Hvordan kan jeg få PC-spill til å fungere bedre?

Her får du se hvordan du optimaliserer Windows 10-PC-en for spilling.

Kontroller at PC-en er klar for spill

Sjekk systemkravene for spillet i Microsoft Store. Velg enten et spill som fungerer på PC-en, eller oppgrader PC-en slik at den oppfyller kravene for et bestemt spill.

Hvis du vil ta opp spillklipp, kan du se Maskinvarekrav for Spill-DVR i Windows 10.

Bruk spillmodus

Når du spiller spill i Windows 10, blir spilling førsteprioriteten til PC-en når du bruker spillmodus, slik at du får best mulig spillytelse. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Bruke Spillmodus mens du spiller på PC-en.

Oppdater Windows og enhetsdrivere

Kontroller at du har de nyeste driverne for skjermkortet i PC-en. Problemer med ytelsen kan ofte løses ved å oppdatere drivere.

Kontroller kompatibiliteten

Finn den kjørbare filen for spillet (sannsynligvis et sted under C:\Programfiler), og gjør deretter følgende:

1. Høyreklikk på den kjørbare filen, og velg Egenskaper.
  2. Velg Kompatibilitet-fanen, og velg deretter Kjør feilsøking for programkompatibilitet.

Kontroller innstillingene for Spill-DVR

Med Spill-DVR kan du ta opp og dele spillingen din i et hvilket som helst PC-spill. To funksjoner i Spill-DVR kan påvirke ytelsen til PC-spill: bakgrunnsopptak og videokvalitet.

• Bakgrunnsopptak

Når bakgrunnsopptak er aktivert, kan du lagre et klipp av noe som nettopp skjedde i et spill, selv om du ikke planla å ta opp et klipp. Spill-DVR bruker maskinvarekoding til opptak, som bidrar til å sikre best mulig PC-ytelse. Bakgrunnsopptak kan imidlertid påvirke spillytelsen på de fleste PC-er. Bakgrunnsopptak er deaktivert som standard.

Hvis spillet går tregt, kontrollerer du at bakgrunnsopptak er deaktivert. Du kan kontrollere dette ved å trykke på Windows-logotasten+G for å åpne spillraden, velge Spillradinnstillinger og deretter fjerne merket for Bruk Ta det opp.

Med denne innstillingen kjøres Spill-DVR bare når du aktiverer den, og den påvirker ikke spillytelsen.

• Videokvalitet

Trykk på Start, og velg deretter Innstillinger > Spill > Spill-DVR. Kontroller innstillingene for bildefrekvens for video og videokvalitet i Innspilte videoer, og juster dem etter behov. 30 bilder per sekund og standard kvalitet anbefales for å oppnå bedre ytelse.

Fortell oss om opplevelsene dine. Hvis du vil dele tilbakemelding, be om funksjoner og rapportere problemer, er det best å bruke Tilbakemeldingshub-appen.

Deaktiver fullskjermoptimaliseringer for enkeltspill

Finn den kjørbare filen for spillet (sannsynligvis et sted under C:\Programfiler), og gjør deretter følgende:

1. Høyreklikk på den kjørbare filen, og velg Egenskaper.
  2. Velg Kompatibilitet-fanen, og merk av for Deaktiver fullskjermoptimaliseringer.
  3. Velg Bruk > OK.

Løste dette problemet?

Ja
Nei

Takk for tilbakemeldingen

Takk for tilbakemeldingen!

Vi beklager at denne artikkelen ikke løste problemet. Vi gir ikke opp, og det bør heller ikke du. Prøv fellesskapsvalget nedenfor.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Gi tilbakemelding på dette emnet

255 tegn igjen.
Av hensyn til personvernet må du ikke ta med kontaktinformasjon i tilbakemeldingen.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Hvordan kan jeg få PC-spill til å fungere bedre?, som du leste om, eller om et annet problem?