Feilsøke problemer med spilling i Windows 10

Hvis du har problemer med å spille et spill i Windows 10, kan du bruke følgende feilsøkingstrinn til å få det til å fungere igjen.

På denne siden

Spillet starter ikke, eller det fryser eller krasjer

Hvis spillet ikke starter (du kommer ikke forbi innlastingsskjermen når du starter det), det fryser (slutter å svare, ofte med et fryst bilde på skjermen) eller krasjer (avsluttes uventet og tar deg tilbake til skrivebordet), kan det hende at du må feilsøke problemer med enheten din.

Hvis du vil ha hjelp med disse problemene, kan du se Spillet fryser eller slutter å svare på en Windows 10-enhet.

Jeg fikk en feilmelding

Det kan hende at du får en feilmelding når du prøver å spille et spill. Det kan for eksempel hende at du får en feil hvis du mister nettverkstilgangen, eller hvis den nettbaserte spilltjenesten er utilgjengelig. Du kan også få feilmeldinger når du prøver å lagre spillet, eller hvis spillfilene er blitt skadet.

Gå til siden Søk etter feilkoder og statuskoder for å angi feilkoden for å få mer informasjon om feilmeldingen du fikk.

Jeg har et problem med visning av spillet

Når du spiller et spill og ser uventede bilder på skjermen eller pikselering (bildet vises ikke riktig), kan det hende at det er et problem med skjermdriveren.

Hvis du vil ha hjelp med å feilsøke skjermproblemer, kan du se Feilsøke lyd- og bildeproblemer i spill i Windows 10.

Jeg har et problem med lyden i spillet

Hvis lyden er forvrengt eller ikke fungerer i det hele tatt, kan det skyldes et problem med lyddriveren.

Hvis du vil ha hjelp med å feilsøke lydproblemer, kan du se Feilsøke lyd- og bildeproblemer i spill i Windows 10.

Jeg har problemer med kontoen i spillet

Enkelte spill krever en egen pålogging når du spiller dem, selv om du er logget på med Xbox-gamertagen din. Hvis du for eksempel har problemer med å logge på kontoen din i spillet når du prøver å spille med andre på nettet, kan det skyldes et problem med kontoen eller tjenesten du prøver å logge på.

Hvis du vil ha hjelp med å feilsøke problemer med kontoer i spill, kan du se Påloggingsproblemer med kontoer i spillet i Windows 10.

Kontrolleren eller headsettet fungerer ikke som det skal

Hvis du har problemer med at kontrolleren ikke kobler seg til enheten, at tilbehør ikke fungerer som forventet, eller at lyden er forvrengt, kan du se koblingene nedenfor for å få hjelp med feilsøking.

Hvis du vil ha hjelp med å feilsøke problemer med Xbox One-kontrolleren, kan du se Slik kobler du en Xbox One trådløs kontroller til en PC.

Hvis du vil ha hjelp med å feilsøke problemer med Xbox 360-kontrolleren, kan du se Koble en kabelbasert håndkontroller for Xbox 360 til PC-en.

Hvis du vil ha hjelp med å feilsøke problemer med et Xbox One-headset, kan du se Konfigurere og feilsøke Xbox One Stereo Headset.

Hvis du vil ha hjelp med å feilsøke problemer med Xbox 360-hodesettet, kan du se Feilsøke kabelbaserte hodesett for Xbox 360.

Løste dette problemet?

Ja
Nei

Takk for tilbakemeldingen

Takk for tilbakemeldingen!

Vi beklager at denne artikkelen ikke løste problemet. Vi gir ikke opp, og det bør heller ikke du. Prøv fellesskapsvalget nedenfor.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Gi tilbakemelding på dette emnet

255 tegn igjen.
Av hensyn til personvernet må du ikke ta med kontaktinformasjon i tilbakemeldingen.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Feilsøke problemer med spilling i Windows 10, som du leste om, eller om et annet problem?