Problemer med prestasjoner og utfordringer på Xbox One

Når du har fullført prestasjonene og utfordringene på Xbox One-konsollen, kan du få belønninger og øke poengsummen. Følgende må være tilfelle for at du skal kunne låse opp prestasjoner og utfordringer:

• Du har fullført alt som er nødvendig for å låse opp prestasjonen.
    Obs! Du må kanskje låse opp en kombinasjon av prestasjoner.
  • Konsollen være koblet til Xbox Live. Xbox One-konsollen kan ikke være i frakoblet modus hvis du vil fullføre utfordringer og låse opp prestasjoner.

Utfordringer må fullføres innen en bestemt tid. Du har uker, måneder eller bare timer til å fullføre utfordringen. Hvis du ikke fullfører den innen angitt tid, får du ingen belønning.

Du kan oppnå apprestasjoner for bare å bruke en app. Du kan for eksempel oppnå prestasjoner ved å se en film på Netflix. Hvilke prestasjoner som er tilgjengelige, er opp til apputvikleren. Apprestasjoner påvirker ikke poengsummen, men de kan gi andre belønninger i appen.

Fullførte prestasjoner som venter på bekreftelse på Xbox Live, er oppført som «Ferdig! Låser opp.» Dette betyr at prestasjonen behandles i rekkefølgen den ble sendt til Xbox Live-tjenesten, og det kan ta litt tid å bekrefte den.

Hvis du oppfyller kravene som skal til for å fullføre prestasjonen eller utfordringen, men «toastikonet» eller prestasjonen ikke vises, kan du prøve løsningene nedenfor.

Løsninger

Løsning 1: Kontroller at du er koblet til Xbox Live.

Hvis en fullført prestasjon ikke vises på nettet etter 72 timer, kan det hende at konsollen ikke er koblet til Xbox Live. Hvis du fullførte en prestasjon eller utfordring mens du var frakoblet, får du ingen relaterte meldinger eller belønninger før du kobler til Xbox Live. Prøv å låse opp prestasjonen på nytt etter at du har koblet til Xbox Live.

Løsning 2: Kontroller statusen for Xbox Live-tjenesten.

Hvis du ser eventuelle varsler her, venter du til tjenesten er oppe og går før du låser opp prestasjonen på nytt:

Spill og sosialt: oppe og går
2017-11-20T23:42:44.7792477+00:00
Xbox Live kjernetjenester: oppe og går
2017-11-20T23:42:44.7792477+00:00

Løsning 3: Kontroller prestasjonsfremdriften på konsollen.

Når du låser opp en prestasjon, vises det kanskje ikke et varsel eller en oppdatert poengsum med en gang. Xbox Live-tjenesten validerer prestasjonen, noe som kan føre til en kort forsinkelse.

Hvis poengsummen ikke oppdateres på nettet, kontrollerer du at den er oppdatert lokalt på Xbox One-konsollen. Når poengsummen er oppdatert på konsollen, kontrollerer du at endringene synkroniseres på Xbox Live.

Slik viser du prestasjonene på konsollen:

1. Trykk på Xbox-knappen for å åpne guiden.
  2. Velg Prestasjoner > Vis mine prestasjoner.

Velg spillet du har låst opp prestasjoner i, og sjekk deretter listen over opplåste prestasjoner.

Hvis du oppfylte kravene for å låse opp prestasjonen på konsollen, men den ikke vises, kan det hende at den ikke er synkronisert med Xbox Live. Det kan gå opptil 72 timer før synkroniseringen skjer.

Løsning 4: Kontroller prestasjonsfremdriften på nettet.

Du kan kontrollere fremdriften mot prestasjonen på nettet for å bekrefte at konsollen er synkronisert med Xbox Live.

Slik viser du prestasjonene på nettet:

1. Logg på xbox.com.
  2. Velg profilikonet ditt i øvre høyre hjørne, og velg deretter Profil.
  3. Trykk på eller velg Prestasjoner.
  4. Velg tittelen for prestasjonen du prøver å låse opp.
  5. Hvis prestasjonen vises under Prestasjoner, er den allerede låst opp.

Hvis prestasjonen vises under Låste prestasjoner, er ikke prestasjonen låst opp, eller konsollen er ikke synkronisert med Xbox Live ennå. Det kan gå opptil 72 timer før synkroniseringen skjer. Hvis den ikke vises etter 72 timer, prøver du å låse opp prestasjonen på nytt.

Løsning 5: Start konsollen på nytt.

Når du starter konsollen på nytt, sikrer du at eventuelle prestasjoner som venter på å bli synkronisert på konsollen, sendes til Xbox Live på nytt. Se Starte Xbox One-konsollen på nytt eller slå den av og på.

Når du har startet konsollen på nytt, kan det gå opptil 72 timer før synkroniseringen skjer.

Hvis den fullførte prestasjonen eller utfordringen fortsatt ikke vises, kan du gå til støtteforaene for Xbox for å se hva andre brukere sier om disse emnene, eller stille dine egne spørsmål:

Xbox Support Forums – Achievement Unlocking Issues

Vær oppmerksom på at innholdet på støtteforaene for Xbox bare er på engelsk. Du kan oversette innholdet i støtteforaene for Xbox til andre språk ved å lime inn URL-adressen i et oversettelsesverktøy på Internett, for eksempel Bing Translator.