Gå til hovedinnhold
Del denne siden

Vanlige spørsmål om Minecraft: Windows 10 Edition

Denne siden inneholder svar på vanlige spørsmål om kjøp og nedlasting av Minecraft: Windows 10 Edition, forventninger for spillere av den tidligere versjonen og spilling av den nye Windows 10-utgaven.

Skaff deg Minecraft: Windows 10 Edition fra Microsoft Store.

På denne siden

Dette kan du forvente hvis du allerede spiller Minecraft på andre enheter

Kan jeg fortsette å spille den eksisterende versjonen av Minecraft på PC/Mac?

Ja, det kan du. Versjonene for Windows 10 og PC/Mac kommer til å fortsette å være separate spill.

Hva skjer med de eksisterende Minecraft-verdenene mine? Kan de spilles i Windows 10-utgaven?

Den eksisterende Minecraft-opplevelsen din endres ikke i det hele tatt, og Windows 10-utgaven er ikke ment å være en oppgradering for det eksisterende spillet ditt. Du kan spille Windows 10-utgaven parallelt med PC-/Mac-versjonen med Java, slik at du kan se de nye funksjonene, og sende tilbakemeldinger – samtidig som du beholder de eksisterende verdenene dine.

Jeg spiller på Xbox eller Windows Phone. Kan jeg overføre de eksisterende Minecraft-verdenene mine til Windows 10?

Windows 10-utgaven støtter foreløpig ikke overføringen av verdener fra andre enheter.

Spille Windows 10-utgaven

Kan jeg spille på nettet med andre personer i Windows 10? Eller på forskjellige enheter?

Du kan spille med opptil fire andre personer som kjører Minecraft: Windows 10 Edition eller Pocket Edition på lokalnettet. Du kan også spille online med opptil fire av Xbox Live-vennene dine i flerspillermodus på nettet.

Hvis vennene dine abonnerer på Minecraft Realms, kan du spille på nettet med opptil ti spillere på forskjellige enheter, avhengig av Realm-eierens abonnementstype. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til kundestøtte for Minecraft Realms hos Microsoft, eller kundestøtte for Mojang.

Minecraft er nytt for meg. Hva gjør jeg og hvordan spiller jeg?

Det å komme i gang med Minecraft er én av de morsomme og unike funksjonene i spillet. Det finnes ingen opplæring eller guider. Ideen er at du lærer ved å spille spillet og finne ut av det selv. Hvis du imidlertid står fast eller du vil vite hvordan du får fremdrift i spillet, for eksempel hvordan du bygger ting eller utvider beholdningen din, kan du gå til Minecraft Wiki-siden, der millioner av andre spillere er klare til å hjelpe.

Hvordan endrer jeg utseendet på karakteren min?

Hvis du ikke vil spille som Steve eller Alex, kan du velge fra en av skallpakkene ved å klikke Skins på startsiden, eller du kan opprette og laste opp ditt eget tilpassede skall. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Lage tilpassede skall for Minecraft: Windows 10 Edition.

Må jeg være pålogget eller koblet til Internett for å kunne spille Minecraft: Windows 10 Edition?

Hvis du har tenkt å være et sted uten Internett-dekning, for eksempel på en lang flytur eller seiltur, kan du klargjøre Windows 10-enheten slik at du kan spille Minecraft: Windows 10 Edition i frakoblet modus.

Hvis du vil ha informasjon om hvordan du konfigurerer Windows 10-enheten for spilling i frakoblet modus, kan du gå til Spille spill frakoblet i Windows 10 ved å bruke frakoblet modus.

Følgende moduser i spillet støttes mens du spiller i frakoblet modus:

• Enkeltspiller
  • Flerspiller via LAN

Følgende moduser i spillet krever at du er koblet til nettet:

• Realms
  • Flerspiller via Xbox Live

Hvis du spiller i frakoblet modus, er ikke alle funksjonene, for eksempel funksjonen for å kjøpe artikler fra Microsoft Store, tilgjengelige. I tillegg er eventuelle ledertavler utilgjengelige mens du er frakoblet.

Hvis du oppnår prestasjoner mens du spiller i frakoblet modus, synkroniseres de med kontoen neste gang du logger på Xbox Live på enheten. Den lagrede spillfremgangen synkroniseres også når du logger på Xbox Live.

Hvordan tar jeg opp og laster opp spillklipp?

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du lager spillklipp, kan du se Ta opp spillklipp med Spill-DVR i Windows 10.

Hvordan gir jeg tilbakemelding om spillet?

Utviklingsteamet hos Minecraft jobber aktivt med tilbakemeldinger etter hvert som de får dem for å gi deg den beste versjonen av Minecraft. Hvis du har kommentarer eller forslag du vil dele med utviklingsteamet, kan du gå til siden Minecraft-tilbakemeldinger.

Hvor finner jeg ut mer om Minecraft?

Når du har laget Minecraft-verdenen din og du har mestret det grunnleggende, finnes det et helt fellesskap som er klare til å hjelpe deg med å utforske alle funksjonene i spillet og hva du kan gjøre i verdenen din. Gå til Minecraft Wiki-siden for å lære mer.

Hvis du spiller Minecraft på en annen plattform enn Windows 10 og trenger kundestøtte, kan du se Få hjelp med Minecraft på andre enheter.

Spille Minecraft på Oculus Rift

Hvis du vil spille Minecraft på Oculus Rift, må du ha et eksemplar av Minecraft: Windows 10 Edition, som er kjøpt fra Microsoft Store eller Oculus Store. Når du har kjøpt det, vil pålogging på Microsoft- og Oculus-kontoen synkronisere spillet mellom de to. Dette betyr at eventuelle tillegg eller skallpakker du har kjøpt, vil være tilgjengelige når du spiller på Oculus Rift.

Jeg har ikke Windows 10 – jeg kjører Windows 7/Windows 8/Linux/OSX. Kan jeg bruke Minecraft: Windows 10 Edition med støtte for Oculus Rift?

Du må kjøre Windows 10-operativsystemet for å bruke Minecraft: Windows 10 Edition. Du må også kjøre versjon 1511 eller nyere. Hvis du vil ha hjelp med å oppgradere til den nyeste versjonen av Windows, kan du gå til Windows Update: vanlige spørsmål (du får også angitt fremgangsmåte for oppgradering i spillet).

Oculus Minecraft-appen krasjer med feilen 0x80070422. Hva gjør jeg?

Kontroller at du har Windows Update aktivert:

1. Trykk på Windows-tasten og skriv inn Tjenester.
  2. Bla ned til Windows Update.
  3. Høyreklikk og velg Start på menyen.

Oculus Minecraft-appen sier at 1511-oppdateringen for Windows 10 er påkrevd. Hva gjør jeg?

Start Oculus Store på nytt og se om Oculus Minecraft-appoppdateringen løser dette. Hvis ikke, kan det hende det har oppstått en feil med Windows-oppdateringen eller at den ikke tas i bruk. Feilsøking:

1. Last ned og kjør den offisielle feilsøkingen for Windows Update Troubleshooter her: http://download.microsoft.com/download/F/E/7/FE74974A-9029-41A0-9EB2-9CCE3FC20B99/WindowsUpdateDiagnostic.diagcab.
  2. Trykk på Windows-tasten og skriv inn Se etter oppdateringer.
  3. Se om det finnes noen tilgjengelige manglende Windows-oppdateringer. Installer dem hvis de finnes.
  4. Start datamaskinen på nytt ved hjelp av alternativet Start på nytt på Strøm-menyen.

Oculus Minecraft-appen krasjer og viser en melding om at det har oppstått et unntak i Ucrtbase.dll. Hvordan løser jeg problemet?

Følg fremgangsmåten rett ovenfor for å se om det finnes noen manglende tilgjengelige Windows-oppdateringer.

Oculus Minecraft-appen sier at start av Minecraft mislyktes. Hva skjer?

Kontroller at du ikke allerede kjører Minecraft: Windows 10 Edition. Hvis det kjører, må du lukke appen først før du prøver å spille spillet fra Oculus Minecraft-appen. Hvis du fortsatt har problemer, kan du prøve å kjøre Minecraft: Windows 10 Edition ved å spille det fra Xbox-appen. Dette kan gi deg mer informasjon om hvorfor spillet ikke kommer i gang. Hvis du fortsatt har problemer, kan du kontakte kundestøtten for Xbox eller klikke på Kontakt oss på siden Minecraft-tilbakemeldinger.

Jeg ser merkelige grafikkproblemer når jeg prøver å spille spillet. Hva skjer?

Kontroller at grafikkdriverne er oppdaterte. Hvis du har et Nvidia-grafikkort, kan det hende du må gå til nettstedet for kundestøtte for Nvidia for å få de nyeste driverne for grafikkortet. Last ned og installer de nye driverne, og start deretter datamaskinen på nytt.

Jeg har to grafikkort og flere skjermer. Jeg kan høre Minecraft-musikken, men Minecraft er låst på en hvit skjerm med teksten Vent litt. Hva gjør jeg?

Dette kan skyldes konflikt mellom grafikkortene med hensyn til HDMI-inngangen og Rift. Hvis du har HDMI-innganger som brukes på begge kortene, kobler du fra HDMI-inngangen som ikke er tilknyttet Oculus Rift.

Hold deg oppdatert om Minecraft-oppdateringer

Hvis du vil ha en liste over nye funksjoner, spillforbedringer og de nyeste feilrettingene for Minecraft: Windows 10 Edition (inkludert Oculus Rift), kan du gå til Mojang og gå til delen med de nyeste innleggene.

Løste dette problemet?

Ja
Nei

Takk for tilbakemeldingen

Takk for tilbakemeldingen!

Vi beklager at denne artikkelen ikke løste problemet. Vi gir ikke opp, og det bør heller ikke du. Prøv fellesskapsvalget nedenfor.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Gi tilbakemelding på dette emnet

255 tegn igjen.
Av hensyn til personvernet må du ikke ta med kontaktinformasjon i tilbakemeldingen.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Vanlige spørsmål om Minecraft: Windows 10 Edition, som du leste om, eller om et annet problem?