Feilsøke spillinstallasjoner i Windows 10

Har du problemer med å installere et spill fra appen Xbox (beta) på PC-en? Prøv følgende.

Start PC-en på nytt

En enkel omstart kan løse mange ting.

Feilmelding?

Hvis det er en nedlastingsfeil, prøver du først å laste ned på nytt.

Hvis installasjonen stadig mislykkes, vil du i de fleste tilfeller se en feilkode med en melding. Dette er vanligvis koder med ti tegn som begynner med 0x, for eksempel 0xC03F7003.

For Game Pass-spill må du kontrollere statusen på abonnementet ditt

Hvis du vil installere spill fra Xbox Game Pass, må du ha et aktivt abonnement på Xbox Game Pass Ultimate eller Xbox Game Pass for PC (beta).

Har du administratorrettigheter på PC-en?

Enkelte spill krever at flere komponenter installeres for at spillet skal fungere på riktig måte. Avhengig av komponentene som installeres, kan det hende du blir bedt om å oppgi tillatelse fra en administrator under spillinstallasjonen, eller når spillet startes for første gang.

Se Opprette en lokal bruker- eller administratorkonto i Windows 10 hvis du vil ha mer informasjon.

Startet PC-en på nytt under spillinstallasjonen?

Hvis du starter PC-en på nytt mens du installerer et spill fra Game Pass, kan det hende at installasjonsstatusen ikke vises når du åpner appen Xbox (beta) eller Store på nytt. Men det delvis installerte spillet er antakelig fortsatt er der.

Slik fortsetter du installasjonen:

• Start installasjonen på nytt fra detaljsiden for spillet. Dette skal gjenoppta installasjonen der den ble avsluttet.

Installasjonsproblemer på grunn av tilgjengelig lagring

• Hvis du har lite lagringsplass, må du gjøre plass til installasjonen for å fullføre.
  • Når du starter spillinstallasjonen fra appen Xbox (beta), har du muligheten til å endre hvor innholdet skal lagres ved å velge harddisken du vil installere på. Hvis du ser meldingen «Valgt stasjon er ikke konfigurert til å installere spill», er ikke stasjonen klargjort og installasjonstilgang nektes. Slik løser du dette:

• Velg enten koblingen under meldingen for å gå til Innstillinger, eller trykk på Windows-tasten og velg Innstillinger > System > Lagring. Velg Endre hvor nytt innhold skal lagres.
    • Velg stasjonen du vil bruke, under Hvor apper skal lagres.

Har du fortsatt problemer?

Prøv å installere spilltjenester på nytt. Slik gjør du det:

• Start PowerShell som administrator, og skriv inn «get-appxpackage Microsoft.GamingServices | remove-AppxPackage -allusers»
  • I det samme PowerShell-vinduet skriver du inn «start ms-windows-store://pdp/?productid=9MWPM2CQNLHN»
  • Installer appen på den siden, og godta også UAC-ledeteksten når den vises.
  • Prøv å installere spillet på nytt.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Feilsøke spillinstallasjoner i Windows 10, som du leste om, eller om et annet problem?