Minecraft-oppdateringer og -versjoner

Oppdateringen Minecraft Fall 2017 slo sammen alle Minecraft-enhetsversjonene og la til en rekke forbedringer, den største er at du nå kan se Realms, Marketplace og nettspilling på Xbox One-konsollen. Denne versjonen kalles nå «Minecraft» på tvers av følgende enheter:

• Minecraft: Windows 10 Edition (inkludert Oculus Rift)
  • Minecraft: Pocket Edition for iPhone, iPad eller iPod
  • Minecraft: Pocket Edition for Android
  • Minecraft: Pocket Edition for Kindle Fire
  • Minecraft: Gear VR Edition
  • Minecraft: Fire TV Edition

Hvis du allerede spiller Minecraft på en av enhetene som er oppført ovenfor, kan du nå spille med Xbox One-spillere på nettet og synkronisere verdenene fra disse konsollene med de andre enhetene.

Obs! Det er ingen oppdateringer for eller endringer i Minecraft-versjonen for Xbox 360, PC/Java, Mac, PlayStation / PS Vita eller Nintendo Wii U / Switch/3DS.

Om det nye Minecraft-spillet sammenlignet med eldre versjoner av spillet

Minecraft: Xbox One Edition Minecraft
Minecraft: Xbox One Edition Minecraft

Nye Minecraft leveres fullpakket med nyere funksjoner og egenskaper og er der alle fremtidige oppdateringer og funksjoner vil vises. Den eldre Minecraft: Xbox One Edition støttes ikke lenger med nye funksjoner og vil ikke motta eventuelle oppdateringer eller nytt nedlastbart innhold i fremtiden, men du kan fortsette å spille Minecraft: Xbox One Edition hvis du vil.

Obs!  Hvis du vil spille Minecraft: Xbox One Edition fra en plate, må du installere det på Xbox One mens du er i frakoblet modus. Når installasjonen er fullført, starter du spillet før du kobler til Xbox Live på nytt. Du kan spille Minecraft: Xbox One Edition fra denne platen enten du er tilkoblet eller frakoblet.

Gå til minecraft.net/article/better-together-update-here hvis du vil ha mer informasjon.

Sammenligning av den opprinnelige og nye versjonen

Du kan fortsette å spille de opprinnelige versjonene av Minecraft: Xbox One Edition sammen med den nye Minecraft-versjonen på konsollen. Her er en sammenligning av funksjonene som er tilgjengelige i hver versjon:

Minecraft: Xbox One Edition   Minecraft
Nettlagring
Oppnå prestasjoner
Spill med venner
Spill på tvers av plattformer
Realms
Marketplace
Minispill (Battle/Glide)
Overfør lagring fra Xbox One Edition til Minecraft
Overfør lagring fra Minecraft til Xbox One Edition
Støtte for tredjepartsservere

* Det er ulike prestasjoner mellom versjonene

Spille Xbox One Edition-verdener på andre enheter

Når du spiller nye Minecraft på Xbox One-konsollen, kan du synkronisere de eksisterende verdenene fra Xbox One Edition. Hvis du har et Realms-abonnement, vises i tillegg verdenene dine på enhetene med Windows 10, iOS, Android, Kindle eller Gear VR-enheter du eier.

Slik synkroniserer du verdenene fra Xbox One Edition med Minecraft:

1. Logg på konsollen med kontoen som du tidligere lagret Xbox One Edition-verdenen med.
  2. Start Minecraft, og velg Play på hovedmenyen.
  3. Velg Sync Old Worlds på Worlds-fanen hvis de eksisterende spillene ikke allerede er overført.
  4. Velg verdenen du vil overføre, og vent til konverteringen er fullført.
  5. Verdenen din synkroniseres nå med den nye Minecraft-versjonen når du logger på.

I tillegg til synkronisering av verdener blir enkelte skallpakker, teksturpakker og blandingspakker du har kjøpt på konsollen, tilgjengelige når du spiller den nye Minecraft-versjonen, også på de andre enhetene dine.

Marketplace og Minecraft Coins

Den nye Minecraft-versjonen gir deg tilgang til Marketplace, og du kan kjøpe Minecraft Coins for å betale for skallpakker, teksturpakker, verdener og blandingspakker.

Hvis du allerede spiller Minecraft på en bærbar enhet og har Marketplace-innhold eller Minecraft Coins, blir også disse tilgjengelige i den nye Minecraft-versjonen. Alle Marketplace-kjøp du foretar på konsollen, vises automatisk på de bærbare enhetene.

Vanlige spørsmål

Hvordan gjenkjenner jeg de ulike Minecraft-versjonene?

Den opprinnelige versjonen av Minecraft på Xbox One kalles «Minecraft: Xbox One Edition». Den nye versjonen kalles bare «Minecraft». Navnet på spillet vises på velkomstbildet når du starter det.

Jeg har gjort kjøp på de opprinnelige konsollutgavene av spillet. Hvordan kan jeg se dem i den nye versjonen og på de bærbare enhetene mine?

De fleste innholdsartiklene overføres. Gå til minecraft.net/article/better-together-update-here hvis du vil ha mer informasjon om hvilke artikler som overføres.

Hvordan kjøper jeg et Realms-abonnement og får tilgang til Marketplace på konsollen?

Hvis du vil kjøpe et Realms-abonnement eller Marketplace-innhold, må du starte den nye Minecraft-versjonen på konsollen.

Må jeg ha et Xbox Live Gold-abonnement for å kunne spille Minecraft på nettet?

Du må ha et Xbox Live Gold-abonnement (selges separat) for å kunne bruke følgende nettbaserte funksjoner i Minecraft:

• Realms
  • Tilkobling til servere
  • Spilling på tvers av plattformer

Du trenger ikke et Xbox Live Gold-abonnement for lokal flerspilling.

Hvordan spiller jeg minispill?

Minispill er for øyeblikket bare tilgjengelige i Minecraft: Xbox One Edition. Hvis du vil fortsette å spille dem, kan du starte Minecraft: Xbox One Edition og fortsette å spille dem. Enkelte nettservere i nye Minecraft kan gi opplevelser som minner om minispill.

Jeg har Minecraft: Windows 10 Edition allerede. Betyr dette at jeg kan spille Minecraft på Xbox One?

Nei. Minecraft er ikke et Xbox Play Anywhere-spill. Hvis du vil spille på Xbox One, må du kjøpe Minecraft separat. Gå til Minecraft-siden hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du kjøper på Xbox One.

Jeg eier Minecraft: Xbox One Edition på plate og har spilt i eller foretatt et kjøp av nedlastbart innhold i de kvalifiserte tidsperiodene. Hvor er spillet mitt?

Hvis du eier et eksemplar av Minecraft: Xbox One Edition og er kvalifisert basert på kjøp eller spilling, er måten for å motta det nye Minecraft-spillet forskjellig fra om du eier et digitalt eksemplar av spillet. Om 14 til 21 dager etter kravene er oppfylt, får du en melding fra Xbox Live med en kode som kan løses inn, som gir deg lisensen til å spille nye Minecraft.

Hvis du ikke får denne meldingen og mener du skal det, må du passe på at du er logget på med samme konto som ble brukt til å spille eller kjøpe innholdet. Slik ser du etter meldinger fra Xbox Live:

1. Trykk på Xbox-knappen for å åpne guiden.
  2. Trykk på høyre skulderknapp .
  3. Velg Meldinger fra Xbox Live ved å trykke på A-knappen .

Jeg oppnådde prestasjoner da jeg spilte de opprinnelige konsollversjonene av Minecraft. Beholder jeg disse prestasjonene?

Ja, alle prestasjoner du allerede har oppnådd, fortsetter å vises på Xbox-kontoen din. Du kan til og med fortsette å spille den opprinnelige konsollversjonen for å fortsette å oppnå de du ikke har ennå. Når du spiller den nye Minecraft-versjonen, oppnår du ytterligere prestasjoner.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Minecraft-oppdateringer og -versjoner, som du leste om, eller om et annet problem?