Slik administrerer du Mine spill-listen i Xbox-appen på Windows 10

På denne siden

Om Mine spill-listen

I delen Mine spill i Xbox-appen i Windows 10 kan du bla gjennom og starte spillsamlingen fra ett sted.

En skjerm viser fanen Mine spill i Xbox-appen.

Xbox-appen støtter automatisk registrering av alle Microsoft Store-spill og noen andre PC-spill (Win32). Disse blir lagt til i spillsamlingen i appen automatisk. Men på grunn av det faktiske antallet spill og kilder til innhold en bruker kan benytte seg av under leting etter eller i forbindelse med kjøp av nye spill, vil det alltid være titler som enda ikke har blitt klassifisert som et spill.

Legge til et spill eller program som ikke ble lagt til automatisk i Mine spill-listen

Hvis et spill eller program ikke legges til automatisk, kan du legge det til manuelt i samlingen ved å velge Mine spill og deretter velge Legg til et spill fra PC-en.

Det vises en rullbar liste med alle Win32-spill og -programmer som har snarveier på Start-menyen. Fra listen finner du det du ønsker å legge til i på Mine spill-menyen slik at du raskt kan bla gjennom og starte spillene du vil spille, eller programmene du vil bruke.

En skjerm viser boksen Legg til et spill fra PC-en i Xbox-appen.

Når du har gjort dine valg, velger du Legg til valgte spill nederst i popup-vinduet.

En skjerm viser boksen Legg til et spill fra PC-en i Xbox-appen, og et eksempelspill er valgt.

Spillene og programmene blir nå lagt til i listen.

Fjerne et spill eller program fra Mine spill-listen

Du kan høyreklikke en tittel for å vise en popup-boks med følgende alternativer:

• Spill
  • Fjern fra Mine spill
En skjerm viser fanen Mine spill i Xbox-appen med åpen kontekstmeny for ett av spillene. Alternativene Spill av og Fjern fra mine spill er tilgjengelige.

Hva du må gjøre hvis et spill eller program ikke vises i listen Legg til et spill fra PC-en

Hvis et spill eller program ikke vises i den rullbare listen, har du ikke lagt til en snarvei på Start-menyen. Hvis du vil legge til spillet, må du opprette en snarvei på Start-menyen. Dette kan gjøres på flere måter:

Avinstallere og installere spillet på nytt

Under installasjonen gir de fleste Win32 PC-spill og -programmer deg valget mellom å legge til en snarvei på Start-menyen eller på skrivebordet. Hvis du ikke la til en snarvei da du installerte spillet, avinstallerer du og installerer spillet på nytt, og deretter oppretter du snarveien når du blir spurt.

En skjerm viser en installasjonsmeny for et eksempelspill med avmerkingsboksene Opprett snarvei på Start-meny og Opprett snarvei på skrivebordet.

Obs! For øyeblikket anerkjenner ikke funksjonen Legg til et spill fra PC-en snarveiene på skrivebordet, men du kan bruke dem til å opprette en snarvei på Start-menyen slik at du kan legge til spillet i Mine spill-listen i Xbox-appen.

Bruke en snarvei på skrivebordet til å opprette en snarvei på Start-menyen

Åpne Filutforsker og kopier og lim inn følgende bane i filbanefeltet:

• %userprofile%\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\
En skjerm viser Filutforsker med en nylig bane merket i rullegardinlisten for banen.

Dette er stedet for snarveien på Start-menyen. Nå kan du kopiere og lime inn snarveien på skrivebordet til denne filplasseringen.

En skjerm viser Filutforsker åpnes fra listen over programmer på Start-menyen.

Hvis Xbox-appen fortsatt er åpen, lukker du den og starter den på nytt. De nye programmene vises nå i listen Legg til et spill fra PC-en.

Hva du må gjøre hvis spillet eller programmet ikke har en snarvei på skrivebordet

Avhengig av hvor programmet er installert, finner du programmet i mappen C:\Programs Files eller mappen C:\Programs Files (x86). Når du har funnet programmet, høyreklikker du filen og velger Opprett snarvei.

En skjerm viser Filutforsker med åpen kontekstmeny for et eksempelprogram og alternativet Opprett snarvei valgt.

Når du har opprettet snarveien, kan du flytte den til Start-menyen ved hjelp av den samme fremgangsmåten som i delen Bruke en snarvei på skrivebordet til å opprette en snarvei på Start-menyen.