Vanlige spørsmål om Microsoft Solitaire Collection

På denne siden finner du svar på vanlige spørsmål om Microsoft Solitaire Collection i Windows 10 eller Windows 8.1.

Jeg blir bedt om å bytte til en Microsoft-konto eller oppdatere Xbox Live-informasjonen. Hva skjer?

Du trenger en Microsoft-konto slik at Microsoft Solitaire kan lagre fremdriften din i spillet til skyen. Microsoft-kontoen gir deg automatisk en Xbox Live-konto der spilldataene lagres.

Jeg har problemer med å spille Microsoft Solitaire Collection. Hvordan løser jeg problemet?

Prøv løsningene nedenfor.

Løsning 1: Kontroller statusen for Xbox Live-tjenesten

Hvis det vises noen varsler her, venter du til tjenesten er tilgjengelig, og deretter prøver du på nytt:

Løsning 2: Start PC-en/nettbrettet på nytt

Obs!  Før du starter på nytt, må du lagre arbeidet ditt og lukke alle apper som er åpne.

Hvis det er et På/av-ikon på startskjermen, trykker eller klikker du på det og velger Start på nytt. Ellers gjør du følgende:

1. Sveip fra høyre kant av skjermen, og velg deretter Innstillinger. (Hvis du bruker mus, peker du nederst til høyre på skjermen, flytter musepekeren oppover og klikker på Innstillinger.)
  2. Velg Strøm og deretter Start på nytt.

Løsning 3: Se etter oppdateringer

Windows 10

Hvis du bruker automatisk oppdatering, trenger du ikke se etter viktige og anbefalte oppdateringer. Windows Update ser etter disse oppdateringene og installerer dem når de er tilgjengelige.

Hvis du ikke bruker automatisk oppdatering, bør du se etter oppdateringer selv minst én gang i uken. Viktige oppdateringer blir som regel utgitt én gang i måneden. De kan imidlertid i teorien utgis når som helst.

Uansett hvilken innstilling du bruker, så blir ikke alle oppdateringer installert automatisk. Dette inkluderer valgfrie oppdateringer og oppdateringer som krever at du godtar nye bruksvilkår. Når slike oppdateringer blir tilgjengelige, får du beskjed fra Windows Update om at de er klare til å installeres.

1. Åpne Windows Update ved å sveipe fra høyre kant av skjermen (eller, hvis du bruker mus, ved å peke mot hjørnet nederst til høyre på skjermen og flytte musepekeren oppover), velge Innstillinger, velge Endre PC-innstillinger, og deretter velge Oppdater og gjenopprett.
  2. Velg Se nå, og vent deretter mens Windows ser etter de nyeste oppdateringene for enheten.
  3. Hvis oppdateringer blir funnet, velger du Installer oppdateringer.
  4. Les og godta lisensvilkårene, og velg deretter om nødvendig Fullfør.
    Obs!  Det kan hende at du må starte enheten på nytt for å fullføre installasjonen av enkelte oppdateringer. Lagre og lukk alle filer og apper før du starter på nytt slik at du ikke mister noe.

Windows 8.1

Følg denne fremgangsmåten for å se etter Windows-oppdateringer:

1. Klikk på Start-knappen. Skriv inn Oppdatering i søkeboksen, og velg deretter Windows Update i resultatlisten.
  2. Velg Se etter oppdateringer i ruten til venstre, og vent deretter mens Windows ser etter de nyeste oppdateringene for datamaskinen.
  3. Hvis oppdateringer blir funnet, velger du Installer oppdateringer.

Hvis det å oppdatere Windows ikke løste problemet, avinstallerer du Microsoft Solitaire Collection og installerer den på nytt.

Løsning 4: Avinstaller og installer Microsoft Solitaire Collection på nytt

Obs!  Hvis du vanligvis ikke logger på Solitaire, slettes alle spillene dine og fremgangen din når du avinstallerer appen. Hvis du imidlertid logger på Solitaire før du avinstallerer, lagres alle dataene dine på nettet, og eventuelle lagrede spill går ikke tapt når du avinstallerer Microsoft Solitaire Collection eller installerer den på nytt. Du kan fortsette der du slapp i alle spill du holder på med.

1. På startskjermen sveiper du inn fra høyre kant (eller hvis du bruker mus, peker du nederst til høyre på skjermen og flytter musepekeren oppover), velger Søk og skriver inn Microsoft Solitaire Collection i søkeboksen.
  2. Trykk og hold (eller høyreklikk på) appflisen, og velg deretter Avinstaller.
  3. Start enheten på nytt.
  4. Trykk på Windows-tasten + R.
  5. Skriv inn wsreset.exe i Åpne-boksen, og trykk deretter på ENTER. Microsoft Store åpnes slik at du kan installere Microsoft Solitaire Collection på nytt.

Løsning 5: Kontroller at brannmuren/antivirusprogrammet ikke blokkerer appen

Se Windows-brannmuren fra start til slutt for Windows-brannmur i Windows 10 eller Windows 8.1.

Fremgangsmåten for å oppheve blokkeringen av Microsoft Solitaire Collection-spillet (eller andre apper som har tilgang til Xbox Live) varierer avhengig av antivirus- eller brannmurprogramvaren du bruker. Se i dokumentasjonen for antivirus- eller brannmurprogramvaren for å åpne innstillingene og kontrollere at programvaren ikke blokkerer appen. Hvis antivirusprogrammet eller brannmuren har en "hviteliste" for apper, må du kontrollere at de Xbox Live-aktiverte spillene dine er på denne listen.

Feilsøkingsverktøy

Hvis du trenger mer hjelp med å feilsøke problemer med Microsoft Solitaire Collection, kan du prøve følgende elektroniske verktøy:

For Windows 10: Kjøre feilsøkingsprogrammet for Windows-apper

For Windows 8.1: Feilsøke problemer med en app

Når jeg starter spillet, kan jeg ikke logge på Xbox Live. Har dette noe å si?

Dette fører til at du ikke får tilgang til dine prestasjoner, fremdrift i spill og andre spilldata. Alle disse dataene er lagret i skyen i Xbox Live-kontoen din, og hvis du ikke kan logge på Xbox gjennom spillet, kan du ikke lagre prestasjonene og fremdriften i spillet. Se Koble til Xbox Live fra en PC for fremgangsmåter for feilsøking.

Jeg har problemer med å kjøpe produkter fra Microsoft Store. Hva gjør jeg?

Gå til kundestøttesiden for Microsoft Store: Hjelp for Microsoft Store. På denne siden får du hjelp med vanlige Microsoft Store-problemer og du finner koblinger for å be om hjelp.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Vanlige spørsmål om Microsoft Solitaire Collection, som du leste om, eller om et annet problem?