Gå til hovedinnhold
Del denne siden

Vanlige spørsmål om Minecraft Marketplace

På denne siden

Hva er Minecraft Marketplace?

For første gang kommer det nye avatarskall, teksturer og verdener som er laget av skapere i Minecraft-fellesskapet, til Microsoft Store for både Pocket Edition- og Windows 10-enheter. Med Minecraft Marketplace har vi gjort det sikrere og enklere å kjøpe innhold for Minecraft som er laget av fellesskapet. Kjøp innhold én gang, og nyt det på enhver Windows 10- eller Pocket Edition-enhet uten utløpsdato.

Minecraft Coins kan kjøpes i butikken i spillet og lar deg kjøpe innhold fra skapere på Minecraft Marketplace, som er tryggere og sikrere. Myntene oppbevares i den virtuelle lommeboken og kan brukes på Pocket Edition- og Windows 10-enheter.

Hvert kjøp du foretar, er knyttet til kontoen din med den gratis Xbox Live-spillerprofilen. Du kan spille med venner og vise frem kartene og skallene dine på alle Pocket Edition- eller Windows 10-enheter hvis de også har en Xbox Live-konto.

Hvilke enheter er Minecraft Marketplace tilgjengelig på?

Minecraft Marketplace er tilgjengelig på enhver Windows 10- eller Pocket Edition-enhet. Dette omfatter, men er ikke begrenset til, følgende:

• Xbox One
  • Windows 10
  • Windows 10-telefon
  • iOS (iPhone og iPad)
  • Android
  • Amazon Kindle Fire
  • Amazon Kindle Fire TV
  • Gear VR

Obs! Xbox 360, Windows Phone 8, PlayStation, Wii U og Nintendo Switch har foreløpig ikke støtte for Minecraft Marketplace.

Hvordan kjøper jeg Minecraft Coins?

Du må ha en betalingsmåte på enheten før du kan kjøpe Minecraft Coins. Første gang du prøver å kjøpe noe, blir du bedt om å legge til en betalingsmåte, hvis du ikke allerede har gjort det. Ellers får du en påminnelse om hvilken betalingsmåte du har lagt til tidligere, når du logger på for å foreta kjøpet.

Betalingsmåten varierer avhengig av hvilken enhet du bruker til å foreta et kjøp. Når du logger på med Xbox Live-kontoen din, får du i alle tilfeller Minecraft Coins på alle Windows 10- og Pocket Edition-enhetene du spiller på.

Hvis du for eksempel spiller på både en Windows 10-enhet og en iPhone og kjøper Minecraft Coins på iPhone, må du betale for myntene med Apple Store-kontoen din. Når du senere spiller på Windows 10-enheten, blir myntene tilgjengelige sammen med eventuelle kjøp du har foretatt på Minecraft Marketplace. Hvis du deretter beslutter å kjøpe flere Minecraft Coins på Windows 10-enheten, betaler du for dem ved å bruke Microsoft-kontoen din, og myntene og kjøpene dine blir tilgjengelige neste gang du spiller på iPhone. Hvis du senere kjøper en Kindle Fire TV, vises alt også der når du logger på med Xbox Live-kontoen.

Obs! Hvis du er en forelder med tilknyttede barnekontoer, må du kontrollere at du kan foreta kjøp med din egen konto, siden barnekontoer ikke har en betalingsmåte for dette.

Hva kan jeg bruke Minecraft Coins på?

Du kan kjøpe alt innhold og tillegg i spillet med Minecraft Coins, inkludert skallpakker, figurpakker og Minecraft-verdener laget av grupper i fellesskapet.

Obs! Du kan ikke bruke Minecraft Coins til å kjøpe Minecraft Realms, men du kan kjøpe et abonnement på Realms ved å bruke standard betalingsmåte på kontoen din.

Jeg har ikke fått Minecraft Coins jeg har kjøpt. Hva skal jeg gjøre?

Hvis du kjøpte dem på Windows 10-enheten din:

1. Logg på account.microsoft.com, og sjekk de siste kjøpene dine.
  2. Hvis du ser et fullført kjøp, starter du enheten på nytt siden den kanskje må oppdateres.
  3. Hvis du har en annen Windows 10- eller Pocket Edition-enhet, logger du på den enheten for å se om kjøpet vises der.
    • Hvis kjøpet vises, er det kanskje et problem med enheten. Pass på at du er logget på med samme konto du brukte til å fullføre kjøpet.
    • Hvis kjøpet ikke vises, kontakter du Xbox Kundestøtte.

Ytterligere kundestøtte:

• Hvis du kjøpte fra Apple Store (iPhone eller iPad), kan du gå til iTunes Store.
  • Hvis du kjøpte fra Google Play-butikken (Android), går du til Google Play-butikken.
  • Hvis du kjøpte fra Kindle Fire eller Kindle Fire TV, kan du gå til Amazon Store.

Kan Minecraft Coins refunderes?

Alle kjøp av Minecraft Coins er endelige. Hvis imidlertid noen andre har foretatt et uautorisert kjøp, kan du kontakte kundestøtte for Store for enheten som kjøpet ble foretatt fra.

Kan jeg gi bort Minecraft Coins til noen?

Foreløpig er det ingen måte å gi bort Minecraft Coins direkte på. Hvis du vil gi noen Minecraft Coins, kan du kjøpe gavekort for nettbutikker og plattformer der Minecraft Coins brukes. Mottakeren kan deretter bruke disse gavekortene til å kreditere kontoen og veksle dem mot Minecraft Coins. Minecraft Coins kan bare brukes på kontoen der de ble kjøpt eller løst inn.

Hvis du for eksempel vil gi bort Minecraft Coins til noen som spiller Minecraft i Windows 10, kan du kjøpe et gavekort fra deltakende forhandlere. Dette kan deretter løses inn og veksles mot Minecraft Coins av mottakeren.

Jeg prøvde å bruke Minecraft Coins til å foreta et kjøp i spillet, men noe gikk galt. Hva skal jeg gjøre?

Det vanligste problemet som gjør at du ikke kan foreta et kjøp i spillet, er at det ikke er nok mynter. Se i øvre høyre hjørne i Microsoft Store for å kontrollere at du har nok mynter til å foreta kjøpet. Hvis ikke kan du velge +-ikonet til å kjøpe flere.

Hvis du prøvde å kjøpe flere mynter, men ikke ser dem i lommeboken, følger du fremgangsmåten i forrige del kalt Jeg har ikke fått Minecraft Coins jeg har kjøpt. Hva gjør jeg?

Hvis du fortsatt har problemer, kan du gå til siden for Minecraft-tilbakemeldinger for å få de nyeste oppdateringene og informasjon om kjente problemer.

Jeg kjøpte feil Minecraft-verden ved en feiltakelse. Kan jeg få refusjon?

Du må du kontakte kundestøtte for Store for enheten du foretok kjøpet på. Det kan hende at du får refusjon, avhengig av omstendighetene. Følg fremgangsmåten i forrige del kalt Kan Minecraft Coins refunderes? for å få kundestøtte.

Jeg har problemer med Minecraft-verdenen jeg har kjøpt. Hvem kontakter jeg?

Hvis du har problemer med en Minecraft-verden, kontakter du fellesskapet som utviklet verdenen, for å gi tilbakemelding og diskutere kjente problemer eller feil.
Støttede partnere:

Hvordan blir jeg en Minecraft-partner og lager innhold for Marketplace?

Hvis du er interessert i å bli en partner og vil vite mer om nødvendige kriterier, går du til siden for Minecraft-partnerprogrammet for å få mer informasjon.

Kan jeg konvertere Minecraft Coins tilbake til virkelig valuta?

Nei. Når du har kjøpt Minecraft Coins, kan du ikke konvertere dem tilbake til virkelig valuta.

Hvorfor er noe av innholdet på markedsplassen nedtonet? Hva betyr meldingen om at innholdet ikke er kompatibelt med enheten på grunn av for lite minne?

Enkelte kart og teksturer krever enheter med høyere ytelse for at de skal fungere skikkelig. Hvis enheten har mindre enn 512 MB internt minne (RAM), kan noe av innholdet være nedtonet i Microsoft Store. Du kan ikke kjøpe innhold som ikke er kompatibelt med enheten, og du kan ikke laste ned innhold som ikke er kompatibelt, selv om du allerede har kjøpt det på en enhet med mer minne.

Jeg tror jeg har funnet et problem i spillet. Hvordan rapporterer jeg det?

Hvis du har funnet et teknisk problem (eller en feil) i Minecraft, kan du rapportere det til Minecraft-teamet ved å gå til bugs.mojang.com. Gjør følgende før du sender noe informasjon:

1. Opprett en konto. Første gang du rapporterer en feil, må du opprette en konto med et passord for å logge på.
  2. Søk etter eksisterende problemer. Før du rapporterer en feil, søker du i databasen etter relaterte feil på enheten.
  3. Finn ut hvilken build du bruker. Enkelte versjoner av spillet er forhåndsversjoner. Hvis du bruker en forhåndsversjon, for eksempel en alfa- eller betaversjon, må du sende inn feilen for riktig versjon.

Beslektede problemer

Løste dette problemet?

Ja
Nei

Takk for tilbakemeldingen

Takk for tilbakemeldingen!

Vi beklager at denne artikkelen ikke løste problemet. Vi gir ikke opp, og det bør heller ikke du. Prøv fellesskapsvalget nedenfor.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Gi tilbakemelding på dette emnet

255 tegn igjen.
Av hensyn til personvernet må du ikke ta med kontaktinformasjon i tilbakemeldingen.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Vanlige spørsmål om Minecraft Marketplace, som du leste om, eller om et annet problem?