Vanlige spørsmål om Minecraft: Windows 10 Edition

Denne siden inneholder svar på vanlige spørsmål om kjøp og nedlasting av Minecraft: Windows 10 Edition, forventninger for spillere av den tidligere versjonen og spilling av den nye Windows 10-utgaven.

Skaff deg Minecraft: Windows 10 Edition fra Microsoft Store.

På denne siden

Last ned et gratis eksemplar av Windows 10 Edition (for eksisterende eiere av Minecraft for PC eller Mac)

Jeg eier allerede et eksemplar av Minecraft på PC eller Mac. Hvordan får jeg et gratis eksemplar av Windows 10-utgaven??

Spillere som allerede har den tidligere PC- eller Mac-utgaven av Minecraft (som kjører på Java), kan laste ned Minecraft: Windows 10 Edition gratis.

Obs! Du må få en kode fra Mojang, spillutvikleren, ved å logge på Mojang-kontoen din før du prøver å løse inn koden for Minecraft: Windows 10 Edition. Ellers kan du bli belastet. Slik får du koden fra Mojang:

1. Logg på med Mojang-kontoen.
  2. Velg koblingen under Minecraft: Windows 10 Edition for å be om en kode. Microsoft Windows 10 åpnes.
    Obs! Du må logge på eller opprette en Microsoft-konto. Hvis du logger på, bruker du den samme Microsoft-kontoen som du bruker for å logge på Xbox-kontoen.
  3. Hvis du kjører Windows 10, kan du laste ned spillet umiddelbart etter innløsing av koden. Hvis du kjører et tidligere operativsystem, må du komme tilbake til Microsoft Store når du kjører Windows 10.

Koden du mottar fra Mojang, lagres i kontoen i tilfelle du ikke kan løse den inn umiddelbart, eller i tilfelle du har problemer når du prøver å løse den inn i Microsoft Store.

Hva gjør jeg hvis jeg har problemer med koden min?

Du kan prøve en av handlingene nedenfor, avhengig av hva slags problem du har med koden.

Obs Ikke kontakt Mojang hvis du har problemer med koden etter å ha bedt om den. Problemer med innløsing av koden håndteres av kundestøtten for Xbox.

• Jeg ba aldri om en kode for Minecraft for Windows 10

Hvis du har en eksisterende Mojang-konto, men aldri ba om en Windows 10-kode, kan du gjøre dette ved å følge fremgangsmåten i avsnittet ovenfor.

• Jeg har allerede mottatt min Windows 10-kode fra Mojang

Hvis du mottok koden, men ikke løste den inn da du ba om den:

1. Gå til http://microsoft.com/redeem, og logg på med Microsoft-kontoen du bruker for å logge på Xbox-kontoen.
    2. Angi koden du ba om.
    3. Når du er ferdig, kan du laste ned spillet på Windows 10-enheten.
  • Koden vises som innløst

Hvis du ser en melding som sier at koden allerede er løst inn:

• Sjekk eventuelle andre kontoer du bruker på Windows 10-enheten, og se om de har et alternativ for å installere Minecraft: Windows 10 Edition.
    • Hvis en av disse kontoene kan installere spillet, må du bruke denne kontoen for å spille gratiseksemplaret ditt av Minecraft.
  • Koden vises som ugyldig

Hvis du ser en melding som sier at koden er ugyldig:

• Hvis dette er første gang du prøver å løse inn koden i kontoen, kontakter du kundestøtte for Xbox.
    • Hvis du løste inn koden til Microsoft-kontoen, men ikke ser at spillet er tilgjengelig for nedlasting, kan det hende du har løst inn koden til feil Microsoft-konto. Følg fremgangsmåten ovenfor i Koden vises som innløst.

Hvis du ikke kan logge på kontoen som koden ble innløst til, for å spille Minecraft: Windows 10 Edition, kan du kontakte kundestøtten for Xbox. Kundestøtterepresentanten kan hjelpe deg med å avbryte kodeinnløsingen til feil konto, gi deg en ny kode og deretter hjelpe deg med å løse den inn til riktig konto.

Obs! Spillet kan ikke lenger spilles på den andre kontoen.

Må jeg logge på med Xbox-gamertagen på Windows 10-enheten når jeg løser inn koden?

Ja, du må logge på med din egen gamertag på Windows 10-enheten. Du kan gjøre dette via Xbox-appen eller Microsoft-kontosiden. Hvis du for eksempel bruker en venns enhet til å løse inn koden, vil vennen din kunne få spillet gratis, og du må betale for det hvis du senere prøver å laste det ned på din egen enhet.

Du kan kontrollere hvilken konto du er logget på, ved å se øverst til høyre på siden når du er logget på Microsoft-kontoen eller ved å åpne Xbox-appen.

Jeg eier Minecraft på PC, men jeg kan ikke be om en kode. Hva er galt?

Det finnes flere grunner til at du kanskje ikke kan få en kode:

• Du har logget på feil Mojang-konto, en som ikke har kjøpt PC-/Mac-versjonen tidligere.
  • Du har allerede bedt om en kode.

Hvis du vil bekrefte at du har kjøpt Minecraft på Mojang-kontoen din, kan du logge på Mojang-kontoen og se etter kjøpet ditt under Mine spill. Hvis du eier spillet, vil det være oppført der med profilnavnet ditt. Hvis du ikke ser det, eier du det ikke eller du brukte ikke den kontoen til å kjøpe det.

Koden du mottar fra Mojang, lagres i kontoen i tilfelle du ikke kan løse den inn umiddelbart, eller i tilfelle du har problemer når du prøver å løse den inn i Microsoft Store.

Må jeg kjøre Windows 10 for å be om koden?

Du kan be om koden når som helst, men du kan bare kjøre spillet på en Windows 10-enhet. Du kan ikke laste ned spillet til et tidligere operativsystem.

Hva skjer hvis jeg ikke har Windows 10?

Hvis du løser inn koden og ikke kjører Windows 10, får du en melding i Microsoft Store om at du bare kan laste ned spillet til en Windows 10-enhet. Men du trenger ikke å bekymre deg. Hvis du har logget på med din egen Xbox-konto på en tidligere versjon av Windows, venter spillet på deg med en gang du kjører Windows 10 på en av enhetene dine.

Jeg innløste akkurat koden i Microsoft Store, men jeg får beskjed om at jeg må betale for spillet. Hva skjer?

Hvis Store-appen allerede var åpen da du innløste koden, får du fortsatt spillet gratis. Lukk og åpne Store-appen på nytt, så skal spillet være tilgjengelig for nedlasting, uten kostnad.

Blir Minecraft: Windows 10 Edition tilgjengelig for kjøp i butikker?

Du kan kanskje kjøpe en kode for Minecraft: Windows 10 Edition fra utvalgte forhandlere, men det enkleste er å kjøpe spillet på nettet fra Microsoft Store.

Kjøp Windows 10 Edition (for nye spillere)

Jeg betalte for et eksemplar av spillet før jeg oppdaget at jeg kunne fått det gratis. Hva gjør jeg nå?

Hvis du allerede eier Minecraft for PC eller Mac, og du kjøpte Windows 10-versjonen, kan du kontakte kundestøtten for Xbox.

Dette kan du forvente hvis du allerede spiller Minecraft på andre enheter

Kan jeg fortsette å spille den eksisterende versjonen av Minecraft på PC/Mac?

Ja, det kan du. Versjonene for Windows 10 og PC/Mac kommer til å fortsette å være separate spill.

Hva skjer med de eksisterende Minecraft-verdenene mine? Kan de spilles i Windows 10-utgaven?

Den eksisterende Minecraft-opplevelsen din endres ikke i det hele tatt, og Windows 10-utgaven er ikke ment å være en oppgradering for det eksisterende spillet ditt. Du kan spille Windows 10-utgaven parallelt med PC-/Mac-versjonen med Java, slik at du kan se de nye funksjonene, og sende tilbakemeldinger – samtidig som du beholder de eksisterende verdenene dine.

Jeg spiller på Xbox eller Windows Phone. Kan jeg overføre de eksisterende Minecraft-verdenene mine til Windows 10?

Windows 10-utgaven støtter foreløpig ikke overføringen av verdener fra andre enheter.

Spille Windows 10-utgaven

Kan jeg spille på nettet med andre personer i Windows 10? Eller på forskjellige enheter?

Du kan spille med opptil fire andre personer som kjører Minecraft: Windows 10 Edition eller Pocket Edition på lokalnettet. Du kan også spille online med opptil fire av Xbox Live-vennene dine i flerspillermodus på nettet.

Hvis vennene dine abonnerer på Minecraft Realms, kan du spille på nettet med opptil ti spillere på forskjellige enheter, avhengig av Realm-eierens abonnementstype. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til kundestøtte for Minecraft Realms hos Microsoft, eller kundestøtte for Mojang.

Minecraft er nytt for meg. Hva gjør jeg og hvordan spiller jeg?

Det å komme i gang med Minecraft er én av de morsomme og unike funksjonene i spillet. Det finnes ingen opplæring eller guider. Ideen er at du lærer ved å spille spillet og finne ut av det selv. Hvis du imidlertid står fast eller du vil vite hvordan du får fremdrift i spillet, for eksempel hvordan du bygger ting eller utvider beholdningen din, kan du gå til Minecraft Wiki-siden, der millioner av andre spillere er klare til å hjelpe.

Hvordan endrer jeg utseendet på karakteren min?

Hvis du ikke vil spille som Steve eller Alex, kan du velge fra en av skallpakkene ved å klikke Skins på startsiden, eller du kan opprette og laste opp ditt eget tilpassede skall. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Lage tilpassede skall for Minecraft: Windows 10 Edition.

Må jeg være pålogget eller koblet til Internett for å kunne spille Minecraft: Windows 10 Edition?

Hvis du har tenkt å være et sted uten Internett-dekning, for eksempel på en lang flytur eller seiltur, kan du klargjøre Windows 10-enheten slik at du kan spille Minecraft: Windows 10 Edition i frakoblet modus.

Hvis du vil ha informasjon om hvordan du konfigurerer Windows 10-enheten for spilling i frakoblet modus, kan du gå til Spille spill frakoblet i Windows 10 ved å bruke frakoblet modus.

Følgende moduser i spillet støttes mens du spiller i frakoblet modus:

• Enkeltspiller
  • Flerspiller via LAN

Følgende moduser i spillet krever at du er koblet til nettet:

• Realms
  • Flerspiller via Xbox Live

Hvis du spiller i frakoblet modus, er ikke alle funksjonene, for eksempel funksjonen for å kjøpe artikler fra Microsoft Store, tilgjengelige. I tillegg er eventuelle ledertavler utilgjengelige mens du er frakoblet.

Hvis du oppnår prestasjoner mens du spiller i frakoblet modus, synkroniseres de med kontoen neste gang du logger på Xbox Live på enheten. Den lagrede spillfremgangen synkroniseres også når du logger på Xbox Live.

Hvordan tar jeg opp og laster opp spillklipp?

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du lager spillklipp, kan du se Ta opp spillklipp med Spill-DVR i Windows 10.

Hvordan gir jeg tilbakemelding om spillet?

Utviklingsteamet hos Minecraft jobber aktivt med tilbakemeldinger etter hvert som de får dem for å gi deg den beste versjonen av Minecraft. Hvis du har kommentarer eller forslag du vil dele med utviklingsteamet, kan du gå til siden Minecraft-tilbakemeldinger.

Hvor finner jeg ut mer om Minecraft?

Når du har laget Minecraft-verdenen din og du har mestret det grunnleggende, finnes det et helt fellesskap som er klare til å hjelpe deg med å utforske alle funksjonene i spillet og hva du kan gjøre i verdenen din. Gå til Minecraft Wiki-siden for å lære mer.

Hvis du spiller Minecraft på en annen plattform enn Windows 10 og trenger kundestøtte, kan du se Få hjelp med Minecraft på andre enheter.

Spille Minecraft på Oculus Rift

Hvis du vil spille Minecraft på Oculus Rift, må du ha et eksemplar av Minecraft: Windows 10 Edition, som er kjøpt fra Microsoft Store eller Oculus Store. Når du har kjøpt det, vil pålogging på Microsoft- og Oculus-kontoen synkronisere spillet mellom de to. Dette betyr at eventuelle tillegg eller skallpakker du har kjøpt, vil være tilgjengelige når du spiller på Oculus Rift.

Jeg har ikke Windows 10 – jeg kjører Windows 7/Windows 8/Linux/OSX. Kan jeg bruke Minecraft: Windows 10 Edition med støtte for Oculus Rift?

Du må kjøre Windows 10-operativsystemet for å bruke Minecraft: Windows 10 Edition. Du må også kjøre versjon 1511 eller nyere. Hvis du vil ha hjelp med å oppgradere til den nyeste versjonen av Windows, kan du gå til Windows Update: vanlige spørsmål (du får også angitt fremgangsmåte for oppgradering i spillet).

Oculus Minecraft-appen krasjer med feilen 0x80070422. Hva gjør jeg?

Kontroller at du har Windows Update aktivert:

1. Trykk på Windows-tasten og skriv inn Tjenester.
  2. Bla ned til Windows Update.
  3. Høyreklikk og velg Start på menyen.

Oculus Minecraft-appen sier at 1511-oppdateringen for Windows 10 er påkrevd. Hva gjør jeg?

Start Oculus Store på nytt og se om Oculus Minecraft-appoppdateringen løser dette. Hvis ikke, kan det hende det har oppstått en feil med Windows-oppdateringen eller at den ikke tas i bruk. Feilsøking:

1. Last ned og kjør den offisielle feilsøkingen for Windows Update Troubleshooter her: http://download.microsoft.com/download/F/E/7/FE74974A-9029-41A0-9EB2-9CCE3FC20B99/WindowsUpdateDiagnostic.diagcab.
  2. Trykk på Windows-tasten og skriv inn Se etter oppdateringer.
  3. Se om det finnes noen tilgjengelige manglende Windows-oppdateringer. Installer dem hvis de finnes.
  4. Start datamaskinen på nytt ved hjelp av alternativet Start på nytt på Strøm-menyen.

Oculus Minecraft-appen krasjer og viser en melding om at det har oppstått et unntak i Ucrtbase.dll. Hvordan løser jeg problemet?

Følg fremgangsmåten rett ovenfor for å se om det finnes noen manglende tilgjengelige Windows-oppdateringer.

Oculus Minecraft-appen sier at start av Minecraft mislyktes. Hva skjer?

Kontroller at du ikke allerede kjører Minecraft: Windows 10 Edition. Hvis det kjører, må du lukke appen først før du prøver å spille spillet fra Oculus Minecraft-appen. Hvis du fortsatt har problemer, kan du prøve å kjøre Minecraft: Windows 10 Edition ved å spille det fra Xbox-appen. Dette kan gi deg mer informasjon om hvorfor spillet ikke kommer i gang. Hvis du fortsatt har problemer, kan du kontakte kundestøtten for Xbox eller klikke på Kontakt oss på siden Minecraft-tilbakemeldinger.

Jeg ser merkelige grafikkproblemer når jeg prøver å spille spillet. Hva skjer?

Kontroller at grafikkdriverne er oppdaterte. Hvis du har et Nvidia-grafikkort, kan det hende du må gå til nettstedet for kundestøtte for Nvidia for å få de nyeste driverne for grafikkortet. Last ned og installer de nye driverne, og start deretter datamaskinen på nytt.

Jeg har to grafikkort og flere skjermer. Jeg kan høre Minecraft-musikken, men Minecraft er låst på en hvit skjerm med teksten Vent litt. Hva gjør jeg?

Dette kan skyldes konflikt mellom grafikkortene med hensyn til HDMI-inngangen og Rift. Hvis du har HDMI-innganger som brukes på begge kortene, kobler du fra HDMI-inngangen som ikke er tilknyttet Oculus Rift.

Hold deg oppdatert om Minecraft-oppdateringer

Hvis du vil ha en liste over nye funksjoner, spillforbedringer og de nyeste feilrettingene for Minecraft: Windows 10 Edition (inkludert Oculus Rift), kan du gå til Mojang og gå til delen med de nyeste innleggene.