konsollinformasjon, og deretter velge navnet på konsollen i Navn-boksen.

1. Når du har koblet til, ser du at ikonene endres for å vise at du er tilkoblet. Du ser også nye alternativer for strømming, strømstyring og fjernkontroll. Nå kan du også fjernstyre konsollen.
Vinduet Koble til din Xbox One vises med den gjeldende skjermen som vises på konsollen.

Slik starter du strømming av spill fra Tilkobling-panelet

Klikk på Strømme når konsollen er tilkoblet.

Vinduet Koble til din Xbox One vises med den gjeldende skjermen som vises på konsollen, og alternativet Strøm uthevet.

Slik starter du et spill fra Xbox-appen

Koble konsollen til PC-en slik det er beskrevet ovenfor. Når du har klikket på et Xbox One-spill i Xbox-appen, kan du starte strømmingen fra den offisielle klubben for spillet.

Vinduet Mine spill vises med Xbox One-spill oppført. Velg et spill du vil strømme.

Spillet startes øyeblikkelig på Xbox One-konsollen, og strømmingen begynner.

Slik endrer du strømmekvaliteten

Når PC-en er koblet til Xbox One-konsollen, kan du velge kvalitetsnivå for videoen. Du kan endre kvaliteten på strømmingen før du begynner å strømme, eller mens du strømmer. Sett kvalitetsnivået til det høyeste nivået som også gir en god spilleopplevelse.

1. Velg Innstillinger i Xbox-appen, og velg deretter Xbox One.
Innstillingen Strømmingskvalitet vises i Innstillinger-vinduet med alternativet Lav uthevet.
  1. Velg et videokodingsnivå under Strømmingskvalitet. Vi anbefaler følgende:
    • Veldig høy – for hjemmenettverk med nok båndbredde til å strømme i 1080p med 60 fps.
    • Høy – hvis både Xbox One og Windows 10-PC-en er tilkoblet med en kablet Ethernet-tilkobling, eller hvis konsollen og PC-en er i samme rom som den trådløse ruteren med minimalt med trådløsforstyrrelser.
    • Middels – for PC-er og konsoller med 5 GHz trådløs tilkobling som står i forskjellige rom i huset.
    • Lav – for enklere PC-er og nettbrett samt 2,4 GHz trådløse nettverk.

Obs! Du kan prøve med et høyere nivå og heller redusere kvalitetsnivået til du oppnår den beste ytelsen hjemmenettverket ditt tillater basert på nåværende konfigurasjon. Du kan prøve å forbedre opplevelsen ved strømming av spill ved å se Forbedre ytelsen for strømming av spill med Xbox-appen til Windows 10.

Spille Xbox-spill med Oculus Rift

Obs! Som nevnt i systemkravene må Xbox-konsollen og PC-en være tilkoblet samme trådløse nettverk.

Se videoen «How to use game streaming with your Oculus Rift»

Obs! Videoen er bare tilgjengelig på engelsk.

1. Sørg for at Xbox One er slått på og du er logget på.
  2. Logg på Xbox-appen på PC-en med samme profil som du bruker på Xbox One.
  3. Åpne Oculus-appen og logg på med Oculus-kontoen din.
  4. Søk etter Xbox, og installer Xbox One Streaming.
  5. Åpne Xbox One Streaming og velg om nødvendig Xbox-konsollen din.
    • Hvis det bare er én Xbox-konsoll på nettverket ditt, og den er slått på, velger appen denne automatisk.
    • Hvis appen ikke finner noen Xbox-konsoll, må du sørge for at den er slått på og du er logget på.
    • Hvis du må koble til Xbox-konsollen ved å bruke IP-adressen, finner du denne i Innstillinger > Nettverk > Nettverksinnstillinger > Avansert.
  6. Ta på deg Rift-headsettet og begynn å bruke Xbox-konsollen.

Viktig!

• Når du strømmer til Oculus, åpner Xbox-knappen  på kontrolleren Oculus-universalmenyen i stedet for at du går til Xbox Hjem.
    For å bruke funksjonaliteten til Xbox-knappen må du røre på hodet for å rette markøren mot den virtuelle Xbox-knappen  og enten trykke på A-knappen  på kontrolleren eller holde og trykke på A  for å reagere på varsler eller åpne strømmenyen.
  • Hvis du vil justere strømmekvaliteten, for eksempel for et tregt nettverk, kan du røre på hodet for å rette markøren mot nettverksikonet under skjermen og velge lavere kvalitet på strømmingen (som standard brukes Veldig høy).

Beskyttet video

Beskyttet video og HDCP-beskyttet innhold kan ikke strømmes med strømming av spill. Dette omfatter beskyttet HDMI-TV-innhold og innhold fra mange medieprogrammer.

Bruke spillechat og partychat

Koble et USB-headset (eller mikrofon) til Windows 10-PC-en eller et chatheadset til kontrolleren før du begynner strømmingen av spillet. Headsettet må være valgt som standard enhet for avspilling og opptak på PC-en. Du finner denne innstillingen ved å åpne Kontrollpanel, velge Maskinvare og lyd > Lyd > Administrer lydenheter.

Løste dette problemet?

Ja
Nei

Takk for tilbakemeldingen

Takk for tilbakemeldingen!

Vi beklager at denne artikkelen ikke løste problemet. Vi gir ikke opp, og det bør heller ikke du. Prøv fellesskapsvalget nedenfor.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Gi tilbakemelding på dette emnet

255 tegn igjen.
Av hensyn til personvernet må du ikke ta med kontaktinformasjon i tilbakemeldingen.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Strømme spill i Xbox-appen i Windows 10, som du leste om, eller om et annet problem?