Spillet fryser eller slutter å reagere på en Windows 10-enhet

Oversikt

Det er frustrerende når du opplever ytelses- eller stabilitetsproblemer når du spiller spill på Windows 10-enheten. Et spill kan for eksempel uventet fryse eller slutte å reagere. Løsningene på denne siden kan hjelpe deg å løse problemer som kan oppstå når du spiller på Windows 10-enheten.

Feilsøkingsløsninger

Løsning 1: Avslutt spillet, og start det på nytt.

Noen ganger kan et spill fryse eller slutte å reagere på grunn av et midlertidig problem du kan løse ved å avslutte spillet og starte det på nytt.

Obs! Hvis spillet krasjer eller ikke reagerer når du starter det, hopper du over denne løsningen.

Trykk på X øverst til høyre i vinduet i selve spillet for å lukke det, og start deretter spillet på nytt.

Løsning 2: Start enheten på nytt.

Når du starter Windows 10-enheten på nytt, tilbakestilles alt som kjører i minnet som kan føre til at spillet fryser eller slutter å reagere. Følg trinnene nedenfor for å starte Windows 10-enheten på nytt.

Obs! Pass på at du ikke har åpne apper eller ulagret innhold før du fortsetter, siden denne prosessen lukker eventuelle åpne apper automatisk.

1. Trykk på Windows-knappen på enheten eller tastaturet, eller velg Windows-ikonet i nedre venstre hjørne på hovedskjermen.
  2. Velg På/av, og velg deretter Start på nytt.

Når Windows 10-enheten har startet på nytt, kan du logge på og starte spillet igjen.

Løsning 3: Se om det finnes programvare- og driveroppdateringer for Windows på enheten.

Hvis spillet fryser eller ikke reagerer, kan det hende at det finnes en tilgjengelig oppdatering for maskinvaren i Windows 10-enheten.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du kontrollerer om enheten har de nyeste programvareoppdateringene, inkludert videodrivere, kan du se Få programvare- og driveroppdateringer for Windows 10.

Løsning 4: Kontroller systemkravene for spillet.

Noen spill har bestemte minimumskrav til systemet for at Windows 10-enheten skal kunne spille dem av uten problemer. Hvis spillet fryser eller ikke reagerer, må du kontrollere at enheten du bruker, kan kjøre spillet uten problemer.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du kontrollerer systemkravene for spillet, kan du se Finne ut om et spill fungerer på Windows 10-enheten din.

Løsning 5: Kontroller at du har nettverkstilkobling.

Hvis spillet krever Internett-tilkobling, kan det føre til problemer hvis du mister tilkoblingen midt i spillet. Vanligvis informerer spillet deg om at det har mistet nettverkstilkoblingen.

Slik kan du kontrollere om du fortsatt er tilkoblet:

1. Trykk på Windows-knappen på enheten eller tastaturet, eller velg Windows-ikonet i nedre venstre hjørne på hovedskjermen.
  2. Velg Innstillinger, og velg deretter Nettverk og Internett.
  3. Kontroller at nettverket du er koblet til, vises som Tilkoblet.

Hvis nettverket ikke vises som Tilkoblet eller du har tilkoblingsproblemer, ruller du ned til bunnen av siden og velger Nettverks- og delingssenter. Der velger du Feilsøke problemer og følger instruksjonene.

Løsning 6: Logg på som en annen bruker.

Noen ganger kan ytelsen og stabiliteten i spillet bli påvirket av skadede profildata på Windows 10-enheten. Du kan kontrollere profildataene ved å prøve å spille det samme spillet med en annen konto. Slik gjør du det:

1. Trykk på Windows-knappen på enheten eller tastaturet, eller velg Windows-ikonet i nedre venstre hjørne på hovedskjermen.
  2. Velg kontonavnet ditt øverst til venstre på menyen, og velg Bytt konto.
  3. Logg på med en annen konto enn den du brukte.
  4. Start spillet på nytt for å se om det fungerer som det skal.

Løsning 7: Reparer spillet, eller installer det på nytt.

Noen ganger kan spillfiler bli skadet eller endret hvis du har skadelig programvare eller kjører en spillmodifikasjon på enheten. Hvis spillet fryser eller ikke reagerer, fjernes og erstattes filene som kjører spillet når du avinstallerer spillet og installerer det på nytt.

Hvis du vil vite mer om hvordan du avinstallerer spill og installerer dem på nytt, følger du fremgangsmåten i Avinstallere et spill fra Windows 10 og installere det på nytt og prøver deretter å spille spillet igjen.

Løsning 8: Kontroller om kontoen din er utestengt fra et spill.

Spillutviklere kan bygge inn spillspesifikk sikkerhet i spillene og håndheve retningslinjene sine for å bidra til rettferdig og hensynsfull spilling. Hvis du ikke lenger får tilgang til et bestemt spill, kan årsaken være en spillspesifikk håndhevelse eller utestengning. Siden alle spill er forskjellige, blir du varslet om utestengning fra spill på forskjellige måter av ulike utviklere. Når det gjelder spesifikk informasjon om utestengning fra et spill, kontakter du den aktuelle spillutvikleren eller utgiveren.

Hvis spillet fortsetter å fryse eller slutter å reagere, kan du gå til siden Spilltitler for å se en liste over alle spillene. Hvis dette er et spill som er publisert av Microsoft, kan du se etter informasjon som gjelder spesifikt for spillet, og se på fellesskapssidene etter kjente tjenesteavbrudd eller påloggingsproblemer. Hvis spillet ble publisert av en tredjepart, finner du direkte koblinger til deres sider for service og fellesskap.

Løste dette problemet?

Ja
Nei

Takk for tilbakemeldingen

Takk for tilbakemeldingen!

Vi beklager at denne artikkelen ikke løste problemet. Vi gir ikke opp, og det bør heller ikke du. Prøv fellesskapsvalget nedenfor.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Gi tilbakemelding på dette emnet

255 tegn igjen.
Av hensyn til personvernet må du ikke ta med kontaktinformasjon i tilbakemeldingen.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Spillet fryser eller slutter å reagere på en Windows 10-enhet, som du leste om, eller om et annet problem?