Minecraft-oppdateringen «Better Together»

Minecraft-oppdateringen «Better Together» er nå tilgjengelig! Denne oppdateringen inneholder mange forbedringer av spillet. Den største forbedringen er at du nå kan kose deg med Realms, Marketplace og nettbasert spilling på Xbox One-konsoller. Denne versjonen kalles nå «Minecraft» på tvers av følgende enheter:

• Minecraft: Windows 10 Edition (inkludert Oculus Rift)
  • Minecraft: Pocket Edition for iPhone, iPad eller iPod
  • Minecraft: Pocket Edition for Android
  • Minecraft: Pocket Edition for Kindle Fire
  • Minecraft: Gear VR Edition
  • Minecraft: Fire TV Edition

Hvis du allerede spiller Minecraft på en av enhetene som er oppført ovenfor, kan du nå spille med Xbox One-spillere på nettet og synkronisere verdenene fra disse konsollene med de andre enhetene.

Obs! Det er ingen oppdateringer for eller endringer i Minecraft-versjonen for Xbox 360, PC/Java, Mac, PlayStation / PS Vita eller Nintendo Wii U / Switch/3DS.

Installasjon

Hvis du allerede har et digitalt eksemplar av Minecraft: Xbox One Edition, blir den nye Minecraft-versjonen tilgjengelig automatisk i Mine spill og apper på konsollen. Du installerer ved å gå til Mine spill og apper > Spill og se etter Minecraft i fanen Klar til å installere.

Du har begge versjonene av spillene tilgjengelige etter at du har installert Minecraft. Tabellen nedenfor viser forskjellen mellom versjonene på konsollen:

Minecraft: Xbox One Edition Minecraft
Minecraft: Xbox One Edition Minecraft

Nye Minecraft er fullt av nye funksjoner og egenskaper, inkludert (men ikke begrenset til) følgende:

• Uendelige verdener
  • Integrasjon med Realms, Marketplace og servere
  • Grov jord
  • Gjennomsiktige isblokker
  • Flere spillere på enheter med høyere ytelse
  • Skallendringer på pausemenyen

* Hvis du vil spille Minecraft: Xbox One Edition fra en plate, må du installere det på Xbox One mens du er i frakoblet modus. Når installasjonen er fullført, starter du spillet før du kobler til Xbox Live på nytt. Dermed kan du heretter spille Minecraft: Xbox One Edition fra denne platen enten du er tilkoblet eller frakoblet.

Gå til minecraft.net/article/better-together-update-here hvis du vil ha mer informasjon.

Sammenligning av den opprinnelige og nye versjonen

Du kan fortsette å spille de opprinnelige versjonene av Minecraft: Xbox One Edition parallelt med den nye Minecraft-versjonen på konsollen. Her er en sammenligning av funksjonene som er tilgjengelige i hver versjon:

Minecraft: Xbox One Edition   Minecraft
Nettlagring
Oppnå prestasjoner ✓ * ✓ *
Spill med venner
Spill på tvers av plattformer
Realms
Markedsplass
Minispill (Battle/Glide)
Overfør lagring fra Xbox One Edition til Minecraft
Overfør lagring fra Minecraft til Xbox One Edition
Støtte for tredjepartsservere

* Det er ulike prestasjoner mellom versjonene

Spille Xbox One Edition-verdener på andre enheter

Når du spiller nye Minecraft på Xbox One-konsollen, kan du synkronisere de eksisterende verdenene fra Xbox One Edition. Hvis du har et Realms-abonnement, vises i tillegg verdenene dine på enhetene med Windows 10, iOS, Android, Kindle eller Gear VR (hvis du har dem).

Slik synkroniserer du verdenene fra Xbox One Edition med Minecraft:

1. Logg på konsollen med kontoen du tidligere lagret Xbox One Edition-verdenen med.
  2. Start Minecraft, og velg Play på hovedmenyen.
  3. Velg Sync Old Worlds på Worlds-fanen hvis de eksisterende spillene ikke allerede er overført.
  4. Velg verdenen du vil overføre, og vent til konverteringen er fullført.
  5. Verdenen din synkroniseres nå med den nye Minecraft-versjonen når du logger på.

I tillegg til synkronisering av verdener blir enkelte skallpakker, teksturpakker og blandingspakker du har kjøpt på konsollen, tilgjengelige når du spiller den nye Minecraft-versjonen, også på de andre enhetene dine.

Marketplace og Minecraft Coins

Den nye Minecraft-versjonen gir deg tilgang til Marketplace, og du kan kjøpe Minecraft Coins for å betale for skallpakker, teksturpakker, verdener og blandingspakker.

Hvis du allerede spiller Minecraft på en bærbar enhet og har Marketplace-innhold eller Minecraft Coins, blir nå også disse tilgjengelige i den nye Minecraft-versjonen. Alle Marketplace-kjøp du foretar på konsollen, vises automatisk på de bærbare enhetene.

Vanlige spørsmål

Hvordan gjenkjenner jeg de ulike Minecraft-versjonene?

Den opprinnelige versjonen av Minecraft kalles «Minecraft: Xbox One Edition». Den nye versjonen kalles bare «Minecraft». Navnet på spillet vises på velkomstbildet når du starter det.

Jeg har kjøpt ting på de opprinnelige konsollutgavene av spillet. Hvordan viser jeg dem i den nye versjonen og på de bærbare enhetene mine?

De fleste innholdsartiklene overføres. Gå til minecraft.net/article/better-together-update-here hvis du vil ha mer informasjon om hvilke artikler som overføres.

Hvordan kjøper jeg et Realms-abonnement og får tilgang til Marketplace på konsollen?

Hvis du vil kjøpe et Realms-abonnement eller Marketplace-innhold, må du starte den nye Minecraft-versjonen på konsollen. Dette fungerer ikke med Minecraft: Xbox One Edition. Hvis du fortsetter å spille i Xbox One Edition, kan du bli med i Realms-verdener hvis vennene dine inviterer deg til å spille.

Må jeg ha et Xbox Live Gold-abonnement for å kunne spille Minecraft på nettet?

Du må ha et Xbox Live Gold-abonnement (selges separat) for å kunne bruke følgende nettbaserte funksjoner i Minecraft:

• Realms
  • Tilkobling til servere
  • Spilling på tvers av plattformer

Du trenger ikke et Xbox Live Gold-abonnement for lokal flerspillermodus.

Hvordan spiller jeg minispill?

Minispill er bare tilgjengelige i Minecraft: Xbox One Edition. Hvis du vil fortsette å spille dem, kan du starte Xbox One Edition og spille mot andre personer på konsollen. Enkelte nettservere kan gi opplevelser som minner om minispill, og som du kan nyte i den nye Minecraft-versjonen.

Jeg har Minecraft: Windows 10 Edition allerede. Betyr dette at jeg kan spille Minecraft på Xbox One?

Minecraft er ikke et Xbox Play Anywhere-spill. Hvis du vil spille på Xbox One, må du kjøpe Minecraft separat. Gå til Minecraft-siden hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du kjøper på Xbox One.

Jeg eier Minecraft: Xbox One Edition på plate og har spilt i minst fem timer eller foretatt et kjøp i den kvalifiserende tidsperioden. Hvor er spillet mitt?

Hvis du er kvalifisert basert på kjøp eller spilling, vises et eksemplar av Minecraft i Klar til å installere under Mine spill og apper. Hvis dette ikke vises, må du passe på at du er logget på med samme konto som ble brukt til å spille eller kjøpe innholdet.

Jeg oppnådde prestasjoner da jeg spilte de opprinnelige konsollversjonene av Minecraft. Beholder jeg disse prestasjonene?

Ja, alle prestasjoner du allerede har oppnådd, fortsetter å vises på Xbox-kontoen din. Du kan til og med fortsette å spille den opprinnelige konsollversjonen for å fortsette å oppnå de du ikke har ennå. Når du spiller den nye Minecraft-versjonen, oppnår du ytterligere prestasjoner.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Minecraft-oppdateringen «Better Together», som du leste om, eller om et annet problem?