Minecraft Realms

Minecraft Realms er en abonnementsbasert tjeneste som lar deg spille Minecraft på nettet med opptil ti spillere. Du kan abonnere på Minecraft Realms med den nyeste Bedrock Engine-baserte versjonen av Minecraft, som finnes på mobile enheter, VR-enheter, Nintendo Switch-konsoller, Xbox-konsoller og Windows 10-datamaskiner.

Hvis du spiller Minecraft på en PC (ved å bruke Java Edition), finnes det en egen Minecraft Realms-abonnementstjeneste. Hvis du vil vite mer eller administrere abonnementet, kan du gå til Minecraft Realms-siden på nettstedet til Mojang.

Obs! Det er bare Minecraft og Minecraft for PC/Java som støtter Realms. Konsollutgaver, for eksempel Minecraft: Xbox One Edition, støtter ikke Realms.

Avhengig av hvilken enhet du spiller på, kan du velge om du vil foreta et engangskjøp eller ha et gjentakende abonnement.

Når du foretar et engangskjøp, kan du velge om du vil opprette Realm på én eller seks måneder. Disse engangskjøpene kan ikke refunderes og fornyes ikke automatisk når de utløper. Med et gjentakende abonnement blir du belastet automatisk hver 30. dag, helt til du avbryter abonnementet.

Hvis et gjentakende abonnement er tilgjengelig, kan du velge mellom to månedlige alternativer:

• You Plus Two: Du kan spille med opptil to andre spillere.
  • You Plus Ten: Du kan spille med opptil ti andre spillere.

Abonnementskostnader varierer avhengig av området du bor i.

Obs! Du har ikke tilgang til Realms når du bruker en betaversjon av Minecraft. Hvis du må forlate betaversjonen på en Xbox One-konsoll eller Windows 10-datamaskin, kan du gå til veiledningen for Minecraft Beta og vanlige spørsmål for å få mer hjelp. Android-spillere kan melde seg på og av fra Minecraft-siden via Google Play-butikken.

Hvis du vil ha mer informasjon om Realms, kan du gå til vanlige spørsmål om Minecraft Realms.

Før du begynner

Du må ha en Xbox-gamertag for å kunne spille Realms (du kan også oppnå prestasjoner og øke spillerpoengsummen). Første gang du prøver å bruke Realms, blir du bedt om å logge på Xbox Live via Xbox-appen. Hvis du allerede har en konto, bruker du denne til å logge på. Hvis du ikke har en, kan du enkelt opprette en ved å bruke din eksisterende e-postadresse. Det koster ikke noe å opprette en konto.

Se Logge på Xbox-appen i Windows 10 hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du bruker Xbox-appen til å logge på Minecraft.

Obs! Du må også ha et Xbox Live Gold-abonnement for å kunne spille Realms på en Xbox One-konsoll og et Nintendo Switch Online-abonnementet når du spiller Realms på en Nintendo Switch.

Abonnere på Minecraft Realms

1. Start Minecraft på datamaskinen/enheten, og velg Play på hovedmenyen.
  2. Hvis du er logget på en Xbox Live-konto, kan du starte et nytt Realms-abonnement ved å klikke på Create New-knappen. Dermed vises alternativene for å opprette New World eller New Realm.

Alternativt kan det hende at du kan velge en gratis 30-dagers prøveversjon av Realms ovenfor enkeltspillerverdenene dine, hvis du ikke allerede har brukt prøveversjonen. Prøveversjoner av Realms er ikke tilgjengelige på Nintendo Switch, Windows Phone, Oculus Rift eller Amazon Fire TV.

Når du oppretter verdenen, kan du velge mellom følgende alternativer, avhengig av plattformen:

1. Foreta et engangskjøp (med et angitt antall dager) som ikke fornyes automatisk.
    2. Kjøp et periodisk månedsabonnement.

I begge tilfeller håndteres faktureringen for kjøpet gjennom butikken for enheten.
  3. Fullfør kjøpet på enheten.

Neste gang du spiller Minecraft, vises Realms-abonnementet ovenfor listen over enkeltspillerverdener, forutsatt at du er logget på Xbox Live-kontoen.

Invitere andre spillere til verdenen din

1. Velg Play-knappen på hovedmenyen.
  2. Velg blyantikonet ved siden av navnet på verdenen din.
  3. Velg Members. Xbox Live-vennelisten blir tilgjengelig automatisk.
  4. Hvis du vil legge til noen som allerede er i Xbox Live-vennelisten, klikker du på Invite-knappen ved siden av navnet deres. Hvis du vil legge til noen nye, må du først legge dem til i Xbox Live-vennelisten. Dette gjør du ved å klikke på Find Friends, som gjør at du går til Xbox Live-appen.
  5. I vinduet Legg til venn kan du legge til venner via Facebook-kontaktene (hvis du er koblet til Facebook), via kontaktene på telefonen eller enheten, eller direkte ved å bruke Xbox Live-gamertagen deres. Når du har lagt dem til, velger du lukkeboksen i øvre høyre hjørne av vinduet (du må gjøre dette to ganger for å gå tilbake til hovedmenyen).
  6. Når de også har lagt deg til som en venn, vises de i Xbox Live-vennelisten i Realms, og du kan sende dem en invitasjon til å spille.

Alternativt kan du invitere spillere med invitasjonskoblinger for Realms, som er tilpassede URL-adresser som er unike for din verden. Når noen klikke på en invitasjonskobling, blir de bedt om å logge på eller registrere seg med Xbox Live-kontoen, og deretter legges de øyeblikkelig til i hvitelisten for verdenen. Det er bare siste versjon av invitasjonskoblingen som gir nye spillere tilgang, og når du oppdaterer en invitasjonskobling, er alle som tidligere har hatt tilgang, fortsatt i hvitelisten for verdenen og kan bli med i den, men ingen nye spillere kan bruke denne koblingen til å få tilgang.

Bli med andre spillere i en verden

1. Start spillet.
  2. Det vises en konvoluttknapp øverst til høyre i vinduet. Der kan du se alle invitasjonene til ulike verdener og godta de du vil.
  3. Når du har godtatt en invitasjon til en verden, klikker du på play. Dermed vises verdenen i Friends-fanen under listen Joinable Realms.

Si opp abonnementet på Minecraft Realms

Du kan avbryte abonnementet ditt fra abonnementsinnstillingene i appbutikken. Vis abonnementet på innstillingsmenyen i spillet for å finne ut hvilken appbutikk som behandlet kjøpet. Der kan du også administrere abonnementet. Hvis det ikke fungerer, kan du gå til innstillingene i appbutikken der du foretok kjøpet, og avbryte den periodiske betalingen.

Hvis du vil vite mer eller ha hjelp til å avbryte abonnementet, kan du gå til følgende:

Hvis verdenen din ble opprettet som et engangskjøp (det vil si én eller seks måneder), utløper den automatisk når det ikke er flere dager igjen.

Feilsøke problemer med Minecraft Realms

Hvis du har problemer med Minecraft Realms, kan disse emnene være til hjelp.

Nettverkstilkobling

Kontrollere statusen for Xbox Live-tjenesten

Hvis det vises noen varsler her, venter du til tjenesten er oppe og går, og deretter prøver du på nytt:

Xbox Live kjernetjenester: oppe og går
2018-12-16T23:58:37.8831920+00:00
Spill og sosialt: oppe og går
2018-12-16T23:58:37.8831920+00:00

Hvis Xbox Live-tjenesten er oppe og går, ser du feilsøkingsveiledningen Realms connection issues på nettstedet til Mojang. Hvis du har fulgt trinnene der og fortsatt har problemer, kan det være et problem med nettverkstilkoblingen mellom nettverket og Internett.

Xbox Live-barnekontoer

Vi beskytter yngre spillere på nettet med barnekontoer. Flerspillerspilling på nettet er som standard deaktivert i Minecraft for spillere under 13 år, og de kan ikke bli med i Realms eller på servere med mindre en forelder endrer kontoinnstillingene. Her er innstillingene som må tillates:

• Du kan opprette og bli med i klubber (her finner du mer informasjon om klubber).
  • Du kan bli med i flerspillerspill.

For å få hjelp til å endre disse kontoinnstillingene må du endre innstillingene for personvern og nettsikkerhet på Xbox Live-kontoen.

Et barn må kanskje ha tillatelse fra en forelder eller foresatt for å kunne opprette en Microsoft-konto, avhengig av området du er i, eller tjenesten du prøver å få tilgang til. Dette skjer i samsvar med bestemte forskrifter om barnesikkerhet sammen med bedre innsikt i og administrasjon av data som lagres om barnet på nettet. Hvis du vil vite mer om disse forskriftene, kan du lese mer på Foreldresamtykke og Microsoft-kontoer for barn.

Mer teknisk kundestøtte

Når det gjelder påloggingsproblemer eller problemer med tilgang til kontoen på nettet, logger du på Microsoft-kontoen og ser etter eventuelle problemer.

Hvis du har problemer med å spille på Windows 10-enheten, ser du Feilsøke problemer med spilling i Windows 10. Hvis du vil ha mer hjelp og feilsøkingsstøtte for Windows 10 og Xbox-konsoller, kan du gå til Xbox Kundestøtte.

Når det gjelder problemer eller feilsøking på iOS-enheter, går du til kundestøtte for Apple.

Når det gjelder problemer eller feilsøking på Android-enheter, går du til Google Play Hjelp.

Når det gjelder problemer eller feilsøking på Kindle-enheter, går du til kundestøtte for Amazon.

Når det gjelder problemer eller feilsøking på Gear VR eller Oculus Rift, går du til kundestøtte for Oculus.

Når det gjelder problemer eller feilsøking på Nintendo Switch, går du til kundestøtte for Nintendo.

Når det gjelder andre spillrelaterte problemer, går du til kundestøttesiden for Minecraft Realms på nettstedet til Mojang.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Minecraft Realms, som du leste om, eller om et annet problem?