Vanlige spørsmål om Middle-Earth: Shadow of War

Oversikt

Har et spørsmål om Middle-Earth: Shadow of War? Her finner du svar på noen vanlige spørsmål.

På denne siden

Middle-Earth: Shadow of War er en Xbox Play Anywhere-spill. Hva betyr det?

Når du kjøper et Xbox Play Anywhere-tittel digitalt, er den din til å spille på både Xbox og Windows 10. Du trenger bare å kjøpe spillet én gang via Store på Xbox eller Windows 10-enheten, og det vises i spillbiblioteket uansett hvor du logger på.

Hvis du har kjøpt spillet eller innholdet på Xbox og vil spille det på Windows 10-enheten, logger du på Windows 10-enheten. Hvis spillet allerede er installert på enheten din, vil det vises i listen din over apper. Hvis ikke, kan du installere det ved å åpne Store og velge Mitt bibliotek.

Hvis du kjøpte spillet eller innholdet i Windows 10 og vil spille det på Xbox-konsollen, logger du på konsollen og går til Mine spill og apper. Hvis spillet allerede er installert, vises det i spillisten din. Hvis ikke, kan du finne det i delen Klar til å installere.

Hvis du vil vite mer om Xbox Play Anywhere og se hvilke spill som støttes, går du til nettstedet Xbox Play Anywhere. Du kan også gå til Feilsøke problemer med Xbox Play Anywhere-spill hvis du har problemer med å finne Middle-Earth: Shadow of War eller innhold på Xbox One-konsollen eller Windows 10-enheten.

Middle-Earth: Shadow of War støtter også krysspilling mellom Xbox og Windows 10 i flerspillermodus.

Se Krysspilling mellom Windows 10 og Xbox One hvis du vil ha mer informasjon.

Jeg ble bedt om å oppgradere Windows-enheten min for å spille Middle-Earth: Shadow of War. Hvilken versjon trenger jeg?

For å kunne laste ned og installere Middle-Earth: Shadow of War for Windows 10 må du ha en enhet som kjører versjon 1703, med OS-build 15063.0 eller nyere.

Enheten må i tillegg kjøre en 64-biters versjon av Windows 10. Hvis du har en 32-biters versjon, vil du ikke kunne spille Middle-Earth: Shadow of War.

Slik ser du om du kjører en kompatibel versjon av Windows på enheten:

1. Gå til Start, skriv inn Om PC-en, og velg deretter Om PC-en.
  2. Se under PC etter Versjon for å finne ut hvilken versjon og utgave av Windows du kjører på PC-en. Kontroller at dette er minst 1703.
  3. Se under PC etter OS-build, og kontroller at dette er minst 15063.0.
  4. Se under PC etter Systemtype for å se om du kjører en 32- eller 64-biters versjon av Windows.

Hvis ingen versjon er oppført, må du oppdatere før du kan laste ned spillet. Du kan gjøre dette på to ulike måter:

• Gå til Start > Innstillinger > Oppdatering og sikkerhet > Windows Update. Se om det finnes noen relevante oppdateringer.

Obs! Hvis det er færre enn 31 dager siden du oppgraderte til Windows 10, får du ikke november-oppdateringen med en gang. Grunnen til dette er at du skal kunne gå tilbake til en tidligere versjon av Windows hvis du vil. Når det har gått 31 dager, blir november-oppdateringen lastet ned automatisk til PC-en.

• Se siden Windows Update: vanlige spørsmål for å oppgradere enheten din til Windows 10 med siste oppdatering.

Hvis du har versjon K eller KN av Windows 10, må du kanskje laste ned ytterligere programvare. Denne er tilgjengelige som en gratis nedlasting Du kan gjøre dette ved å gå til Mediefunksjonspakken i Windows 10 N- og Windows 10 KN-utgavene (november 2015).

Jeg er registrert i Windows Insider Program og/eller Xbox Insider Program. Kan jeg spille Middle-Earth: Shadow of War?

Hvis du deltar i Windows Insider Program, eller du har en enhet som kjører en nyere versjon enn 1703, får du kanskje problemer med å laste ned og installere Middle-Earth: Shadow of War på enheten. Vi oppfordrer deg til å bruke tilbakemeldingshuben til å rapportere problemer du har mens du kjører en Insider-build av Windows. Slik gjør du det:

1. Velg Windows-ikonet, og skriv inn Tilbakemeldingshub.
  2. Når appen åpnes, velger du Tilbakemelding-ikonet til venstre.
  3. Klikk på Legg til ny tilbakemelding.
  4. Velg knappen for problemet, og skriv inn noen detaljer i tekstboksene nedenfor.
  5. Velg Preview Programs for den første boksen blant valgboksene for kategori nederst, og velg Windows Insider Forums and Support for den andre boksen.
  6. Velg Send inn for å sende tilbakemeldingen.

Hvis du deltar i Xbox Insider Program og har problemer med å spille Middle-Earth: Shadow of War:

1. Trykk på og hold Xbox-knappen på kontrolleren mens du opplever problemet, og velg deretter Rapporter et problem.
  2. Sjekk om problemet allerede er oppført. Hvis ikke, velger du Legg til nytt problem.
  3. Under Kategorier velger du Spill, og deretter Middle-Earth: Shadow of War.
  4. Skriv inn en detaljert beskrivelse av problemet, og velg om du vil ta med et skjermbilde eller en video som viser problemet.
  5. Når du er ferdig, velger du Ferdig for å sende inn tilbakemeldingen.

Obs! Når det gjelder tilbakemeldingshuben og Xbox Insider-huben, får du kanskje ikke tilbakemelding direkte fra teamet som undersøker problemet.

Trenger jeg ytterligere programvare for å kunne spille Middle-Earth: Shadow of War?

Ja, du må ha DirectX 11 eller nyere installert for å kunne spille Middle-Earth: Shadow of War.

Hvis du ikke er sikker på om du har DirectX 11 installert, kan du sjekke det slik:

1. Trykk på Windows-logotasten+R for å åpne dialogboksen Kjør.
  2. Skriv inn "dxdiag", og trykk deretter på Enter for å starte DirectX-diagnoseverktøyet.
  3. Se etter DirectX-versjonen i System-fanen i Systeminformasjon-vinduet. Versjonen må være 11 eller høyere for å kjøre Middle-Earth: Shadow of War.

Hva er maskinvarekravene?

Maskinvarekravene for Middle-Earth: Shadow of War varierer avhengig av om du spiller av på Xbox eller Windows 10. Gå til siden for detaljer for hver plattform for å finne størrelsen på spillet, systemkravene (spesielt for Windows 10-enheter), i tillegg til eventuell tilleggsinformasjon om spillet.

Obs! Siden dette er et Xbox Play Anywhere-spill, kan du kjøpe det digitalt på enten Xbox eller Windows 10 og eie begge versjonene av spillet. De separate produktdetaljsidene for hver plattform er bare til informasjon – du trenger ikke å kjøpe spillet to ganger.

Xbox

Du finner installasjonskravene for Xbox på produktdetaljsiden for Middle-Earth: Shadow of War.

Slik kontrollerer du om Xbox-konsollen har nok tilgjengelig diskplass til å installere Middle-Earth: Shadow of War:

1. Trykk på Xbox-knappen  på kontrolleren for å gå til dashbordet, og rull deretter mot høyre til Mine spill og apper.
  2. Kontroller ledig diskplass, som vises i nedre venstre hjørne av skjermen. Hvis du ikke har nok plass, må du enten fjerne noen av de eksisterende spillene og appene, eller legge en ekstern stasjon til konsollen.

Hvis du bruker en ekstern lagringsenhet med konsollen din og vil endre standard installasjonsplassering:

1. Trykk på Xbox-knappen  for å åpne guiden.
  2. Velg System > Innstillinger > Lagring.
  3. Standard lagringsplass vises under Administrer lagringsplass med et triangel i øvre høyre hjørne.

Windows 10

Du finner systemkravene for Windows 10 på produktdetaljsiden for Middle-Earth: Shadow of War. Delen «Tilleggsinformasjon» inneholder informasjon om omtrentlig nedlastingsstørrelse, som angir hvor stort spillet er.

Hvis du ikke vet hvilken GPU (grafikkprosessor) eller hvor mye VRAM (skjermminne) du har, kan du sjekke det slik:

1. Gå til Start > Innstillinger > System.
  2. Rull til bunnen i Skjerm-fanen, og velg Avanserte skjerminnstillinger.
  3. Rull til bunnen, og velg Egenskaper for skjermkort. Navnet på GPU-en vises under Korttype, og VRAM vises ved Dedikert skjermminne.

Se Finne ut om et spill fungerer på Windows 10-enheten din hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du sjekker enheten din.

Slik finner du ut hvor mye ledig diskplass du har på Windows 10-enheten, og slik endrer du hvor spillet lagres:

1. Gå til Innstillinger > System > Lagring.
  2. Dermed kan du se brukt diskplass for hver stasjon på enheten. Kontroller at du har nok ledig plass på harddisken din.

Se Finn ut hvor mye lagerplass PC-en din har for mer informasjon om hvordan du kontrollerer Windows 10-enheten din.

Hva skjer hvis jeg laster ned Middle-Earth: Shadow of War på en enhet som ikke tilfredsstiller maskinvarekravene?

Vi anbefaler at du sjekker enhetsspesifikasjonene for å sikre at enheten oppfyller minimumskravene.

Hvis du allerede har lastet ned spillet, kan du prøve å justere grafikkalternativene i innstillingene i spillet.

Hvor lang tid tar det å laste ned Middle-Earth: Shadow of War?

Nedlastingstiden kan variere avhengig av hastigheten på Internett-tilkoblingen din. Det tar i gjennomsnitt cirka 4 timer å laste ned 40 GB over en tilkobling på 20 Mbps.

Følg fremgangsmåten i delen Hva er maskinvarekravene? ovenfor for å finne størrelsen på spillet på Xbox og Windows 10. Disse kan variere avhengig av hvilken enhet du installerer på.

Tabellen nedenfor viser estimerte nedlastingstider basert på gjeldende nedlastingshastighet.

Obs! Denne informasjonen er bare veiledende, ikke en fremstilling av faktisk nedlastingstid. Båndbredden vil være begrenset og nedlastingstiden vil øke under aktiviteter som strømming av innhold, spilling, eller spill-strømming fra Xbox One til en Windows 10-PC.

Gjeldende nedlastingshastighet

Fil på 30 GB

Fil på 40 GB

Fil på 50 GB

Fil på 60 GB

Fil på 70 GB

2 Mb/s

33,3 timer

44,4 timer

55,6 timer

66,7 timer

77,8 timer

5 Mb/s

13,3 timer

17,8 timer

22,2 timer

26,7 timer

31,1 timer

10 Mb/s

6,7 timer

8,9 timer

11,1 timer

13,3 timer

15,6 timer

20 Mb/s

3,3 timer

4,4 timer

5,6 timer

6,7 timer

7,8 timer

50 Mb/s

1,3 timer

1,8 timer

2,2 timer

2,7 timer

3,1 timer

100 Mb/s

0,7 timer

0,9 timer

1,1 timer

1,3 timer

1,6 timer

200 Mb/s

0,3 timer

0,4 timer

0,6 timer

0,7 timer

0,8 timer

Eksempel:

Hvis du installerer en fil på 20 GB som er 25 prosent lastet ned (15 GB gjenstår), og tilkoblingshastigheten er 10 Mb/s, skal det ta ca. 3,4 timer til nedlastingen er fullført. (Dette forutsetter at nedlastingshastigheten forblir den samme.)

Ikke avbryt nedlastingen eller slå av datamaskinen mens du laster ned spillet. Middle-Earth: Shadow of War-ikonet vises i Installerte apper-delen av Start-menyen i Xbox, og i Mitt bibliotek på Windows 10-enheten.

Obs! Ytterligere Internett-avgifter kan påløpe mens du laster ned spillet.

Hvis du tror du at nedlastingen av spillet går for sakte, kan du gå til Feilsøke treg nedlasting av spill og apper på Xbox One eller Løse problemer med nettverkstilkobling i Windows 10 for flere fremgangsmåter for feilsøking.

Hvordan får jeg den beste spilleopplevelsen i Windows 10?

Hvis du spiller i Windows 10, kontrollerer du at enheten oppfyller de høyeste systemkravene, ved å sjekke systeminformasjonen. Se delen Hva er maskinvarekravene? ovenfor hvis du vil vite hvordan du gjør dette.

Du kan også aktivere Spillmodus hvis du vil at enhetens ressurser skal prioritere spilling. Gå til Bruke Spillmodus mens du spiller på PC-en hvis du vil ha mer informasjon.

Hva slags tilbehørsenhet trenger jeg for å styre Middle-Earth: Shadow of War?

Du kan bruke mus og tastatur eller en spillkontroller (håndkontroller for Xbox One eller Xbox 360 anbefales). Hvis du bruker en Xbox One-kontroller, må du enten bruke en USB-kabel til å koble den til enheten, eller en trådløs Xbox-adapter for Windows.

Du kan også koble en Xbox One S- eller Xbox Design Lab-kontroller til enheten din via Bluetooth. Du finner mer informasjon på Bruke Xbox One trådløse kontrollere på en PC.

Andre USB-spillkontrollere som støttes av Windows, fungerer kanskje også.

Jeg har spørsmål om eller problemer med spilleopplevelsen. Hvor kan jeg få hjelp?

Hvis du står fast et sted i spillet, vil du kanskje ha noen råd fra andre spillere om hva du gjør nå, eller til og med gi andre noen tips basert på egen erfaring. Det finnes noen steder du kan gå i disse tilfellene.

• Hvis du har tekniske problemer med plattformen eller vil snakke med andre Xbox-spillere, kan du gå til Xbox-foraene.
  • Ved problemer i spillet eller for å snakke med tilhengere av og eksperter på spillet, kan du gå til Turn 10s Middle-Earth: Shadow of War-forum.

Må jeg ha en Microsoft-konto for å kunne spille Middle-Earth: Shadow of War?

Ja, du trenger en Microsoft-konto for å kunne spille Middle-Earth: Shadow of War. Hvis du allerede spiller spill på Xbox 360 eller Xbox One, kan du bruke samme konto du bruker for de spillene, til å spille i Windows 10. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se siden Vanlige spørsmål om Microsoft-konto.

Må jeg være online eller koblet til Internett for å kunne spille Middle-Earth: Shadow of War?

Hvis du har tenkt å være på et sted uten nettdekning, for eksempel på en lang flytur eller seiltur, kan du klargjøre Windows 10-enheten slik at du kan spille Middle-Earth: Shadow of War i frakoblet modus.

Hvis du vil ha informasjon om hvordan du konfigurerer Windows 10-enheten for spilling i frakoblet modus, kan du gå til Spille spill frakoblet i Windows 10 ved å bruke frakoblet modus.

Hvis du spiller i frakoblet modus, er ikke alle funksjonene, for eksempel funksjonen for å kjøpe artikler fra Windows Store, tilgjengelige. I tillegg er eventuelle ledertavler utilgjengelige mens du er frakoblet.

Hvis du oppnår prestasjoner mens du spiller i frakoblet modus, synkroniseres de med kontoen neste gang du logger på Xbox Live på enheten. Den lagrede spillfremgangen synkroniseres også når du logger på Xbox Live.

Du kan heller ikke bruke fordelene ved Xbox Live mens du er frakoblet. Se Hvorfor skal jeg logge på Xbox Live med en Microsoft-konto? nedenfor hvis du vil ha mer informasjon.

Hvor mange enheter kan jeg installere Middle-Earth: Shadow of War på?

På Xbox kan du installere Middle-Earth: Shadow of War og spille det frakoblet på hjemmekonsollen, og du kan også installere og spille det på venners konsoller hvis du logger på Xbox Live før du spiller.

I Windows 10 kan du installere Middle-Earth: Shadow of War og spille det frakoblet på hovedenheten din (vanligvis den første enheten du installerer spillet på), og du kan installere det på flere enheter hvis du logger på Xbox Live før du spiller.

Du kan bare være logget på ett sted i gangen mens du spiller Middle-Earth: Shadow of War, eller eventuelle andre spill som støtter Xbox Play Anywhere.

Hvorfor skal jeg logge på Xbox Live med en Microsoft-konto?

Når du kobler Middle-Earth: Shadow of War til Xbox Live-tjenesten, får du følgende fordeler mens du spiller på Xbox eller Windows 10-enheten.

Obs! Du må koble til Xbox Live via Xbox-appen for å kunne starte Middle-Earth: Shadow of War. Se Må jeg være pålogget eller koblet til Internett for å kunne spille? ovenfor.

• Vær i kontakt med Xbox Live-fellesskapet, vis prestasjoner, se spillklipp og mye mer.
  • Lagre spillagringene i nettlagring, og fortsett å spille på en annen PC akkurat fra der du var.
  • Spill med den trådløse Xbox-kontrolleren på Windows 10 ved å bruke den trådløse Xbox-adapteren.
  • Enkelt ta opp, fortell om, og del de største øyeblikkene med innebygd Spill-DVR:
    • Hvis du vil starte Spill-DVR mens du spiller, trykker du på Windows-logotasten+G.
    • Hvis du vil administrere innstillingene for Spill-DVR, starter du Xbox-appen og går til Innstillinger > Spill-DVR.
    • Du kan få tilgang til spillklipp du tar opp mens du spiller Middle-Earth: Shadow of War, via Xbox-appen. Se Fordeler med å kjøre Xbox-appen mens du spiller et spill i Windows 10 hvis du vil ha mer informasjon.

Løste dette problemet?

Ja
Nei

Takk for tilbakemeldingen

Takk for tilbakemeldingen!

Vi beklager at denne artikkelen ikke løste problemet. Vi gir ikke opp, og det bør heller ikke du. Prøv fellesskapsvalget nedenfor.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Gi tilbakemelding på dette emnet

255 tegn igjen.
Av hensyn til personvernet må du ikke ta med kontaktinformasjon i tilbakemeldingen.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Vanlige spørsmål om Middle-Earth: Shadow of War, som du leste om, eller om et annet problem?