Gå til hovedinnhold
Del denne siden

Opptaksproblemer med Spill-DVR

Denne artikkelen beskriver problemer enkelte brukere kan få når de bruker Spill-DVR til å ta opp spillklipp, og hvordan de kan feilsøke dem.

Spill-DVR tar ikke opp klipp

I enkelte spill er opptaksfunksjonen deaktivert som standard. Du vil ikke kunne ta opp klipp fra disse spillene.

Et klipp er kortere enn forventet

I de fleste tilfeller gjør Spill-DVR det mulig å ta opp klipp på opp til 5 minutter i lengde. Noen ganger oppdager du kanskje at et klipp er kortere enn forventet. Det kan være flere årsaker til dette:

• Tiden du bruker utenfor spillet, er fjernet fra klippet. Hvis du for eksempel går ut av spillet og til Hjem-skjermen under opptak, blir ikke tiden du tilbringer på Hjem-skjermen, tatt med i klippet.
  • Utgivere kan deaktivere opptak i visse spillsegmenter av flere årsaker, blant annet disse:
    • Mulige spillspoilere.
    • En eller flere spillere i spillet, vises via Kinect-sensoren deres.
  • Spill-DVR tar opp med 30 bilder per sekund i 720p. Denne oppløsningen gjør det mulig med et klipp på ca. 5 minutter i de fleste spillene. Klipp med krevende grafikk eller mye handling kan være kortere siden varigheten reduseres for å ivareta høy opptakskvalitet.

Feilsøking

Hvis du fortsatt har problemer, kan du prøve løsningene nedenfor.

Løsning 1: Slå konsollen av og på.

Du kan kanskje løse problemet ved å slå konsollen av og på. Hvis ikke prøver du neste løsning.

Løsning 2: Kontroller at Spill-DVR er aktivert.

Slik kontrollerer du at Spill-DVR er aktivert på Xbox One-konsollen:

1. Trykk på Xbox-knappen for å åpne guiden.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Gå til Innstillinger.
  4. Kontroller at det er merket av for Tillat sendinger og opptak under Spill-DVR og strømming.

Løsning 3: Bruk begge de to foregående løsningene.

Problemet har også tidligere blitt løst med følgende fremgangsmåte:

1. Følg trinnene i Løsning 2, men FJERN MERKET for Tillat sendinger og opptak.
  2. Følg fremgangsmåten i løsning 1 for å slå konsollen av og på.
  3. Følg trinnene i Løsning 2, og MERK AV for Tillat sendinger og opptak.

Løsning 4: Slett eldre klipp.

Problemet kan være knyttet til plassmangel i nettlagringen. Prøv å slette noen gamle klipp for å lage plass:

1. Trykk på guideknappen.
  2. Velg Sending og skjermklipp og deretter Skjermklipp.
  3. Velg Administrer skjermklipp.
  4. Velg den første rullegardinlisten, og velg deretter På Xbox Live.
  5. Velg klippet du vil slette.
  6. Velg Slett og deretter Ja for å bekrefte.

Obs! Når den angitte lagringsplassen for spillklipp er helt full, blir du varslet med meldingen Slett noen av skjermklippene dine. Hvis du vil laste opp mer, må du fjerne noen skjermklipp fra Xbox Live.

Når du har brukt 90 % eller mer av den angitte lagringsplassen for spillklipp, vises en melding på skjermen Administrer skjermklipp for profilen som har nådd denne grensen for lagringsplass. Følg denne fremgangsmåten for å se om du er nær grensen for lagringsplass:

1. Trykk på guideknappen.
  2. Velg Sending og skjermklipp og deretter Skjermklipp.
  3. Velg Administrer skjermklipp.
  4. Hvis du er nær den angitte grensen for spillklipp, vises meldingen Xbox Live-lagringsplassen fylles opp. Hvis du går tom for lagringsplass, bør du slette noen skjermklipp slik at du kan laste opp mer.

Løste dette problemet?

Ja
Nei

Takk for tilbakemeldingen

Takk for tilbakemeldingen!

Vi beklager at denne artikkelen ikke løste problemet. Vi gir ikke opp, og det bør heller ikke du. Prøv fellesskapsvalget nedenfor.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Gi tilbakemelding på dette emnet

255 tegn igjen.
Av hensyn til personvernet må du ikke ta med kontaktinformasjon i tilbakemeldingen.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Opptaksproblemer med Spill-DVR, som du leste om, eller om et annet problem?