Rapportere en feil i Minecraft

Hvis du har fulgt all tilgjengelig feilsøking for Minecraft-versjonen du har, og du fortsatt har problemer, har du kanskje funnet en feil. Her får du vite hvordan du sender inn en feil som Minecraft-teamet kan undersøke.

På denne siden

Se etter kjente problemer

Hvis det har oppstått et problem, kan det godt hende at noen andre allerede har rapportert det. Hvis du vil se en liste over feil som er registrert og etterforskes aktivt, skriver du inn problemet i søkefeltet øverst på siden på bugs.mojang.com. Prøv å være så detaljert du kan, og ta med eventuelle feilkoder og spillversjonen som problemet oppstår i.

Hvis problemet allerede er sendt inn, kan du se mer informasjon om fremdriften til denne feilen, og om/når den forventes å være løst. Hvis problemet ditt ikke er oppført allerede, kan du opprette en ny konto eller logge på kontoen din.

Hvis du vil ha mer hjelp før du sender inn en feil, er det fire retningslinjer for innsending av Minecraft-feil under delen Introduction:

• Minecraft (PC/Java-versjon)
  • Minecraft Pocket Edition (de fleste mobilversjoner)
    • Se hjelpeveiledningen her før du fortsetter
  • Minecraft Console Edition (versjoner for Xbox, PlayStation og Nintendo)
  • Minecraft Realms

Opprette en ny konto

Hvis du vil sende inn en feil, må du opprette en konto. Hvis du allerede har en konto, kan du se delen Logge på kontoen din nedenfor.

Obs! Dette er en annen konto enn den eksisterende Mojang- eller Microsoft-kontoen din. Hvis du aldri har sendt inn en feil før, har du ikke en eksisterende konto.

1. Gå til bugs.mojang.com, og klikk på koblingen Sign up for an account.
  1. Fyll ut feltene Email, Full name, Username og Password, og fyll deretter ut bildebekreftelsen før du velger Sign up.
  1. Du mottar en e-postmelding på adressen du har oppgitt, med en kobling til godkjenning. Velg denne koblingen eller kopier og lim den inn i nettleseren for å bekrefte kontoen din.

Logge på kontoen din

Hvis du har sendt inn en feil tidligere, fyller du ut feltene Username og Password for å logge på portalen for feil.

Hvis du har problemer med å logge på, kan du se delen Problemer med å logge på kontoen nedenfor.

Sende inn en feil

Når du er logget på, velger du Opprett øverst på skjermen for å opprette en ny feil.

Fyll ut så mye informasjon du kan, for hver del:

• Project: Velg Minecraft-versjonen du har problemer med.
  • Issue Type: Angi «Bug» for dette alternativet.
  • Summary: Gi en kort beskrivelse av problemet du har.
  • Security Level: Angi «None» for dette alternativet.
  • Affects Version/s: Velg spillversjonen du har problemer med. Du finner vanligvis denne på hovedmenyen i spillet.
  • Environment: Skriv inn detaljer om enheten du bruker. Hvis du for eksempel bruker Windows 10, skriver du inn versjonsnummeret for operativsystemet du bruker, samt informasjon om PC-en (merke og modell).
  • Description: Det er her du skriver inn en fullstendig beskrivelse av problemet du har, og hvorfor du mener dette er en feil. Ta med så mye detaljert informasjon som mulig om hvordan du gjenskaper eller kommer til problemet.
  • Attachment: Hvis du har et skjermbilde eller bilde som gjør det enklere å beskrive problemet, kan du legge det ved her.

Når du har fylt ut skjemaet, velger du Create for å sende det til Minecraft-teamet. Du kan spore fremdriften ved å velge profilen din øverst til høyre på siden. De aktive feilene oppføres under Activity Stream, der du kan se statusen for innsendingen av feilen.

Problemer med å logge på kontoen

Hvis du har problemer med å logge på kontoen, velger du «Can’t access your account?» på påloggingsskjermen.

Obs! Dette er en annen konto enn den eksisterende Mojang- eller Microsoft-kontoen din. Hvis du aldri har sendt inn en feil før, har du ikke en eksisterende konto.

På skjermen «Can’t access your account?»:

• Hvis du har glemt passordet ditt, skriver du inn brukernavnet ditt og velger Send.
  • Hvis du har glemt brukernavnet ditt, skriver du inn e-postadressen din og velger Send.

Du blir kontaktet på den registrerte e-postadressen med instruksjoner for hvordan du får tilgang til kontoen din igjen.

Løste dette problemet?

Ja
Nei

Takk for tilbakemeldingen

Takk for tilbakemeldingen!

Vi beklager at denne artikkelen ikke løste problemet. Vi gir ikke opp, og det bør heller ikke du. Prøv fellesskapsvalget nedenfor.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Gi tilbakemelding på dette emnet

255 tegn igjen.
Av hensyn til personvernet må du ikke ta med kontaktinformasjon i tilbakemeldingen.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Rapportere en feil i Minecraft, som du leste om, eller om et annet problem?