Spille spill frakoblet i Windows 10 ved å bruke frakoblet modus

Oversikt

Hvis du har tenkt å være et sted uten nettdekning, for eksempel på en lang flytur eller seiltur, kan du klargjøre Windows 10-enheten slik at du kan spille i frakoblet modus. De fleste spillene som er tilgjengelige i Microsoft Store på Windows 10-enheten, har støtte for spilling i frakoblet modus, men les detaljene for spillet for å være sikker på at ditt støttes, ved å søke etter spillet på http://www.xbox.com.

De fleste spill med en kampanjemodus kan spilles i frakoblet modus, men spill med samarbeidsmodus via nettverk eller flerspillerfunksjoner fungerer ikke mens du er frakoblet.

Når du spiller i frakoblet modus, er ikke alle funksjonene, for eksempel funksjonen for å kjøpe artikler fra Microsoft Store, tilgjengelige. I tillegg er eventuelle ledertavler utilgjengelige mens du er frakoblet.

Prestasjoner

Hvis du oppnår prestasjoner mens du spiller i frakoblet modus, synkroniseres de med kontoen neste gang du logger på Xbox Live på enheten. Det vises ikke noe varsel om at du har låst opp prestasjonen, før du har logget på Xbox Live på denne enheten.

Nettlagringer og spilling i frakoblet modus

Før du kobler fra, kobler du til Xbox Live for å synkronisere den nyeste spillagringen med nettet. Når du spiller i frakoblet modus, lagres spillfremgangen fortsatt lokalt, og den synkroniseres neste gang du logger på Xbox Live. Hvis du vil fortsette å spille på en annen enhet (eller plattform, hvis spillet støtter Xbox Play Anywhere), må du koble til og logge på Xbox Live, slik at det lokalt lagrede spillet kan synkroniseres med nettet på nytt.

Hvis du er på en Windows 10-enhet, begynner nettlagringene å lastes opp automatisk når du er logget på og koblet til Xbox Live. Synkronisering av spillagring går vanligvis raskt, men vent et par minutter før du prøver å spille på en annen enhet.

Aktivere spilling i frakoblet modus på enheten

Hvis du har tenkt å spille i frakoblet modus, må du klargjøre Windows 10-enheten mens du er koblet til nettet. Det er viktig at du gjør dette mens du er tilkoblet, siden du ikke kan gjøre disse endringene når du har koblet fra.

Obs! Du kan bare endre den tilordnede frakoblede enheten tre ganger i året.

Klargjøre enheten

Hvis du har flere Windows 10-enheter, må du sikre at enheten du har tenkt å bruke i frakoblet modus, er angitt som den tilordnede frakoblede enheten. Du kan bare ha én enhet som den tilordnede frakoblede enheten.

Slik angir du enheten som den tilordnede frakoblede enheten:

1. Kontroller at du er på nettet.
  2. Kontroller at enheten har de nyeste Windows-oppdateringene: Gå til Start > Innstillinger > Oppdatering og sikkerhet > Windows Update, og se om det finnes noen relevante oppdateringer.
  3. Åpne Store. Du blir bedt om å logge på hvis du ikke allerede har gjort det.
  4. Velg Meg-ikonet (dette er profilbildet ditt).
  5. Velg Innstillinger, og kontroller deretter at veksleknappen er satt til under Tillatelser i frakoblet modus.

Når du har angitt dette, angis Av for eventuelle andre enheter som tidligere var tilordnet som frakoblet, og du kan ikke lenger spille spill i frakoblet modus på disse enhetene.

Klargjøre spillet eller spillene

Når enheten er konfigurert, må du starte hvert spill du vil spille i frakoblet modus, mens du er logget på Xbox Live. Du trenger bare å gjøre dette én gang per spill, og du må gjøre dette selv om du allerede har startet spillet på enheten.

1. Kontroller at du er på nettet, og at enheten er angitt som den tilordnede frakoblede enheten. (Se fremgangsmåten ovenfor hvis du vil se hvordan du gjør dette.)
  2. Start spillet du vil spille i frakoblet modus. Logg på Xbox Live med kontoen din når du blir bedt om det.
  3. Når du har begynt å spille spillet, kan du avslutte det når som helst.

Gjenta denne fremgangsmåten for hvert spill du vil spille i frakoblet modus. Når du er ferdig, kan du når som helst koble fra og starte disse spillene når du vil spille dem, uten å måtte logge på på nettet hver gang.

Feilsøking

Hvis du har problemer med å spille i frakoblet modus, kan disse løsningene være til hjelp.

Hvordan finner jeg ut om spillet mitt støtter spilling i frakoblet modus?

De fleste spillene som er tilgjengelige i Microsoft Store på Windows 10-enheten, har støtte for spilling i frakoblet modus, men les detaljene for spillet for å være sikker på at ditt støttes, ved å søke etter spillet på http://www.xbox.com.

Hvilke funksjoner i spillet er tilgjengelige når jeg spiller i frakoblet modus?

Hvis spillet ble installert på Windows 10-enheten fra Microsoft Store, finner du detaljer om funksjonene som er tilgjengelige mens du spiller i frakoblet modus, i de vanlige spørsmålene om spillet:

1. Åpne Store, og klikk på Meg-ikonet (dette er profilbildet ditt).
  2. Velg Mitt bibliotek, og velg deretter Vis alle under Spill.
  3. Velg spillet du vil spille i frakoblet modus, og rull deretter ned til Tilleggsinformasjon.
  4. Velg kundestøttekoblingen under Lær mer.
  5. Velg koblingen for Vanlige spørsmål på kundestøttesiden, og se deretter etter informasjon om spilling i frakoblet modus for spillet.

Hvis spillet ikke ble installert på Windows 10-enheten fra Microsoft Store, kontakter du spillutgiveren for å se om spilling i frakoblet modus støttes i Windows 10.

Jeg kan ikke angi enheten som min tilordnede frakoblede enhet.

Dette kan bety at du allerede har endret den tilordnede frakoblede enheten tre ganger det siste året. Hvis dette skjer, må du vente til det har gått ett år etter den første tilbakestillingen før du kan endre den tilordnede frakoblede enheten på nytt.

Jeg er allerede frakoblet og har ikke fulgt fremgangsmåten ovenfor for å klargjøre enheten.

Hvis du allerede er frakoblet og ikke har angitt enheten som den tilordnede frakoblede enheten, kan du ikke spille spill i frakoblet modus. Du må være på nettet mens du gjør dette og starter spillet, før du kobler fra. Du kan løse dette problemet ved å koble til og følge fremgangsmåten ovenfor for å klargjøre enheten og angi den som tilordnet frakoblet enhet.

Jeg vil ikke lenger ha enheten som tilordnet frakoblet enhet. Hvordan fjerner jeg den?

Dette scenariet kan også være aktuelt hvis du har tenkt å selge eller gi bort Windows 10-enheten til noen andre.

Hvis du fortsatt eier enheten, kan du fjerne enheten som tilordnet frakoblet enhet ved å gjøre følgende:

1. Kontroller at du er på nettet.
  2. Åpne Store, og klikk på Meg-ikonet.
  3. Velg Innstillinger, og kontroller deretter at veksleknappen er satt til Av under Tillatelser i frakoblet modus.

Hvis du ikke lenger har enheten, kan du fjerne denne innstillingen på nettet ved å logge på https://account.microsoft.com/devices og se etter enheten. Hvis det står «Spill i frakoblet modus» under beskrivelsen for denne enheten, er den fortsatt den tilordnede frakoblede enheten. Slik fjerner du tilordningen:

1. Velg Fjern spilling i frakoblet modus under detaljene for enheten.
  2. Merk av for Jeg er klar til å fjerne spilling i frakoblet modus på denne PC-en.
  3. Velg Fjern for å bekrefte og fjerne denne som den tilordnede frakoblede enheten.

Obs! Dette gjelder ikke som en av de tre endringene per år.

Jeg har en Xbox One i tillegg til en Windows 10-enhet. Fungerer dette på samme måte?

Hvis du har en Xbox One, fungerer frakoblet modus på ulike måter avhengig av typen spill du spiller. Hvis du for eksempel har et spill som støtter Xbox Play Anywhere, fungerer ting på samme måte både på Xbox One og i Windows 10 mens du spiller i frakoblet modus.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du bruker Xbox One i frakoblet modus, kan du gå til Bruke Xbox One i frakoblet modus.