Vanlige spørsmål om Microsoft Casual Games

Denne siden besvarer vanlige spørsmål om Microsoft Casual Games-titler i Windows 10 eller Windows 8.1. Denne informasjonen gjelder for følgende spilltitler:

• Microsoft Solitaire Collection
  • Microsoft Bingo
  • Microsoft Jigsaw
  • Microsoft Mahjong
  • Microsoft Minesweeper
  • Microsoft Sudoku
  • Ultimate Word Games
  • Wordament

Vanlige spørsmål

Jeg blir bedt om å bytte til en Microsoft-konto eller oppdatere Xbox Live-informasjonen. Hva skjer?

Du trenger en Microsoft-konto slik at spillet kan lagre fremgangsdataene dine i skyen. Microsoft-kontoen gir deg automatisk en Xbox-konto, der spilldataene dine lagres.

Jeg problemer med å spille spillet mitt. Hvordan løser jeg problemet?

Hvis du har problemer med å spille spillet ditt, kan du prøve følgende.

Løsning 1: Kontroller statusen for Xbox Live-tjenesten

Hvis det vises noen varsler her, venter du til tjenesten er oppe og går, og deretter prøver du på nytt:

Xbox Live kjernetjenester: oppe og går
2018-08-22T03:18:51.3064950+00:00

Løsning 2: Starte PC-en eller nettbrettet på nytt

Obs! Før du starter på nytt, må du lagre arbeidet og lukke åpne apper.

Hvis det vises et Strøm-ikon på startskjermen, merker du det og velger Start på nytt. Ellers gjør du følgende:

1. Sveip fra høyre kant av skjermen, og velg deretter Innstillinger. (Hvis du bruker mus, peker du mot hjørnet nederst til høyre på skjermen, flytter musepekeren oppover og velger deretter Innstillinger.)
  2. Velg Strøm og deretter Start på nytt.

Løsning 3: Se etter enhetsoppdateringer

Windows 10

Hvis du bruker automatisk oppdatering, trenger du ikke se etter viktige og anbefalte oppdateringer. Windows Update ser etter disse oppdateringene og installerer dem når de er tilgjengelige.

Hvis du ikke bruker automatisk oppdatering, bør du se etter oppdateringer minst én gang i uken. Viktige oppdateringer blir som regel utgitt én gang i måneden. Men de kan i teorien utgis når som helst.

Uansett hvilken innstilling du bruker, så blir ikke alle oppdateringer installert automatisk. Dette inkluderer valgfrie oppdateringer og oppdateringer som krever at du godtar nye bruksvilkår. Når slike oppdateringer blir tilgjengelige, får du beskjed fra Windows Update om at de er klare til å installeres.

1. Trykk på Start-knappen. Skriv inn Oppdatering i søkeboksen, og velg deretter Windows Update i resultatlisten.
  2. Velg Se etter oppdateringer i ruten til venstre, og vent deretter mens Windows ser etter de nyeste oppdateringene for datamaskinen.
  3. Hvis oppdateringer blir funnet, velger du Installer oppdateringer.

Obs! Du må kanskje starte enheten på nytt for å fullføre enkelte oppdateringer. Lagre og lukk alle filer og apper før du starter på nytt slik at du ikke mister noe.

Windows 8.1

Hvis du vil se etter oppdateringer, gjør du følgende:

1. Åpne Windows Update ved å sveipe fra høyre kant av skjermen (eller, hvis du bruker mus, ved å peke mot hjørnet nederst til høyre på skjermen og flytte musepekeren oppover), velge Innstillinger, velge Endre PC-innstillinger, og deretter velge Oppdater og gjenopprett.
  2. Velg Se nå, og vent deretter mens Windows ser etter de nyeste oppdateringene for enheten.
  3. Hvis oppdateringer blir funnet, velger du Installer oppdateringer.
  4. Les og godta lisensvilkårene, og velg deretter om nødvendig Fullfør.

Obs! Du må kanskje starte enheten på nytt for å fullføre enkelte oppdateringer. Lagre og lukk alle filer og apper før du starter på nytt slik at du ikke mister noe.

Hvis oppdatering av Windows ikke løser problemet, ser du etter spilloppdateringer.

Løsning 4: Se etter spilloppdateringer

Slik finner du ut om du kjører den nyeste versjonen av et spill.

Windows 10

1. Åpne Store og logg på med kontoen du bruker til å spille spillet.
  2. Skriv inn navnet på spillet i søkeboksen. Skriv for eksempel inn Microsoft Solitaire Collection i søkeboksen.
  3. På siden med spilldetaljer vises Åpne hvis du har den nyeste versjonen. Hvis Oppdater vises, velger du alternativet for å oppdatere spillet.

Alternativt kan du merke kontoikonet i Microsoft Store (til venstre for søkeboksen), og deretter velger du Nedlastinger og oppdateringer for å se om det finnes en tilgjengelig oppdatering for spillet.

Windows 8.1

1. Åpne Store og logg på med kontoen du bruker til å spille spillet.
  2. Flytt musen helt til høyre på skjermen, eller sveip inn fra høyre for å vise symbolmenyen.
  3. Velg Innstillinger.
  1. Velg Appoppdateringer.
  1. Velg Se etter oppdateringer på skjermen Appoppdateringer.

Hvis en oppdatering av spillet ikke løser problemet, avinstallerer du og installerer deretter spillet på nytt fra enheten.

Løsning 5: Avinstallere og installere spillet på nytt

Obs! Hvis du vanligvis ikke logger på når du spiller, vil en avinstallasjon av appen fjerne alle dine spill og fremganger. Hvis du imidlertid logger på spillet før du avinstallerer, blir dataene dine lagret i skyen, og ingen lagrede spill går tapt når du avinstallerer og installerer spillet på nytt. Du kan fortsette der du slapp i alle spill du holder på med.

1. På Start-skjermen sveiper du inn fra høyre kan (eller, hvis du bruker mus, peker mot hjørnet nederst til høyre på skjermen og flytter musepekeren oppover). velger Søk, og skriver deretter inn spilltittelen i søkeboksen. Skriv for eksempel inn Microsoft Solitaire Collection i søkeboksen.
  2. Trykk på og hold nede (eller høyreklikk) apptittelen, og velg deretter Avinstaller.
  3. Start enheten på nytt.
  4. Trykk på Windows-tast + R.
  5. Skriv inn wsreset.exe i boksen Åpne, og trykk deretter på Enter. Microsoft Store åpnes slik at du kan installere spillet på nytt.

Løsning 6: Sørge for at brannmuren/virusbeskyttelsen ikke blokkerer appen

Se Beskytt PC-en mot virus for Windows Brannmur i Windows 10 eller Windows 8.1.

Fremgangsmåten for å oppheve blokkeringen av spillet (eller apper som må ha tilgang til Xbox Live) varierer, avhengig av virusbeskyttelsen eller brannmuren du bruker. Se dokumentasjonen for virusbeskyttelsen eller brannmuren for å åpne innstillingene og sørge for at appen ikke blokkeres. Hvis virusbeskyttelsen eller brannmuren har en "apphviteliste", må du sørge for at dine Xbox Live-aktiverte spill finnes i den listen.

Feilsøkingsverktøy

Hvis du trenger mer hjelp med å feilsøke problemer med en Microsoft Casual Games-tittel, kan du se Kjøre feilsøking for Windows-apper.

Hva gjør jeg hvis jeg har problemer med en daglig utfordring?

Alle daglige utfordringer testes og garanteres å kunne løses, men noen ganger står til og med de beste spillerne fast. Gå til delen Hvor finner jeg Casual Games-fellesskapet? nedenfor for informasjon om hvor du finner fellesskapet for spillet du spiller.

Når jeg starter spillet, kan jeg ikke logge på Xbox Live. Har dette noe å si?

Ja. Dette fører til at du ikke får tilgang til dine prestasjoner, spillfremganger og andre spilldata. Alle disse dataene lagres i skyen på Xbox-kontoen, og hvis du ikke kan logge på Xbox via spillet, kan du ikke lagre prestasjonene og spillfremgangene. Se Koble til Xbox Live fra en PC for fremgangsmåte for feilsøking.

Må jeg være pålogget eller koblet til Internett for å kunne spille?

Hvis du har tenkt å være et sted uten nettdekning, for eksempel en lang flytur eller seiltur, kan du klargjøre Windows 10-enheten slik at du kan spille i frakoblet modus.

Hvis du vil ha informasjon om hvordan du konfigurerer Windows 10-enheten for spilling i frakoblet modus, kan du gå til Spille spill frakoblet i Windows 10 ved å bruke frakoblet modus.

Obs! Microsoft Bingo krever en Internett-tilkobling. Du kan ikke spille dette spillet mens du er frakoblet.

Hvis du spiller i frakoblet modus, er ikke alle funksjonene, for eksempel funksjonen for å kjøpe artikler fra Microsoft Store, tilgjengelige. I tillegg er eventuelle ledertavler utilgjengelige mens du er frakoblet.

Hvis du oppnår prestasjoner mens du spiller i frakoblet modus, synkroniseres de med kontoen neste gang du logger på Xbox Live på enheten. Den lagrede spillfremgangen synkroniseres også når du logger på Xbox Live.

Jeg har problemer med å kjøpe elementer fra Microsoft Store. Hva gjør jeg?

Gå til støttesiden Apper og Microsoft Store. På denne siden får du hjelp med vanlige Store-problemer, og du finner alternativer for å be om hjelp.

Hvor finner jeg Casual Games-fellesskapet?

Hvis du fortsatt har problemer med å spille spillet ditt, går du til siden for spillfellesskapet for å stille spørsmål og få hjelp fra Microsoft Casual Games-teamet. Finn spillsiden nedenfor: