Hvordan kan jeg få PC-spill til å fungere bedre?

Hvis du vil optimalisere PC-en med Windows 10 for spill, må du sørge for at PC-en er klar. Sjekk systemkravene for spillet i Microsoft Store. Velg et spill som fungerer på PC-en, eller oppgrader PC-en slik at den oppfyller kravene for spillet du vil bruke.

Følgende tips kan gjøre at spillene dine fungerer bedre på PC-en.

Bruk spillmodus

Når du spiller spill i Windows 10, gjør spillmodus at spilling får førsteprioritet i PC-en, slik at du får best mulig spillytelse. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Bruke Spillmodus mens du spiller på PC-en.

Oppdater Windows og enhetsdrivere

Kontroller at du har de nyeste driverne for skjermkortet i PC-en. Problemer med ytelsen kan ofte løses ved å oppdatere drivere.

Kontroller kompatibiliteten

Finn den kjørbare filen for spillet (sannsynligvis et sted under C:\Programfiler), og gjør deretter følgende:

1. Høyreklikk på den kjørbare filen, og velg Egenskaper.
  2. Velg Kompatibilitet-fanen, og velg deretter Kjør feilsøking for programkompatibilitet.

Kontroller innstillingene for opptak

Med opptaksfunksjonen kan du ta opp og dele spillingen din i et hvilket som helst PC-spill. To elementer ved opptak kan påvirke ytelsen til PC-spill: bakgrunnsopptak og videokvalitet.

Bakgrunnsopptak

Når bakgrunnsopptak er aktivert, kan du lagre et klipp av noe som nettopp har skjedd i et spill, selv om du ikke planla å ta opp et klipp. Opptaksfunksjonen bruker maskinvarekoding til opptak, noe som bidrar til å sikre best mulig PC-ytelse. Bakgrunnsopptak kan imidlertid påvirke spillytelsen på de fleste PC-er. Bakgrunnsopptak er deaktivert som standard.

Hvis spillet går tregt, sjekker du at bakgrunnsopptak er deaktivert. Du kan sjekke ved å trykke på Start og deretter velge Innstillinger > Spill > Skjermklipp. Angi Av for Bakgrunnsopptak.

Med denne innstillingen kjører opptaksfunksjonen bare når du aktiverer den, og den påvirker ikke spillytelsen.

Videokvalitet

Trykk på Start , og velg deretter Innstillinger > Spill > Skjermklipp. Kontroller innstillingene for bildefrekvens for video og videokvalitet i Innspilte videoer, og juster dem etter behov. 30 bilder per sekund og standard kvalitet anbefales for å oppnå bedre ytelse.

Deaktiver fullskjermoptimaliseringer for enkeltspill

Finn den kjørbare filen for spillet (sannsynligvis et sted under C:\Programfiler), og gjør deretter følgende:

1. Høyreklikk på den kjørbare filen, og velg Egenskaper.
  2. Velg Kompatibilitet-fanen, og merk av for Deaktiver fullskjermoptimaliseringer.
  3. Velg Bruk > OK.

Fortell oss om opplevelsene dine. Hvis du vil dele tilbakemelding, be om funksjoner og rapportere om problemer, er det best å bruke Tilbakemeldingshub-appen.

Løste dette problemet?

Ja
Nei

Takk for tilbakemeldingen

Takk for tilbakemeldingen!

Vi beklager at denne artikkelen ikke løste problemet. Vi gir ikke opp, og det bør heller ikke du. Prøv fellesskapsvalget nedenfor.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Gi tilbakemelding på dette emnet

255 tegn igjen.
Av hensyn til personvernet må du ikke ta med kontaktinformasjon i tilbakemeldingen.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Hvordan kan jeg få PC-spill til å fungere bedre?, som du leste om, eller om et annet problem?